Rover - pneu a motor - help

Máš nebo jsi měl problém s autem? Zde ti ho pomůžeme vyřešit :)

Moderátor: Idaho

Odpovědět
Dredd

Rover - pneu a motor - help

Příspěvek od Dredd »

Mam takovej problem, teda dva, ale poporade.
1. Vcera sem uvidel na levy predni pneumatice bouli. Nevim jak dlouho ji mam, mozna par dni, mozna mesicu. Ale protoze sem uplnej lama, tak nevim, co s tim delat. Na opravu to asi nevypada, tak bud tam dat rezervu a tohle vozit misto ni (pro krajni pripad), nebo koupit novy pneu. Co myslite?

2. A dalsi vec je, ze asi mam nakej mensi problem s motorem. Na volnobeh toci 1200 ot/min, nekdy i vic, ale nikdy otacky neklesnou pod 1000. A uz se mi pred tydnem stalo, ze se otacky zacaly zasekavat. Proste sem seslapnul plyn, a kdyz sem ho pustil, tak na volnobeh to furt samo tocilo 4000 a vubec neslo dolu. Asi bych mel zajet do servisu, ale netusim, kde v Praze delaji Rovery. Byl sem v jednom, a tam jen VW a Skoda.
Takze pokud mi k tomuto aspon neco reknete, budu moc vdecnej. Protoze uz sem docela zoufalej.

Dredd

Příspěvek od Dredd »

tady sou fotky
Přílohy
P4130636_resize.JPG
P4130636_resize.JPG (84.79 KiB) Zobrazeno 1092 x
P4130635_resize.JPG
P4130635_resize.JPG (101.98 KiB) Zobrazeno 1091 x
P4130634_resize.JPG
P4130634_resize.JPG (104.59 KiB) Zobrazeno 1092 x

Dredd

Příspěvek od Dredd »

a dve posledni
Přílohy
P4130640_resize.JPG
P4130640_resize.JPG (90.47 KiB) Zobrazeno 1090 x
P4130639_resize.JPG
P4130639_resize.JPG (81.42 KiB) Zobrazeno 1088 x

pecak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pecak »

ty vole... jak to je staré ty pneu? typuju to tak min na 6 let...

to je vyloženě stařim pneumatiky si mysim. radsi to vyměň, než se ti tady ty hruzy rozsypou. v tomhle rozměru jsou ceny pohoda. celou sadu letnich sezenes uz od 5000 (Matador, Barum)! a poradne pneu (Dunlop, Pirelli, atd.) kolem 6-7t. Ted jsem kupoval pneu pro mati. ma stejny rozmer. vybral jsem dunlop sp01. Staly 1390 jedna a jsou v pohodě.

mrkni se na nějaké internetove obchody.

http://www.e-pneu.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
www.nejlevnejsipneu.cz
http://www.az-pneu.cz" onclick="window.open(this.href);return false;

nevim ale na tomhle bych uz moc nevyjizdel. hlavne ne na dalnice atd. kdyzak si aspon zajed nekde do pneusevisu co ti na to reknou.

jinak s tim volnobehem. to nevahej a vyraz do servisu. mozna to bude jen nejaka kravina.

semysak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od semysak »

mozna by to mohl byt zaseknuty motorek volnobehu nebo spatnej volnobeznej kontakt, mozna i zasekle lanko plynu.

v servisu co delaji hondy by mohli pomoci,

zkus napsat maila na stranekach

http://www.mg-rover.cz/

zkus si napsat ve vyhledavaci servis rover, urcite neco najdes

jinak ty pneu urcite nove, Tvoje se uz rozpadaji

Dredd

Příspěvek od Dredd »

no to auto ma najeto 60 tis, a protoze sem ho koupil pred pulrokem, tak nevim, jestli tyhle pneu sou puvodni. Ale je to docela mozny.

No s tim servisem asi bude problem. V googlu sem v Praze a okoli nenasel nic. Nakej je na tom Rover clubu, tak tam zkusim zajet.

pecak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pecak »

Dredd píše:no to auto ma najeto 60 tis, a protoze sem ho koupil pred pulrokem, tak nevim, jestli tyhle pneu sou puvodni. Ale je to docela mozny.

