Kvéry, zbraně, sebeobrana, zbroják a vše okolo

Pokec nejen o autech...

Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma

Odpovědět
Taboo

Re: Kvéry, zbraně, sebeobrana, zbroják a vše okolo

Příspěvek od Taboo »

Ja jsem se na nekolik CZ pistoli dival (na nasich gun shows), ale nikdy jsem s nema nestrilel (ale z jejich ergonomie bych ocekaval, ze budou velice presne 8) ). Zejmena ta SP01 Shadow verze mne docela zaujala. Te nostalgicke hodnote ale rozumim (i presto, ze ke vecem nemam ten "spravny" vztah - s tim, ze mne k srdci nic "nepriroste". Pro mne to jsou jen "veci"... auta, zbrane, etc.), u nas to je podobne s M1911 (ke ktere ja mam uplnou averzi, zatimco jini ji naprosto miluji). Mne Glock po par upravach pro me ucely vyhovuje a za ty roky jsem na ne uz zvykly, ale, na druhou stranu, ja nejsem zrovna "sportovni" strelec :lol: .
IQ stylingem nenahradis.

kubi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kubi »

Já mám čízu, poté, co mi plastový krumpl jebnul v rukou jsem chtěl do pracek pořádný kus železa a musím říct, že jsem dobře udělal, spoušť dokonalá, navíc ji lze dále ladit, šuplík na dvacet ran, dlouhá záměrna - lítá to parádně, úchop taky paráda, jen asi zruším pojistky, díky silnějšímu úchopu nedosáhnu na vypouštění závěru...

Dostane ještě výškově štelovatelné hledí, časem možná hliníkové střenky a ocelové vedení pružiny a bude to top :mavani:

Já váhal mezi TS a SP-01 Shadow ale TS má přecijen delší záměrnou a hlavně jsem chtěl SA.

Obrázek
Nosce te ipsum - know thyself
"Be the change you want to see in the world"
Kadett GSi 16v - "redtop" fan

Gallery: kubi-gsi.rajce.idnes.cz
NABÍZÍM ODBORNÉ PŘEKLADY Z ANGLIČTINY DO ČEŠTINY - VÍCE SZ

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Velice hezké. Také jsem uvažoval o Shadow ale pak jsme si řekl že je čas zkusit neco jiného a pořídil ( a trosku poladil ) SA58 .. ted už jen čekám na kolimátor.
Za novou dílnou máme puškovou střelnici ( cca 100metru chuze od vstupních vrat :D ) takže budeme hojme využívat :)
nikdy mi pušky pod fousy nešly ( hlavne nebylo nikde kde pořádně střílet ) ale ted když je kde, jsem si na kratší karabiny celkem zvykl, obzvlášt mne okouzlila střelba z UZI což bude asi další adept k rodinnému krbu :)
Je mezi námi stále více lidí, kteří poskytují konzultace a vědí jak se co má udělat, ale stále méně tech kteří do udělat dokáží.
web : www.dicompracing.cz / www.jdmengines.cz

kubi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kubi »

jojo padesátosma ta mi taky brzy přistane doma... ale furt váhám jestli kraťasa nebo klasiku... Uzi je príma, střílel jsem z toho taky, na to, že to střílí ze zadní polohy tak je to superpřesné :) měl jsem ještě ten originál s hebrejskýma značkama... štve mě, že nejde sehnat třeba Pumpička v 9mm... to by bylo něco...

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

kubi píše:jojo padesátosma ta mi taky brzy přistane doma... ale furt váhám jestli kraťasa nebo klasiku... Uzi je príma, střílel jsem z toho taky, na to, že to střílí ze zadní polohy tak je to superpřesné :) měl jsem ještě ten originál s hebrejskýma značkama... štve mě, že nejde sehnat třeba Pumpička v 9mm... to by bylo něco...
kratasa myslíš co? sklopku nebo zkrácenou hlaven? Ja sem zustal u kalsiky a uvažuji o koupi delší hlavně ale asi bych ji stejne nevyužil. Ted jsme ve vyprodeji koupil pár tisíc včelek :D:D jeste čekám na Oko :)
Je mezi námi stále více lidí, kteří poskytují konzultace a vědí jak se co má udělat, ale stále méně tech kteří do udělat dokáží.

kubi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kubi »

jj kratší lauf, něco takového :) ale asi zůstanu u klasiky... ta hlaveň se dá nechat zkrátit dodatečně u puškaře :wink:

Obrázek

Beaver

Příspěvek od Beaver »

CZ858/Gazela jsou naprosto super, kratší hlaveň bych ale nebral (leda že to plánujete nosit pod kabátem se zásobníkem na 10 ran :D ). Před rokem jsem střílel z CZ858 co byl čerstvě vybalenej, dokonce ani majitel z toho ještě ani jednou neprásknul a bez jakéhokoliv seřizování jsem dával každou ranou plechovku od piva na 25 metrů - a to jsem jinak střelec na hovno :lol: Od Gunexpertu na to jde koupit tři prdele doplňků a poskládat si cokoliv dle libosti - samozřejmě s rizikem, že do toho utopíte tolik, že by za to byla mnohem přesnější M4...

