jak zvíšit maximální otáčky?

Vše o úpravách motorů a vyfuků.

Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

No_name píše:
Ritchma píše:
Mike Mad píše:kamos kdyz si kupoval novy clio, tak jelikoz musel cekat tak dostal jako nahradni auto thalii 1.4 16v. nebyla to ta 100k ale kdyz jsem mu to auto prevazel tak sem z ni taky vymacknul tachometrovejch 205. :ja_nic: ... ale nebylo to do omezovace a drzela rychlost kopec-nekopec a kupodivu to sedelo v pohode.
No do prdele proč já si kupoval 120ps auto který jede 215 (tacho mam , papírově 205), když prskolet se 75ps jede 205km/h to se na to vyseru teda.
Seš pěknej ňouma no :smich:
ňou_ějm :smich:

No_name
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od No_name »

Anonymous píše:
No_name píše:
Ritchma píše: No do prdele proč já si kupoval 120ps auto který jede 215 (tacho mam , papírově 205), když prskolet se 75ps jede 205km/h to se na to vyseru teda.
Seš pěknej ňouma no :smich:
ňou_ějm :smich:
:twisted: tohle byl kdo :lol:
Jen počkej láďíku,už po mě nic nechtěj :smich:

honza 2.0 16v
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honza 2.0 16v »

hmmm kolikrat pojedes tou maximalkouna omezovaci??
vem si ze omezovac tam neni pro zadek ,ale mas vou funkci v tom aby nejakej chytrak jako s odpustenim ty ,pretocil motor ,ono to je totiz pekny tocit 8000misto seriovych 6500, ale zvetsujes tim pravdepodobnost toho ze se ti muze podivat ojnice z bloku , potkat ventil s pistem(pruzina ho nemusi stihnnout zavrit-stalo se kamosovy na zavodnim facku, kdyz proradil a najednou tam mel pres 9000 - vic mu otackomer totiz neukazuje ,a pak nastalo ticho.....prerazenej ventil zarazenej mezi pist a valec...) pokud chces posunout omezovac tak jedine s upravama ktery zamezej ruznejm errorum na seriovejch castech...

CharlitoCZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CharlitoCZ »

:( mám taky 102ps, no a max je fakt u těch 200, víc to asi nedá a tacháč mi měří celkem dobře (kontroluju to na takovejch těch cedulích co ti ukazujou rychlost) :D
BMW 320i Saloon 110kW/190Nm Obrázek
hledam spolubydlici (holku), info na sz/mejlu

Návštěvník

renaulty sice moc nemusim ale docela tomu verim,ze ta 1.4 16v vytahne pres tech 200,ale to uz se pak moc neda uridit si myslim, ja jsem z oplu corzy 1.2 16v (75ps) vytahl tech 185 na rovince na dvou proudovce,ale to uz byl docela hardcore,protoze to auto neni na to stavene a musel jsem jet jak v need for speed pres dva pruhy :D a pak jak mi tam vjel borec s kamionem prede me v devadesatce tak to jsem fakt kurva brzdil i ocima :shock: ,od te doby uz takove blbosti nezkousim s autama co na to nejsou.

barbucha

Příspěvek od barbucha »

CharlitoCZ píše::( mám taky 102ps, no a max je fakt u těch 200, víc to asi nedá a tacháč mi měří celkem dobře (kontroluju to na takovejch těch cedulích co ti ukazujou rychlost) :D
Žádnej sériovej tacháč neměří dobře pokud si ho teda nějak "neupravoval" nebo nemáš jinej rozměr pneu. Na cejchování tachometrů je totiž norma a mělo by se to pohybovat někde kolem +6 až +7 procent. A na těch světelnejch radarech toho moc nepoznáš, protože při padesátce a 6ti procentní výchylce je rozdíl 3Km/h což je na budíku úplný prd :wink:

Návštěvník

Anonymní: to musel bejt jinak adrenalin teda :lol:

tojebordel

Návštěvník

jo to teda byl,a vo tom to je :driver: ,ale jeste vetsi by byl kdyby me zmerili cajti,no i kdyz tedka jeste docela pohoda,ale od pristiho roku asi konci sranda az bude ten bodovy system :cry:

honza 2.0 16v
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honza 2.0 16v »

jelikoz tachometry kecaj (je jedno na jakym pincipu sou/elektricky /mechanicky -jen elektrickej keca min) tak semsi udelal pilovy diagramy podle otacek a prevodovejch pomeru a obvodu pneu ,pro jednotlivy stupne

vyvedli me z omylu ze kdyz sem jel tacho 220 pri 6000, tak to bylo pouze 200,00prd........ protonez tu zacnete neco psat , prosim spocitejte si kolik edete..neni to nic tezkyho , pokud clovek neni lama..staci znat prevodovy pomery a to jak z rozmeru pneu vypocitat obvod...

zajimavej poznatek..tatovo Bravo HGt na seriovejch pneu kecalo , na pneu s nizssim profil. cislem tachometr ukazuje s odchylkou pouze cca5km/h pri maximalce , misto15-20km/h....

