Korejci jedou
Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma
Re: Korejci jedou
Úplně jsem nepochopil tu narážku na Autoforum, ale tam skoro nechodím. Chválu na 308 jsem četl ve více recenzích. Nutno podotknout, že 308 je zase o cca 150kg lehčí.
Házel jsi tu srovnání s GTI Performance, ale GTI znatelně pokulhává ve výkonu. Já zase můžu oponovat odkazem výše, kde na Nurburgringu zajelo GTI o vteřinu rychleji.
Já proti i30 nic nemám (jen se mi nelíbí) a musím uznat, že se Hyundai jejich první HH povedl. Jen se mi nelíbí ty jejich řeči ohledně toho, někde podporované i novináři.
Házel jsi tu srovnání s GTI Performance, ale GTI znatelně pokulhává ve výkonu. Já zase můžu oponovat odkazem výše, kde na Nurburgringu zajelo GTI o vteřinu rychleji.
Já proti i30 nic nemám (jen se mi nelíbí) a musím uznat, že se Hyundai jejich první HH povedl. Jen se mi nelíbí ty jejich řeči ohledně toho, někde podporované i novináři.
308 GTi je pecka, měl sem možnost vyzkoušet na kopcovitých okreskách, na 1.6 je s tím neskutečná zábava!
Renault Laguna III phase 3, Initiale Paris, 110kw
Renault Mégane Grandtour GT, 151kw
Renault Mégane Grandtour GT220 162kw
Opel Vectra B Caravan 92kw
Renault Mégane Grandtour GT, 151kw
Renault Mégane Grandtour GT220 162kw
Opel Vectra B Caravan 92kw
- LiberaleMiguel
Gooder: no ono když se podíváš na pár video recenzí, tak prostě uvidíš, že ten "Fun factor" je u i30N fakt velký a to je přece to co hlavně chceme. Když tam vidíš i Pepu z Autosalonu, který na Hyundaie dlouhodobě plive, se smát jak malé děcko, tak tam prostě něco je
Jinak k Autoforu, kdybys to sledoval dlouhodobě, tak to působí jak web placený z Mladé Boleslavi
Jinak k Autoforu, kdybys to sledoval dlouhodobě, tak to působí jak web placený z Mladé Boleslavi
Pro zajímavost: 308 GTI vs Golf Performance: http://www.auto.cz/video-most-peugeot-3 ... nce-120174" onclick="window.open(this.href);return false; Golf zde zajel 2:04, odkaz od Tebe 2:12. To jen pro představu, jakou vypovídající hodnotu mají tyhle novinářské závody... Englert jezdí alespoň závody (Peugeot i Hyundai).
Autosalon nesleduju a zrovna na Pepu jsem obzvlášť alergický Fun factor nikomu neberu, věřím, že s tím může být větší zábava než s Golfem GTI. Ale jsme opět u toho, každé auto je určené na něco jiného a od toho se potom vše odvíjí. Akorát teda u fun factoru si nepředstavuju automatický meziplyn, umělý zvuk výfuku atd. Ale to je věc vkusu a bohužel tohle je dnes v módě. Myslím si, že si měl Hyundai zvolit na poměřování pindíků spíš 308, ač je teda dražší, a ne jeden z nejslabších HH na trhu (a to nemám Golfy rád snad ještě víc než i30) (:
Autosalon nesleduju a zrovna na Pepu jsem obzvlášť alergický Fun factor nikomu neberu, věřím, že s tím může být větší zábava než s Golfem GTI. Ale jsme opět u toho, každé auto je určené na něco jiného a od toho se potom vše odvíjí. Akorát teda u fun factoru si nepředstavuju automatický meziplyn, umělý zvuk výfuku atd. Ale to je věc vkusu a bohužel tohle je dnes v módě. Myslím si, že si měl Hyundai zvolit na poměřování pindíků spíš 308, ač je teda dražší, a ne jeden z nejslabších HH na trhu (a to nemám Golfy rád snad ještě víc než i30) (:
- LiberaleMiguel
Popojedem
Nějaké "zákulisní" zajímavosti:
70% produkce v Nošovicích tvoří model Tucson (taky by jste čekali spíš i30 ?)
Faceliftovaný Tucson dostan mid-hybridní technologii k motoru 2,0CRDi s 13Ah baterií místo rezervy
Z policejního tendru na Tucsony, kterých měla Policie ČR odebrat 800 kusů, jich nakonec odebrala jen 90.
