buzerace po česku...

Pokec nejen o autech...

Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma

pavelini
Kontaktovat uživatele:

Re: buzerace po česku...

Příspěvek od pavelini »

Tak jen par slov za sebe.
Ja s tim proste souhlasim.
Taky mam v pritelkyne A5 tdi vic, jak 300ps a to auto funguje naprosto skvele, nekouri,Dpf je fuc, nahradil ho supersprint, soft to ma od Reeshy a technickou novou, pri dalsi technicke vse vratim do serie a je klid.
Naopak, vse pomuze servisakum, jednou upravi, min jednou za dva roky vrati do serie, sam vydela a jde to.
Je to jen proti smetakum, ci garaznikum, kteřì si koupi flexu, riznou, skasnou a je to.
Ja jsem nahodou jen pro a to sam mam auta, jako Hummer, nejake ty Evolutiony , pricemz stavime pro sebe jedno rychle civilni, ale zaklad je takovej, ze vse musi mit urcity smysl, gracii a hlavne kulturu.
Ne humus, ktere je kazde druhe upravene auto nejen v CR.
Jinak stk po roce 2016 je jak vime zname a uz dnes se vi, jak i toto pujde rozumne obejit, ale zase v ramci urcitych pravidel.
Je to jako v zivote,vse je jen a pouze o lidech.
Dnes jsem toto tema resil v Mnichove, v teamu, ktery provozuje 20 gt3 Porsche, upravuje rocne mraky super sportu a majitel je bejvalej Čech.
Sam rika, upravy aut? Ano, zde to funguje, dokud nedorazi Cech, Polak ,Slovak, ktery doveze nove 991S a chce za susen, bez ohledu na zaruky P, z toho udelat uřvane gt3, ci vzhledove Turbo.
A o tom to vse je.
Blbej priklad, ale pravdivej. Taboo neznam, ale v techto vecech jeho nazor uznavam a plne chapu.
Snad je to trochu chapajici a srozumitelne.
Preji pekny vecer vse,.
Nejezdím rychleji než létá můj anděl strážný.
Vše zustalo, jen se doma zabydlelo něco rodinného pro kočárek a konečně něco RS a M

pavelini
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavelini »

Ps. Omlouvam se, zda jsem se zde nekoho dotknul.
Taky jsem, tema levnyma upravama na vykon, v minulosti prosel. 8)
Vše zustalo, jen se doma zabydlelo něco rodinného pro kočárek a konečně něco RS a M

JRD McLAREN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JRD McLAREN »

pavelini píše:Ps. Omlouvam se, zda jsem se zde nekoho dotknul.
Taky jsem, tema levnyma upravama na vykon, v minulosti prosel. 8)
OT:
tiez narazas na problem, ked niekomu povies cenu za swap motoru cca 3000-3500 EURo ... ?? :roll:
Člen Klubu Šlapacích Moskvičov
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu/

pavelini
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavelini »

Nn pletes se, tim nenarážam vubec na nic primo. 8) Jen jsem se vypovidal. :wink:

rejchy

Příspěvek od rejchy »

Další sranda je,že auto na STK musí dorazit s tolika sedačkama s kolika je homologované.Takže když je v TP 8 míst,tak tam fyzicky musí těch 8 sedaček být.To zas bude sháňka po těch sedmičkách a osmičkách :D

Gooder

Příspěvek od Gooder »

Tak sedačky byly problém i doposud.

Rudi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudi »

já mám třeba v TP uvedeno 2-9míst 8)

Jinak z jedný části je to dobře, že se něco zpřísní, nicméně paušálně jsem proti tomu. Pokud to má mít fci, aby se vyhnalo, co nejvíc vraků ze silnic, ať udělaj mobilní kontroly na silnicích. V SRN to tak funguje a nejvíc to lze zpozorovat asi u LKW, kdy se s tím nepářou a klidně to nechaj odstavit než to opraví 8)
VW - Very Wonderful
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Takže si jako mám sehnat sériový koncák na Supru kvůli fotce? :lol: Jinak celkem "vtipná" se ta sekce popisující kontrolu motoru, aneb "zjistěte, jestli náhodou někdo nedal nějakou hadici jinak, než byla původně", atd. což reálně má patrně za cíl perzekuovat třeba lidi, co si dodatečně oturbí auto (tj. typ motoru zůstane a nelze je tudíž jen tak jednoduše za něco buzerovat. Tradičně tu máme sto a jeden způsob, jak tohle a tamto omezit a zakázat, ale žádnou alternativu (pokud pomineme individuální přestavbu, která je v ČR skoro neproveditelná s ohledem na požadavky a ceny). Takže na jednu stranu pozitivum, že by sazomety mohly začít mizet, na druhou stranu zbytečné komplikace pro normální úpravy (o to paradoxnější, že například auto dovezené z Německa s úpravama v TP projde a to samé auto upravené naprosto stejně v ČR bez úprav v TP - neb zapsat víceméně nejdou - bude vyhozeno jako nevyhovující).
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"

habitat3
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od habitat3 »

