Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_
je to ekonomická verze,která se liší od JE vyšším obsahem silikonu,jedny SRP jsem letos v Mimoni propálil,bude to chtít dobře naladit a všechna ostatní antideton. opatření.Nebo si připlatit cca 25USD/píst...MarauderZ28 píše:já mám mít SRP písty, prej to má něco společnýho se značkou JE pistons, resp. že JE pistons vyrábí i SRP, ale nějak sem z toho nepochopil zda SRP je kvalitativně nadřazená značka nebo naopak nějaká ekonomická verze JE pistons
To je jako kupovat 1000W speakers protoze mas 10W zesilovac. Az budes po jednom roce zase prestavovat motor kvuli ztrate komprese anebo se ti ty JE pisty zadrou ve valcich, vzpomen si na tento thread...sub13 píše:V zimě jezdit nebudu a chci se dostat max na 500HP. Ojnice sem si vybral taky Pauter Machine, teď jestě k nim nějaké super písty... Nejspíš ty JE ...
To je blbost. VSICHNI vyrobci jmenovanych pistu pouzivaji 2618 a 4032 slitiny, ale to v zadnem pripade neznamena, ze ty slitiny jsou naprosto stejne. Neni 2618 jako 2816. Tam jsou velke rozdily mezi low-silicon a high-silicon 2816 anebo 2618 T-61.MarAt píše:Vypadá to,že Taboo si myslí,vyprdnout se i na JE,i když po pravdě Arias jsou z naprosto stejného materiálu(2618),Ross jakbysmet(hehe to je ale hezké slovo,musím ho používat častěji),Wiseco jakbysmet( a je to tu)
Jestli chceš toho svýho drobečka přeplňovat,tak je řekněme méně vhodný,díky vyššímu obsahu silikonu má 4032 sice menší teplotní roztažnost(cca 15% proti 2618),čili výhodou je,že nemusíš dělat tak velkou vůli pístu proti válci (velká vůle=kvedlání pístu např.u nezahřátého motoru,rychlejší opotřebení pístu,větší hluk atd),na druhou stranu 4032(např.SRP) není tak odolný vůči detonacím a teplu a snadno prohoří.Je tedy vhodný pro méně ambiciózní tunery.MarauderZ28 píše:takže jestli dobře chápu SRP je z 4032 a ten je horší jak 2618 jo ?
To sice zni velice hezky a vypada to i pekne na papiru, ale faktem i nadale zustava, ze praxe potvrdila, ze JE pisty se roztahuji vice a musi byt proto ulozeny volneji u preplnovanych aplikaci, nez kterakoliv jina znacka.MarAt píše:Rozdíly mezi jednotlivými slitinami 2618 jsou z praktického hlediska minimální