Největší problém, tkerý při "vývoji" policejní verze Tucsonu museli v továrně vyřešit, byly zadní sedačky s pásy uprostřed a ne na krajích. Museli kvůli tomu homologovat nový typ lavice.
Veškerá elektronika má přípravu už montovanou s origo kabeláži, stejně tak jako už ve svařovně dělají přípravu na montáž majáků. Pro srovnání, soused z Boleslavi tohle nedělá a jejich dodané auta policii se musí pro montáž policejní techniky zase z velké části rozebrat....
Nějaké "zákulisní" zajímavosti:
70% produkce v Nošovicích tvoří model Tucson (taky by jste čekali spíš i30 ?)
Faceliftovaný Tucson dostan mid-hybridní technologii k motoru 2,0CRDi s 13Ah baterií místo rezervy
Z policejního tendru na Tucsony, kterých měla Policie ČR odebrat 800 kusů, jich nakonec odebrala jen 90.
Největší problém, tkerý při "vývoji" policejní verze Tucsonu museli v továrně vyřešit, byly zadní sedačky s pásy uprostřed a ne na krajích. Museli kvůli tomu homologovat nový typ lavice.
Veškerá elektronika má přípravu už montovanou s origo kabeláži, stejně tak jako už ve svařovně dělají přípravu na montáž majáků. Pro srovnání, soused z Boleslavi tohle nedělá a jejich dodané auta policii se musí pro montáž policejní techniky zase z velké části rozebrat....
to je tak hrozne zajimave... hned se citim byt obohacen novými informacemi...
ex:opel tigra 1.4 16v,opel tigra 1.6 16v,peugeot 106 1.4 sport,seat leon 1.8T 200PS+,ibiza 1.9TDI 6L 170PS, octavia RS combi 1.8T
NOW: family car skoda octavia 2 RS combi 2.0TSI 200 teplejch poniku...
facebook.com/jiriprokopfotograf
Jo Migueli, ty zástupy LEAN expertů v AZNP si určitě nespočítaly, co jim při montáži PČR aut vychází levněji.
- LiberaleMiguel
No ono to spíš bude o ochotě automobilky přizpůsobit výrobu...
Ještě jednu věc jsem zaponěl:
Za posledních 10let si Hyundai drží stížnosti na úrovni 112 ročně. Jenže kdysi se to bralo na 1000 auto, teď už se to bere na 10 000 vyrobených aut. A stížnost neznamená vždycky poruchu, ale i to, že si lidi stěžují třeba na to, že se jim blbě sedí v sedačce....
Ještě jednu věc jsem zaponěl:
Za posledních 10let si Hyundai drží stížnosti na úrovni 112 ročně. Jenže kdysi se to bralo na 1000 auto, teď už se to bere na 10 000 vyrobených aut. A stížnost neznamená vždycky poruchu, ale i to, že si lidi stěžují třeba na to, že se jim blbě sedí v sedačce....
Ale že ten crocův příspěvek je ještě hodnotnější...
Sice to je městská policie, ale slyšel jsem, že u těch i30 se docela ve velkým kazí převodovky u většího nájezdu.
Sice to je městská policie, ale slyšel jsem, že u těch i30 se docela ve velkým kazí převodovky u většího nájezdu.
Jo tak tohle se zas trochu nepovedlo.
- LiberaleMiguel
Hyundai má trochu problém ale takový ten, který jaksi "chcete" mít
Těžce nestíhají vyrábět i30N očekávali v prvním kvartálu 2018 cca 1600 objednávek, ale přišlo jich 4000. Holt tu mrdku nikdo nechce no...
Těžce nestíhají vyrábět i30N očekávali v prvním kvartálu 2018 cca 1600 objednávek, ale přišlo jich 4000. Holt tu mrdku nikdo nechce no...
- SomČarovný
- LiberaleMiguel
No kolik ? Zkus pak aji najít čísla třeba Megana RS apod
- Sova
Migueli, já se obávám že ty tvoje Hyuindaie tady nikoho nezajímají
Uděláme pool?
Uděláme pool?
Cléon & Fonte
- LiberaleMiguel
No ale aspon něco se tu děje
Já doufal, že jajin vytáhne nějaké čísla, ale zase od něho jen výstřel do tmy....
