opět pascal
Moderátor: Rudi
opět pascal
potřeboval bych naporgramovat něco na třídění kromě bubble sortu zvládně to tady někdo?
jinak bubble sort je třídění tuším pomocí porovnávání prvků
díky
jinak bubble sort je třídění tuším pomocí porovnávání prvků
díky
Fiat Panda 1.2 >> AR 155 2.0 TS >> BMW E30 318i >> AR Giulietta 2.0 TD >> Ford Sierra 2.0i DOHC >> Saab 9000 CSE 2.0t >> AR 164 2.5 TD >> Ford Sierra 2.0i >> Lancia Lybra 2.4jtd
takže třeba tohle? nevim jak se to jmenuje, vymyslel sem to sám...
Kód: Vybrat vše
for j:= 0 to pocet_cisel do
begin
for k:= 0 to pocet_cisel-1 do
begin
if polevole[j] < polevole[k] then
begin
temp:= polevole[j];
polevole[j]:= polevole[k];
polevole[k]:= temp;
end;
end;
end;
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: opět pascal
Dá se snad třídění naprogramovat jinak než porovnáváním prvků? Když už to nesmí být buble, tak si napiš nějakou prasánrnu, co sjede n-prvkové pole n-1 krát vždy od n-tého prvku do konce a nejnižší (nebo nejvyšší při sestupném třídění) nalezenou hodnotu prohodí s hodnotou na n-té pozici. Je to sice trošku variace na buble, ale může stačit. Jestli to nezvládneš, nemáš co dělat na škole, kde to po tobě vyžadují.jarda píše:jinak bubble sort je třídění tuším pomocí porovnávání prvků
díky
|\/| /\ '|' | '/. ~ < | \/ | < ~ \/ | |< <> |\|
no jeden podobnej bubble sortu jsem mu už poslal a prej to neee:D a řeknu to na rovniu, kdo by se s tím sral když už zápočet skoro mám, a navíc pascal vůbec nemá budoucnost takže to zkouším jestli to už třeba nemá doma někdo hotový?
Fiat Panda 1.2 >> AR 155 2.0 TS >> BMW E30 318i >> AR Giulietta 2.0 TD >> Ford Sierra 2.0i DOHC >> Saab 9000 CSE 2.0t >> AR 164 2.5 TD >> Ford Sierra 2.0i >> Lancia Lybra 2.4jtd
Já už na programování seru z vysoka a budu studovat něco jinýho, zasraná věc. Koukni na http://ksvi.mff.cuni.cz/~topfer/ tam máš programy a něco by se ti tam mohlo hodit, třídění tam je
Build shit car, call everyone haters....
Function > Form
Function > Form
jo já taky jsem rád že z toho mám zápočet a nemusím to vopakovat asi se začnu víc věnovat grafice, jinak když vidím vašeho přednášejícího tak podobá se docela tomu našemu:D taky tak divně mluví?:DRitchma píše:Já už na programování seru z vysoka a budu studovat něco jinýho, zasraná věc. Koukni na http://ksvi.mff.cuni.cz/~topfer/ tam máš programy a něco by se ti tam mohlo hodit, třídění tam je
http://www.fi.muni.cz/usr/pelikan/ a to je on, mého srdce šamión:D
to JIM: tohle přesně jsem napsal taky to je právě ten bubble sort
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Důvod? fungovalo to vůbec?jarda píše:no jeden podobnej bubble sortu jsem mu už poslal a prej to neee:D
Tak na to ser a nech si ho skoro zapsat.jarda píše:a řeknu to na rovniu, kdo by se s tím sral když už zápočet skoro mám,
A učíte se to kvůli pascalu, nebo aby vás naučili myslet myslet algorytmicky? IMHO je to dnes většinou z druhého důvodu, protože má poměrně dobře čitelnou syntaxi (i když trošku plýtvá písmenkama )jarda píše:a navíc pascal vůbec nemá budoucnost
Ritchma píše:Já už na programování seru z vysoka a budu studovat něco jinýho, zasraná věc. Koukni na http://ksvi.mff.cuni.cz/~topfer/ tam máš programy a něco by se ti tam mohlo hodit, třídění tam je
a co to moje? mě s tim vyfuckoval že to prej není bublesort, o hodinách totiž dělam hovno, bo pařim Live For Speed, tak sem jen zaslech ze chce seřadit čísla načtený ze souboru, tak sem vymyslel tohle, odevzdal sem mu to a on mi říká že to mělo bejt bablsortem ale tohle není bublesort
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
To Jimovo je p*ču bubble sort!jarda píše:to JIM: tohle přesně jsem napsal taky to je právě ten bubble sort
Tak, tak. Bubliňák porovnává vždy 2 sousedící a v případě potřeby je prohodí. A to tak dlouho, dokud neproleze pole bez jediného prohození.Jim píše:odevzdal sem mu to a on mi říká že to mělo bejt bablsortem ale tohle není bublesort
no však a tohle je to co napsal jim ne? kurva nebo já už na to fakt jebu nevyznám se v tom
jinak ten učitel mně odepsal že nechce bubblesort a posílal jsem mu přesně to co tady napsal Jim tak nevím no
jinak ten učitel mně odepsal že nechce bubblesort a posílal jsem mu přesně to co tady napsal Jim tak nevím no
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jak jsem se díval na páně učitelovy stránky, jeho "vědeckou práci" a kariéru, tak se ti musím omluvit, ale takový člověk není patrně schopen nikoho nic naučit a jednoznačně potvrzuje pořekadlo a tom, kdo to neumí a ani tomu nemumí šéfovat. Jestli je někdo schopek sesmolit si doktorát z hypertextu a na své webové prezentaci předvádět takovouto pouť, tak je skutečně situace v našem vysokém školství tragická a můžu si jen gratulovat k tomu, na jaké učitele jsem na VŠ narazil já .jarda píše:jinak ten učitel mně odepsal že nechce bubblesort a posílal jsem mu přesně to co tady napsal Jim tak nevím no
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ne, i když vlastně taky v práci programuju, obživu mi zajišťují chybující "skuteční" programátoři. Když tak více přes SZ...Jim píše:Ondras: ty jsi profi programátor, že se tak vyznáš?
