Sova píše:Já neznám Focus, ale zajímalo by mě v čem je 306 oproti němu konstrukčně zastaralá?To samé co se týče výbavy?
306ku jsem měl.
306 GTI-6 bývala mnohými novináři vychvalována, včetně britského Autocaru. Naopak o Focusu ST170 jsem nikdy v těchto periodikách nečetl a nikdo ho nikdy nedoporučoval.
Vycházím z toho, že 306 pochází z roku 1993 a Focus 1998. Takže bych řekl, že rozdíl 5 let ve vývoji tam znát bude. Obdobně na tom bude i bezpečnost. Co se týče samotné výbavy, tak to netuším, co v kterém autě bylo, ale třeba ST170 má z výroby budíky teploty a tlaku oleje. Měl by snad mít i omezení výkonu, dokud není motor prohřátý. Ale jsou to věci, bez kterých se rozumný člověk obejde.
Hádat se nechci, 306 GTI moc neznám. Co jsem za posledních pár dnů ale koukal, tak je hodně doporučovaná. Na ST170 najdeš taky slušné recenze, říkám si, jestli není zastíněný verzí RS. Jinak Ty se vyznáš ve frantících, tak neznáš to Clio výše?
http://auto.bazos.cz/inzerat/56199677/C ... 72-ph1.php" onclick="window.open(this.href);return false;