Jak na dovoz auta z švýcar ???
Moderátoři: Berry, Tommy1978, Rudi
Jak na dovoz auta z švýcar ???
co je potřeba udělat pro přihlášení auta ze švýcarska , popřípadě , kdo odtamtud vozí auta ?
Z německa jsem si už pár aut dovezl, ale jelikož švýcarsko neni v unii ,tak by mě zajímalo co to všechno obnáší ?
Z německa jsem si už pár aut dovezl, ale jelikož švýcarsko neni v unii ,tak by mě zajímalo co to všechno obnáší ?
výcarsko, Německo nebo ostatní země EU?
Dovoz aut ze Švýcarska po našem vstupu do EU téměř úplně ztratil smysl, protože Švýcarsko v EU není a proto se musí každé zboží proclít a zaplatit clo a DPH. Toto obnáší jednak nepředstavitelné množství papírování a jednak clo a DPH nejsou zrovna malé částky. Co se týká kvality těchto automobilů, tak je srovnatelná třeba s automobily z Německa. Dále bych chtěl podotknout, že pověra, že se ve Švýcarsku nesolí je nesmysl! Je naprosto neuvěřitelné jak rychle se tato lživá informace mezi lidmi rozšířila, ale mohu Vás ujistit, že jsem ve Švýcarsku najezdil mnoho Km a solí se tam úplně stejně jako kdekoliv jinde v EU.
Nigga I'm hot as pheonix arizona
I'm utah I got multiple bitches
It's a new law keep a hold of yo riches
I'm utah I got multiple bitches
It's a new law keep a hold of yo riches
diky pane blíčbleach píše:výcarsko, Německo nebo ostatní země EU?
Dovoz aut ze Švýcarska po našem vstupu do EU téměř úplně ztratil smysl, protože Švýcarsko v EU není a proto se musí každé zboží proclít a zaplatit clo a DPH. Toto obnáší jednak nepředstavitelné množství papírování a jednak clo a DPH nejsou zrovna malé částky. Co se týká kvality těchto automobilů, tak je srovnatelná třeba s automobily z Německa. Dále bych chtěl podotknout, že pověra, že se ve Švýcarsku nesolí je nesmysl! Je naprosto neuvěřitelné jak rychle se tato lživá informace mezi lidmi rozšířila, ale mohu Vás ujistit, že jsem ve Švýcarsku najezdil mnoho Km a solí se tam úplně stejně jako kdekoliv jinde v EU.
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Pokud to kupujes od soukromnika, tak se s nim domluvis na nizsi cene, ze ktery pak zaplatis clo a dan. Nejlepsi je to pry udelat v Rakousku, kdyz umis dobre nemecky. Pokud je to auto vyrobeno v EU, tak je clo o 10% nizsi, ale to si musis nekdy vyhadat. V CR bys zaplatil jeste dan z projetyho benzinu tam a zpet.Nick píše:diky pane blíčbleach píše:výcarsko, Německo nebo ostatní země EU?
O tom stavu aut, ze je stejny bych moc nesouhlasil, ale to je kazdyho vec...
http://www.odtahnito.cz <<< Půjčovna odtahového speciálu, stačí řidičák sk. B. Nejlevnější způsob převozu vozu svépomocí. Praha, ČR i zahraničí.
To s tou fakturou je dost diskutabilní,ty idioti na celnicích totiš kolikrát neuznaj ani fakturu na cenu za kterou si to opravdu koupil,takže se klidně může stát,že zaplatíš víc.Několikrát jsem si tím prošel a jelikoš si vozím auta jen pro sebe,neměl jsem tam nikoho známýho,tak ta bezmoc proti tomu zmrdovi je neskutečná.Ono si můžeš stát za svým a nakonec skutečně zaplatit co máš,ale auto Ti mezi tím hnije v celním skladu.Já už bych do toho nešel,ještě že to odpadlo.Jedině kdyby tam byl nějakej zvláštní kousek a měl známýho celníka...
no hlavně todle dříve zneužívali češi, když vozívali před lety auta z německa, že auto za 100 tisíc, koupili jako 20tis. a frčeli, ale pak je na hranicích překvapili, když se neřídili kupní cenou, ale vzali tabulky a podle těch to zpočetli.
VW - Very Wonderful
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK
Jasně že se toho zneužívalo,ale na sruhou stranu většina lidí tam nejezdila proto aby tam koupili auto dráž než tady,zaplatili dovoz,přihlášení a případnou opravu a prodala to s prodělkem,takže ty jejich tabulky byly taky dost z cesty.Já si třeba byl pro sierru (kdysi dávno) a úplně náhodou jsme tam našli Uno logo za 200DM s uvařeným motorem,otec ho koupil pro mámu,fakt super kauf a ten polodement nám spočítal clo na víc než stálo auto...Rudi píše:no hlavně todle dříve zneužívali češi, když vozívali před lety auta z německa, že auto za 100 tisíc, koupili jako 20tis. a frčeli, ale pak je na hranicích překvapili, když se neřídili kupní cenou, ale vzali tabulky a podle těch to zpočetli.
no mladíku, ale tady se mluví o Švýcarechrallik píše:No ale tak teď už to s těma hranice neplatí, když jsme v tom Schengenu(nevim jak se to píše), tak už vás na hranicích žádní celníci kontrolovat nebudou(mluvim o tom Německu, Rakousku atd...
VW - Very Wonderful
- Zemi
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jak na dovoz auta z švýcar ???
No a jak to je k dnesku? Kamos koupil dovezenou MR2 ktera je pochopitelne starsi 8mi let a pruser.