Já doufal, že jajin vytáhne nějaké čísla, ale zase od něho jen výstřel do tmy....
- SomČarovný
Jen v USA (což není tak úplně klíčový trh) se jich za stejnou dobu od zavedení (posledního modelu) prodalo podstatně víc než i30N . . . takže asi tak. Když Tě tak zajímaj přesný čísla, googluj
7GTD
- LiberaleMiguel
Sova: ano, desítky tisíc kusů za kolik let ? Připomínám, že u i30N jde. Číslo za 3 měsíce
JajiN: já to hledat chvíli zkoušel, našel jsem prd. Když jsi to sem vytáhnul, tak dej i konkrétní čísla s odkazem na článek. Jinak prostě zase jen bliješ nesmysly
JajiN: já to hledat chvíli zkoušel, našel jsem prd. Když jsi to sem vytáhnul, tak dej i konkrétní čísla s odkazem na článek. Jinak prostě zase jen bliješ nesmysly
- m.artty
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Co má na význam se dohadovat o tom, kolik se prodalo i30N vs. GTI? Stejně to jsou všechno auta se spoustou berliček a kompromisů, aby to mohl řídit jakejkoliv idiot a myslet si, že je závodník.
Současnost: Kadett E 2,0 GSi cabrio & Calibra 2,5 V6 & Omega B 2,5 TD
Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadettů na díly
Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadettů na díly
- SomČarovný
Achjo . . .
2015 - Leden 1978; Únor 1779; Březen 1997; Duben 1905 (http://www.goodcarbadcar.net/2014/10/vo ... gures-usa/" onclick="window.open(this.href);return false;)
2015 - Leden 1978; Únor 1779; Březen 1997; Duben 1905 (http://www.goodcarbadcar.net/2014/10/vo ... gures-usa/" onclick="window.open(this.href);return false;)
7GTD
- Sova
m.artty píše:Co má na význam se dohadovat o tom, kolik se prodalo i30N vs. GTI?
Cléon & Fonte
- LiberaleMiguel
M.artty a sova: se zeptejte Janina který tady zase jen dokazje, jaký je debil když místo toho, aby vypsal čísla z roku uvedení na trh, tak hodí čísla z nejúspěšnějšího roku dané generace
já třeba ani nevím, že něco takovýho vyrábí a dokážu s tím žítm.artty píše:Co má na význam se dohadovat o tom, kolik se prodalo i30N vs. GTI? Stejně to jsou všechno auta se spoustou berliček a kompromisů, aby to mohl řídit jakejkoliv idiot a myslet si, že je závodník.
svět dospělých je pro mne záhadou......
- Sova
Golf GTI je stejně na hovno...pokud se chce i30N s něčím srovnávat, aby bylo na špici, at se srovnává s MRS, Civic Type-R, Focusem RS...
Cléon & Fonte
Má pravdu Sova, od toho je tu Golf R
VW - Very Wonderful
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK
- LiberaleMiguel
Kamarád se konečně dočkal svojí i30N....půjčil to taťkovi, ať se jde projet....
o vikendu jsem mel pujcenou novou I30 s 1.6 turbo(asi nevim, dle tp 1.6 se 100kw) a automatem.... tywe neco tak otresneho jsem v zivote neridil.. automat byl uplne zmatenej radil na picu... na dalnici mi to ve 150 nechtelo dat vetsi stupen nez 5, tak jsem to musel hodit na manual a ty dva tam jeste dobouchat atd....a tak no doted jsem DSG prevodovky moc nemusel kvuli averzi z automatu.. po tomhle vikendu je miluju...
ex:opel tigra 1.4 16v,opel tigra 1.6 16v,peugeot 106 1.4 sport,seat leon 1.8T 200PS+,ibiza 1.9TDI 6L 170PS, octavia RS combi 1.8T
- LiberaleMiguel
Já najezdil s 1,6CRDi (taky turbo, kdo by to čekal u nafty, že? ) a s 1,4TGDi dohromady asi 1000km, obě s DCT a fungovalo to naprosto skvěle. Na dálnici to hodilo 5ku jen když chtěl adaptivní tempomat svižně zrychlovat
tohle byl benzin.. a fakt traga ted o vikendu jsem mel pujceneho mustanga.. a to radilo taky uplne bozsky...a jako bonus jet 160 a tocit 2500 otacek.. no to proste chces