Supru dělám poprvé, manuál jsme do začátku neměl, dnes is ho teprve nesu domu.
Day 0
Do začátku hodím foto v původním stavu :
Day 1 :
O víkednu jsem Krysulce maloval baráček, takže zase tolik času nebylo, ale přeci jen jsem začal. Absence manuálu pro začátek nevadila, v dalších krocích již bude přítomen.
Omlouvám se za menší množství foteček, po čtvrtečním exempore na pláži v Oostende jsme měl vypnutej blesk a než jsme si toho všiml byla polovin apráce za mnou, takže ze začátku moc snímku neuvidíte.
Zvednutá kapota moc místa neposkytovala, proto jsem začal jejím odstraněním, ke keterému bystejně muselo dojít, kvuli použití jeřábu na vyjmutí motoru.
Práci jsem začal odpojením agregátů - alternátoru, serva, vyjmutím vzduchových přívodu, první části sání a výfukových svodů. Pro jistotu jsem po předešlých zkušenostech vyjmul i chladič, přeci jen místa je v motorovém prostoru poskrovnu.
Servo jsme nechal jen odpojené, vyset na hadicích, ale ty jsou zpuchřelé, takže do budoucna budu jistě potřebovat jiné. Servo zatím zustalo v motorovém prostoru jen na straně.
Finále - motor visí jen na silentblokách a převodovce.
No nakonec jeden menší pohled na moji garáž.
Závěrem jen říkám že sice jsme již pár motoru dělal ( 3 ) ale nejsem nijak extra zkušený, nebo dokonce vyučený mechanik, takže uvítám komentáře a rady od kohokoliv zkušeného k mému postupu.
Autí dávám do kupy ve volném čase, kterého moc není, takže většinou se k němu dostanu tak na 3-4 hodky o víkendu - nic nechci uspěchat času mám dost.
Ted několik otázek :
1) Na obrázku s vyjmutými díly je vidět těsnění svodů - je fouklé na 1 a 2 válci, budu ho měnit ( stejně bych ho dával nové ) - dá se z toho něco vyvozovat, nebo je to jen vadné těsnění??
2) Potrubí sání je zevnitř ( za klapkama ) zanesené od oleje, znamená to nněco špatného, na co bych si měl dát pozor? ( třeba že ventily nedovýraly a část směsi šla do svodů zpět nebo co ?? )
Předem díky za přízpěvky, které mi pomohou dát Supřičku dohromady.
Příště bude obrázků více
![Wink :wink:](https://www.tuning-forum.org/images/smilies/icon_wink.gif)