Skútr - Parkování, zabezpečení, pojištění.

Pokec nejen o autech...

Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma

Odpovědět
LuckyR
Kontaktovat uživatele:

Skútr - Parkování, zabezpečení, pojištění.

Příspěvek od LuckyR »

Čau, mám zas jeden dotaz. Zvažuju koupi skútru na popojíždění do práce a po okolí. Bylo by to něco slabšího do 125ccm a 11Kw. Mám jen "B".
1) Nicméně zajímalo by mě, jak se řeší parkování. Bydlím ve městě, a nemám možnost krytého stání. Skútr by musel být před domem na ulici. Bydlím v klidné části, takže průjezd cca 2-3 auta za hodinu jednosměrkou. Má někdo podobnou situaci? Aby neměl někdo třeba řeči, že budu mít motorku každou noc někde pod oknem na trávě. Bydlím v přízemí a mezi silnicí mám asi 3-4 metry široký pruh trávy. To okno vpravo je moje.
https://www.google.cz/maps/@49.956932,1 ... !2e0?hl=cs

2) Jak zabezpečit, stačí silný řetěz? Hned vedle o metr dál je torzo po lavičce, která má železné nosníky zapuštěné v zemi, k čemu by se to dalo ještě připoutat. Ještě něco?

3) Povinný je tři pade pičo, ale dá se na to udělat něco jako pojištění proti krádeži? Motorka bude právě levná tak do 15.000,- ale i tak by mě mrzelo, kdyby se mi ztratila.

Díky za každý info :)
Španělští hřebci zemřeli..teď jezdím na německých konících
When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story.

gizmi

Re: Skútr - Parkování, zabezpečení, pojištění.

Příspěvek od gizmi »

Stání na trávě tomu stroji moc nepomůže. Co v zimě? To bude někde v závěji? U dost lidí jsem viděl, že ho zatlačí do baráku a mají ho ve sklepě/společných místnostech. U mne by to třeba nešlo (u vchodu schody) a bez garáže pod bytem bych jej mít nemohl. Jinak k té trávě - počítej s tím, že se najde minimálně jeden blb, kterému se to stání nebude líbit :lol:

Nikdy mi venku nestál přes noc, ale záleží na typu. Pokud to bude drobeček, tak štípnout řetěz a odnést není problém. Pokud by stál pod okny, tak určitě hlasitý alarm je nutností.

Pojistka na něco v hodnotě 15t nemá smysl, vykašlal bych se na to. Kamarád měl třeba omlácenou Hondu a na koupáku ji normálně opřel o strom a neměl strach, protože by to nikdo nechtěl :lol:
Lotus Elise (podvozek Nitron, brzdy EBC, unibaly) :evil:
Honda Jazz v org. stavu
Honda NSR, Honda Monkey a cross
Matra Grand Espace Initiale
VW Golf IV TDi 150PS/350Nm v decentní úpravě
VW Golf VI TDi v cabriu
Mercedes Sprinter - odtahovka

MartyCZe

Příspěvek od MartyCZe »

Jak nemáš prostory tak na to kašli.
V čr to je jak kdybys na to napsal ať si dotyčnej ještě kopne.
Řetěz ať sebesilnější nebo zámek na kotouč nemá smysl vůbec kupovat, oboje jde do par minut vochcat.
Pojištění proti odcizení na motorky nema cenu.

Nicméně jde to vyřešit jinak. Jestli máte v paneláku kočárkárnu či jiny společný prostory, tak dle zákona tam můžeš mít stroj do objemu 50ccm. Takže když to oželíš a koupíš si padesátku (časem to jde levně předělat na silnější stroj), můžeš ji mít v paneláku zaparkovanou.
Škoda RAPID 1.2 TSI 77kw
Škoda Fabia I. - Hromada Technických Problémů :) - bejvávalo :/

wesly.TDI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wesly.TDI »

No to ho budou sousedi milovat jak to bude vytahovat ven :lol: , lega že by byl arnolg a vytahl to bez použití motoru :D

MartyCZe

Příspěvek od MartyCZe »

Já mám třeba přístupy do paneláku dva, jeden bez schodů kde je v tom mezipatře kočárkárna a druhej v patře se schodama, to snad vystrka bez problemu ne, pokuď to takhle má podobně.
Škoda RAPID 1.2 TSI 77kw
Škoda Fabia I. - Hromada Technických Problémů :) - bejvávalo :/

wesly.TDI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wesly.TDI »

To máš fajn, bo 90% paneláků ma do sklepa chody dolů s lyžinama a tak to je často i u vchodu 8)

Obrázek

wesly.TDI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wesly.TDI »

Jinak kolega parkuje normalne na travě pod oknem v přizemi, ma tam zámek z kola takový ten s výztužema a má tam nějaký otřesový alarm z aukra za pár kč, a v klidu :wink:

Odpovědět

Zpět na „Pokec“