BAN pro uživatele LiberaleMiguel2 - Hlasování

Pokec nejen o autech...

Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma

Zamčeno

Jste pro BAN

ANO
52
43%
NE
70
57%

Celkem hlasů: 122

kony5

Re: BAN pro uživatele LiberaleMiguel2 - Hlasování

Příspěvek od kony5 »

tak to si asi brájn éérl spilnrl... jméno jak pro masovýho vraha... " seš vrah kámo?" :lol: :lol: :D

https://www.youtube.com/watch?v=dQjtp_YzHbM" onclick="window.open(this.href);return false;

LiberaleMiguel2

Příspěvek od LiberaleMiguel2 »

kony: zatím ne :lol:

Aleši víš piču co konkrétně jsme na autě dělal a co konkrétně ne. V té době když tvoje auto bylo u mě, tak sis neuměl vyměnit ani ty posrané svíčky a nebýt mě, tak to neumíš ani teď, protože by ses nezvednul od kompu a nedošel do té dílny za lidma, se kterýma jsem tě seznámil domluvit si tam práci ;-) a to nemluvím o hromadě dalších věcí, kdy tvůj sociální skill je na takové úrovni, že kdybych ti nezařizoval věci, tak na to autě máš piču, viz třeba teď naposledy brzdové hadice, kdy ani nejsi schopný vzít telefon, zavolat do Bekasu a říct jednu větu a raději s tím "otravuješ" mě :lol: Třeba o nastavení podvozku, které tak opěvuješ a dělal jsme ho já, podle sebe, se tady ani zmiňovat nebudu, bo to je taky o utažení pár šroubů, že ? :lol:
Čekal jsem, že když sis mě na Fb bloknul, tak už o tobě neuslyším, ale ne, že budeš za mnou lozit jinam po netu a brečet jak slečinka :lol: dělej raději něco užitečného 8) už máš nový ten brzdový válec ? Nebo je tvoje auto tak strašně TOP, že nepotřebuje pořádně brzdit ?
Naposledy upravil(a) LiberaleMiguel2 dne 24 črc 2015 09:59, celkem upraveno 1 x.
JSEM ZPÁTKY NA SVÉM PŮVODNÍM PROFILU, TAKŽE COKOLIV PIŠTE NA LiberaleMiguel (bez dvojky)

Ivan
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan »

LiberaleMiguel2 píše:Další brzdové kity, co jsem dělal svým kamarádům vypadaly takhle.... Co mi řekneš na tohle ? (repase brzdičů dělal Tom406 8) )
Mohl bych Tě požádat o nabídku na kompletní sadu na Evo X? Díky.

LiberaleMiguel2

Ivan píše:
LiberaleMiguel2 píše:Další brzdové kity, co jsem dělal svým kamarádům vypadaly takhle.... Co mi řekneš na tohle ? (repase brzdičů dělal Tom406 8) )
Ne
JSEM ZPÁTKY NA SVÉM PŮVODNÍM PROFILU, TAKŽE COKOLIV PIŠTE NA LiberaleMiguel (bez dvojky)

crocjirka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od crocjirka »

LM: ano takze jsme zas u toho, ze si vetsinu veci jen obvolal... mozna by z tebe mohl byt uspesny prijmaci technik v autoservise ;)
ex:opel tigra 1.4 16v,opel tigra 1.6 16v,peugeot 106 1.4 sport,seat leon 1.8T 200PS+,ibiza 1.9TDI 6L 170PS, octavia RS combi 1.8T
NOW: family car skoda octavia 2 RS combi 2.0TSI 200 teplejch poniku...
facebook.com/jiriprokopfotograf

AlesiBoss

Příspěvek od AlesiBoss »

