Práce na supřičce pokračuje

Moderátor: Zemi

Odpovědět

Co dal se Suprickou??

GO motoru 7M , vyroba svodu na zakazku + bastl noveho typu turbo
7
28%
GO motoru 7M , kooupe kitu turba
6
24%
Prestavba na 1JZ
12
48%

Celkem hlasů: 25

Supra66
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Supra66 »

Jo jo je to podobný

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Supra66 no mám dílenskej manuál od tozoty staženej ze supras.co.uk.. jinak mám atmosféru s manuálem - targu..
Je mezi námi stále více lidí, kteří poskytují konzultace a vědí jak se co má udělat, ale stále méně tech kteří do udělat dokáží.
web : www.dicompracing.cz / www.jdmengines.cz

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

kluci thanx z arady, jak mi bude trošku líp tak s ena to vrhnu a udělám.. nevylezu zpod auta dokud to nebude :o) i kdy.. docel arád bych se kouknul do Milovic, takže bud před nima nebo hned po nich..
To supra66 : jaká dáváš ložiska? na supraclubu mi řekli že po druhém výbrusu už dávat druhovýrobu - od koho a kde je sehnat?
Nebo dáváš pořád originály??
Je mezi námi stále více lidí, kteří poskytují konzultace a vědí jak se co má udělat, ale stále méně tech kteří do udělat dokáží.

SkejT

Příspěvek od SkejT »

4 Idaho: tak co? Povolil jsi ty srouby nebo urezal :?

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

skejt : ani mi nemluv.. jsem nasr..

Včera jsem přišel dom a měl jsem vzkaz že tátovi kleknul traktor a dnes si přijede pro jeřáb. hmm takže když jsem se konečně vymarodil a chci pokračovat jsem bez ramena na motor, takže to radši ani povolovat nebudu . bude zpět cca za týden.

ku štve mi to, kdby ten motor byl už venku tak se dá dělat spousta jinejch věcí nejsem vázanej jedinou položkou v dílně.. :(

SkejT

Příspěvek od SkejT »

Tak to je blby,hold traktor ma prednost.ten musi vydelavat penize.
Jinak aspon uz v tom budes mit jasno a potom to pojede jak na dratkach

Supra66
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Supra66 »

Idaho píše:kluci thanx z arady, jak mi bude trošku líp tak s ena to vrhnu a udělám.. nevylezu zpod auta dokud to nebude :o) i kdy.. docel arád bych se kouknul do Milovic, takže bud před nima nebo hned po nich..
To supra66 : jaká dáváš ložiska? na supraclubu mi řekli že po druhém výbrusu už dávat druhovýrobu - od koho a kde je sehnat?
Nebo dáváš pořád originály??
Jako to máš různý Toyota totiž dělá jen na první výbrus pak už ne. Jinak druhovýroba je samo má Auto Kelly :-(
No a nebo z USA Ti je můžu dovalit,ale ta cena je někde kolem 10000,-

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

auto kelly? tak jsem s eptal ( dělám jim dealera ) a nic takového nedodávají ( stanovisko plzenské pobočky.. )

To skejt . to víš.. dotace :(

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Takže šrouby jsou uřezané - jinak to fakt nešlo.

Motor je venku, klika venku, hlava oddělená, písty venku.
těsnění pod hlavou na hadry.

Několik závěrů z funny víkendu se Supristou a Buldou :

1) Bývalý majitel byl prase
2) Ve třech se to lépe táhne
3) na rozebrání Supry stačí Flexa( co největší ), mazlík ( co největší ) a dvoukilová palice
4) podle 3) chcete-li mít dobře vybavenou dílnu, kašlete na momentové klíče, gola sady a podobně, když nemáte tři věci specifikované v bodě 3) jsou vám ostatní věci k ničemu.

Takže thanx to Suprista a Bulda. fotek je fura, ale dám je sem až od pondělka postupně, budu na rychlejší lajně.

Zatím nevíme co to klepalo. Klika je OK ( zatím jen od pohledu, neměřeno ), pánvičky by ale byly potřeba vyměnit ) ventily OK..

Bilance víkendu :
Motor ze supry venku
Motor rozpulen a rozebrán
Řeznictvi u KB v Přibrami jsou amatéři
Buldovi chutná Beam
Supristovi ukradli Supru
Jeden nabroušený "Rambo" nůž
Jedna zkrácená řadička
Jeden zničený "Rambo" nůž
Suprista po třech Beamech usnul
Chip je notor ( Chip je fretka )
Dobré nářadí - zákad úspěchu

více v pondělí..( včetně foteček ).. jdu spát..

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

kurna srovnejte na foru čas je 1.49.. mě matete..