Beaver píše:Takže si jako mám sehnat sériový koncák na Supru kvůli fotce? :lol: Jinak celkem "vtipná" se ta sekce popisující kontrolu motoru, aneb "zjistěte, jestli náhodou někdo nedal nějakou hadici jinak, než byla původně", atd. což reálně má patrně za cíl perzekuovat třeba lidi, co si dodatečně oturbí auto (tj. typ motoru zůstane a nelze je tudíž jen tak jednoduše za něco buzerovat. Tradičně tu máme sto a jeden způsob, jak tohle a tamto omezit a zakázat, ale žádnou alternativu (pokud pomineme individuální přestavbu, která je v ČR skoro neproveditelná s ohledem na požadavky a ceny). Takže na jednu stranu pozitivum, že by sazomety mohly začít mizet, na druhou stranu zbytečné komplikace pro normální úpravy (o to paradoxnější, že například auto dovezené z Německa s úpravama v TP projde a to samé auto upravené naprosto stejně v ČR bez úprav v TP - neb zapsat víceméně nejdou - bude vyhozeno jako nevyhovující).
Něco podobného řeším teď s motorkou. Mám dovezenou Kawu z roku 77 z USA. V ČR mi jí prostě na normální značky nepřihlásí, z důvodu, že je to starší XX let, nemá to homologovaný světla pro EU a x dalších sraček, díky kterejm to u nás na silnici nesmí. Ale pokud udělám VET. doklady, tak můžu jezdit bez problému.. :kladivo: :lol:

Rudi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudi »

Beaver píše:Takže si jako mám sehnat sériový koncák na Supru kvůli fotce? :lol: Jinak celkem "vtipná" se ta sekce popisující kontrolu motoru, aneb "zjistěte, jestli náhodou někdo nedal nějakou hadici jinak, než byla původně", atd. což reálně má patrně za cíl perzekuovat třeba lidi, co si dodatečně oturbí auto (tj. typ motoru zůstane a nelze je tudíž jen tak jednoduše za něco buzerovat. Tradičně tu máme sto a jeden způsob, jak tohle a tamto omezit a zakázat, ale žádnou alternativu (pokud pomineme individuální přestavbu, která je v ČR skoro neproveditelná s ohledem na požadavky a ceny). Takže na jednu stranu pozitivum, že by sazomety mohly začít mizet, na druhou stranu zbytečné komplikace pro normální úpravy (o to paradoxnější, že například auto dovezené z Německa s úpravama v TP projde a to samé auto upravené naprosto stejně v ČR bez úprav v TP - neb zapsat víceméně nejdou - bude vyhozeno jako nevyhovující).
než s tou tvojí suprou vyjedeš, tak to bude zase jinak :lol:
VW - Very Wonderful
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK

MartyCZe

Příspěvek od MartyCZe »

habitat3 píše:
Něco podobného řeším teď s motorkou. Mám dovezenou Kawu z roku 77 z USA. V ČR mi jí prostě na normální značky nepřihlásí, z důvodu, že je to starší XX let, nemá to homologovaný světla pro EU a x dalších sraček, díky kterejm to u nás na silnici nesmí. Ale pokud udělám VET. doklady, tak můžu jezdit bez problému.. :kladivo: :lol:
Motorky nikdo nehrotí protože tam nění co zprznit. U nas na STK mu stači i po milionkratych změnach jen to, že to sviti, brzdi, troubi a nic z toho neteče. Že máš nehomologovany zrcatky nebo ladak, pfff.
Škoda RAPID 1.2 TSI 77kw
Škoda Fabia I. - Hromada Technických Problémů :) - bejvávalo :/

fakie vw
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fakie vw »