Michale dokud budes srat moje auto furt nekam tak za tebou polezu, protoze si to nepreju, vadi mi to a vadi mi to o to vic kdyz z veci ktery zvladne vicemene kazdej delas hrozne noblesni zalezitost, treba nastaveni podvozku taky zvladne kazdej, pruziny si utahnul co to slo a pak sis hral s tuhosti tlumice a vyskou aby to nedrelo... a to je vsechno... Ano, chce to nakou praci, ale neni to nic co by nezvaldnul kazdej - Jinak ja nikdy nerekl zes mi nepomohl, pomohl... ale delas z toho obrovskej deal a furt se tu ohanis malickostma takovym stylem, jako bys snad denne stavel zavodni specialy... Kdybys tu aspon furt nesral minimalne aspon moje auto (ac si myslim ze kluci taky nejosui zrovna stastny ze sem jejich auta posilas) :)

Jinak se hod zas do klidu, moje auto uz te vubec nemusi zajimat, takze nevim co meles o brzdovem valci :)) Si myslis ze kdyz tu lidem reknes ze mi blbne brzdovej valec ze tim jakkoliv znehodnotis moje prispevky nebo co? ja to tu lidem klidne reknu sam, protoze ja si rozhodne nebudu hrat na nakyho boha a ani se nejak nestydim za to ze to auto stale jeste ma nejaky mouchy :) takze s temahle vecma si dej pohov, je docela smutny ze se vlastne uz ani nezmuzes na vic nez na osobni utok :)) ale samozrejme sem to cekal, delas to tu bezne, misto vecny argumentace pouzivas osobni utoky, coz je fakt ta nejnizsi forma komunikace...

Jo a kdyz jsme u tech hadic tak ty sem po tobe chtel protoze u tebe mam litra a takhle bys me ho "splatil" - to jen kdyz to sem tahas, tak to klukum povime ;) Jinak i kdyby ne, tak co je na tom ze chci po nekom neco zaridit :) ty to delas porad ze davas nekomu neco zaridit tak se uklidnime ju?
Naposledy upravil(a) AlesiBoss dne 24 črc 2015 10:26, celkem upraveno 1 x.
už nemám hnujdaj...

Ultima

Příspěvek od Ultima »

LiberaleMiguel2 píše:
Ivan píše:
Ne
Tohle mě hodně pobavilo. Můžeš sdělit důvod?

Lman

Příspěvek od Lman »

LiberaleMiguel2 píše:... kdy tvůj sociální skill je na takové úrovni, ...
Obrázek

Brandon

Příspěvek od Brandon »

Tyvole fakt ubohost. Jaký brzdy od tebe, na co si to zase hraješ?

VŠICHNI máme brzdy, který dělal TOM406. Zbytek práce (výroba držáku) dodělal nějakej automechanik/soustružník.

Tvoje brzdy jsou asi tak, že jsi kliknul na tlačítko "objednat" na allegru starý třmeny (který ti kdosi poradil, že sednou), pak jsi několikrát zajel autem a poslal několik balíků poštou, za což jsi dostal něco zaplaceno, co jsi chtěl. Jo a objednal jsi hadičky, fakt výkon.

Už mě začínáš s těma "tvýma" brzdama iritovat takovym způsobem, že si na ně místo "BREMBO" nechám napsat "od TOM406", nebo je vezmu a i když stály 25k tak je hodim raději do kanálu.

Neuvěřitelný toto.
Naposledy upravil(a) Brandon dne 24 črc 2015 11:13, celkem upraveno 2 x.

Taboo

Příspěvek od Taboo »