No s tim servisem asi bude problem. V googlu sem v Praze a okoli nenasel nic. Nakej je na tom Rover clubu, tak tam zkusim zajet.
tohle by ti měl opravit skoro kazdy opravar aut. pokud to bude jen neco s lankem atd. pokud to bude nejaky vetsi shit tak pak bych shanel odborny servis.

jinak na tech pneu by mel byt rok vyroby vyznaceny. ale na tomhle uz se vazne neda jezdit. kup si aspon matadory za 1100 jeden. urcite lepsi nez tohle

Dredd

Příspěvek od Dredd »

ok, tak pneu budu davat novy, ale co kdyz ze zacatku vymenim jen predni, staci kdyz dam stejnou vysku a profil? nebo to musi bejt uplne stejna pneumatika (znacka, typ a tim padem i vzorek)?

Dredd

Příspěvek od Dredd »

no jak rikam, v jednom servisu sem byl (problemy s vyfukem), a tam mi rekli, ze se na motor podivat nemuzou, prej maji programy jen pro Skodu a VW. Tak sem si zacal myslet, ze to je tak slozity a proto zacal shanet odborny servis. Ale pokud rikate ze to zvladnou skoro v kazdym, tak teda naky najdu

SkejT

Příspěvek od SkejT »

muzu ti rict ze sve zkusenosti,ze mi auto vezmou skoro vsude.
Jinak s tim volnobehem se stava,ze mas nepotrne shrnuty koberec u plynu a potom se plyn spatne vraci !
Ty gumy jsou na 100% stare,vypada to ze tam jsou protektory

pecak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pecak »

Dredd píše:ok, tak pneu budu davat novy, ale co kdyz ze zacatku vymenim jen predni, staci kdyz dam stejnou vysku a profil? nebo to musi bejt uplne stejna pneumatika (znacka, typ a tim padem i vzorek)?
ne nemusi to byt stejna znacka. byt tebou tak vymenim vsechny 4, protoze tohle je v zalostnem stavu. aspon s tim nekam zajed at se ti na to mrknou. muze se stat, ze pojedes nekde trochu rychlej a zadni pneu se ti uplne rozstreli. kdyz pichnes, tak je to neco jineho, nez kdyz ti naraz ujde vsechen vzduch - to je pak docela blby... obetuj radsi i tech min. 2200 na tu zadni napravu.

co mas za motor? ty otacky 1200 by nemusekli byt az tak nenormalni? nebo kdo ti serizoval volnobeh? myslim si, ze tam bude problem jen s tim zasekavanim. a to nebude zadna vada motoru.bud se ti muze drit lanko nekde a nebo treba budes mit spatnou hridelku (nebo jak se tomu nadava), kterou to lanko toci (nevim jak to mas resene)... opravit by ti to mel kazdy jouda v jakemkoli servise teoreticky.

Dredd

Příspěvek od Dredd »

motor 1,6. kdo to serizoval nevim, ale asi se v tom od vyroby nehrabali.

jinak podle me nejlevnijsi pneu maji asi v az-pneu. ikdyz za takovy penize to asi budou pekny shity, tak preci co byste mi doporucili? urcite se v tom vyznate lip nez ja. radsi jich reknete vic, treba nebudou vsechny skladem.

P.S. a ted se budu snazit vlozit obrazky, nak mi to nefacha :(

Dredd

Příspěvek od Dredd »

tak snad
Přílohy
3.jpg
3.jpg (87.61 KiB) Zobrazeno 1043 x
2_resize.jpg
2_resize.jpg (144.59 KiB) Zobrazeno 1043 x
1_resize.jpg
1_resize.jpg (142.79 KiB) Zobrazeno 1043 x

Dredd

Příspěvek od Dredd »

jee, ted se to nak cely rozpr*alo. Je to jasny, ale proste na kazdym obrazku nejnizsi ceny jsou nahore a melo by to byt 1, 2, 3 no, a ne 3,2,1 :) pak by to na sebe navazovalo

semysak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od semysak »

nebo pneu zkus koupit jete, urcite vetsina pneu byde mnohem min jeta nez Tvoje a mohl by jsi mit i na lepsi zancku, zkus dat do koupim ze koupis pneu 180/60R14, urcite se Ti nekdo ozve, nobo kontaktuj vomiho, docela casto nabizi pneumatiky ja bych si asi vybral dunlop sp sport 01 (uplne privni) nebo pirelli p5000 drago na druhym obrazku

noa se servisem se zkus poohlidnout tady na foru, s lankem by Ti opravdu meli umet pomoci vsude

NTI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NTI »

pokud by jsi mel zajem tak mam
4x letni pneu Barum Bravuris 185/60 R14 82 H (vzorek 5mm cca 50%) (1600 Kc za sadu)

Dredd

Příspěvek od Dredd »

uvidime, jinak mate nake zkusenosti s tim az-pneu? je to neco spolehlivyho?

