Motor tuning Megane Coupe

Vše o úpravách motorů a vyfuků.

Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

ano je to staršnej šok.. dlouho jsem renaultum fadil díky jejich designu, ale psolední dobou zjištuju na evropské automobilky jednu hruzu za druhou.. už nidky více, například mne položilo když jsem zjistil že jak Renclík tak pažout ještěv letech 97 montovali do nových vozu 8mi ventilové motory.. fakt pokrok.. vím že jsme to tu už někde psal,ale fakt mne to dostalo..
Je mezi námi stále více lidí, kteří poskytují konzultace a vědí jak se co má udělat, ale stále méně tech kteří do udělat dokáží.
web : www.dicompracing.cz / www.jdmengines.cz

martin

Příspěvek od martin »

jedna šetka bude v meganu dobra leda na nakupy pro holku, koupil bych tu 150ps verzi 16v dvoulitra, ta jede krásně. když to nebude stačit tak tam dát 170ps dvoulitra z clia. megane je na 1,6 už moc těžkej, ani clio s nim nejede.

Ivan
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan »

to Idaho: na druhou stranu Renault Clio Sport 2.0 se 180 koňmi je parádní auto. A že montovali v 97 8mi ventil. motory - to snad nevadí, ne? Alespoň nejsou tak náročné na údržbu a jsou levnější opravy ;-)

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Ivane. ano to souhlasí, jen mne to prostě zarazilo, prostě takovej konstrukční krok zpět... HOnda nepoužíval 8V mtory co vím už hoodně dlouho ( pokud ej ted nejakej v civivcu nebo jazzu nekamenujte mne, fakt to nesleduju ) al eje dost problém třeba u accordu od roku 86 nenjadeš 8v motor ( pouze 12V a výše ) prtoo mne to docela překvapilo..

btw- šlapadlo z flinstonu také není náročné na udržbu, ale kvuli tomu si ho na přepravu pha - plz nekoupím..
Je mezi námi stále více lidí, kteří poskytují konzultace a vědí jak se co má udělat, ale stále méně tech kteří do udělat dokáží.

MarauderZ28
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MarauderZ28 »

zajímavý je, že ty 8v motory mívaj daleko větší krouťák než 16v myslím tímkdyž porovnám dva stejný motory s jinou hlavou aspoň co sem koukal - netvrdím že všechny tak jsou .. každopádně když už jsme u toho jaká je podstatná výhoda 4 ventilový techniky krom lepšího plnění a vyplachování ?
To je to samý jako OHC vs OHV vím, že je to hodně starej systém, kde je problém dobře utěsnit tyčky co strkaj do vahadel, ale funguje to a porovnání HP vs OHC nebo DOHC vyjde nastejno
Chevy Camaro Z28, LT4 383cui, Powerdyne supercharger, Edelbrock nitro etc. & Chevy Impala SS, LT1 350cui, K&N intake, Hooker exhaust etc. & Chevy Corvette C5 Z51

"forget the gym, Camaro has all the muscle you need"

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Maro.. jo taky jsem docela koukal jenže co jsme koukla na hodnoty evropských 8v a 16v tak to právě neplatí, nopak poukud se kouknu na US V6 , V8 a více - tak to platí.. kua čím to je?

KFJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KFJ »

nepleteš si ventil s valcem? :oops: :lol: 8)
Pozvu na oběd každého, kdo rozkope Paroubkovi neúmyslně vejce

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

kfj nepletu.. píšu že u slabších evrospkýcch 8ventilu a 1žti ventilu to hel neplatí ale u velkých 6ti válcz a osmiválcu s technologií 2ventilu na válec to platí.. čekal jsme že s eozve Mára a rejpne si, hlt jsi byl rychlejší.. scvhálně jsme psal V6 a ne 6V :) :) :) :) :)

KFJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KFJ »

fakt mi to bylo divny ze by jsi to myslel jinak, ale napsal jsi tak, proto jsem se musel zeptat 8)

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

KFJ : psal jsem to tak záměrně, škoda že ses ozval zrovna ty :) :)

Štája
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Štája »