AlesiBoss píše:Michale ty porad rikas ze si delal brzdy, pritom si proste koupéil trmeny, nechal je zrenovovat, nechal vyrobit drzaky podle toho jaky se pouzival kotouc (coz meril a pocital nekdo jinej)
S prominutim, neco, co mi nejde do hlavy :( ... Ja rozumim, ze nekteri lide z toho vaseho Tiburonu klubu mohou byt nezkuseni, ale to v zadnem pripade neznamena, ze jsou hloupi a neschopni si sami neco zjistit anebo se naucit. Jak to tady procitam, tak se musim ptat, jak je mozne, ze se naprosto nikdo nepozastavil nad skutecnosti, ze vam Miguel placal na ty same auta naprosto rozdilne kombinace trmenu a kotoucu jen na zaklade toho, jak to vypada a co se kam vleze podle velikosti kol - a nikdo nezpochybnoval funkcnost tech naprosto rozdilnych a nevyvazenych kombinaci a nenapadlo ho, ze Miguel toho o brzdach nejsips moc vedet nebude... Na jeho prditku s ctyrvalcem 355mm kotouce s 6-pistkovymi brzdici pouze vpredu, na tvem voze s V6 (a jinym rozpolozenim vahy) 305mm kotouce s 4-pistkovymi brzdici, na jinem zase neco jineho vpredu i vzadu - a nikdo se neptal proc, nezadal naprosto zadne vysvetleni anebo se sam o brzdach nesnazil neco dozvedet a naucit :? ?
Neber to jako osobni utok, ale jen muj vlastni uzas nad vasi duverivosti a naopak take nad Miguelovou arogantni nezodpovednosti a drzosti si hrat na nejakeho rado-by odbornika a hrabat se nekomu v tak kritickem systemu jako jsou brzdy, bez absolutne jakehokoliv zvazeni a pripusteni si, ze jeho neznalost a absurdni pozerstvi muze nekoho jineho stat jeho zivot. :(
IQ stylingem nenahradis.

tholis
Moderátor

Příspěvek od tholis »

Jsem hrdej že jsem stejný brzdař jako Miguel... Dělám brzdy stejně jako on: sundám je, dám je tom407, objednám komponenty a namontuju je :lol: Akorád narozdíl od něj já si tam dávám OEM specifikaci, takže nemusím mít takové znalosti jako on.. I když.. já je mám jako on (žádné)
" www.autowerks.cz "

AlesiBoss

Příspěvek od AlesiBoss »

Taboo: naprosto jendoznacne se ti priznam ze zaprve sem driv o autech opravdu vedel totalni hovno, naucil jsem se za posledni dva roky pomerne intenzivniho samouceni nejen primo v dilne u znameho kde jsem vypomahal, ale i samostudiem (a jeste mam dalekou cestu do znalosti ktere bych chtel mit) a za druhe ta kombinace co sla na moje auto je velice podobna kombinacim kterou prodavaji treba willwood pro tohle auto - a ano, ta kombinace funguje dobre, je skoro az optimalni z meho subjektivniho dojmu (jo, muze i nemusi to opravdu fungovat dobre). Takze ja sem to nezpochobnoval, protoze nebylo proc :) Dneska bych ty brzdy nejspis vyresil uplne stejne.
už nemám hnujdaj...

Brandon

Příspěvek od Brandon »

Taboo: Bych asi odpověděl za sebe. Důvod výměny origo brzd byl jednoduchej, ty brzdy prostě nejsou dostačující ani pro běžnou jízdu. Když jsem naložil auto a vezl čtyři lidi (ano, zní to poněkud šíleně, ale občas je člověk nucený i to v coupé odvézt), tak to prostě nebrzdilo. Druhý důvod je ten, že pro občasný výlet (max 2x do roka) na okruh jsme chtěli něco, co vydrží alespoň pár kol. Aleš by mohl povídat, co se mu tenkrát stalo...

Výběr velikosti kotouče a třmenů - víceméně jsme chtěli něco, co odpovídá dostupným aftermarket možnostem, ale za nižší cenu. Ukázka - http://tuscanicustoms.com/935-brembo-gt ... buron.html

O tom, že navrhnout brzdový systém, je věda, vůbec nepochybuju a samozřejmě že naše aktuální konfigurace může mít do ideálu víc než daleko, třeba i dál než serie pokud jde o vyváženost. Ale zároveň musím po roce používání říct, že to, co jsem od nich čekal - že budou stejně komfortní (dávkování atd) jako seriový a zároveň ubrzdí, co potřebuju + nebudou tak rychle vadnout, splnily dostatečně.

maRkus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maRkus »

