Tuning techničák,technicka atd

Vše o úpravách motorů a vyfuků.

Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_

fakie vw
Kontaktovat uživatele:

Tuning techničák,technicka atd

Příspěvek od fakie vw »

Zdravím všechny tunery 8) Chtěl jsem se zeptat: Jsem slyšel,že v Německu mají tuningový techničák,ve kterém mají napsané všechny upravy a speciální díly, které mají na autě. Akorát že chodí na STK co rok nebo dokonce co půl roku, a prý by to mělo být i unás, tak se chci zeptat jestli o tom někdo něco nevíte? Možná to tady už bylo? A taky se chci zeptat jestli někdo nevíte jak to je stou novou technickou, od kdy má platit a taky jak moc má být změněná? Dík za odpovědi a názory
VW golf II GT 1.8Turbo

Termik

Re: Tuning techničák,technicka atd

Příspěvek od Termik »

fakie vw píše:Zdravím všechny tunery 8) Chtěl jsem se zeptat: Jsem slyšel,že v Německu mají tuningový techničák,ve kterém mají napsané všechny upravy a speciální díly, které mají na autě. Akorát že chodí na STK co rok nebo dokonce co půl roku, a prý by to mělo být i unás, tak se chci zeptat jestli o tom někdo něco nevíte? Možná to tady už bylo? A taky se chci zeptat jestli někdo nevíte jak to je stou novou technickou, od kdy má platit a taky jak moc má být změněná? Dík za odpovědi a názory
Tuningový techničák? :idea: už aby to tu bylo! :twisted:
Zas thread co mi zajímá :)
BMW...V8...

YANEK
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od YANEK »

:D neni nová technická jenom je přínější protože asi od půlky roku budou mít všude na stk online kamery jinak v německu auto schválej jako celek po přestavbě nebo teda po úpravě o čemž u nás asi ani neuvažujou :twisted:
:silly:Obrázek
www.astra-g.cz BAD TOYS FOR FAT BOYS
www.cartechgroup.cz Vše pro vaší káru
www.autovit.cz Servis vozidel opel

Termik

Příspěvek od Termik »

YANEK píše::D neni nová technická jenom je přínější protože asi od půlky roku budou mít všude na stk online kamery jinak v německu auto schválej jako celek po přestavbě nebo teda po úpravě o čemž u nás asi ani neuvažujou :twisted:
Proč my jsme dycky tak pozadu :cry: ... Tady je to všechno postavený proti nám :cry: ... :twisted: :twisted:
BMW...V8...

Zemi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zemi »

Tuning technicak? :smich: Ja myslim ze se jen zapisujou do puvodniho technicaku schvalene upravy ktery ziskaji atest (TÜV?)...
(nejen) UK (United Kingdom - Anglie) DOVOZ VOZIDEL - DÍLŮ

> DOVOZ - ODTAH - PROVĚŘENÍ vozidel v celé EU <

tel. 608 372 848

fakie vw
Kontaktovat uživatele:

tech

Příspěvek od fakie vw »

Takže to maj jen zpřísnit? No jo, ale jak pak takové auto uděla TK když bude na kameře? To už jen tak lehce asi nepůjde :nono: Kdyby tu nebyli ti zasraní komouši tak jsme trochu jinde, to je asi pravda
VW golf II GT 1.8Turbo

Benelli_2000
Kontaktovat uživatele:

Re: tech

Příspěvek od Benelli_2000 »

fakie vw píše:Takže to maj jen zpřísnit? No jo, ale jak pak takové auto uděla TK když bude na kameře? To už jen tak lehce asi nepůjde :nono: Kdyby tu nebyli ti zasraní komouši tak jsme trochu jinde, to je asi pravda
To je jednoduchý prostě neudělá - co řešíš :?

