třeba to,že tě včas zabrzdime,abys neudělal nějakou hloupost.Radunov píše:protože to tady nikoho už nezajímá, co z toho mám že všechno všem řeknu...

Moderátoři: Fáboš, Kane13, Tom_, tholis
třeba to,že tě včas zabrzdime,abys neudělal nějakou hloupost.Radunov píše:protože to tady nikoho už nezajímá, co z toho mám že všechno všem řeknu...
to je psaná hodnota výrobcem...jako třeba že u mého je v serii 9,6s a rozhodně před úpravama ,,hůř" jezdil....lukin66 píše:Tak nevím kde jsi viděl jet GSI 16v za 8,2...já mám 16v a nic jsem neupravoval vše je původní az na zamotane svody a vložku kN v origo boxu a lepší spojku,jinak origo komplet vyfuk . auto dovezeno v roce 95 ze Švýcarska (možná tam někdo něco ladil v jednotce,nevím) ale můj udělá 0-100 podle měření zrychleni 0 az 100 pres gps za (naměřené hodnoty po vice startech) 6,1 az 6,4 jsem mel podle toho jak jsem přenesl na kola (pneu obyc toyo t1r) je pravda ze lidi co měli takové auto a svezli se v mojem,tak kroutili hlavou ,ze takhle jede. Někdy mužem pojezdit v brne na okruhu at vis ze nekecam,možná proto to auto nikdy nedam pryc
máš pravdu s ostupem času, zas takovej frajer nebudu, spoléhal jsem na Ethanol kterým jsem násobil cílovou hodnotu výkonu, který se později ukázal jako špatné řešení a aby člověk dosáhl těch 10 až 20% výkonu navíc, tak to je utopie, vstřikovat o 60% paliva navíc, šílená komprese, korozivní účinky atd...takže návrat na zem a zůstanu u Vervy a holt tam takový koně nebudou...Libor12 píše:třeba to,že tě včas zabrzdime,abys neudělal nějakou hloupost.Radunov píše:protože to tady nikoho už nezajímá, co z toho mám že všechno všem řeknu...
s 8V hlavou je to velmi odvážné tvrzeni o vykonu.
kdyby mě šlo o to fixlovat, tak to zvládnu na dynu i sámLibor12 píše:Já nevěřím ani těm 150+. A graf z válcové brzdy je o ničem,to je výkon na kolech a ne motoru. Se správnou kalibrací ti vykouzlím z toho motoru i 500+.
Asi tak 8x jsem měřil výkon při lazení na motorovém dynu a po instalaci do auta na válcích. Rozdíl ztrát u předokolky cca 5%. 20% je pohádka pro ty co chtějí plácatpo zádech. To je jak tady ten ochlasta se skyem co hodí 450koní do ztrát a pak tvrdí že má 1000 konový motor.Radunov píše:kdyby mě šlo o to fixlovat, tak to zvládnu na dynu i sámLibor12 píše:Já nevěřím ani těm 150+. A graf z válcové brzdy je o ničem,to je výkon na kolech a ne motoru. Se správnou kalibrací ti vykouzlím z toho motoru i 500+., dobře ty hodnoty ztrát byli tabulková hodnota a myslím že to bylo 20%, což není nic nereálného, menší určitě nebudou, to je ze zkušeností známé...
jo a co teda tvůj Kolega V. K 230PS ...ten tam měl neskutečný ztrátyLibor12 píše:Asi tak 8x jsem měřil výkon při lazení na motorovém dynu a po instalaci do auta na válcích. Rozdíl ztrát u předokolky cca 5%. 20% je pohádka pro ty co chtějí plácatpo zádech. To je jak tady ten ochlasta se skyem co hodí 450koní do ztrát a pak tvrdí že má 1000 konový motor.Radunov píše:kdyby mě šlo o to fixlovat, tak to zvládnu na dynu i sámLibor12 píše:Já nevěřím ani těm 150+. A graf z válcové brzdy je o ničem,to je výkon na kolech a ne motoru. Se správnou kalibrací ti vykouzlím z toho motoru i 500+., dobře ty hodnoty ztrát byli tabulková hodnota a myslím že to bylo 20%, což není nic nereálného, menší určitě nebudou, to je ze zkušeností známé...