LoL.... Takže sem to pochopil dobře... Pár šroubků tam a pár zpět... A tenhle nepovedený vtip na hru s dna se mi chce vysmivat? Hustýyyyyyyy, vtipný... Migu sorry ale ses na úrovni když mě bylo 16 a byl jsem na učilišti.
AUTOSERVIS, PNEUSERVIS, AUTOSKLO, RYCHLOSERVIS, mechanické práce, klempířina, lakovaní, odtah vozidel. (Praha 5) - SZ nebo 603 909 767, http://www.freshlak.cz" onclick="window.open(this.href);return false;

https://www.flickr.com/photos/130435261@N04/" onclick="window.open(this.href);return false;

maRkus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maRkus »

Aleši každopádně vítej mezi lidma s mozkem
AUTOSERVIS, PNEUSERVIS, AUTOSKLO, RYCHLOSERVIS, mechanické práce, klempířina, lakovaní, odtah vozidel. (Praha 5) - SZ nebo 603 909 767, http://www.freshlak.cz" onclick="window.open(this.href);return false;

https://www.flickr.com/photos/130435261@N04/" onclick="window.open(this.href);return false;

Ivan
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan »

LiberaleMiguel2 píše:
Ivan píše:
Ne
To je škoda, chtěl jsem vědět, kde má Mitsubishi a Brembo mezery ve vývoji. Možná dobře, že jsi tuto zakázku nevzal, stejně bych si Tvé poradenství nemohl finančně dovolit.

Killabis

Příspěvek od Killabis »

LM: Mám Ťa obdivovať teraz že si kontaktoval dodávateľa a on Ti dal na výber?

To už ano, šikula :hlazeni

Prikladám ti fotky renovácie audi TT RS bŕzd (4 piesty), komplet a k nim mám 370mm kotúče. Myslím si že v dnešnej dobe si brzdy vie vybrať hocikto a aj si ich vymeniť keď je trošku zručný... :pifko:

A ak dobre vidím, alebo odhadujem, kotúče sú Brembo MAX. To tiež hovorí o tom čo vieš o brzdách a tvojich "kombináciách". 8)

Repase brzdičov robil Tom.. Takže ty si vlastne len objednal kotúče a namontoval ich. Gratulujem Ti :hlazeni
Přílohy
Nalakované, hotové
Nalakované, hotové
Keď prišli konečne diely
Keď prišli konečne diely
Detail :)
Detail :)

LiberaleMiguel2

Aleši stejně jako Brandon s brzdami, nevíš co předcházelo tomu, že jsem u tebe už věděl jak to nastavit 8)
Stejně tak jedna věc je vzít kotouče co se na Coupe dávají s jinými třmeny a druhá věc je zjistit, jestli na ně ty trpmeny budou sedět, jak co se průměru týče, tak co se týče uchycenó, aby se to tam vlezlo a dalo vyrobit dostatečně pevný držák. Kdy ano, napoprvé jsem nakoupil nějaké třmeny, nějaké kotouče a čekal, že to nějak půjde, nešlo. Tak jsem se v tom začal hrabat, aby to šlo ;-)

Brandon

Příspěvek od Brandon »

Killabis: Upřímně nechápu, s čím tady machruješ, a proč. Brzdy, který jsi tady ukázal, nejsou o nic lepší než jakákoliv další práce, kterou tady Tom předvedl, úplně stejně vypadají ty naše.

Zatím ses akorát (dle svého prvního příspěvku) zachoval jako ubožák. Ještě k tomu anonymní...

Killabis

Příspěvek od Killabis »

Machrujem? Dobre môj :hlazeni

Celé to bolo myslené tak že Miguel tu o sebe rozpráva aké kombinácie bŕzd a neviem čo všetko. Toto nebolo nič proti Tomovi, ale nevadí, dorastieš 8)

Keď už sa chváli že na každom aute v ČR je kus jeho práce, alebo niečoho od neho. Tak tým sa myslí to že zhodí a nahodí brzdy? Tu rozpráva ako keby navrhoval brzdové kotúče a celý systém 6 piestov on sám...