Taboo

Příspěvek od Taboo »

Velice hezka zbran 8) . I presto ze vim, ze ta vz.58 jen vzhledove pripomina AK-47 (zatimco jeji funkcni design je rozdilny a s AK-47 nic nesdili), tak se chci zeptat, jestli se da v CR legalne postavit neregistrovanou (a neregistrovatelnou) AK-47 (bez serioveho cisla). Co tim myslim je, ze v US je spousta firem, ktere si nechavaji posilat rozmontovane AK-47 bez "receivers" (dil, na kterem je puvodne vyrazeno seriove cislo), ktere se pote nequalifikuji coby funkcni zbrane, ale pouze jejich dily (ktere je legalni dovazet). Pote s temi dily (ktere pochazeji ze zbrani vetsinou zemi byvaleho vychodniho Evropskeho bloku jako Poland, Yugoslavia, Bulgaria, etc.) nabizeji nedokonceny "receiver" bez serioveho cisla (coz je naprosto legalni), ktery si kazdy muze snadno dokoncit doma (nektere receivers jsou treba predvrtane a staci je jen naohybat, nektere jsou naopak uz naohybane, ale nemaji vyvrtane vsechny otvory pro nyty, etc., ale pokud ten receiver neni plne dokoncen a 100% funkcni, tak je to po strance legality jen kus plechu). Vpodstate, doslova kazdy, kdo si nemuze (z jakychkoliv duvodu) anebo nechce legalne koupit AK-47 (s cimz prijde nutnost jeji registrace) si tu plne funkcni zbran muze takhle zcela legalne v naproste tajnosti postavit bez toho, aby o tom nekdo vedel. Da se to i v CR a dela to nekdo?
IQ stylingem nenahradis.

Beaver

Příspěvek od Beaver »

V ČR je předně nutné vlastnit zbrojní průkaz, jinak ti nikdo neprodá ani náboje .22 LR. Druhá věc potom je, že některé části zbraní jsou u nás klasifikované jako hlavní a ty nejde prodat bez nějakého čísla a evidence - typicky třeba hlaveň s komorou (paradoxně samotná hlavňovina - tj. "trubky" s vývrtem/drážkováním - je volně prodejná, nesmí mít ale komoru pro náboj. Na druhou stranu, výstružníky pro výrobu komory jsou volně prodejné taky :lol: ). Další faktor je, že skládání "custom" zbraní nebo výměnu hlavní části má dělat puškař (gunsmith) s osvědčením a povolením - kromě potenciální ochraně proti výrobě nelegálních neevidovaných zbraní to má bránit lidem, aby jim amatérsky vyráběné zbraně vybuchovaly do obličeje.

Nicméně už proběhnulo pár kauz, kdy se ukázalo, že někteří lidi "opravují" znehodnocené zbraně (pro dekorační účely, apod.) a uvádí je znovu do provozu a obecně vzato, zrovna AK je natolik jednoduchá zbraň, že šikovnější strojař si vyrobí potřebné díly doma na soustruhu tak jako tak... Nehledě na fakt, že to jde koupit i na černém trhu hotové, složené a full auto.

Ivan
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan »

Taboo píše:Ja jsem se na nekolik CZ pistoli dival (na nasich gun shows), ale nikdy jsem s nema nestrilel (ale z jejich ergonomie bych ocekaval, ze budou velice presne 8) ). Zejmena ta SP01 Shadow verze mne docela zaujala. Te nostalgicke hodnote ale rozumim (i presto, ze ke vecem nemam ten "spravny" vztah - s tim, ze mne k srdci nic "nepriroste". Pro mne to jsou jen "veci"... auta, zbrane, etc.), u nas to je podobne s M1911 (ke ktere ja mam uplnou averzi, zatimco jini ji naprosto miluji). Mne Glock po par upravach pro me ucely vyhovuje a za ty roky jsem na ne uz zvykly, ale, na druhou stranu, ja nejsem zrovna "sportovni" strelec :lol: .
Ahoj taboo, se Shadow jsem střílel a musím říct, že je to opravdu velmi přesná zbraň (ale kvůli velikosti spíše vhodná pro sportovní střelbu než pro skryté nošení). Já mám obecně vůči značce CZ dost averzi, neboť nevím jak to dělají, ale některé zbraně v podstatě nejdou rozebrat a složit bez použití násilí (tipuji tedy, že přesnost výroby nebude moc vysoká v porovnání s konkurencí) a zkušenosti z mého okolí potvrzují, že z dlouhodobého hlediska je u těchto zbraní mnohem dražší servis a horší trvanlivost dílů než např. u Glocka (byť se mi vzhledově nelíbí, tak Glocky jsou obecně velmi spolehlivé a kvalitně udělané zbraně).

