myslíš tenhle?Květoslávek píše:Myslím že na západě Čech nebude minimálně pro dva členy toto problém:)

Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma
myslíš tenhle?Květoslávek píše:Myslím že na západě Čech nebude minimálně pro dva členy toto problém:)
jjm.artty píše:Tak se udělá nějaká jako řj, která bude po připojení diagnostiky vykazovat všechno v normálu, ale vůbec to nebude spojené s reálnou řj auta...
F.l.a.n.e.l. píše:Napichovat se budou auta od roku 2002takze my co mame veterany jsem v poho.
SomČarovný píše:Asi tak že od roku 2002 jsou auta povinně vybavena konektoremNěkteří to ale měli už dřívě, u těch bude záležet na VINu
Ano máš pravdu ... test lze spustit i manuálně, ale musíš na to být patřičně vybaven ... normální diagnostikou od emisí to nelze vyvolat např. BOSCH KTS 540 a novější. Lze jen u autorizovaného zastoupení, kde by měli mít svou diagnostiku s touto podporou a měli by ony rediness kódy vytvořit. Opak je však pravdou a mnohé autorizované servisy je nemají a řeší tuto situaci testovací jízdou po opravě. Ty 30-50km jsou zcela orientační a je to u každé značky individuální, ale bohužel je to tak. Během této doby si řídící jednotka opakovaně testuje všechny řídící komponenty a pokud je vše OK, tak se teprve zapisuji. Za 5km testovací jisty se nevytvoříPhob. píše:Dle mého názoru není ani potřeba ujet 30-50km, ale pouze spustit ty testy pro Readiness znovu manuálněCož samozřejmě neřeší to, že pokud někdo smazal závady bez opravy, tak že by nevyskočily znovu... Jen mi příjde nesmysl aby se po odstranění závady a smazání chyb muselo ujet 30-50km, jen aby se vlastně zjistilo jestli ta oprava byla úspěšná
ten test musí jít přece spustit přes diagnostiku i manuálně aby proběhl a vyhodnotil jestli úspěšně nebo neúspěšně
a mýmJinak řečeno do srozumitelného jazyka ... vozidla nově registrovaná od 01.01.2002 a výše musí být vybavena OBD.
Asi tak že od roku 2002 jsou auta povinně vybavena konektorem
... to ano, ale i auta před rokem 2002 měla dávno diagnostické konektory, které se dle značek lišily např. BMW kulatý 20 nebo 16pinový, ford trojůhelníkový 3 pinový, staré oply 12 pinový, Japonci různá provedení atd. a přesto se paměť vyčítala. Po roce 2016 se v tomto nic nezměnilo, ba naopak přibylo OBD a OBD II s rediness kody. Nyní je už vše EURO 16PIN.SomČarovný píše:Paluš: Vysvětli mi rozdíl prosím mezi Tvým:
a mýmJinak řečeno do srozumitelného jazyka ... vozidla nově registrovaná od 01.01.2002 a výše musí být vybavena OBD.
Asi tak že od roku 2002 jsou auta povinně vybavena konektorem
... to je sice chválihodné co český člověk se snaží vymyslet, ale myslím, že dneska si to každá stanice a technici ME sakra rozmyslí, když mu po průseru hrozí na jeho lisenci až 50tisícová pokuta, odebrání lisence, 5 let zákaz činnosti a firma, která ho zaměstnává pokuta od půl mega do pěti mega. To už je pro technika a firmu pádný důvod nepodvádět ... tyto postihy jsou likvidační a spouta stanic je už dnes zavřených ...Beaver píše:Proto jsem taky navrhoval, aby se vytvořila "proxy ECU", kterou budou informace protékat do původního konektoru diagnostiky v autě, ale která bude readiness kódy překlápět do PASSED stavu
A ted co to bude stát... kat a lambda mne vyšla na desítku a mám určitě na 200k km pokoj. Pokud někde budou upravy za statisíce,tak ok.Beaver píše:...
platí se za ukončenou proceduru. Pokud se nespojí nebo nejsou správně readiness kody nic neplatíš to je v režiji ME.m.artty píše:neprošel si = neplatíš.
Tak jasně, u auta co má jen kuchlý kat a nebo mu svítí vadná lambda je to zbytečný. Mě spíš irituje to, že by mi aktuálně neprošla ta RAV4 i když bude mít emise v normě jen kvůli jednotce, co má nastavený threshold na efektivitu katalyzátoru s obrovskou rezervou.Libor12 píše:A ted co to bude stát... kat a lambda mne vyšla na desítku a mám určitě na 200k km pokoj. Pokud někde budou upravy za statisíce,tak ok.Beaver píše:...
Bohužel Karle platilo. I dříve měl emisní technik za povinnost pokud bylo vozidlo vybaveno diagnostickou zásuvkou,vyčítat pamět závad bez ohledu na rok výroby,i obd1 blikavé kody. Dělal to opravdu jen málokdo,potvrzovalo se to v emisním programu,kontrola této činnosti v podstatě neexistovala. Změnilo se jen to,že nová legislativa chce tuto činnost dokládat bez ohledu na to jestli je to blikavý kod obd1 nebo obd2,eobd atd.leon4x4 píše: Když jsem si auto kupoval, nic takového neplatilo"
Boschleon4x4 píše:" A komu tím prospěješ ? "
Já readiness kódy vyčtu pomocí OBD bluetooth adaptéru z číny (150Kč) a mobilní aplikace Torque Pro (90Kč) bez problému..leon4x4 píše: Běžné univerzální diagnostiky ukazují jen chyby které existují/přetrvávají nebo jsou uložené/sporadické a nějaké testy branné připravenosti je nezajímají.........