Anonymný? Teší ma, Richard :pifko: Už niesom anonymný? Aj tak by si o mne hovno vedel, takže je to úplne jedno. S takými ako Miguel sa stretávam denno denne, preto som si dovolil sa k tomu vyjadriť :) Keď Ti to vadí, nečítaj to.

AlesiBoss

Příspěvek od AlesiBoss »

Ano, Michale, mas pravdu, za tohle jsme ti ale taky prece zaplatili :) za to ze sis tenhle vyzkum udelal pred nama a my timpadem meli min prace... Jak to z toho ale dela tvoje brzdy? :) krome toho ze si poprve koupil neco co nesedelo a timpadem si pak vyzkousel neco jinyho aby to sedelo?
už nemám hnujdaj...

Taboo

Příspěvek od Taboo »

AlesiBoss píše: krome toho ze si poprve koupil neco co nesedelo a timpadem si pak vyzkousel neco jinyho aby to sedelo?
Hmmm... To, jaky trmen je urcen a bude pracovat s jakym prumerem a tloustkou kotouce je doslova kazdemu dostupne v kazdem Brembo katalogu kdekoliv online, stejne tak jako velice detailni rozmerove nakresy jak tech trmenu, tak i tech kotoucu a take sablony urcene ke zjisteni adequatniho offsetu (aby se ty trmeny vesly do pouzitych kol), takze kazdy muze snadno zjistit, co bude sedet a co ne bez toho, aby neco kupoval. Poskladat nejakou kombinaci jen rozmerove je naprosto elementarni, ale vedet proc pouzit urcity kotouc urcitych rozmeru a stejne tak urcity trmen s urcitym poctem pistu a jejich urcitymi prumery vyzaduje uz nejake znalosti. On je velky rozdil mezi treba 38/42 a 28/36 trmeny, ktere jsou jinak zvenci a rozmerove naprosto identicke...
IQ stylingem nenahradis.

Libor12
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Libor12 »

O brzdách vím kulové. Když jsem měnil,tak jako tholis,ze stejného modelu,pokud byly dostupné nebo eventuelně nějaký ten kit,ale pořád jen o tom našroubovat a jet. Když dám za kit 2800usd,tak čekám že někdo odvedl práci s matematikou a vyzkoušením za mne. Myšlenka je, že větší desky (plochou) se pomaleji opotřebovávají a tím pádem může být měkčí -levnější směs. Menší deska působí při stejém sešlápnutí pedálu na kotouč větší silou a potřebuje tedy i tvrdší,dražší směs. Rozdílný průměr pístků přikládám stejnoměrnému nástupu tlaku a rovnoměrnému opotřebení desky,síla kotouče ovlivní zase jeho tepelnou nasytitelnost. Tolik moje úvaha. Co do zkušenosti,když jsem na muj 900kg econobox "plácnul" přední kotouče a třmeny z GT four st205 - opravdu stačí jen povolit dva šřouby a hotovo - původní 262mm na 315mm došlo k tomu,že pokud auto nejelo po suchém asfaltu přímo,stačil prach,vlhko.. kola okamžitě blokovala takže bud zasahovalo abs nebo to bylo při jeho vypnutí neřiditelné. O tom že brzdná dráha se krom toho sucha prodloužila ve všech směrech asi není třeba dodávat.
toyota corolla gti 4a-ge 1.6 "V2" 226hp/9500rpm
IMF Master Ignition Forum - http://
imfsoft-forum.eu/

Válcová zkušebna 4X4 až do 1200HP

AlesiBoss

Příspěvek od AlesiBoss »

Moje zkusenosti s tim co mame od Michala jsou nastesti jen ty nejlepsi, ale je mi jasny ze to bylo hodne i o nahode :)
už nemám hnujdaj...