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No 1x rychlejší (= stejně rychlý) bude i bez jakékoli změny se stejným vstupním polem, že anoddt píše:BTW... bubblesort je nuda... ale da sa jednoduchym trikem prinutit aby byl 1x rychlejsi... pustam stopky, kdo me rekne jak
dovolim si trochu poopravit:
for j:= 0 to pocet_cisel-1 do
begin
for k:= j+1 to pocet_cisel do
begin
begin
end;
end;
end;
a kdyz chce byt nekdo hovado co do alokovani pameti ale je to opravdu zverstvo, ale na lowlevel urovni by to melo byt rychlejsi:
polevole[j] := polevole[j]+polevole[k];
polevole[k] := polevole[j]-polevole[k];
polevole[j] := polevole[j]-polevole[k];
for j:= 0 to pocet_cisel-1 do
begin
for k:= j+1 to pocet_cisel do
begin
begin
end;
end;
end;
a kdyz chce byt nekdo hovado co do alokovani pameti ale je to opravdu zverstvo, ale na lowlevel urovni by to melo byt rychlejsi:
polevole[j] := polevole[j]+polevole[k];
polevole[k] := polevole[j]-polevole[k];
polevole[j] := polevole[j]-polevole[k];
Čas na hrdinské činy nastane zítra...
kecam... na obecnem vstupu... a nebude presne 1x rychlejsi, ale vzdycky bude rychlejsi, minimalne stejne rychly... na obecnem (100% nahodnem) vstupu bude statisticky 1x rychlejsi... abych byl presnyddt píše:Ondras píše:na vstupu nezalezi... na jekemkoliv vstupu je upraveny bubblesort presne 1x rychlejsi nez origo na stejnem vstupu...
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Počkej, počkej, 1x rychlejší = stejně rychlý jako neupravený. Nemyslíš náhodou 2x rychlejší?
no, vyjadrovaci schopnosti nula... samozrejme... bude hotovy za polovicni cas, pritom bude dodrzene to ze se budou menit jednom sousedni prvky...Ondras píše:Počkej, počkej, 1x rychlejší = stejně rychlý jako neupravený. Nemyslíš náhodou 2x rychlejší?
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Pohoda, já to tušil. Co já vím, střelím od boku: bude si pamatovat, kdy v dané iteraci poprvé prohazoval sousedy a v následující pojede až od pozice prvního prohozu?ddt píše:no, vyjadrovaci schopnosti nula... samozrejme... bude hotovy za polovicni cas, pritom bude dodrzene to ze se budou menit jednom sousedni prvky...
nemusi si pamatovat nic... je to jednodussi nez to vypada... ale toto je take celkem dobra optimalizace...Ondras píše:Pohoda, já to tušil. Co já vím, střelím od boku: bude si pamatovat, kdy v dané iteraci poprvé prohazoval sousedy a v následující pojede až od pozice prvního prohozu?
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ne, regresní tester, dělám automatizované testování. Když se mě někdo ptá, co dělám, tak radši řeknu, že dělám s počítačemjarda píše:ondrasi ty ses betatester?
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Heh, zajímavé, to fakt zabere? By mě zajímalo, jestli ten můj nápad se průchody od posledního prohozu statisticky něco přidá. Skoro mě to láká rozjet si tu PHPko (to je tak jediné, v čem jsem kdy profesionálně programoval ) a pustit si v něm tak 1000 sortů nějakých povětších polí a porovnat to.... Kurde, jak to po sobě čtu, tak je to jak od nerda, tak to ne! Nic nebudu zkoušet.ddt píše:BTW... reseni: stridas pruchody, jedou zepredu, podruhe odzadu pole...
On je figl v tom, ze bolest bubble je v tom kdyz mas trebaOndras píše:Heh, zajímavé, to fakt zabere? By mě zajímalo, jestli ten můj nápad se průchody od posledního prohozu statisticky něco přidá. Skoro mě to láká rozjet si tu PHPko (to je tak jediné, v čem jsem kdy profesionálně programoval ) a pustit si v něm tak 1000 sortů nějakých povětších polí a porovnat to.... Kurde, jak to po sobě čtu, tak je to jak od nerda, tak to ne! Nic nebudu zkoušet.
10 - 10 - 10 - 1
tak normalne potrebujes tusim z hlavy odhad - 4 -5 projit cele pole... pri stridani pruchodu ti to seradi na druhy...
kdysi davno sem to aj pocital... ale to uz je hoooodne davno, ale mam pocit ze statistika nakonec rekla ze obecne je to 1.5x rychlost klasickeho nebo tak neco...