Předvolaní k PČR A JINÉ OTÁZKY - otázky a odpovědi
Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma
Re: Předvolaní k PČR A JINÉ OTÁZKY - otázky a odpovědi
Nečekat a podat stížnost za demenci, že jsi svítil tak jak žádají povětrnostní podmínky k bezpečné jízdě.
Škoda RAPID 1.2 TSI 77kw
Škoda Fabia I. - Hromada Technických Problémů - bejvávalo :/
Škoda Fabia I. - Hromada Technických Problémů - bejvávalo :/
- SomČarovný
čekám na něco podobného až mě zastaví, resp. origo nemám v předu mlhovky, tak jsem tam dal denní svícení z fabie RS II. A je to zapojeno tak jako na Fabii, to znamena že když jsou vypnute světla svítí a když zapnu hlavní světla, tak svítí na poloviční výkon. Otázka zní: Fabie to tak má z fabriky, bude jim to vadit na jiném autě?
7GTD
Používáš to jako pozičky, tzn že bys neměl mít ty v hlavních světlech- vytáhni žárovky a mělo by to být OK.SomČarovný píše:čekám na něco podobného až mě zastaví, resp. origo nemám v předu mlhovky, tak jsem tam dal denní svícení z fabie RS II. A je to zapojeno tak jako na Fabii, to znamena že když jsou vypnute světla svítí a když zapnu hlavní světla, tak svítí na poloviční výkon. Otázka zní: Fabie to tak má z fabriky, bude jim to vadit na jiném autě?
- SomČarovný
- F.l.a.n.e.l.
máš pojistku proti flastrům, tak co řešíš?SomČarovný píše:čekám na něco podobného až mě zastaví, resp. origo nemám v předu mlhovky, tak jsem tam dal denní svícení z fabie RS II. A je to zapojeno tak jako na Fabii, to znamena že když jsou vypnute světla svítí a když zapnu hlavní světla, tak svítí na poloviční výkon. Otázka zní: Fabie to tak má z fabriky, bude jim to vadit na jiném autě?
Autoservis, diagnostika, geometrie, zprostředkování STK, přihlášení, evidenční kontroly,...
Škoda Rapid 130 (2,0i 16v) Budíž ti země lehká. Děkuju ti za vše
- SomČarovný
Tak ted mi přišla pokuta za auto které jsem v roce 2014 prodal. Kupující to nepřihlásil na sebe. Je možné se ted nějak bránit? Na úřadě chtějí kupní smlouvu tak jdu oskenovat a poslat, ale nechci aby jakýkoliv další pruser šel na mě i pojistku mám zrušenou. Jak ted postupovat? Děkuju.
- F.l.a.n.e.l.
A) dodáním kupní smlouvy bude zrušena pokuta jelikož v přezkumném řízení se zjistí, že si to skutečně prodaldon píše:Tak ted mi přišla pokuta za auto které jsem v roce 2014 prodal. Kupující to nepřihlásil na sebe. Je možné se ted nějak bránit? Na úřadě chtějí kupní smlouvu tak jdu oskenovat a poslat, ale nechci aby jakýkoliv další pruser šel na mě i pojistku mám zrušenou. Jak ted postupovat? Děkuju.
B) pokud to není přepsané, tak je to určitě v odhlášce na nového majitele ne? to už bych nic nedělal, za dva měsíce mu to stejně zruší
pokud bys něco chtěl dělat, lze nahlásit ztrátu RZ a TP. vydají ti nové a následně vozidlo vyřadíš z evidence. Ale je to docela finančně náročné zbytečně,
osobně bych dva měsíce počkal
Autoservis, diagnostika, geometrie, zprostředkování STK, přihlášení, evidenční kontroly,...
Jsem idiot, zapomněl jsem na čištění ulic, a právě našel za stěračem lístek od pražských měšťáků "vyrozumění o oznámení podezření ze spáchání přestupku".
Co nejlíp dělat?
Píšou, že to dají dál a ti mě pak asi vyzvou; není lepší zajít ještě rychle na místní měšťáky, projevit lítost, aby se to nějak lépe urovnalo?