CharlitoCZ
Kontaktovat uživatele:

barbucha píše:
CharlitoCZ píše::( mám taky 102ps, no a max je fakt u těch 200, víc to asi nedá a tacháč mi měří celkem dobře (kontroluju to na takovejch těch cedulích co ti ukazujou rychlost) :D
Žádnej sériovej tacháč neměří dobře pokud si ho teda nějak "neupravoval" nebo nemáš jinej rozměr pneu. Na cejchování tachometrů je totiž norma a mělo by se to pohybovat někde kolem +6 až +7 procent. A na těch světelnejch radarech toho moc nepoznáš, protože při padesátce a 6ti procentní výchylce je rozdíl 3Km/h což je na budíku úplný prd :wink:
nevim jestli ho někdo neupravoval, vim jen že rozměr pneu mám jinej a rozdíl jsem měřil při 90tce a blikalo 92 :wink:

CharlitoCZ
Kontaktovat uživatele:

honza 2.0 16v píše:jelikoz tachometry kecaj (je jedno na jakym pincipu sou/elektricky /mechanicky -jen elektrickej keca min) tak semsi udelal pilovy diagramy podle otacek a prevodovejch pomeru a obvodu pneu ,pro jednotlivy stupne

vyvedli me z omylu ze kdyz sem jel tacho 220 pri 6000, tak to bylo pouze 200,00prd........ protonez tu zacnete neco psat , prosim spocitejte si kolik edete..neni to nic tezkyho , pokud clovek neni lama..staci znat prevodovy pomery a to jak z rozmeru pneu vypocitat obvod...

zajimavej poznatek..tatovo Bravo HGt na seriovejch pneu kecalo , na pneu s nizssim profil. cislem tachometr ukazuje s odchylkou pouze cca5km/h pri maximalce , misto15-20km/h....
a pro toho co je lama je i někde na netu tabulka kde se to dá doplnit :wink:

Jord
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jord »

Zemi píše:A veri mi nekdo ze jsem jel s 1,6kou skoro 240? :shock: :lol: Skoda ze jsem to nepodrzel a nevyfotil pyci... :roll: Narozdil od jinejch to mam krasne prepocitany a tacho mi ukazuje snad na 1km/h presne... :o)
no jo ale s erikovim civicem :lol:
...

Adio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adio »

fucking all na ty co píšou prudy!
Renault 11 1.4 Turbo 77KW
Renault 5 1.6 GTD 40KW
Renault Thalia 1.4 16V 72KW

Mám rád 1.4 s větším výkonem :driver:
Obrázek

barbucha

Příspěvek od barbucha »

Adio píše:fucking all na ty co píšou prudy!
Cos taky čekal u tématu zabývajícího se maximálkou :lol: Jestli chceš decentně zvýšit otáčky, tak potřebuješ silnější pružiny pod ventily a přeprogramovaný ECU :wink:

CharlitoCZ
Kontaktovat uživatele:

barbucha píše:
Cos taky čekal u tématu zabývajícího se maximálkou :lol: Jestli chceš decentně zvýšit otáčky, tak potřebuješ silnější pružiny pod ventily a přeprogramovaný ECU :wink:
no že mu to pojede jak 2litr turbo :smich:

Shr3k
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shr3k »

Jak zvýšit maximální otáčky? Především je na to nutné přesně vyvážit klikový mechanismus a odlehčit setrvák (což umí u nás prakticky jenom lidé, co připravují auta na závody). Teprve pak aplikovat ty úpravy, co tu psali ostatní.
Gr33N MoNsT3R

mr.modena
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mr.modena »

Adio píše:tak zajeďte a uvidíte jel sem to ze směru Jindřichův Hrade České Budějovice, kousek před budějkama je čtyřproudová cesta.
nojo, jenže to jim taky musíš napsat, že je to totálně z kopce :lol:
jako pasažér jsem tam zažil +280 z i do kopce :lol:
>> Czechferrari.cz <<
>> Advokátní kancelář Mgr. Jaroslav Hanus <<

Trhyy
V.I.P.

Příspěvek od Trhyy »

CharlitoCZ píše:
honza 2.0 16v píše:jelikoz tachometry kecaj (je jedno na jakym pincipu sou/elektricky /mechanicky -jen elektrickej keca min) tak semsi udelal pilovy diagramy podle otacek a prevodovejch pomeru a obvodu pneu ,pro jednotlivy stupne

a pro toho co je lama je i někde na netu tabulka kde se to dá doplnit :wink:
Tam byla tabulka převodovejch čísel různejch aut?
Já vim vzoreček i obvod kola, ale nikde nemůžu najít ty převodový čísla a stálej převod :( :cry:
MÁŠ PRASKLÝ AUTOSKLO? STŘÍPEK AUTOSKLO TO VYŘEŠÍ !
www.AUTOSKLOSTRIPEK.cz - Praha 5 -774 573 375
!!Ke každému čelnímu sklu až 2000Kč poukázka na pohonné hmoty ZDARMA!

Vecernicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vecernicek »

Koukám, že tato diskuze už skončila tak bych si dovolil takovej malej vtip:

Zvýšit otáčky? Hm rozjet to po dálnici na 150kmh a zařadit tam jedničku :lol:

jim.vw
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jim.vw »

to sem si ted vzpomel na jinej " Jedna, dvě, tři, čtyři, pět ... a Rakéétáááá!! "

sem desna lama (kecam, ale nechce se mi to hledat), tak sem někdo hodte vzoreček, když mi nevěříte :lol:
.slow Obrázek
head&shoulders power...

jim.vw
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jim.vw »

tak sem se neskutečně přemoh a neco našel:
Obrázek
kde:
r je poloměr kola
nm otáčky motoru
ik je převodový poměr k-tého převodového stupně
io je stálý převod.

zároveň sem zbastlil jakejsi kalkulátor, pže mě to nebavilo furt ladovat do ty kalkulačky...
Přílohy
rychlost.rar
(0 bajtů) Staženo 126 x
.slow Obrázek
head&shoulders power...

Squere
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Squere »

A veri mi nekdo ze jsem jel s 1,6kou skoro 240? Skoda ze jsem to nepodrzel a nevyfotil pyci... Narozdil od jinejch to mam krasne prepocitany a tacho mi ukazuje snad na 1km/h presne...
a věříte mi, že sem jel s 1,3 205 km/h ????
ale už mi skoro hrály :P , možná bych ještě dostal o kilometr víc, ale zase sem si řikal, proč bych měl trápil svýho miláška :poklona:

barbucha

Příspěvek od barbucha »

Squere píše:
a věříte mi, že sem jel s 1,3 205 km/h ????
Na Hayabusu nic moc výkon :lol:

jim.vw
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jim.vw »

takže pokud ten vzorec funguje správně tak při velikosti kol 14" 185/60 a 4700 rpm mi to na pětku hází 179,1 km/h :?:
.slow Obrázek
head&shoulders power...

JonnY

Příspěvek od JonnY »

ja som videl video kde 1.3 isla tak cca 330
a ina busa (turbo-busa) to v 300 zdvihala na zadne :)
takze nezatracovat male objemy :lol:

Honza

Příspěvek od Honza »

mr.modena píše:
Adio píše:tak zajeďte a uvidíte jel sem to ze směru Jindřichův Hrade České Budějovice, kousek před budějkama je čtyřproudová cesta.
nojo, jenže to jim taky musíš napsat, že je to totálně z kopce :lol:
jako pasažér jsem tam zažil +280 z i do kopce :lol:
No zrovna jsem sem chtěl napsat že z toho kopce udělá i auto bez motoru kilo možná i víc
Volvo V70 D5, 2003

Honza

Příspěvek od Honza »

JonnY píše:ja som videl video kde 1.3 isla tak cca 330
a ina busa (turbo-busa) to v 300 zdvihala na zadne :)
takze nezatracovat male objemy :lol:
Porozprávaj nam o hentom!
Volvo V70 D5, 2003

Miki.mikiki

Re: jak zvíšit maximální otáčky?

Příspěvek od Miki.mikiki »

Tak to bych rád viděl-To auto letělo ve vzduchu ne???Takové rychlosti s thálií dosáhnout je nemožný a na 5 jí dostat na omezovač je už totální blábol-podle mě.

OndrejGTi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndrejGTi »

Tak ja som na Ladu hodil otackomer a sla mi tak na 2 cervene ledky (4500-5000) Potom ju bol otec dat nastavit (predstih+karburator) a az teraz niekedy som chcel skusit kolko toci a zrazu zasvietili vsetky ledky a siel som asi tak na 6000ot/min :shock: Kolko to toci vam na skodovkach?(sade/favo) Dost nizko mam volnobeh, casto zhasina.... kolko mate vy?
Přílohy
otackomer
otackomer
DSCN4910.JPG (18.74 KiB) Zobrazeno 909 x
ZAMETAC INZERCIE Na nevhodne OT/pokec v INZERECII ma upozornite stlacenim modreho tlacidla.

FD_Ondra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FD_Ondra »

Souhlas... Já měl ve stokoni nějakej chip z francie, omezovač byl až na 7-7500rpm podle stupně... Ale zas jsem měl "krátký zuby" na pětce, takže to bylo živý, ale ne na maximálku... na tu bych si asi nescháněl 1.4ku :) Bohužel nám program zmrvili takže už by ho nešlo ani vytahnout a překopírovat... :cry:

Jinak ať maj ostatní důvod prudit... s neupravenou Almerou s omezovačem výkonu jsem lítal 210 jako prd... 8)
Renault Clio '99 RSi | "Cléopatre" :evil:
Renault Laguna II 1.8i 16V | manželčin rodinný kočár :)

FD-CustomStyle.cz - Elektronický Obchod

Odpovědět

Zpět na „Tuning motoru + výfuky“