next sleeper AR 156.
Moderátoři: Fáboš, Kane13, Tom_, tholis
next sleeper AR 156.
jelikož sem tak trochu magor, tak sem toužil po opravdu rychlé alfě
13.3.2016 jsem natlačil jednu 156 2.5 V6 do dílny a 24.3 stála na tech. přejímkách závodu Edda cup v Mostě, ale už s 20VT motorem.
Jelikož kastle byla jen "zkoušková" a potvrdilo se, ře auto má "koule" a je schopné fungovat odstartoval projject EVOII.
původní TS motor šel ven, a přišli i nějaké úpravy... např. změna přední nápravy z lichoběžníků na klasiku MC-phersn s kompletni moznosti nastaveni geometrie vc. odklonu kola a zaklonu rejdoveho cepu.
další zajímavá úprava je ta, že auto dostalo pořádné brzdy. když říkám pořádné tak myslím opravdu pořádné.
závodní brembo kotouče které sedlá třeba i asfaltová verze škody S2000 o rozměru 355/35mm, plovoucí středy a redukce třmenů z GT 3.2 vyrobeny z certalu. desticky Ferodo DS3000 (se zavodnimi kotouci nepiskaji, a brzdi uz studene)
vzadu jsou prizatím brzdy z GTA/JTDM. časem přijdou plovoucí kotouče 300/32mm...
Motor je z vozu lancia kappa, vstriky z 16VT, velky IC a turbo garrett GT2871R , výkon se pohybuje okolo 400ps dle nastaveného plnícího tlaku.
převedovka je poskládaný 5q s dlouhou jedničkou a V-max 260km/h /7500rpm.
samozdřejmostí je samosvorný diferenciál .
Na autě se pracuje ve volných chvílích... když se nešetří na díly (jakoo teď na twin plate spojku) no pocitam ze se zacatkem brezna hecnu a 25. už bude zase na závodech v Mostě
13.3.2016 jsem natlačil jednu 156 2.5 V6 do dílny a 24.3 stála na tech. přejímkách závodu Edda cup v Mostě, ale už s 20VT motorem.
Jelikož kastle byla jen "zkoušková" a potvrdilo se, ře auto má "koule" a je schopné fungovat odstartoval projject EVOII.
původní TS motor šel ven, a přišli i nějaké úpravy... např. změna přední nápravy z lichoběžníků na klasiku MC-phersn s kompletni moznosti nastaveni geometrie vc. odklonu kola a zaklonu rejdoveho cepu.
další zajímavá úprava je ta, že auto dostalo pořádné brzdy. když říkám pořádné tak myslím opravdu pořádné.
závodní brembo kotouče které sedlá třeba i asfaltová verze škody S2000 o rozměru 355/35mm, plovoucí středy a redukce třmenů z GT 3.2 vyrobeny z certalu. desticky Ferodo DS3000 (se zavodnimi kotouci nepiskaji, a brzdi uz studene)
vzadu jsou prizatím brzdy z GTA/JTDM. časem přijdou plovoucí kotouče 300/32mm...
Motor je z vozu lancia kappa, vstriky z 16VT, velky IC a turbo garrett GT2871R , výkon se pohybuje okolo 400ps dle nastaveného plnícího tlaku.
převedovka je poskládaný 5q s dlouhou jedničkou a V-max 260km/h /7500rpm.
samozdřejmostí je samosvorný diferenciál .
Na autě se pracuje ve volných chvílích... když se nešetří na díly (jakoo teď na twin plate spojku) no pocitam ze se zacatkem brezna hecnu a 25. už bude zase na závodech v Mostě
Jediná správná poloha ženy a pístů je "V" nehledě na to že "Víc hlav, víc ví..."
Re: next sleeper AR 156.
Hmm, tomu sa hovori projekt
- m.artty
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tvé stavby jsou opravdu Projekty, na které má smysl se tu dívat
Současnost: Kadett E 2,0 GSi cabrio & Calibra 2,5 V6 & Omega B 2,5 TD
Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadettů na díly
Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadettů na díly
díky...
potvůrka zatím stojí venku ... v dílně se vydělávají peníze
Zvažuji nové turbo GTX3071R , výrobu nových svodů a použití ext. WG..
potvůrka zatím stojí venku ... v dílně se vydělávají peníze
Zvažuji nové turbo GTX3071R , výrobu nových svodů a použití ext. WG..