Já bych šel taky do 2.0 jen sem prostě nemohl:) ale s tou 1,6e sem jakžtakž spokojený :)

JonnY

Příspěvek od JonnY »

ten 2.0 8v sme maly v scenicu. nebol to ziadny zavodnik ale aj tak to bol fajn motor. zaujimave je ze mal 200nm oproti 191nm 16ventilu. jedine co ma napadlo ako vysvetlenie je ina emisna norma na 16v motor. ale fakt neviem.
a nemontuje sa tam 2.0T ? :))
do 1.6 by som asi nesiel, ale na druhu stranu, ked dobre porobi podvozok, da lepive gumy... tak to bude asi tiez kua rychla kara :) a mohla by byt trosicka menej nedotacava koli lachsiemu motoru...

tomin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomin »

Tak se nam to tady pekne rozjelo. S tim kupovanim je to asi takhle: ja totiz vymejslel jaky auto si mam koupit po rapidovi. sami uznate, ze za rapida s feldamotorem jsem toho nemohl moc dostat. Kdyz sem ho prodal, chtel jsem fiata bravo 1.8 16v, kterej je v prijatelne cenove relaci, ale po svezeni jsem to zavrhl, protoze i kdyz to auto vypadalo pekne, nefungovalo dobre. znamej mi za dobry love nabidl tohleto auticko a ja to od neho vezmu a az se mi to nebude libit, tak to poslu zase do eteru a uz treba mezitim budu mit nasetreno (jednou tolik) na nejakou hondu s VTECovym motorem. bohuzel ted ty love nemam, takze nemuzu o nicem takovym uvazovat. A kdyz do motoru zainvestuju nejakych deset tycek navic, svezu se o deset procent lip a hlavne kdyz to budu prodavat, tak se na to (doufam) zase chyti nejaka drubka a vezme si to. A vzhledem k tomu, ze jsem chudy student, nechci mit dvoultr z duvodu vysoke pojistky, kterou musim platit celou bez nejakych bonusu :cry: Takze tak je to. A az budu jednou velkej a budu vydelavat love, tak si koupim staryho mustanga je bude mi to vsechno jedno.
Škoda 120 (61k/950kg)-> Škoda Rapid (65k/850kg)-> Renault Megane Coupe (90k/1080kg) -> Kombík is hííííír.....ochcáfka fTéDéÍčku a fstříbrný metle :)

KFJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KFJ »

za deset tisic deset procent? u atmosfery? to si ty penize radeji schovej na tu hondici... nebo mas uz zimaky? zima je tu ani nemrknes :D kdo ti nakukal takovou kravinu s tim vykonem?

tomin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomin »

No kdyz to ma 90 k tak deset procent je 9 k a to se posbirat da-> chip ktery da tak 7k (teda jak to ONI pisou) a dva konicky filtrem, popripade stahnout hlavu. podle skromnych vypoctu by to melo jit.... jakej bude vysledek ovsem nikdo nezaruci....ze? :-)
Škoda 120 (61k/950kg)-> Škoda Rapid (65k/850kg)-> Renault Megane Coupe (90k/1080kg) -> Kombík is hííííír.....ochcáfka fTéDéÍčku a fstříbrný metle :)

MarauderZ28
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MarauderZ28 »

hmm a pak to spíš bude míň prodejný než líp a hlavně tuning ti nikdo nikdy nezaplatí ..
Chevy Camaro Z28, LT4 383cui, Powerdyne supercharger, Edelbrock nitro etc. & Chevy Impala SS, LT1 350cui, K&N intake, Hooker exhaust etc. & Chevy Corvette C5 Z51

"forget the gym, Camaro has all the muscle you need"

Lobo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lobo »