Podle toho co píšou chce stát zakázat úplně vše co couvisí s jakoukoli úpravou na vozidle. To znamená i sportovní podvozek, volant, jiné sedačky než originál atd. Místo toho, aby to udělali jako např. v Německu a dovolili to a ještě vzhledem k množství lidí co tato auta v čr mají, tak to radši zakážou. Ale nevidí ,že ti majitelé to těch aut ročně nacpou dost peněz a tím vláda i ekonomika v čr leze zase nahoru? Více se utrácí a prodává. Poslední dobou jsem si všiml,že se tuning posunul úplně jinde, a že tuzinkové poplenice dost vymizely z cest a začínají jezdit pěkně upravená auta a hlavně výkonově. Vzhledově jsou téměř originální kromě kol a pár maličkostí. Příští rok cena za STK nahoru a další rok plánují daně za to,že máte auto starší 10let. Tahle země nejde nahoru a dopředu. Ale zpět tam kde nebyla ani po válce :D A pak se objevují po netu články,že mladí lidé utíkají za hranice za prací a že se rodí málo dětí :D
VW golf II GT 1.8Turbo

Ultima

Příspěvek od Ultima »

Nakonec i toho co se do poslední chvíle bude vehementně bránit koncernové mrdce k ní dotlačej. A né že si koupíš starší pěti let. BUBUBU! Otvírá se mi kudla v kapse.

m.artty
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.artty »

Asi si přihlásím auta na Ukrajinské doklady a vyřešeno :D
Současnost: Kadett E 2,0 GSi cabrio & Calibra 2,5 V6 & Omega B 2,5 TD
Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadet na díly

rejchy

Příspěvek od rejchy »

Gooder píše:Tak sedačky byly problém i doposud.
U nás ne :D

Rotah

Příspěvek od Rotah »

Ultima píše:Nakonec i toho co se do poslední chvíle bude vehementně bránit koncernové mrdce k ní dotlačej. A né že si koupíš starší pěti let. BUBUBU! Otvírá se mi kudla v kapse.
Tak určitě, protože zákaz úprav znamená, že jedinou možností jsou koncernový mrdky ! :hlazeni Ostatní značky totiž asi prodávají poloauta a ty si pak musí dotyčnej sám upravit, aby s tím vůbec mohl vyjet..
Ibiza mk3 TDI - ?ps/?Nm
BMW 330D - 150kw/410Nm

Ultima

Příspěvek od Ultima »

Ne, pořádný auto totiž běžný zaměstnanec nezaplatí. Takže sklapne patky a koupí Škodu, Hyundai nebo jiný podobný podauto.

fakie vw
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fakie vw »

No hyundai, kia atd. Hyundai starý 3 roky. Přijel nám na servis. Najeto 40 000km. Brzdy zrezlé, ale total. Lanka ručky nefunkční, zrezlé. V kabině vrzala palubovka,ale otřesně :-/ A kastle už začala taky jevit známku rzi. A pak si běžte koupit nové auto :roll:
VW golf II GT 1.8Turbo

H.o.m.i.e.

Příspěvek od H.o.m.i.e. »

Však policajti mají nové Hyundaie :lol:

maRkus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maRkus »

nastesti vyrazene vozy este jde prihlasit zpet, ale stoji to 40 000 :lol:
AUTOSERVIS, PNEUSERVIS, AUTOSKLO, RYCHLOSERVIS, mechanické práce, klempířina, lakovaní, odtah vozidel. (Praha 5) - SZ nebo 603 909 767, http://www.freshlak.cz" onclick="window.open(this.href);return false;

https://www.flickr.com/photos/130435261@N04/" onclick="window.open(this.href);return false;

gizmi

Příspěvek od gizmi »

:D prej to zveda ekonomiku - no nevim, kdyz z 90% jsou to veci z Ciny
Lotus Elise (podvozek Nitron, brzdy EBC, unibaly) :evil:
Honda Jazz v org. stavu
Honda NSR, Honda Monkey a cross
Matra Grand Espace Initiale
VW Golf IV TDi 150PS/350Nm v decentní úpravě
VW Golf VI TDi v cabriu
Mercedes Sprinter - odtahovka

AlesiBoss

Příspěvek od AlesiBoss »

gizmi píše::D prej to zveda ekonomiku - no nevim, kdyz z 90% jsou to veci z Ciny
tak co se ti nezda, vsak to ekonomiku zveda :D sice v číně... ale zveda :D
už nemám hnujdaj...

fakie vw
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fakie vw »

Tak tylhe články mě pobavily :roll:

http://www.autoweb.cz/5-duvodu-proc-se- ... entar93303" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.auto.cz/konec-tuningu-69694" onclick="window.open(this.href);return false;
VW golf II GT 1.8Turbo

m.artty
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.artty »

Auta by měly být dělané tak, aby nešlo nic vyměnit nebo opravit. Prostě najede 50 tisíc km, vyhodí se a hotovo...když se rozbije dříve, jedině dobře. Tankování by mělo přejít do autorizovaných servisů, aby se tam nenatankovalo něco jiného. A taky by měly mít všechny GPS a být neustále kontrolovány, kde jsou, kdo s nimi a kam jede atd. Ta by samozřejmě byla napojena hned na policii a jak by jel někdo rychleji, tak by dostal rovnou "online" pokutu a hned by se mu to odečetlo z účtu.

