JAKÉ KOVANÉ PÍSTY?

Vše o úpravách motorů a vyfuků.

Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_

Maco
Kontaktovat uživatele:

Re: JAKÉ KOVANÉ PÍSTY?

Příspěvek od Maco »

Smoothy píše:Jo tak s čepem už to není tak velká váha...
Tak vcera som vazil kovany piest,ktor ybol vyrobeny v CZ a ten mal vahu 383g,komplet,teda vratane capu a kruzkov.

Sly
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sly »

Maco> Mohl bych se zaptat, na kolik te zakazkova vyrova vysla? Shanim pisty se zvysenym kompresnim pomerem. Vyrobce vacek udava minimalne 12:1. Problem je ten, ze jsem nenarazil na znacku, ktera by prodavala pisty na crx 89 D16A9 DOHC kovane pisty s tak vysokym kompresnim pomerem. Jedinou moznosti je pravdepodobne nechat si pisty udelat. Byla mi doporucena us firma ENDYN (www.theoldone.com). Vsechno to vypadalo dobre. Cena "custom made pistons" mela byt $485 + $85 krouzky. Problem je ale ten, ze uz se mi asi 14 dnu neozvali. Parkrat jsem se pokusil urgovat, ale zadna odpoved.

Koukam tedy po jinem vyrobci. Fy Dyno-Flo (www.dyno-flo.com) mi nabidla stejnou praci. Kovana ojnice $300, $600 pisty a $60 krouzky.

Rad bych tedy porovnal cenu tvych pistu, respektive se zeptal na tve zkusenosti a reference.

Predem diky.
Live4Ride Syndicate

Maco
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maco »

Posla som Ti SZ ale nebola dorucena,neviem preco

Sly
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sly »

Maco> Prisla, diky. Uz jsem reagoval.
Live4Ride Syndicate

Sly
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sly »

4 Taboo> Nekde jsem cetl, ze ti nefunguji SZ, proto pisu tady. Chtel bych se te zeptat, jestli ti nerika neco fy Dyno-Flo (www.dyno-flo.com) Pokud ano, byly by nejake reference, zkusenosti s nimi? Momentalne resim vyber pistu pro svou crx 1.6 89. Motor D16A9 DOHC. Maco mi udelal tu laskavost a poslal pozadavek do italske firmy, ktera delala pisty na zakazku jemu.
Puvodne jsem mel mit pisty od fy ENDYN (www.theoldone.com), ale bohuzel to nevyslo. Uz se mi neozvali. Fy Dyno-Flow mi nabidla zakazkovou vyrobu kovanych pistu se zvysenym komprensim pomerem za $600, proto bych rad zjistil, jestli to jsou lide, kteri by tuhle praci zvladli bez problemu. Pripadne pokud by jsi mohl doporucit jineho vyrobce. Shanim pisty s kompresnim pomerem 10.5-11:1 pravdepodobne. Vyrobce vacek udava minimalne 12:1, ale domnivam se, ze tohle je uz moc. Chtel bych je take prizpusobit upravene hlave. Nenasel jsem vyrobce s tak vysokym KP pro muj motor, proto to budu muset pravdepodobne resit custom made pistons.

Zatim zjistuji, co mi kde muzou nabidnout.

Diky za radu.

P.S. Endyn byly za $485, krouzky za $80, takze Dyno-Flo jsou drazsi. Nejak podvedome se mi zda, ze jsem nekde na us foru cetl kritiku na Dyno-Flo. Ale je to jen muj dojem..
Live4Ride Syndicate

Taboo

Příspěvek od Taboo »

Sly píše:4 Taboo> Nekde jsem cetl, ze ti nefunguji SZ, proto pisu tady. Chtel bych se te zeptat, jestli ti nerika neco fy Dyno-Flo (www.dyno-flo.com) Pokud ano, byly by nejake reference, zkusenosti s nimi?
Ne. Dyno-Flo je jen jeden z desetitisicu malych shopu, stejne jak nas. My nic od ostatnich vendors nekupujeme, protoze sami vendors jsme. Co se tyka tech custom pistu, tak si je sam muzes objednat primo od vyrobcu tveho vyberu (JE, Mahle, Ross, Areas, Wiseco, etc.). K tomu nepotrebujes nejakeho middleman, ktery to jen udela za tebe (a necha si za to taky nalezite zaplatit).
:wink:
IQ stylingem nenahradis.

Sly
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sly »

Taboo píše:Co se tyka tech custom pistu, tak si je sam muzes objednat primo od vyrobcu tveho vyberu (JE, Mahle, Ross, Areas, Wiseco, etc.). K tomu nepotrebujes nejakeho middleman, ktery to jen udela za tebe (a necha si za to taky nalezite zaplatit).
:wink:
Jejda, jak proste. Opravdu me zatim nenapadlo kontaktovat primo renomovane vyrobce. Nejak jsem pocital s tim, ze vetsi spolecnosti se nebudou zabyvat zakazkovou vyrobou pro jedno auto. Kvalita vyse zminovanych znacek je srovnatelna? (pro me vyuziti pravdepodobne ano), ale prece jen, vyzvedl by jsi nejakeho konkretniho vyrobce, na ktereho by ses treba obratil ty sam?