(nejen) UK (United Kingdom - Anglie) DOVOZ VOZIDEL - DÍLŮ
> DOVOZ - ODTAH - PROVĚŘENÍ vozidel v celé EU <
tel. 608 372 848
tel. 608 372 848
Zkus zavolat na dekru, jestli ti nepomůžou.
Motorista pozná mezi ostatními štítky na vozidle typový štítek jednoznačně tak, že je na něm uvedeno číslo VIN (sedmnáctimístný znak), které je rovněž vyraženo na karoserii.
Pokud na uvedeném štítku najde znak, jehož skladba je e . .*. . / . . * . . . .* . ., jedná se s velkou pravděpodobností o osvědčení o homologaci typu ES (globální homologaci).
Je zde ovšem třeba uvést, že osvědčení o homologaci typu ES (globální homologace) je v zemích Evropské unie udělována od roku 1993, kdy se toto týkalo omezeného počtu typů vozidel. Pokud na vozidle v rámci dovozu jednotlivého vozidla najdete označený výrobní štítek tak jak je uvedeno výše, prokážete tím požadované schválení typu ES. Uvedené vozidlo pak lze dovést ve většině případů bez ohledu na jeho stáří.
Jediným omezením zde je, aby na vozidle nebyly provedeny konstrukční změny oproti schválenému typu (např. rozšířený a snížený podvozek, nestandardní úpravy motoru, sportovní výfuková soustava, odlišné provedení čelní masky z hlediska osvětlení, deformační zóny, startovačů airbagů atd.).
Kontakt:
DEKRA CZ a.s.
Ing. Petr Říha, vedoucí zkušebny Chodovec
Email: petr.riha@dekra.cz
Türkova 1001
149 00, Praha 4
tel.: 267 288 243
Motorista pozná mezi ostatními štítky na vozidle typový štítek jednoznačně tak, že je na něm uvedeno číslo VIN (sedmnáctimístný znak), které je rovněž vyraženo na karoserii.
Pokud na uvedeném štítku najde znak, jehož skladba je e . .*. . / . . * . . . .* . ., jedná se s velkou pravděpodobností o osvědčení o homologaci typu ES (globální homologaci).
Je zde ovšem třeba uvést, že osvědčení o homologaci typu ES (globální homologace) je v zemích Evropské unie udělována od roku 1993, kdy se toto týkalo omezeného počtu typů vozidel. Pokud na vozidle v rámci dovozu jednotlivého vozidla najdete označený výrobní štítek tak jak je uvedeno výše, prokážete tím požadované schválení typu ES. Uvedené vozidlo pak lze dovést ve většině případů bez ohledu na jeho stáří.
Jediným omezením zde je, aby na vozidle nebyly provedeny konstrukční změny oproti schválenému typu (např. rozšířený a snížený podvozek, nestandardní úpravy motoru, sportovní výfuková soustava, odlišné provedení čelní masky z hlediska osvětlení, deformační zóny, startovačů airbagů atd.).
Kontakt:
DEKRA CZ a.s.
Ing. Petr Říha, vedoucí zkušebny Chodovec
Email: petr.riha@dekra.cz
Türkova 1001
149 00, Praha 4
tel.: 267 288 243
- F.l.a.n.e.l.
Nechce se mi to číst celé, každopádně správně tady píšete, že CH není v EU, nicméně Schengenský prostor má podepsaný, čili volný pohyb zboží osob služeb
Autoservis, diagnostika, geometrie, zprostředkování STK, přihlášení, evidenční kontroly,...
Škoda Rapid 130 (2,0i 16v) Budíž ti země lehká. Děkuju ti za vše
Škoda Rapid 130 (2,0i 16v) Budíž ti země lehká. Děkuju ti za vše
Prihlasoval sem motorku... Tolik obstrukci kolem.. a to je to par let z5... Myslim ze mr2 ze svycar je neprihlasitelna.... Individualni dovoz sem si delal... Ale cr ma zakon stari dovozu do 7mi let ..ne svycarsko... Merily mi vysku blatniku a sirku rafku ..lital sem z uradu na stk a z5... Potrebujes prvne prelozit tp ze svycarska od firmy s atestaci... Pak velka prohlidka na stk..kde potrebujes papir z dekry. Jak ma to auto vypadat .. pak na urad.. a nech si na stk udelat fotky s razitkem a vytiskni je jinak budes muset na urad i s autem...z nepochopitelneho duvodu ten technik z uradu chce to auto/motorku videt.... A samozrejme doklady z celnice o procleni a papir o doplaceni dph ... Nenech se odbyt na uradu ...mne ji taky nechteli prihlasit ale nakonec to slo... I kdyz toto asi nepujde
- Zemi
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Panove dekuji... Vlákno jsem přeposlal.
tel. 608 372 848
tel. 608 372 848
Dopadlo to nějak?
- Zemi
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Nakonec se volalo vekslakum od kterych se koupilo a zadnej problem.... Dal me to prestalo zajimat.
tel. 608 372 848
tel. 608 372 848
zhruba kazdej rok - dva si dovazim soukromne (pro vlastni potrebu) auto ze svycarska, a ted od noveho roku to jde nejjednodusejs prihlasit za poslednich 15 let... zadny vekove omezeni resp. globalni homologace jiz neni potreba.
jedine co se musi porad resit a je trochu opruz je clo (ale jen u vyrobku mimo eu) a dph.
jedine co se musi porad resit a je trochu opruz je clo (ale jen u vyrobku mimo eu) a dph.