Jak je to s homologací laděného výfuku? Mám výfuk, který je výrobcem vyrobený přímo na můj typ vozidla (žádný polský noname) Jedna se ale už o zřejmě zaniklou francouzskou značku Devil, která dělala laďáky na auta a motorky, pak už jen na motorky a teď už nemužu vůbec najít jejich oficiální webovky.
Vyfuk je už značně starý, ale v pohodě. Na STK mě s tím vyhodili.
Poradíte? Měl bych od toho mít nějaký papír nebo je na výfukách nějaký štítek? (nezkoumal jsem to)
Díky
Homologace laděného výfuku
Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_
- Sova
Homologace laděného výfuku
Cléon & Fonte
- LiberaleMiguel
Re: Homologace laděného výfuku
Vyrobený přímo na tvůj typ vozidla být může, ale jestli nemá homologaci pro provoz na pozemních komunikacích, nemáš k tomu typový list a nemáš to zapsané ve velkém TP, tak je ti to k ničemu.
A když už si bereš na paškál Poláky, tak zrovna třeba polské tlumiče Ulter sport homologaci mají a není s tím nejmenší problém.
Kámoš si takhle vyrobil kompletní výfuk, udělal na něm stejnou povrchovou úpravu jakou mají ty tlumiče a nechal si to prostě zapsat a pohoda
A když už si bereš na paškál Poláky, tak zrovna třeba polské tlumiče Ulter sport homologaci mají a není s tím nejmenší problém.
Kámoš si takhle vyrobil kompletní výfuk, udělal na něm stejnou povrchovou úpravu jakou mají ty tlumiče a nechal si to prostě zapsat a pohoda
Jojo, na homologovaných výfukách je homologační štítek.
- honza 2.0 16v
- Kontaktovat uživatele:
na homologovanejch vejfukách štítek je.. na něm je E v rámečku co značí zemi kde homologaci získal a pak číslo homologace, který je i na papírový dokumentaci, co většinou s vejfukem přijede na základě který to lze dostat do TP.... jelikož ale stačí štítek s Ečkem a číslem homologace, není papíru třeba..
Ulter homologaci nemá (kdyby měl, je cenově naprosto jinde..)... mám tu 2 ultery a přestože jsou na míru,tak na nich žádný E není - jediný co na něm je je typový označení a v krabici s ním přišlo ISO 9001:2000, který akorát signalizuje že maj výrobní kvalitu v pořádku...
jelikož to jsou ale tlumiče pasující bez dodoatečnejch úprav, koncovky nepobuřujou a auta sním nedělaj kravál, tak procházej bez problému (osobně zkušenost na AR 156 SW už 8 let a Giulietta 4 rok, stilo 1.8 6 let a tipo 2.0 ie 10 let..)
Ulter homologaci nemá (kdyby měl, je cenově naprosto jinde..)... mám tu 2 ultery a přestože jsou na míru,tak na nich žádný E není - jediný co na něm je je typový označení a v krabici s ním přišlo ISO 9001:2000, který akorát signalizuje že maj výrobní kvalitu v pořádku...
jelikož to jsou ale tlumiče pasující bez dodoatečnejch úprav, koncovky nepobuřujou a auta sním nedělaj kravál, tak procházej bez problému (osobně zkušenost na AR 156 SW už 8 let a Giulietta 4 rok, stilo 1.8 6 let a tipo 2.0 ie 10 let..)
prosím jak ten ulter sport zapíšu dnes byl pokus o zápis a nezdařilo se to protože chtějí evidenčku pro ověření že tam ten díl je a tu mi dvě stk odmítli s tím že nevědí co po nich chci
Zdravím chci se zeptat když mám golfa 6 a chtěl bych mu dát GTI výfuk i tak to musím zapsat do. TP a vysvětí mi někdo prosím jak se to dělá? Prosím