Opet diky.
Live4Ride Syndicate

Sly
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sly »

Napsal jsem mail do vyse zminenych firem s dotazem, jestli jsou schopni vyrobit zakazkove pisty pro muj motor se zvysenym kompresnim pomerem a zohlednenim upravene hlavy.

Prvni odpoved prisla z firmy Ross Racing Pistons a myslim si, ze zde mam asi smulu.

I would need a sample piston and a mold of the combustin chamber, The pin center line must be scribed on the back side of the mold or I cannot use it. I can make them in about three weeks, and the price would be about $650.00 Ian Akiyama
ROSS RACING PISTONS
Live4Ride Syndicate

honza 2.0 16v
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honza 2.0 16v »

co takhle zkusit neco z čech?

www.albrechtmotorsport.cz

Maco
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maco »

honza 2.0 16v píše:co takhle zkusit neco z čech?

Pan Albrecht je 8) 8) 8)
Osobna skusenost,jeden s najlepsich v CZ

martin

Příspěvek od martin »

Maco píše:Pan Albrecht je 8) 8) 8)
a dělá kováky?

Maco
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maco »

martin píše:
Maco píše:Pan Albrecht je 8) 8) 8)
a dělá kováky?
Woe,jasne ze dela :shock:

Sly
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sly »

Maco píše:
honza 2.0 16v píše:co takhle zkusit neco z čech?

Pan Albrecht je 8) 8) 8)
Diky za reference. Urcite tam taky napisu. Jsem zvedavy na cenu.
Live4Ride Syndicate

sub13

Příspěvek od sub13 »

na Subaru sada cca 25000,-. Na Hondu nevim.

Sly
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sly »

Kolega ma WRX a kdyz jsem mu rekl, ze sada na Hondu vyjde s krouzkama na cca 20tis, tak se divil, na Subarko se pry daji sehnat levneji. Takze pravdepodobne nebude z nejlevnejsich. Kazdopadne se mu urcite ozvu a budu se informovat, jelikoz me v soucasnosti trapi prave otazka pistu.
Live4Ride Syndicate

martin

Příspěvek od martin »

Sly píše:Kolega ma WRX a kdyz jsem mu rekl, ze sada na Hondu vyjde s krouzkama na cca 20tis, tak se divil, na Subarko se pry daji sehnat levneji. Takze pravdepodobne nebude z nejlevnejsich. Kazdopadne se mu urcite ozvu a budu se informovat, jelikoz me v soucasnosti trapi prave otazka pistu.
jestli to třeba nebude tim že se na to WRX vyrobí a prodá 100x větší množství těch pístů než na hondu

Sly
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sly »

To si nemyslim, ze by pisty na Subaru sly 100x vice na odbyt, nez na Hondy.

Tady tohle zni lepe. Arias Pistons:
Pistons four motor would have to be custom made. The cost would be $155.00
per cylinder that would include the rings. They would take about three to
four weks to build for you.

Tom J
Live4Ride Syndicate

MarauderZ28
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MarauderZ28 »

dobrý zoufalci - sorry za 20 000 mám písty, kroužky, ojnice a klikovku vše kovaný a navíc 2x tolik kusů co máte vy :o) a to custom made no nevím spíš bych to viděl tak, že nedělaj na sklad a teprv vyráběj až maj objednávku to je tak dobrý pro ně, že jim v tom neležej peníze ...
Chevy Camaro Z28, LT4 383cui, Powerdyne supercharger, Edelbrock nitro etc. & Chevy Impala SS, LT1 350cui, K&N intake, Hooker exhaust etc. & Chevy Corvette C5 Z51

"forget the gym, Camaro has all the muscle you need"

Sly
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sly »

Pisty, krouzky, klika a ojnice, vse kovane za 20K? No to by me zajimalo, kdo tohle za takove penize udela. At jsem koukal, jak jsem koukal, kovane ojnice $300, kovane pisty $500, krouzky $80, kliku jsem nenasel.
Live4Ride Syndicate

MarauderZ28
Kontaktovat uživatele:

pokud máš US káru tak si můžeš i vybírat ...
Chevy Camaro Z28, LT4 383cui, Powerdyne supercharger, Edelbrock nitro etc. & Chevy Impala SS, LT1 350cui, K&N intake, Hooker exhaust etc. & Chevy Corvette C5 Z51

semysak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od semysak »

no praveze s tim vyberem dilu je to u nekterych znacek horsi, taky uvazuju ze ''zmenim lokalitu na zemekouli'' u nektrejch znacek / modelu je problem je udrzet i v chodu... za rozumny penize, ikdyz zatim vse funguje jak ma... a co nefachcilo to sem sehnal

tomoking
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomoking »

Sly píše:To si nemyslim, ze by pisty na Subaru sly 100x vice na odbyt, nez na Hondy.

