urychlení reznutí

Máš nebo jsi měl problém s autem? Zde ti ho pomůžeme vyřešit :)

Moderátor: Idaho

Odpovědět
anonym

urychlení reznutí

Příspěvek od anonym »

zdravim vsechny,nevi nekdo,jak urychlit reznutí??Je na to nejaka kyselia??Diky za rady

Romik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Romik »

myslim ze todela skalice modra ve vode nebo nejaky takovy modry prasek a jeste neco k tomu....uz nevim delal jsem to jako decko s takovou stavebnici a uz nevim presne...ale 100% jsem nechal zreznout hrebik :D

Mirda

Příspěvek od Mirda »

Si snad chceš umejt svoje auto? :smich:

Romik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Romik »

mozna nejaky novy druh tuningu :respect:

Mirda

Příspěvek od Mirda »

Myslíš asi něco jako tohle... :lol:
Přílohy
Golf.jpg
Golf.jpg (0 bajtů) Zobrazeno 1672 x

Romik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Romik »

:shock: ty voe :respect:

Mirda

Příspěvek od Mirda »

Romik píše::shock: ty voe :respect:
:lol: :smich: :smich:

Chevron
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chevron »

Mirda píše:Myslíš asi něco jako tohle... :lol:
Tak tohle je fakt husty :lol:
WWW.CHEVRON-RACING.COM - Tuningové a náhradní díly - velkoobchod, maloobchod, e-shop.

EBC BRAKES - LOWTEC - NOVITEC - PIPERCROSS - POWERFLEX - RAGAZZON - SUPERSPRINT

FOG

Příspěvek od FOG »

jj řekněte troyovi at vam vyhrabe vic obrazku - urcite jich ma mraky (tadytoho ''zrezlyho'' tuningu) me se to docela libi :shock: :lol: 8)
štyrykrátštyry tédéí

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

nechci tim mejt auto,ale potrebuju nechat vyreznout cislo

rocco
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rocco »

dost slušně pomáhá brzdová kapalina.

Návštěvník

brzdovka akorad rozezira barvu ne?

Anděl
Moderátor

reznutí

Příspěvek od Anděl »

Sežeň si peroxid vodíku a kyselinu chlorovodíkovou.
Používá se to na leptání plošných spojů. Určitě ti poradí někdo, kdo navrhuje a leptá plošné spoje.Sám se zkoušel co to dokáže při správném poměru a hřebík za 5 minut už nebyl. :D

Návštěvník

Re: reznutí

Anděl píše:Sežeň si peroxid vodíku a kyselinu chlorovodíkovou.
Používá se to na leptání plošných spojů. Určitě ti poradí někdo, kdo navrhuje a leptá plošné spoje.Sám se zkoušel co to dokáže při správném poměru a hřebík za 5 minut už nebyl. :D
potrebuju aby mi ten plech zustal,ale zrezlej. a vis jak se to redi????a kde to sezenu? V drogerii?

Anděl
Moderátor

Re: reznutí

Příspěvek od Anděl »

Anonymous píše:
Anděl píše:Sežeň si peroxid vodíku a kyselinu chlorovodíkovou.
potrebuju aby mi ten plech zustal,ale zrezlej. a vis jak se to redi????a kde to sezenu? V drogerii?
Tak plech ti zástane pokuď to nepřeženeš.
A teď trochu teorie. :cry: Ocel ti rezne, když na ní třeba působí nějaké kyseliny.(např. kyselé deště atd.) To obstará kyselina kyselinu chlorovodíková.A ten peroxid vodíku ten se tam přidává na urychlení reakce.(nejsem žádnej chemik, tak nějaká nepřesnost v tom může být)

Přesný poměry nevím, ale když se podíváš po internetu, tak určitě najdeš koncentraci jednotlivých složek a poměr pro leptání plošných spojů.Pro leptání toho čísla budeš muset použít silnější roztok.Jinak se to dá koupit normálně v drogerii.
Ta skalice modrá :nono: se používá na pomědění.(proti korozi) a to přeci nechceš. :D

Anděl
Moderátor

Postup

Příspěvek od Anděl »

Našel jsem ti malý návod.
Roztok kyseliny chlorovodíkové a peroxidu vodíku - kyselina je dostupná téměř ve všech drogériích, peroxid vodíku tekutý koupíme v lékarne(drogerie) Směs musíme namíchat asi takto: do misky nalijeme kyselinu, vložíme kousek oceli, začneme míchat a postupně doléváme peroxid. Jeho množství záleží na koncentraci (vyšší koncentrace znamená rychlejší průběh leptání.
Při leptání se uvolňuje nebezpečný chlór (vlastní zkušenost - vyleptání jedné desky o rozměru 10*10cm uvolní dostatek chloru k zničení zeleniny na zahradě o rozloze 20*30m - dle směru a velikosti větru.)
Takže pozor na zahrádku. :lol:
Pro tvoje účeli budeš potřebovat co největší koncentraci roztoků. A min 30% u každé.

Anděl
Moderátor

Výstraha

Příspěvek od Anděl »

A ještě dodám jeden postřeh jednoho leptače.
...jen k tomu peroxidu, 33% peroxid je na leptani vynikajici, jen se vam nesmi stat jako me jednoho krasneho dne, ze namisto peroxidu do kyseliny nalejete kyselinu do peroxidu [...nejak jsem se zamyslel...]. Roztavil jsem pul centaku tlusty plastovy lavor a byl jsem rad, ze jsem zachranil kuchyn.
Takže pozor!!!!!!

Návštěvník

to by vadillo jo,kdyz to tam nalejes obracene???? jak to myslis s tema % ??????

Návštěvník

uz jsem to pochopil s tim opacnym nalejvanim :)

Chevron
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chevron »

Mate nekdo teda vic tady techdle obrazku tohodle "zrezlyho tuningu" ??? :)
WWW.CHEVRON-RACING.COM - Tuningové a náhradní díly - velkoobchod, maloobchod, e-shop.

EBC BRAKES - LOWTEC - NOVITEC - PIPERCROSS - POWERFLEX - RAGAZZON - SUPERSPRINT

Anděl
Moderátor

Příspěvek od Anděl »

Anonymous píše:to by vadillo jo,kdyz to tam nalejes obracene???? jak to myslis s tema % ??????
Tak jako např. pivo má 4% alkoholu, tak kyselinu kterou koupíš nemá 100% (ani to není možné), ale je zředěná ve vodě a tak má třeba 30%(70%vody).Platí to i pro peroxid vodíku.Pro tvoje použití potřebuješ právě silnější koncentraci a to minimálně 30%. Dá se sehnat i např. 97%, ale to už se nesmí prodávat.Při takové koncentraci by nastala nejspíš taková reakce, že by došlo k výbuchu a to by jsi nepřišel jen o číslo na karosérii, ale i o střechu nad hlavou. :D
Doufám že myslíš číslo karosérie.Pokuď máš namysli číslo na motoru, tak pokuď by jsi to použil, tak by ti to prožralo motor skrz na skrz. :lol:

Návštěvník

staci ten peroxid co prodavaj v lekarne?je 5%

Návštěvník

Tak uz to je zrezly :) Vcera navecer jsem to potrel kyselinou z baterie a dneska dopoledne to uz bylo zoxidovany,tak jsem to polil vodou a tak za hodinu uz to bylo rezavy. Takze ok 8)

Návštěvník

diky za rady!!!!!!!

Odpovědět

Zpět na „Poruchy, závady, rady, tipy“