No napr. VEMS stale pouziva ATMEGA procesor, co v dnesnej dobe nieje ziadna vyhra.
(kedze to nepocita s desatinou ciarkou).
Pripadna "pomalost" Vemsu sa ti prejavi (tak ako mne) na motoroch s ITB ..
AD prevodnik je 8bit - cize povedzme ze na hodnotu 0 - 5 V mas 256 dielikov - co moze vadit ale nemusi ..
V principe, a v prevedeniach ake su momentalne dostupne, to asi cloveku moc rozdielne nepride,
pripadne to pride cloveku rovnake.
rusEFI ma procesor od ST ktory je na ARM architekture, takze "uz pozname desatinu ciarku"
ma to 4x SPI zbernicu, na ktoru si dokazes napojit napr. 10bit ci 16bit AD prevodnik (s lubovolnym poctom vstupov)
..ale to samozrejme treba dotiahnut softwareovo .. (to je ten potencial, ktory to ma)
Je v predaji "dospela doska"
https://www.tindie.com/products/russian ... led-board/" onclick="window.open(this.href);return false;
uz osadena, kde sa ale staca ta vyhoda tej nizkej ceny..
to co mam ja, zatial vyslo cca 100euro, pricom samotna procesorova doska stala cca 40
a stalo ma to povedzme den pajkovania ...
(jasne ten co vie sotva popajkovat dva draty dohromady trafopajkou, asi nedokaze popajkovat nieco taketo)
(ked nikdy nedrzal v ruke mikropajku)
Ja vidim plus aj v tom, ze tu "vykonovu dosku" si viem spravit na mieru, podla svojich potrieb.
Navyse sa stretavam s potrebou riadit 8Valce s elektrickou skrtiacou klapkou, a to z tych lacnych riaidiaciek zvlada akurat tak VEMS,
aj to "zo steroidmi", teda vo vnutry je dorobeny multiplexer na analogove vstupy.