habitat3
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od habitat3 »

Taboo:

Na to jsem v USA koukal a dokonce posílají do CZ :lol: . Jinak jak bylo napsáno už jen hlaveň s komorou podléhá ZP (zbrojní průkaz). :P

Bohuš
Moderátor

Příspěvek od Bohuš »

Jo kosa ja krásný kvér, zajímavé co tak primitivni nástroj dokáže, dneska jsem s totálně seriovou kosou bez jakéhokoli kompenzatoru střílel davkama na 200m až s podivuhodnou přesností... :) Znamy má komplet novovyrobu, dural pazbeni, vratne ustroji... Prepinac a paka zaveru vlevo + eotech a s tim se teprve praská... :D Pristi týden snad porovnam s brenem tak uvidíme... :)

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Bohuš píše:Jo kosa ja krásný kvér, zajímavé co tak primitivni nástroj dokáže, dneska jsem s totálně seriovou kosou bez jakéhokoli kompenzatoru střílel davkama na 200m až s podivuhodnou přesností... :) Znamy má komplet novovyrobu, dural pazbeni, vratne ustroji... Prepinac a paka zaveru vlevo + eotech a s tim se teprve praská... :D Pristi týden snad porovnam s brenem tak uvidíme... :)
Jestli jsi práskal dávkama tak se s tím radeji moc veřejně nechlub :)

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Hlavně když jsem vzal AK47 do ruky těsně po tom, co jsem držel kosu, tak mi to málem upadlo na zem, to AK je těžký jak hovado. Pokud od toho někdo nečeká zázraky, tak je kosa ideální - cokoliv se na tom posere stojí pár korun, střelivo laciné a výkonné (i když jádrované armádní přebytky jsou občas problém na některých indoor střelnicích, které nemají adekvátní balistickou ochranu - nelíbí se jim, když jim tam vybavení rozstřílíte na sračky :) ).

Idaho: vojáci, záložáci a spol. můžou :)

Bohuš
Moderátor

Příspěvek od Bohuš »

Presne tak... :) ale za dva měsíce mam napraskane asi 60ostrych a 100+ slepaku takže ani s tady to s praskanim není nic extra... :) A to s kosou které už na utvarech nejsou, breny máme osahane asi 20minut a ještě jsme s nima ani nestrilely...

Taboo

Příspěvek od Taboo »

Ivan píše:Já mám obecně vůči značce CZ dost averzi, neboť nevím jak to dělají, ale některé zbraně v podstatě nejdou rozebrat a složit bez použití násilí (tipuji tedy, že přesnost výroby nebude moc vysoká v porovnání s konkurencí)
Ja jsem se dival na plany te SP01 Shadow a videa jejiho kompletniho rozebrani na YouTube a zda se, ze to je pomerne komplexni zbran kde je toho spousta ke hrani (coz uz mne samo o sobe velice laka... :lol: ). Ja samotnou "sportovni" strelbu pokladam za velice nudnou aktivitu (ke ktere se nutim tak jednou za mesic), ale bavi mne ty zbrane rozebirat a vnitrne upravovat (a nektere i stavet) - a ta SP01 Shadow se zda byt vybornou platformou.
habitat3 píše:Na to jsem v USA koukal a dokonce posílají do CZ :lol: . Jinak jak bylo napsáno už jen hlaveň s komorou podléhá ZP (zbrojní průkaz). :P
V USA se ty zakony ohledne zbrani od sebe samozrejme lisi stat od statu. Nevim to jiste, ale verim, ze v nekterych (zejmena demokratickych) statech vlastnictvi jen uz hlavne s komorou take podleha zbrojnimu prukazu (stejne jako nakup naboju).
IQ stylingem nenahradis.