Jediná správná poloha ženy a pístů je "V" nehledě na to že "Víc hlav, víc ví..."
- LiberaleMiguel
Má nějaké výhody použití externího WG oproti internímu?
(za předpokladu, že by zbytek věcí zůstal stejný)
(za předpokladu, že by zbytek věcí zůstal stejný)
spousty, příkladně rychlejší a přesnější regulace, určitě najdeš hromadu odborné literarury která ti poví více jak já a tady nebudou 2 stránky o ničem
- LiberaleMiguel
V klidu, prosté Ano by mi stačilo aspoň jsem měl co číst na šichtě
Pane Juraj : jste opravdu dobrej silenec . Smekam pred lidmi jako jste vy .
Renault laguna II 1.8 16v
Sestry: Renault twingo 1.2
pracovni : JD 8335R
Sestry: Renault twingo 1.2
pracovni : JD 8335R
Zjistil jsem, že mám dětinskou radost z maličkostí, a trpím "autoanorexií"...
Ta nába volantu bážila strašně moc
tak se trochu upravila...
Ta nába volantu bážila strašně moc
tak se trochu upravila...
se v tom nějak ztrácím, výsledný auto bude nakonec stříbrná nebo ta tmavá co byla na šutru? Uznávám že ti to jelo a především brzdilo, řekněme dost
Alfa Romeo 75 2,0TS
Alfa romeo 155 V6 by Engstler
Espasitel
Espasitel
Výsledná bude černá... Stříbrná byl jen takový "nosič" motoru. teď se to udělá znovu a pořádně..
Ano na šutru byla černá 5. celkově a první v kategorii ale s atmosférickým TS motorem s výkonem 150psů
video ze šutru z jizdy 1:51:86 druha jizda 1:49:64 ....
https://youtu.be/R6LDERabnkc" onclick="window.open(this.href);return false;
tady třeba video černé z mostu, stále slabý TS motor a čas 2:12:92
Ano na šutru byla černá 5. celkově a první v kategorii ale s atmosférickým TS motorem s výkonem 150psů
video ze šutru z jizdy 1:51:86 druha jizda 1:49:64 ....
https://youtu.be/R6LDERabnkc" onclick="window.open(this.href);return false;
tady třeba video černé z mostu, stále slabý TS motor a čas 2:12:92
Já vím že to tam bylo ještě jako TSko i tak si mi obložil o 7s. Zase na druhou stranu jsem tahal plnou váhu a brzdil asi tak o 50m dřív
Doufám že jedeš letos taky
Doufám že jedeš letos taky
Alfa Romeo 75 2,0TS
Espasitel
Espasitel
Jasně že jedu... někdo Krakenovi musí sebrat ten putovní pohár..
s čím jsi jel vlastně ty?
s čím jsi jel vlastně ty?