SkejT

Příspěvek od SkejT »

to musela byt celkem akce HURA na Supru,to muselo vypadat.Ale jak jsi napsal,tak jste udelali celkem kus prace.Ted je jen otazka co vsechno bude v haji

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Takže slibované fotečky tria Idaho, Suprista & Bulda neboli Pat a Mat ve třech :)

Nejprve bylo potřeba motor vyndat a odpojit převodovku. Začali jsme v pátek kolem 20hod.

Obrázek
Obrázek
Obrázek

Bulda, Suprista a 7M. Všimněte si vít2zného pohledu v očí obou humanoidů.

Obrázek

Řemenici jsme sundavali až když byl motor venku. No trvalo to dlouho, jak povolení, tak sundání řemenice. Bulda i Suprista se shodli na tom, že takhle se ještě při tomhle ukonu nenamakali :)

Obrázek
Obrázek
Obrázek

Po sundání řemenice jsme se konečně dostali k vyjmutí kliky..

Obrázek

Vzhledem k tomu, že klika nebyla až tak špatná, rozhodli jsme se pro jistotu i pro sundání hlavy, zda neklepaly ventily.
prvním zádrhelem bylo nářadí.

Výroba nářadí ve pobočce Bulda&Suprista Tools Company :

Obrázek

Bohužel toto "značkové" nářadí vydrželo pouze povolení jediného šroubu:

Obrázek

Tak jsme se vydali za jedním známým a ten zapujčil ocelové imbusy. Bydlel ve vesničce Suchdol cca 2 km od Dlouholhotského letiště, takže jsme zavítali i na sraz.
Pokud jsem tam narazili na dvě pochybná špinavá individiua, z nichž jedno bylo v zaolejovaných montérkách ( Bulda ) a druhé v taktéž zaolejovaných džínách ( Idaho ) byli jsme to my :)
Cesta zpět proběhla v pohodě, až na to že nám hned v druhé vesnici policie změřila ukrutných 62km/h a byli jsme označeni za "piráty silnic" .
Prvotní otázka policisty byla zda je vozidlo v originál stavu což jsem samozřejmě potvrdil, jen proto abych se v zápětí prokecnul že je to to auto co viděli v pátek na srazu jak nestartuje protože má měněné vstřiky, sání, klapku ale doposud jsem nesehnal silnější palivovou pumpu.
Policista mé prokecnutí okomentoval slovy : " ..takže vidím že je opravdu v orignál stavu, no prozatím to budeme řešit domluvou. Štastnou cestu ."
Takže předpovědi Buldy a Supristy že "ten mladej byl nějakej hodnej, tak to ten starej bude pěkná svině" se nevyplnily :) naštěstí.
Tímto bych chtěl oběma policistům poděkovat ještě jednou.

S novým nářadím hlava povolila a nezdržela nás ani nečekaná návštěva jednoho H-Individua.

Obrázek

Opět vítezoslavný usměv Supristy:)

Obrázek

Obrázek
Obrázek

Měli jsme štěstí, vyplatilo se to : Těsnění pod hlavou bylo doslova nasr*čky

Obrázek

Nakonec jsme ještě vyjmuli písty a zkontrolovali válce.

Obrázek

celá operace trvala poměrně dlouho, protože se pilo ( viz občasná nenápadná přítomnost plechovek od pivu u některých ukonů a asisetnce kamaráda Jima ( Jim Bean ), jedlo, kecalo...

Obrázek

Nejvíc to zmohlo mozek celé operace - Brendu :

Obrázek

V občasných přestávkách jsme stihli upravit "babiččin Rambonůž"

"Rambonůž by babi! verze MK I "( stage 0 uprav by babi ):

Obrázek

"Rambonůž by babi verze MKII "( 1. stage tunnig by Suprista )

Obrázek

"Rambonůž by babi verze MKIII "( 2.stage Tunning by Suprista ) - bohužel upravu nevydržel..

Obrázek

Mimo jiné jsme zvládli i zkrátit řazení

Obrázek

Při zkracování se osvědčila i Supristov ruka - všimněte se tahů hodných chirurga - bez jediného zatřesení zápěstí.[/u]

Obrázek

no a na závěr ? Pokud máte po ruce flexu, majzlík, 2kg palici, co největší šroubovák a kousek mozku můžete si doma ve stodole nebo garáži zřídit "Toyota Supra Repair Depo" -joke-

thanx tu Suprista a Bulda..
Naposledy upravil(a) Idaho dne 11 črc 2005 11:54, celkem upraveno 2 x.

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

no a resumé : potřeba sehnat dvě nové ojnice, a přebrousit kliku..