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Faktem je, že i když tu co do zbraní máme poměrně dost omezení, tak jsme na tom ještě z celé Evropy zdaleka nejlíp... Např. ČR je tuším JEDINÁ země v celé EU, kde zbrojní průkaz je nároková věc - po složení zkoušek a ověření beztrestnosti je policie povinná vám ho vydat. Stejně tak nákup zbraní B/C se sice musí vypapírovat, ale jde v podstatě jen o formalitu. Nikdo v ČR neomezuje nošení nožů, obranných sprejů, obušků nebo třeba mečů :lol: Oproti tomu v Anglii nejen, že si nepořídíte legálně ani flobertku (nejvýš vzduchovku), ale navíc vás můžou zavřít i když si ponesete na ulici moc dlouhý šroubovák. Podobně průser hrozí v Německu, pokud jako turista na veřejnosti začnete krájet salám dlouhým nožem a nebo si dovezete z ČR vzduchovku, která nemá Německou schvalovací značku.

Taboo

Příspěvek od Taboo »

Beaver píše:Faktem je, že i když tu co do zbraní máme poměrně dost omezení, tak jsme na tom ještě z celé Evropy zdaleka nejlíp...
Ja bych rekl, ze i celosvetove - vzhledem treba k Australii, Japonsku, etc. Co se tyka nozu, tak v mem state je legalni (myslim) jen 5" blade (vyjimkami jsou samozrejme situace, kdyz je treba nekdo na lovu, na vlastnim pozemku, etc.). My se ale radeji strilime, nez bodame (to je domenou Mexikancu, protoze jim to pripada vice "osobni".. :lol: ).
IQ stylingem nenahradis.

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Tady je to doménou gypsies, protože jednak nikdy nemají čistý trestní rejstřík a nikdo jim zbraň neprodá a jednak na zbraně nemají peníze, protože to prochlastají a prohrají :D

tholis
Moderátor

Příspěvek od tholis »

Tak jsem vybral Glock 17...Pristi tyden letim pro nakupni povoleni :D Zvitezila spolehlivost, prakticnost a ...proste se mi libi vic..
" www.autowerks.cz "

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Tak to tento rok sraz majitelů Glocků už nestíháš :lol:

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Bohuš píše:Presne tak... :) ale za dva měsíce mam napraskane asi 60ostrych a 100+
heh byste s námi meli jít nekdy o víkendu bouchat, my to počítáme na stovky na osobu takřka každý druhý víkend :)

Ivan
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan »

Jedna aktuální z dneška :-)
2015-05-28 12.01.53.jpg

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Norinco nebo sis dopřál něco poctivějšího ? :D

Ivan
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan »

Smith & Wesson M&P15.

kubi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kubi »

holky z Brodu :mavani:

Obrázek

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Bitch please... :lol:

Obrázek
Naposledy upravil(a) Beaver dne 15 čer 2015 13:18, celkem upraveno 1 x.

Taboo

Příspěvek od Taboo »

Velice hezke zbrane na teto strance 8) . Jen pro zajimavost, co je ta nejsilnejsi a nejvice bad-ass zbran, ktera se da v CR legalne koupit a vlastnit? V USA to je (verim) Barrett M107A1 (.50 cal), ktera ale stoji okolo 12 tisic dollaru (a jeden naboj okolo $5.00). Ja zvazuji neco vic cenove prijatelnejsiho, jako treba M99 anebo i MRAD :?: ...
IQ stylingem nenahradis.

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Plus mínus to platí i u nás - .50 BMG není problém koupit, náboje stojí podobně. Problém je s tím střílet - v ČR je jen několik střelnic dost dlouhých na to, aby to mělo smysl kupovat. Barretta je nesmysl kupovat s ohledem na cenu, padesátky si u nás vyrábíme vlastní :D

http://www.highlandarms.cz/cs/opakovaci ... aze-50_bmg

Taboo

Příspěvek od Taboo »

Beaver píše:padesátky si u nás vyrábíme vlastní :D

http://www.highlandarms.cz/cs/opakovaci ... aze-50_bmg
8)
Ja jsem prave ted cetl zajimave porovnani US statu (s prumerem 88.8 zbrani na 100 obyvatel) s poctem zbrani ve svetovych zemich, kde Nebraska s 1.8 millionem obyvatel vlastnicich 1.6 millionu zbrani je udajne na urovni CR s 10 milliony obyvatel. Muj stat s 3 milliony obyvatel vlastni 2.7 millionu zbrani - stejne mnozstvi jako 48 millionu obyvatel Colombie :lol: .
IQ stylingem nenahradis.

Odpovědět

Zpět na „Pokec“