Libor12
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Libor12 »

AlesiBoss píše: treba nastaveni podvozku taky zvladne kazdej, pruziny si utahnul co to slo a pak sis hral s tuhosti tlumice a vyskou aby to nedrelo...
minimálně si při nastavování měl sedět za volantem,nebo tvoji váhu něčím nahradit.Správně je to takto a tímto - https://www.youtube.com/watch?v=eZhZS-GhPE8" onclick="window.open(this.href);return false; když jsem tu to Michalovo nastavení na výšku rozporoval,pustil jsi se tu do mne tenkrát i ty v jak skvělé formě máš podvozek.
toyota corolla gti 4a-ge 1.6 "V2" 226hp/9500rpm
IMF Master Ignition Forum - http://
imfsoft-forum.eu/

Válcová zkušebna 4X4 až do 1200HP

AlesiBoss

Příspěvek od AlesiBoss »

no vidis, tak se ti tu verejne omlouvam :) BYL JSEM KOKOT
už nemám hnujdaj...

LiberaleMiguel2

Taboo píše:
AlesiBoss píše: krome toho ze si poprve koupil neco co nesedelo a timpadem si pak vyzkousel neco jinyho aby to sedelo?
Hmmm... To, jaky trmen je urcen a bude pracovat s jakym prumerem a tloustkou kotouce je doslova kazdemu dostupne v kazdem Brembo katalogu kdekoliv online, stejne tak jako velice detailni rozmerove nakresy jak tech trmenu, tak i tech kotoucu a take sablony urcene ke zjisteni adequatniho offsetu (aby se ty trmeny vesly do pouzitych kol), takze kazdy muze snadno zjistit, co bude sedet a co ne bez toho, aby neco kupoval. Poskladat nejakou kombinaci jen rozmerove je naprosto elementarni, ale vedet proc pouzit urcity kotouc urcitych rozmeru a stejne tak urcity trmen s urcitym poctem pistu a jejich urcitymi prumery vyzaduje uz nejake znalosti. On je velky rozdil mezi treba 38/42 a 28/36 trmeny, ktere jsou jinak zvenci a rozmerove naprosto identicke...
Ano, je to dostupné každému, stejně jako všechny znalosti o čemkoliv jiném, které jsou na internetu. Jenže ne každý si dá tu práci v tom nějaký čas ležet, hledat a zjistit co tam bude sedět. Obzvlášt na konkrétní auto s konkrétní těhlicí, kdy je třeba aji počítat s místem pro adapter třmenu atd

Killabis: Asi je zbytečné ti vysvětlovat, že je fakt rozdíl mezi tím koupit brzdy, které na auto přesně pasují a povolit, jak píše Libor, dva šrouby, nebo koupit třmeny z jednoho auta, kotouče z druhého a dopasovat to k sobě tak aby to šlo vůbec namontovat na třetí auto 8)

Libor: Nastavení na výšku ? nevím přesně co myslíš

tholis
Moderátor

Příspěvek od tholis »

Proč tu někdo prezentuje mé brzdiče? :? :? Je to čistě jen práce Tom406 :roll: Na autě je mám nyní já.
Naposledy upravil(a) tholis dne 24 črc 2015 13:42, celkem upraveno 1 x.
" www.autowerks.cz "

LiberaleMiguel2

Taky jsem si říkal, že jsem je už někde viděl :lol: :lol: takže Killabis je nějaký úplný kecálek, co ani neumí hodit fotku něčeho svojeho :lol: Nejsou to ještě přímo tvoje fotky ? :D

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Když na to přijde, tak "mock up" adaptér se dá klidně vyrobit z překližky lupenkovou pilkou a pak podle něj nechat udělat na CNC finální verzi. Spolu s Brembo šablonou se to pak dá vyzkoušet na autě aniž bys musel cokoliv nakupovat přesně jak píše Taboo. Tvůj postup pokus-omyl je jen další ukázka hrubé neznalosti. Pro Mk3 existuje kombinace Brembo třmenů a kotoučů, na kterou částečně náhodně a částečně experimentálně přišel jeden člověk v US a jako svůj big brake kit to nenazval, asi tě nezná :lol:
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"

Zamčeno

Zpět na „Pokec“