Dredd

Příspěvek od Dredd »

co treba Barum Bravuris? ten vzorek taky nevypada spatne

pecak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pecak »

Dredd píše:co treba Barum Bravuris? ten vzorek taky nevypada spatne
no ojety barumy bych mozna bral. ale nové ne. mám vůči této značce trošku alergické reakce :P

to už radši ty dunlopy ve slevě za 1390. a nebo pirelli - ty vetsinou vyhravaj vsechny testy. s tema nic nepokazis. ja jsem ted hodil na auto nejaky dayton a taky nejsou vubec spatny. na vode i na suchu jako prilepene. jen nevim kolik vydrzi. ale doporucil mi je znamy, co ma pneuservis a jezdi na nich cela rodina... v 205/60/15 mě staly 1800, což hje v tomhle rozměru bezkonkurencni cena. v tom tvem vyjdou na 1200 co jsem se dival.

reknu ti to asi tak. jakekoli pneu bude mit asi lepsi vlastnosti, nez to, co mas ted na aute. byt tebou, tak beru bud neco ojeteho a nebo nove Dunlopy, ty Daytony a nebo si priplatit na pirelli. Nove barumy bych si nekupoval. Vsichni na to dost nadavaji. Ja jsem je mel kdysi na oktave a radsi nebudu povidat , jak se s tim jezdilo :mad:

Dredd

Příspěvek od Dredd »

ok, protoze se v tom vubec nevyznam, tak ti budu verit a vemu ty Dayton D200 za 1.205 kc, kdyz sou lepsi nez barumky. a este usetrim par stovek, chjo, kdyz nejsou prachy, tak je to hold tezky ;-) ok, tak dik vsem

pecak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pecak »

Dredd píše:ok, protoze se v tom vubec nevyznam, tak ti budu verit a vemu ty Dayton D200 za 1.205 kc, kdyz sou lepsi nez barumky. a este usetrim par stovek, chjo, kdyz nejsou prachy, tak je to hold tezky ;-) ok, tak dik vsem
jo ty budou v pohode snad. ja jsem s nima spokojeny. jen nevim kolik km vydrzi. me staly 1800 a najeka znackove stoji na moji karu kolem 2400nejmin. takze tam jsem mel rozdil celkem znacny. jinak nepochybuj o tom, ze ty dunlopy sp 01 budou lepsi nez ty dayton. a rozdil tam mas jen 190. to zase neni takova hruza.

Dredd

Příspěvek od Dredd »

Test letních pneumatik
§ NEJLEPŠÍ PNEUMATIKA TESTU - CONTINENTAL ContiEcoContact 3

§ NEJLEPŠÍ POMĚR MEZI VÝKONEM A CENOU - BARUM BRAVURIS

Švédský motoristický magazín Teknikens Värld zveřejnil výsledky testování letních pneumatik v rozměru 195/65 R15 H.

Testování se zúčastnilo následujících 10 pneumatik:

§ Barum Bravuris
§ Continental ContiEcoContact 3
§ Dayton D200
§ Debica Furio
§ Galaxie MG2
§ General XP 2000
§ Marshal Power Racer II
§ Nexen N2000
§ Pirelli P6
§ Sava Intensa.

Pneumatiky byly testovány v 6 kritériích – odolnost proti aquaplaningu, brzdná dráha, handling, jízdní vlastnosti, komfort jízdy a vztah pneumatik k životnímu prostředí. Každé kritérium bylo bodově hodnoceno. Maximální možný počet získaných bodů byl 10, v celkovém hodnocení bylo tedy možné získat nejvíce 60 bodů.
Hodnocení pneumatik je patrné z následující tabulky:

Z tabulky výsledků a její následné interpretace magazínem Teknikens Värld vyplývá, že nejlepší testovanou pneumatikou byl Continental ContiEcoContact 3. Barum Bravuris, který se v celkovém pořadí umístil na třetím místě, je hodnocen jako pneumatika, která bude pro svého majitele nejlepší koupí, tzn. poměr mezi výkonem a cenou je nejlepší ze všech testovaných pneumatik.

Odpovědět

Zpět na „Poruchy, závady, rady, tipy“