Tady tohle zni lepe. Arias Pistons:
Pistons four motor would have to be custom made. The cost would be $155.00
per cylinder that would include the rings. They would take about three to
four weks to build for you.

Tom J
jezdim na Ariasech uz cca 30 000 km .... zatim v pohode cena 590USD vc. krouzku
řidiči jsou vystaveni šikaně ze strany policie za jednání, které ve skutečnosti není ohrožující, ale je v rozporu se zákonem

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

No tak taky řeším porblém s písty.. potřebuji sehnat nové, s kroužky, poku dbdu kupovvat jeté origo na supru vyjdou mi s kroužky na cca 13tis.. takže s echci porozhlédnout po kovaných ( Wiseco stojí cca 16 tis - mohu si navíc odečíst DPH ) a zajímá mne jednak na koho se obrátit ( oslovil jsme pobočku Wiseca CZ a zatím neodpověděli ) , a zda kované písty použít s origo ojnicema, nebo koupit i kované ojnice ( je mi jasné že je to lepší, ale myslím že je lepší mít kované písty a normál ojnice než normal ojnice a normál písty ). S výkonem chci jít postupně na cca 350-400 ps v téhle konfiguraci..
Je mezi námi stále více lidí, kteří poskytují konzultace a vědí jak se co má udělat, ale stále méně tech kteří do udělat dokáží.
web : www.dicompracing.cz / www.jdmengines.cz

MarauderZ28
Kontaktovat uživatele:

popravdě u mě neodešly písty, ale ojnice ty se vohnuly jako by byly z perníku takže bych asi určo dal pořádný ojnice ...

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

hmm mám strach hlavně z propálení pístu, myslím že ty origo ojnice v MKIII vydrží do těch 400-450PS s rezervou ) viz suprista - jenže jak dlouho bude jezdit - už jezdí celou sezonu ( cca 15tis ) :) což vzhledem k mému využití supry hravě stačí na 2-2,5 sezony..
Je mezi námi stále více lidí, kteří poskytují konzultace a vědí jak se co má udělat, ale stále méně tech kteří do udělat dokáží.
web : www.dicompracing.cz / www.jdmengines.cz

Sly
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sly »

Takze nakonec kovane Wiseca. Vrtani 75mm, zdvih 90mm. Legovana slitina 2618. Ocelove "nitridovane" kruhy. Kompresni pomer bude trochu sazka. Na motoru D16A6 je 12:1, Snad zustane takovy i na D16A9. Pokud by sel na 11:1, nezlobil bych se, jelikoz v planu je mimo jine lehke podkopnuti hlavy.

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Live4Ride Syndicate

Sly
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sly »

Pokud se nepletu, jedna se o oznaceni Sport Compact.
Live4Ride Syndicate

Only_One
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Only_One »

ja bych mel dotaz tak trošku OT: vzhledem k tomu ze nejsem motorář a motory umím maximálně rozebrat tak generální opravu jsem si nechal udelat. NEchtel sem nic menit jem ním sériový motor v dobré kondici. JEdná se o již párkrát tady zmiňovaný motor z CRX D16A9 který má nová kroužky, ložiska atd. blok, ojnice i písty a klika jsou původní. JEdná se mi o to jak správně ten motor zajet. Jsem už z toho dost zmatený protože je to tady rozdelene na 50:50 pro varianty nešetřit a 2,5tisíce km šetřit... nejsme závodník a nechci supermegaextrabomba výkon. co byste mi doporučili? zima je už skoro u konce a ja stale nemam řešení jak začít se zajížděním

Dan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dan »

myslim ze pokud si menil jen krouzky a loziska (nevim ktere) nemelo by se nic stat.
samozrejme ze zacatku trochu opatrne, at se ukaze jestli neselhal lidsky faktor, ale po par kilometrech na to muzes slapnou.
Obrázek

Felda (17:08:25 31/07/2008)
ja si kupuji lpg khamo to je hudba budoucnosti

Sly
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sly »

Uz jsou doma, chlapci kovani.
Tady jeste postreh z jednoho us Honda fora. Myslim, ze se mezi uzivateli najdou i odbornici.. Uz jsem tam nasel spousty opravdu podnetnych prispevku.

>>Finally I bought these ones. Forged Wiseco with Increased compresion ratio 12:1. It's for D16A6 so I hope it won't change too much in D16A9.

>>if they increase compression ratio on D16A6 to 12:1, they will be about 10.5:1 on your A9 due to the much larger combustion chamber on the A9

Preklad:
> Nakonec jsem koupil kovane Wiseca se zvysenym KP 12:1. Jsou pro D16A6, tak doufam, ze se KP v D16A9 moc nezmeni.

> Pokud maji zvyseny KP v D16A6 12:1, v A9 by se mohl pohybovat kolem 10.5:1 kvuli mnohem vetsim spalovacim komoram u D16A9.

Hmmmmmm...

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Live4Ride Syndicate

Odpovědět

Zpět na „Tuning motoru + výfuky“