Engstlerem. Bílá 155 s modrým vnitřkem. Průser je strašně velká díra mezi 2-3, všichni na konci řadili za 4, já nedomotal 3. A vše v kat C přede mnou už jelo na slickách. Mám připravenej 6q ze 156, dle všech lidí co 155 2,5 používaj první krok jak to auto dostat dál. Bohužel ( bohudík) to auto má svou cenu tak jak vzniklo a nechci se pouštet do nějakých harakiri a nevratných změn. I když by třeba swap 3,0 24v byl pro mě nejlevnější a nejrychlejší cesta ke koním
letos na slickách, tam se pár sekund nažene, ale pořád si musím přiznat že sekundy leží i v rukou
mám jen video z první tréningovky, je tam vidět že při druhým průjezdu jsem měl brake point tak na úrovni tebe a výsledek je festival nedotáčivosti, prostě přestřel
https://www.youtube.com/watch?v=Ctwji4pMU04" onclick="window.open(this.href);return false;
letos na slickách, tam se pár sekund nažene, ale pořád si musím přiznat že sekundy leží i v rukou
mám jen video z první tréningovky, je tam vidět že při druhým průjezdu jsem měl brake point tak na úrovni tebe a výsledek je festival nedotáčivosti, prostě přestřel
https://www.youtube.com/watch?v=Ctwji4pMU04" onclick="window.open(this.href);return false;
Alfa Romeo 75 2,0TS
Espasitel
Espasitel
Co k tomu rict? jedes tak, jak to dovolily pneu a tezkej predek.. kolik jsi mel na konci te rovinky? ja 145 podle gps
mezery v rukou tam jsou, ne malý. Na slickách, s najetou tratí by asi bylo reál to sundat o 5-6s, ale pořád to beru jako sranda akci kterou jsem si užil. Limit auta v tom horku byly pneu a ta kovadlina vepředu Na tý rovině jsem měl tacho asi 150, to bude obdobný. Ze 7mm gum jsem tam vytvořil tohle za 3 tréningový, 2 ostrý a pár koleček večer
Alfa Romeo 75 2,0TS
Espasitel
Espasitel
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
...iiiha.. a toto ja preco nesledujem ...
Člen Klubu Šlapacích Moskvičov
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu/
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu/
já jezdím na mokrých pirellkách,... na sérii gumách to nejde.
trocha z mostu.... zajeto s časem 2:12:96 (motor "serie" 1.6 TS)
Jelikož je hodně práce tak se moc s autem nehybe... ale povedlo se mi vyhodit motor ze stribrne a ta konecne muze do plechovek
původní setupy setrvačníku.... -2,5kg a -5kg ... teď se musí vyrobit nový z CrMo pro twin plate spojku. rozházel jsem nějaké díly po výrobě tak uvidíme kam to dospěje... bude jiná spojka,turbo, sání, vedení vzduchu s IC, vyfuk a komplet managment motoru
původní setupy setrvačníku.... -2,5kg a -5kg ... teď se musí vyrobit nový z CrMo pro twin plate spojku. rozházel jsem nějaké díly po výrobě tak uvidíme kam to dospěje... bude jiná spojka,turbo, sání, vedení vzduchu s IC, vyfuk a komplet managment motoru
Rozhodl jsem se, ze pujdu ve stopach zdejsi legendy LM... Takže 500ps a awd... (někdo to do konce dotahnout musi preci) foto ilustracni..
- LiberaleMiguel
No ty jsi na to dotahování věcí do konce ten pravý
Začít ilustrační fotkou je nejlepší
Začít ilustrační fotkou je nejlepší
ty jsi za 5 let nedokazal ani vložit tu ilustrační fotku... už sem dál jak Ty
- LiberaleMiguel
Já už i koupil zadní nápravu fotku jsem tady dával dokonce jsem jí i prodal a koupil jinou, lepší, pro takovou zástavbu daleko vhodnější takže nejsi
A abych nebyl jen OT
Z čeho tam budeš roubovat pohon ?
A abych nebyl jen OT
Z čeho tam budeš roubovat pohon ?
chci si nechat know-how pro sebe takze hodne obrazne delta integrale... transmisse budu fotit minimalne.. je tam dost uprav aby sedli na 20VT motor a do kastle atd... takze nechci aby to bylo z fotek hned videt .. proto "ilustracni fotky"
EDIT: jsem protoze mam preplnovanej motor kterej nema daleko od 500ps
EDIT: jsem protoze mam preplnovanej motor kterej nema daleko od 500ps
- LordMMX
- Kontaktovat uživatele:
vyzerá to sľubne. dúfam, že ti z toho znova nepokradnú veci ako naposledy
Daewoo Leganza 2.0 16V CDX bordová - ABS/TCS,ABG,DigiAC,Wifi,GPS,Park.sensor
Daewoo ?
ex: Lanos, Corsa, Evanda
rip: 2xNexia, Espero, Marea, Vectra
Daewoo ?
ex: Lanos, Corsa, Evanda
rip: 2xNexia, Espero, Marea, Vectra