![]()
Prostě a jednoduše. Výkon motoru je výkon měřený na klikové hřídeli motoru a výkon na kolech je výkon na kolech. Válcová brzda je dobrá tak akorát na to aby vyhodila křivku před a po úpravě. Co tam je za čísla je mi fuk.
s odstupem času co jsem zas něco načetl ti musím dát za pravdu...Taboo píše:Zda se, ze jsi si tu teorii trochu spatne vysvetlilRadunov píše:v pátek jsem si pročetl zase nějakou teorii o sání (kde je rozhodujících hned několik faktorů) a zkrátil jsem co možná nejvíc sání (jasně s mapem by to šlo víc nebo se 4klapkou) na úkor studeného vzduchu (s tím že tam od náporu proudí z airboxu kolem filtru a za filtrem jde kapotou výdechem ven, ale ještě se to chystám zdokonalit), původní mělo 170cm a to není vhodné na plnění v pracovních otáčkách pro sport, ale tak do 2000 ot/min, já se chtěl dostat mezi 55-80cm (pro tento motor ideální)
.
tak teprve včera jsem se dostal k tomu abych uvedl rozdíly 8V a 16V GSi na pravou míruTiger.s píše:Nu dobrá já jen že z toho vyšponuješ 140koní možná 160 a končíš u xe můžeš jít koro ke 200koním.
Neber to zle ale kdysi semsi tohle taky myslel ale je lepší začít na dobrým základu a ten šponovat. Kolik má ten tvuj motor krouták moje c20xe mělo kdysi změřeno 186koní a 226nm krouták. .
My jsme na toto tema tady meli kdysi velice obsahlou diskuzi... Predpokladam, ze "propustny prurez ventilu" je to same jako "curtain area", kde ale v realite neplati, ze prutok je po celem obvodu ventilu stejny z duvodu "valve shrouding" a blizkosti umisteni ventilu k vnejsimu obvodu spalovaci komory (respektivne steny valce) a sousednimu ventilu. Efektivni propustny prurez ventilu je pote rozdilny po celem obvodu ventilu, dale je zavisly na rozmisteni tlaku pred ventilem, odporem, turbulenci a rozmistenim tlaku za nim a to vse se navic meni jak se zdvihem ventilu, tak s pohybem pistu a RPM motoru. Proste nic jednoduchehoRadunov píše:počítal jsem propustný průřez ventilů
AbsolutneRadunov píše:takže moje vrtání kanálů až k ventilu průměru 39mm nemá valnějšího smyslu, naopak je lepší, když vzduch proudí rychleji menšími kanály...
to je taky fakt který mě nenapadl, tím je 16V hodně ovlivněn...Taboo píše: kde ale v realite neplati, ze prutok je po celem obvodu ventilu stejny z duvodu "valve shrouding" a blizkosti umisteni ventilu k vnejsimu obvodu spalovaci komory (respektivne steny valce) a sousednimu ventilu. Efektivni propustny prurez ventilu je pote rozdilny po celem obvodu ventilu, dale je zavisly na rozmisteni tlaku pred ventilem, odporem, turbulenci a rozmistenim tlaku za nim a to vse se navic meni jak se zdvihem ventilu, tak s pohybem pistu a RPM motoru.
a na kolik tě to vyšlo? to byli ostrý vačky, chip, kompresní písty atd co, takže raketa peněz...a bez otáček při kterých toho bylo docíleno to jsou jen bezduchá číslaTiger.s píše:Nu dobrá já jen že z toho vyšponuješ 140koní možná 160 a končíš u xe můžeš jít koro ke 200koním.
Neber to zle ale kdysi semsi tohle taky myslel ale je lepší začít na dobrým základu a ten šponovat. Kolik má ten tvuj motor krouták moje c20xe mělo kdysi změřeno 186koní a 226nm krouták. .
to si děláš srandu že tě těší jízda v hijudnééééé, ne?Radunov píše:nyní mě těší i jízda v našem rodinném hyundai i30 kombi 1,6 atmo 99kw s přímým vstřikem benzínu, variabilními vačkami, variabilní délkou sání, 16 ventily a 6ti rychlostmimá to velmi ostré brzdy, dobře naladěný podvozek s víceprvkovou nápravou, papá do 6L/100km, dost se do něj vejde a pěkně se řídí s tím flexisteerem
nemůžu za to, že nedokážeš vstřebat co jsem napsal a těch 99kW je tam opravdu bez nafty, sorrypaca píše: to si děláš srandu že tě těší jízda v hijudnééééé, ne?a těch 99kw není to náhodou pro dízl?