Radunov píše:já mám u kadetta ztráty 13% a s výkonem 131 koní na motoru mám na kolech 116koní !!! a s minimálními náklady proti tobě...
OK, ja ti prozradim neco, co ti zadny jiny vlastnik chassis dyna nerekne

: Merit vykon motoru na chassis (valcovem) dynu je naprosto
NEMOZNE (a je to pouze zpusob, jak tahat z lidi penize). Jednoduse, ty vypisy jsou naprosty BS. Ono to je naprosto stejne, jako by jsi chtel urcit vahu sveho mozku tim, ze polozis svou hlavu na kuchynkou vahu a pote odectes nejake vymyslene procento, ktere ma udajne reprezentovat vahu lebky, kuze, krve a ostatnich organu - a pote se ty vysledky navic jeste snazit porovnavat s nekym, kdo pouzije naprosto jiny druh vahy a za naprosto jinych podminek.
Eddy-current a hydraulicke chassis (valcove) dyna jsou ve skutecnosti pomerne velice presne co se tyce opakovatelnosti (inertni dyna o neco mene), ale to se tyka pouze tech naprosto identickych podminek. Tim je mysleno opakovane mereni treba 5 minut od sebe - s tim, ze se clovek NICEHO nedotkne. I kdybychom naprosto pominuli moznost pouziti naprosto rozdilnych korekcnich norem, vymyslenych procent parazitnich ztrat (ktere se take meni s prevodovymi stupni) a vse ostatni, co se da vykouzlit v software, tech fyzickych faktoru, ktere ovlivnuji udaje vykonu do kol je u chassis dynometru cela rada. Vse od zpusobu jak je ten vuz pripoutan - kde i jedno kliknuti spony pripoutavaciho pasu hraje roli, az po pozici chladicich fenu anebo odvodnych hadic vyfuku. Ono staci zmenit zatizeni merene napravy, ovlivnit teplotu pneumatik a jejich narust vzhledem k RPM anebo ovlivnit teplotu oleje motoru a prevodovky a kolik vzduchu motor nasava zmenou pozice chladicich fenu anebo restrikci vyfuku zmenou pozice odvodnych hadic - a i to same dyno pote vyplivne naprosto rozdilne vysledky (natoz pak dve rozdilne dyna rozdilneho typu v naprosto rozdilnych podminkach).
I pote, ty vypisy z dyna jsou naprosto k nicemu. Ono je sice velice hezke, ze nekdo ma udajne vyssi vykon motoru a nizsi parazitni ztraty, ale to nezmeni fakt, ze treba dostal na prdel nekde na krizovatce, okruhu anebo 1/4 mile draze od nekoho s udajne nizsim vykonem motoru a vyssimi parazitnimi ztratami. Na vypisy z dyna se proste nehraje.

IQ stylingem nenahradis.