Bordel
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bordel »

:smich: to je peknej pribeh, ale koukam ze se na ni cile maka 8) jen tak dal
http://www.odtahnito.cz <<< Půjčovna odtahového speciálu, stačí řidičák sk. B. Nejlevnější způsob převozu vozu svépomocí. Praha, ČR i zahraničí.

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Idaho píše:no a resumé : potřeba sehnat dvě nové ojnice, a přebrousit kliku..
Nezapomeň servisu kterej bude dělat tu kliku dát vytištěnou stránku z TRSM kde jsou hodnoty tolerancí pro klikovku. Ať se ti pak nestane něco podobnýho co mě - já faxoval maníkovi co mi rozebral hlavu stránku manuálu s postupem jak ji zase složit a správně namontovat rozvodový kola :D

A jen pro informaci jak může taky vypadat těsnění pod hlavou (za povšimnutí stojí hlavně díry):

Obrázek
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

beaver- dám an to pozor, pár supřiček už brousili, ale pro jistotu jim to dám..

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

beaver - ad těsnění - no mne se u jednoho krajeuplně rozpadlo a díry byly také, to tvoje je ještě jakž takž v celku :o)

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Idaho píše:beaver - ad těsnění - no mne se u jednoho krajeuplně rozpadlo a díry byly také, to tvoje je ještě jakž takž v celku :o)
No nevím jak se ti to pak na autě přesně projevilo, ale když jukneš jak ty díry byly výborně rozmístěný u mně, tak je z toho patrný, že mi to jelo na tři válce (to když jsem to kupoval). Navíc díky díře do vodního kanálku to vařilo a protože to tehdy asi někdo párkrát upekl, tak mi dokonal dílo zkázy prasklou hlavou. Doporučuju překontrolovat, hlavně asi u výfukových ventilů, tam mi to prasklo směrem do vody. Ještě poznámka k těsnění - ten papundekl co mám na fotce je Španělská Ajusa a mechanik se kterým jsem kvalitu toho těsnění konzultoval mi řekl, že tu značku zná, prej na dýzlech odchází celkem často. Takže tuhle obyčejnou Ajusu určitě nebrat :o)

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Beaver mám objednanej Nipparts tak uvidíme..

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Idaho píše:Beaver mám objednanej Nipparts tak uvidíme..
Já tam lupnul originál od Toyoty, cena byl zhruba 18 stovek.

Bulda
V.I.P.

Příspěvek od Bulda »

byla to parada uz se tesim az to budem davat dohromady jinak dik Idaho za pohosteni a noclech 8)

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Bulda píše:byla to parada uz se tesim az to budem davat dohromady jinak dik Idaho za pohosteni a noclech 8)
Jo bylo to fajn až na správu o ukradení mojí Supry.Jinak super výkend,co kdyby jsme si dali repete????

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Beaver píše:
Idaho píše:Beaver mám objednanej Nipparts tak uvidíme..
Já tam lupnul originál od Toyoty, cena byl zhruba 18 stovek.
hmm také jsem volaL k dajbychovi a řekli mi že originál už se nedělá, ale že mi mohou dodat Nipparts ( 1950,- ) kterej si já ale seženu kolem 1600,- .. takže asi tak..
Naposledy upravil(a) Idaho dne 13 črc 2005 07:57, celkem upraveno 1 x.

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Anonymous píše:
Bulda píše:byla to parada uz se tesim az to budem davat dohromady jinak dik Idaho za pohosteni a noclech 8)
Jo bylo to fajn až na správu o ukradení mojí Supry.Jinak super výkend,co kdyby jsme si dali repete????
Jestli chceš, klidně přijed, práce se vždy najde at už na mém nebo na tvém :o)))

Pokecáme, popijeme, a kdyžtak i někam vyrazíme..

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

to platí samozřejmě i pro Buldu :)

Bulda
V.I.P.

Příspěvek od Bulda »

jasne nekdy se domluvime a vrhnem se nani hlavne at uz to jezdi

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Tak jsem si o víkendu začal leštit víko ventilů..
Na supřičce..

Nám na palci puchejř jako kráva, sice to vypadá trošku lépe, ale pořád to není ono..

SkejT

Příspěvek od SkejT »

mas v planu lestit cely motor,nebo viko staci? :)

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

ne jen víko, al emotor budu muset očistit a plánuju ho něčím natřít.. je hrozně zkorodovaný..

Jinak Suprista dnes veze kliku na výbrus...

SkejT

Příspěvek od SkejT »

tak nejdriv to necim zhod dolu tu rez.Hod na vrtacku jemny drateny kotouc a trochu to prejed,potom to az natri

Odpovědět

Zpět na „Honda Club & Japan Cars“