A tak to bude jedině správně. Možná bych ještě ten GPS modul přidal každému člověku pod kůži, aby náhodou nedělal nic špatného a nepohyboval se tam, kde nemůže :x

Pomalu se nám taková doba blíží, co? :savle:
Současnost: Kadett E 2,0 GSi cabrio & Calibra 2,5 V6 & Omega B 2,5 TD
Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadet na díly

AR166
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AR166 »

zalezu za svobodou do kanalu. demolition man rikal, ze burgery z krys nejsou spatny, tak co.
www.ar166.galerie.cz..........................................................................................................................................Mattig SSF (Sokolov-Svatava-Felgen) :D

SomČarovný

Příspěvek od SomČarovný »

fakie: A díval ses na datum vydání těch článku? 2012 už tady nějakou dobu nemáme :lol: :lol:
7GTD

Breakthru

Příspěvek od Breakthru »

spousta lidí tomu sice tleská, protože zmizí spousta vraků.Jenže ono to z technický vypraská spíše ty novější "vraky" :D ....u aut s Euro 2 a 3 bych se absolutně nebál....
Sám mám upravený TDI a nekouří.Možná i míň než seriová 81kw.Taky nechápu blbce v GIV s přečipovaným motorem, co musej za sebou při každým průjezdu křižovatkou nechávat metráky uhlí...

přiznávám i sám za sebe, že vyřezávání katů u dieselů a filtrů pevnejch částic atd. je prasárna.S přimhouřeným okem i odstavení EGR ventilu je prasárna.Jak pro životní prostředí, tak částečně i pro motor.Ne u všech.....

Mě spíš osobně děsí to, že s těmahle všemožnejma zákazama-ono jináč než zakazovat to asi nejde?- se fakt blíží doba, kdy starší auta ať už rokem výroby, euro normou či počtem kilometrů nebude moci na silnici....
neustále narážím na statistiky nehodovosti.Samozřejmě nejnebezpečnější jsou starý auta.Příklad 8 let starý auto je krám.Kdo má starší auto, tak je ohrožen na životě.Z toho plyne okamžitě prodat 7er z konce devadesatejch let a pořídit dacii logan, v tý člověk bude v bezpečí....logický....stejně tak O1 z roku 2000 bude víc nebezpečná než pět let stará O1 tour (nebo dokdy se to dělalo)....
dělaj z nás šašky....

ale tak nějak z toho třeba sejde.Na STK se naserou a bude tady jezdit do roka jen polovina aut :lol: S přihlašováním aut byl taky velkej boom a zase to má bejt jinak.....
svět dospělých je pro mne záhadou......

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Phob. píše:No a co v případě že si to Pepík udělá sám :mrgreen: tedy řekněme, že si namontuje nehomologované díly na auto, pak takové auto stejně nebude v žádné databázi, kterou by stát rád měl...
Ale o to m to není, stát nepotřebuje žádnou evidenci a servis taky žádnou nikam odevzdávat nebude. Aale až pepíka chytnou a budou po něm chtít tučnou pokutu uzž se nebude moct vymlouvat že to servis udelal bez jeho vedomí..
Je mezi námi stále více lidí, kteří poskytují konzultace a vědí jak se co má udělat, ale stále méně tech kteří do udělat dokáží.
web : www.dicompracing.cz / www.jdmengines.cz

Boháček

Příspěvek od Boháček »

komunistickej esenbák naprosto přesně věděl, jak má vypadat těch 5typů aut, co tu jezdily
a tak se mu služba krásně vykonávala
když náhodou viděl nějaký jiný auto, tak to bylo podezřelý, ale moh to bejt papaláš, tak to radši nestavěl
jenže pak přišel ten Havel, udělal tu bordel a těch jinejch aut tu začlo bejt víc než papalášů
kdo se v tom má sakra vyznat
prostě zase zavedem jen embéčka a hned nám bude na silnicích líp :lol:

jinak díky za ty popisy činností
to by se jeden pos....
vzdělání není zárukou inteligence

Breakthru

Příspěvek od Breakthru »

http://video.aktualne.cz/dvtv/mereni-em ... position-2" onclick="window.open(this.href);return false;
svět dospělých je pro mne záhadou......

Odpovědět

Zpět na „Pokec“