Co je tam za sankci? Píšou porušení značky BZ8 - blokové čištění...
Doufám, že takhle pitomě nepřijdu k bodům...
Co nejlíp dělat?
Píšou, že to dají dál a ti mě pak asi vyzvou; není lepší zajít ještě rychle na místní měšťáky, projevit lítost, aby se to nějak lépe urovnalo?
MSG
- LiberaleMiguel2
Zašel bych na fízlárnu, sypal si popel na hlavu a doufal, že se ten co to s tebou bude řešit dobře vyspal a dá ti to za kilo buď rád, že tě neodtáhliDobrý den, nerespektování dopravních značek B 28 - zákaz zastavení a B 29 - zákaz stání nepodléhá bodovému hodnocení. Na porušení značky "B 21a" - bodové hodnocení pamatuje v položce za 6 bodů - předjíždění vozidla v případech, ve kterých je to zákonem zakázáno.
JSEM ZPÁTKY NA SVÉM PŮVODNÍM PROFILU, TAKŽE COKOLIV PIŠTE NA LiberaleMiguel (bez dvojky)
mno stejne musis do korunni na prestupkove... ono obecne mestaci na proseku jsou celkem banda zmrdu... a na jednu stranu ti staci prohlaseni, ze jsi byl ted 2 tydny na dovolene a tudiz nebylo v tvych silach auto premystit, protoze jsi o cisteni ulic nevedelMSG píše:Jsem idiot, zapomněl jsem na čištění ulic, a právě našel za stěračem lístek od pražských měšťáků "vyrozumění o oznámení podezření ze spáchání přestupku".
Co nejlíp dělat?
ex:opel tigra 1.4 16v,opel tigra 1.6 16v,peugeot 106 1.4 sport,seat leon 1.8T 200PS+,ibiza 1.9TDI 6L 170PS, octavia RS combi 1.8T
NOW: family car skoda octavia 2 RS combi 2.0TSI 200 teplejch poniku...
facebook.com/jiriprokopfotograf
NOW: family car skoda octavia 2 RS combi 2.0TSI 200 teplejch poniku...
facebook.com/jiriprokopfotograf
Tak vyřešeno v místě za 200,- Spokojenost.
...
Ještě že už dneska neodtahujou.
...
Ještě že už dneska neodtahujou.
MSG
Muze mi prosim nekdo konecne vysvetlit, kdy zacne platit, resp. od kdy zacne bezet zakaz ? Pani mi pri odevzdani rikala, ze nejak pri prevzeti dopisu, 14 dni, pak nabyde pravni moc ci neco takovyho... ale taky rikala ze muzu jeste klidne 14 dni ridit, i kdyz mam 5 dni na odevzdani... no.. radsi se zeptam nekoho jineho...
- pavelini
- Kontaktovat uživatele:
Zakaz ti plati od momentu, kdy karticku odevzdas na urade a podepises papir o predani do uschovny.
A ano, od dopisu mas na to 14 dni.A na nejake neprevzeti dopisu se v tomto pripade nehraje.
Pac se bere 14 dni, od odeslani na Tvou adresu.
Tech 14 dni je prave dopis v procesu pravni moci.Muzes odevzdat klidne druhy den, maximalne ten 14 ty, od doby cca tedy prevzeti.
A ano, od dopisu mas na to 14 dni.A na nejake neprevzeti dopisu se v tomto pripade nehraje.
Pac se bere 14 dni, od odeslani na Tvou adresu.
Tech 14 dni je prave dopis v procesu pravni moci.Muzes odevzdat klidne druhy den, maximalne ten 14 ty, od doby cca tedy prevzeti.
Nejezdím rychleji než létá můj anděl strážný.
Vše zustalo, jen se doma zabydlelo něco rodinného pro kočárek a konečně něco RS a M
Vše zustalo, jen se doma zabydlelo něco rodinného pro kočárek a konečně něco RS a M
Diky , pac za okynkem rikala, ze i kdyz bych to ted odevzdal, tak pry plati zakaz az za tech 14 dni... To je blby, kdyz uz i na uradech mi nakukaji pikacoviny...