KFJ píše:za deset tisic deset procent? u atmosfery? to si ty penize radeji schovej na tu hondici... nebo mas uz zimaky? zima je tu ani nemrknes :D kdo ti nakukal takovou kravinu s tim vykonem?
nekaz mu naladu, kdyz to ma tak dobre vymysleny :lol: :lol: :lol:

medinka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od medinka »

tomin píše:No kdyz to ma 90 k tak deset procent je 9 k a to se posbirat da-> chip ktery da tak 7k (teda jak to ONI pisou) a dva konicky filtrem, popripade stahnout hlavu. podle skromnych vypoctu by to melo jit.... jakej bude vysledek ovsem nikdo nezaruci....ze? :-)
Jestli s tím chceš sprintovat, tak to vážně nekupuj, i když je to za slušný peníze... Pokud to chceš, ale jen tak na běžný ježdění a víc na styling než tuning, tak běž do něj :wink: Já mám svýho megana spíš jako mazla a sprinty s ním jezdím jen protože mě to baví 8) Je fakt, že se sportovním podvozkem se s tím dá do zatáček celkem slušně lítat a budeš stíhat i 150ps kolegům :) , ale na rovinkách silnějšího soupeře sakra poznáš :mad:
medinka

alt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alt »

Koukám,že o spotřebě se tady radši mlčí... :wink:

Zas taková chudinka 1,6e neni a dá se s ní jezdit pod 7litrů..
jezdit denně přes celou Prahu a dvoulitrem to si nedokážu já ani moje peněženka představit.

Trochu se tady musim tý 1,6e zastat no... :D
tak v kostce:
Řadový čtyřválec s rozvodem OHC a objemem 1598 cm³, vrtání 79,5 mm a zdvih 80,5 mm, komprese 9,7, výkon 66 kW (90 koní) při 5000 ot/min, točivý moment 137 Nm při 4000 ot/min.
hmotnost 1085 kg(někdo tady psal,že megán je na 1,6 moc těžkej,tak
nevim no)
dá se s tim jezdit lehce přes 200
0-100 kolem 10,4 (jediná úprava filtr)
důkaz našeho člena
http://mujweb.cz/www/andeltom/megane1.avi?r=8756

pro někoho třeba slabota,ale zabít se v tom dá taky :wink:

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

alt - to ti neberu, každopádnš podle mého názoru dobrá volba peníze/užitek pro člověka na styling, a velice špatná voba peníze/výkon/spolehlivost pro člověka na perf. tuning..

btw.. 2.0 honda z roku 86 jezdí po městě za 6,8- 7,2 při výkonu 90 PS, a monovstřiku.. - takže mylsím že s 2.0 meganem se dostane pod 8l ve městě.. což už normálně nehraje roli .. navíc pokud bude chtít dělat nějké upravy na té své 1,6 co psal, tak s eve finále ve městě stejně pod 9l neodstane a bude jezdit za stejno co seriová 2.0, jen s nižším výkonem a větší investicí

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

btw.. to avičko má dokazovat co? že je de i stovkou? :) -joke-

alt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alt »

ten 2,0litr má město minimálně za 10.. :wink:
spíš záleží na stylu jízdy
1,6 si dokáže vzít klidně i 9,ale to už je fakt hardcore :?:
maš,ale pravdu,že zásadní úpravy nemaji cenu.
mě stačí ten filtřík a sem happy :)
taky jsem to chtěl překopávat a ty počty sou fakt jednoduchý.

zase jako student živit z kapesnýho 2,0 to sou taky jednoduchý počty..

Megane coupé je samo o sobě zajímavý auto už v sérii a je to 100%lepší volba než třeba felicie atd!!
A jedna z hlavních věcí sou na něj fakt levný ND!!!nevim jak je to u ostatních aut,ale třeba nedávno sem kupoval chladič za 2650kč
předtim sem měl japonce,tak trochu srovnávám 8)

martin78

Příspěvek od martin78 »

Já jsem megana prodal a koupil e36 323i. Jo ručení je vyšší, spotřeba asi o 2L taky a průměrná rychlost vzrostla asi o 40 km/h!