- pavelini
- Kontaktovat uživatele:
Nejdriv muzes, jak obdrzis obalku no.
Tak ti vlastne rikala pravdu.
Tak ti vlastne rikala pravdu.
Nejezdím rychleji než létá můj anděl strážný.
Zeptám se na jednu banalitu, která mi začala vrtat hlavou, a sice opěrky hlavy.
Mám auto hodně často se sklopenejma zadníma sedačkama a jelikož se to s hlavovýma opěrkma sklápělo dosti blbě, tak jsem je trvale vyndal a mám je doma.
Lidi vzadu vozím opravdu málo, tak 1x měsíčně.
Je nějakej problém s případnou policejní kontrolou? Pokud ano, byl by i pokud bych vzadu nikoho nevezl (bez cestujíích vzadu)?
Mohl by být nějaký problém s pojišťovnou, kdyby se někomu vzadu náhodou něco stalo?
Mám auto hodně často se sklopenejma zadníma sedačkama a jelikož se to s hlavovýma opěrkma sklápělo dosti blbě, tak jsem je trvale vyndal a mám je doma.
Lidi vzadu vozím opravdu málo, tak 1x měsíčně.
Je nějakej problém s případnou policejní kontrolou? Pokud ano, byl by i pokud bych vzadu nikoho nevezl (bez cestujíích vzadu)?
Mohl by být nějaký problém s pojišťovnou, kdyby se někomu vzadu náhodou něco stalo?
MSG
s orgánama bych problém nečekal
s tou pojišťovnou, v připadě dobře zadokumentované nehody ale jo
vzdělání není zárukou inteligence
Tak jsem v nový práci absolvoval povinný školení řidičů - referentů. Docela deprese.
Jedna rada je ale jasná - ať už se stane cokoliv - VIDĚLI JSTE TO, ovšem jste nestilhli reagovat. Bo co člověk nevidí, ať už je to přejeté prase nebo cyklista, tak se nevěnujete řízení a má co? Spoluvinu.
Jo, ještě jedna "pozitivní" zpráva - čeká nás povinné pojišťování všeho, co má motor a dá se na tom jezdit. Mimo elektrokol.
Takže malotraktory, starý traktory co jezdí jen po poli, babety, kola s benzínovým motorem, vysozdvižné vozíky, segveje, "ještěrky" na dráze, sekačky na tráhu na kterých se dá sedět, rolby na led na zimácích atd.
Jedna rada je ale jasná - ať už se stane cokoliv - VIDĚLI JSTE TO, ovšem jste nestilhli reagovat. Bo co člověk nevidí, ať už je to přejeté prase nebo cyklista, tak se nevěnujete řízení a má co? Spoluvinu.
Jo, ještě jedna "pozitivní" zpráva - čeká nás povinné pojišťování všeho, co má motor a dá se na tom jezdit. Mimo elektrokol.
Takže malotraktory, starý traktory co jezdí jen po poli, babety, kola s benzínovým motorem, vysozdvižné vozíky, segveje, "ještěrky" na dráze, sekačky na tráhu na kterých se dá sedět, rolby na led na zimácích atd.
MSG
- F.l.a.n.e.l.
Dovolím si poupravit odpověď: pojišťovna to taky nějak extra zkoumat nebude, pokud si ten druhý ať už viník nebo poškozený nebude na tebe ztěžovat a nebude třeba požadovat spoluvinu po tvé osobě. (několikrát jsem byl svědkem nehod i upravených aut, a prostě jednoduše v ČR řečeno: kde není žalobce, není soudce).Boháček píše:s orgánama bych problém nečekal
- H.o.m.i.e.
Čistě teoreticky ze zvědavosti....
Co hrozí osobě která teoreticky jednostopým motorovým vozidlem projede skrz budovu kde se volně pohybují lidé například školou, nákupním střediskem apod.? Bez zranění, bez újmy na budově a majetku který je uvnitř. Přemýšlel jsem nad tím a selským rozumem minimálně asi obecné ohrožení..
Co hrozí osobě která teoreticky jednostopým motorovým vozidlem projede skrz budovu kde se volně pohybují lidé například školou, nákupním střediskem apod.? Bez zranění, bez újmy na budově a majetku který je uvnitř. Přemýšlel jsem nad tím a selským rozumem minimálně asi obecné ohrožení..
- F.l.a.n.e.l.
Čistě teoreticky si myslím, že je to přestupek. Otázka by byla, kdyby si měl dobrého právníka, zda by tě z toho vysekal, páč nikde není zákaz motorek. Obecné ohrožení je široký pojem. Obecné ohrožení je i to, že řidič autobusu projede na červenou, a nezažil jsem za deset let, že by se to "dělalo" na obecné ohrožení. Takže čistě teoreticky si myslím, že by tě čekalo nějaké správní řízení, kde bys byl podezřelý ze spáchání nějakého přestupku. Následovalo by dokazování a projednávání.H.o.m.i.e. píše:Čistě teoreticky ze zvědavosti....
V rámci práce státního úředníka na mě teď přišlo připomínkové řízení k novele zákona o daních a mimo jiné je tam i návrh na zvýšení poplatku na povolení vjezdu mot.vozidlem do vybraných míst a částí měst. Aktuálně je max. 20kč / den, návrh je až 200Kč. Nevíte k čemu to je a kde / jak se to v praxi uplatňuje? Mám chuť jim to za sebe zamítnout.
MSG
Caute...prave mne zmerili a v obci jsem jel 63km/h ...pokuta 500...o bodech rec nebyla ale zajima mne jestli mi nejake vemou ?a jestli ano tak pravdepodobne 2 body ze?kdyz mne znova zmeri prijdu uz o ridicak s takovym malym prekrocenim rychlosti?diky...urcite se to uz probiralo ale cist se mi to tu nechce
Yamaha FZ1 N
Kawasaki ZX10R
Kawasaki ZX10R
Celé to číst nemusíš, je tu tlačítko hledat
Dostal jsi 2 body a ten opakovaný přestupek se týká jen překročení v obci o 20+ km/h a o 30+ km/h mimo obec.
Dostal jsi 2 body a ten opakovaný přestupek se týká jen překročení v obci o 20+ km/h a o 30+ km/h mimo obec.
Pár stran z5 jsem zkouknul ale dale jsem nehledal..Tak diky za odpoved
Yamaha FZ1 N
Kawasaki ZX10R
Kawasaki ZX10R
A co tolerance radaru? Není to 3km/h? Pokud ano, jel 60 km/h a to je 10km/h+
MSG
- F.l.a.n.e.l.
Což na celé věci absolutně nic nemění, jelikož jel pořád 5O-7O A v bloku má určo napsané max povolená / změřená / po odchylce čili 50/63/60MSG píše:A co tolerance radaru? Není to 3km/h? Pokud ano, jel 60 km/h a to je 10km/h+
Co se týče bodů, tak ty nedávají policajti, takže ti to ani nemusí říkat, protože body přiděluje druhotně až magistrát ...což je sice
špatně vyřešené, nicméně je to chyba systému nikoli toho jednotlivce co ti to tam vysvětluje na místě
tak díky za doplnění tak snad se na mne usmeje stesti a uz nenarazim na dalsi švestičky
Yamaha FZ1 N
Kawasaki ZX10R
Kawasaki ZX10R
- habitat3
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jedna rychlá otázka..
Asi jsem byl změřenej v Praze za rychlost a čeká na mě obsílka. Nikdy jsem nic takového nedostal a ani jsem neměl pokutu za rychlost. Mohu se zeptat jak postupovat? Vyhnout se tomu nevyhnu, ale jak co nejvíc zmírnit pokutu?
Díky
Asi jsem byl změřenej v Praze za rychlost a čeká na mě obsílka. Nikdy jsem nic takového nedostal a ani jsem neměl pokutu za rychlost. Mohu se zeptat jak postupovat? Vyhnout se tomu nevyhnu, ale jak co nejvíc zmírnit pokutu?
Díky