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

hmm to si asi na japonce kupoval špatně :) z mé zkušenosti má reclík asi třetí nejdražší díly na našem trhu po fordu a české škodovce ( octa, fabka ), jinka ve srovnání s japonci ( když víš kde nakupovat ) má díly drahé..

věř mi - díly mne živí :)

1,6 s upravami co psoal doel bude žrát 9 po městě i s lehkou nohou -- bude natom stejně jako 2.0

btw.. to je ais divnej 2.0 , jám mám 19 let starýho accorda 2.0 a město dělám lehce pod 8l :)

alt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alt »

z mé zkušenosti má reclík asi třetí nejdražší díly na našem trhu po fordu a české škodovce
bud trochu konkrétní!!!! :nono:
pořád se bavíme o renault megane coupé 96-99
snad ti nevadí,že ti oponuju,ale s těma dílama podle mě nemaš pravdu!!
napiš třeba cenu nejlevnějších klasickejch dílů na japonce(chladič,ložiska,kotouče,tlumiče,atd....)
třeba mi vyraziš dech a uznám,že maš pravdu!!! :)

alt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alt »

nevim jestli špatně,ale zaboha jsem nemohl nikde sehnat zadní kotouče na nissan sunny.zkoušel jsem elit,kelly,štangla ale všude na mě čučeli jak na blázna a musel jsem koupit jetý :roll:

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

pokud vezmu srovnání stejného vozu třeba civic ze stejného roku - megane coupe 96 a civic 4G 1,6 96

Chladič :
megane ( shodné 1,4 a 1,6 - 2067,- )
civic ( 1.6, ne vtec ) 2168,-

přední rameno spodní
megane ( 1154,- )
civic ( 1098,- )

čep řízení vnejší
megane ( 412,- )
civic ( 330,-)

Rozvodová sada
megane ( 2277,- )
civic ( 2091,- )

tlumič monroe - nejobyčejnější.. ( P/Z )
megane 1455,- / 1685,-
civic 1760,- / 1425,-

spojková sada

megane 3600,-
civic 3723,-

jak vidíš minimáolně je to stejné, spíše to vychází ve prospěch civica..

na druhou starnu megane máme v rodine dodnes a pokud srovnám jeho spolehlivost s accordem z 87 roku .. tak ten megane hodně pokulhává :
kupeno říjen 96
prosinec 96 - 1. reklamace - mlátí zadní tlumiče, ( najeto 5tis km )
Březen 97 - 2.reklamace - tentokrát mlátí nejen zadní ale i přední tlumiče
Duben 97 - 3. reklamace - kuř z výfuku a podivný zvuk - vyřešeno výměnou katalyzátoru ( ?? )
červen 97 - 4.hučí spojka - reklamace - odešlo spojkové ložisko
Září 97 - opet hučení - tentokrát řešeno výměnou převodovky..

za tu dobu co to máme ( podotýkám že auto je garážované a ejzdí s ním moje mám a - pomalu a opatrně, netočí to.. ) bylo měněno :

4x měněný zadní díl výfuku ( 2x z toho celý výfuk vč katalyzátoru )
1x spojkové ložisko ( podruhé byla měněna celá spojková sada - aůle to neberu jako závadu - bylo to ve 100tis km)
2x měněna ložiska předních kol
1x měněno ložisko zadních kol

v současné době má megane najeto 13žtiskm a chystáme s ena výměnu koncového dílu výfuku a zadních tlumičů ( bude to asi první věc co nebude dělat zančkový servis renaultu a nebudou použity značkové díly.. )

muj názor na renaulty je jasný - v rodině jsme měli 4ks, nejspolehlivější byla stará R5, ta předstihla ve spolehlivosti i zakázkového Safrane..

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

hledal jsi špatně sunny 95+ brzdový kotouč ATE 789,- Nipparts 998,-

BTW všechyn ceny tco tu píšu jsou mé nákupky.. tak mne neberte za slovo až si to budete u mne objednávat :)

alt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alt »

tak koukám,že mam novýho dodavatele dílů!!!! :D
jsem rád,že jsi to tady rozepsal a neměl jen planý řeči!!!
Nic proti japoncům nemám ba naopak a kdyby neexistovala koroze tak ho mam doted!!Měl jsem rv 87..

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

no to je jedna z věci, ana terou si u "jablek" nemohu stěžovat :) - koroze :))
asi to bude tím že jsme vždy měl japonce vyráběného v USA nebo pro USA :) - supra je víjimka - i když...

Odpovědět

Zpět na „Tuning motoru + výfuky“