Auto přijede - nafotí, nebo se zabere tou kamerou při příjezdu a při odjezdu, aby byla dokumentace toho, jak dlouhou dobu tam auto strávilo. Kamera tam bude asi spíš pro kontolu těch techniků, než na dokumentaci auta. Každopádně počítej s tím, že ti auto prolezou důkladněji než doteď.

fakie vw
Kontaktovat uživatele:

tech

Příspěvek od fakie vw »

To znamená, že technickou po známosti bez auta asi tyky neuděláš. Už ted prolízají kdejakou kravinu a otravujou, což pak? Přdelat do původní serie by se dalo, ale jak předěláš takove vytažené lemy atd.? :shock:
VW golf II GT 1.8Turbo

Shr3k
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shr3k »

Žádný tuningový techničák v Německu neexistuje. Každá úprava musí být schválená, nebo musí projít schvalovacím řízením. Ostatně tak tomu je i u nás s rozdílem, že v Německu může projít upravené auto schvalovacím řízením přímo na stanici STK, u nás jen ve zkušebně.
Gr33N MoNsT3R

fakie vw
Kontaktovat uživatele:

tech

Příspěvek od fakie vw »

O té zkušebně jsem už slyšel. Prý si můžeš udělat např vlastní nárazník a pokud projde těmi testy tak ti ho schválí, ale prý je to svinsky drahá záležitost. Lepší vyjde koupit si rovnou homologovanou věc. Ale stejně: Když se podíváš na net na německý tuning tak tam jsou takové tuningy o kterých pochybuju, že by prošly vůbec nějakou zkušebnou. třeba zamračené kapoty atd.
VW golf II GT 1.8Turbo

Fiesta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fiesta »

ale uz jsou davno vymsleny figle jak online STK obejit.....se toho nebojte....
VW PASSAT B5

Benelli_2000
Kontaktovat uživatele:

Shr3k píše:Žádný tuningový techničák v Německu neexistuje. Každá úprava musí být schválená, nebo musí projít schvalovacím řízením. Ostatně tak tomu je i u nás s rozdílem, že v Německu může projít upravené auto schvalovacím řízením přímo na stanici STK, u nás jen ve zkušebně.
Dotaz: Jak je to s českou stk a díly, jež mají atest TÜV?
Nevíš jak to zhruba na tý naší zkušebně chodí? Jak velké změny jsou schopni a ochotni akceptovat? Nebo jak probíhá to jejich testování?

Benelli_2000
Kontaktovat uživatele:

Fiesta píše:ale uz jsou davno vymsleny figle jak online STK obejit.....se toho nebojte....
To by mě zajímalo jaký - pokud o nějakejch víš tak napiš, třeba do SZ
THX

YANEK
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od YANEK »

:wink: jo to by mě taky zajímalo díly s tuvečkem :roll:
:silly:Obrázek
www.astra-g.cz BAD TOYS FOR FAT BOYS
www.cartechgroup.cz Vše pro vaší káru
www.autovit.cz Servis vozidel opel

pavlinka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlinka »

mam takovej pocit, že češi vůbec německý TÜV neuznávaj... :(

Šíša

Příspěvek od Šíša »

Tak tak. Prodáváme všechno oklo strojů, nářadí a pod(prostě vše do výroby) a když chce někdo např. šupléru s atestem, tak ikdyž má "tuv", tak ee, musí se udělat česká. Teda alespoň pro ryze české firmy.

Někde se to i řešilo v ohledu s autama a dopadlo to stejně: na STK, nebo zkušebně, prostě chtějí český atest a pod

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

Jak se obejde online stk by mě taky zajímalo, tak kdyžtak SZ prosím. Hlavně aby to nebylo abych si sehnal stejný auto a přehodil na něm spz za moje :lol:
Build shit car, call everyone haters....
Function > Form

fakie vw
Kontaktovat uživatele:

tech

Příspěvek od fakie vw »

Tak ty fígle mě taky zajímají napiš SZ. Jestli myslíš,že bude mit nškdo 2 auta na jedněch papírech tak to je na prd, protože tě stopnou fízli a budou drbat, že máš tunink a navíc ti mužou na místě vzít tecničák. S tím TUV to bude asi i u nás, protože jsme v EU. A EU na čechy tlačí, protože v jiných zemích EU to uznávají jen češi ne :lol: Ale kdy to ti idioti tam nahoře shválí to nevím. Má to hodně výrobků nejen věci na auta.
VW golf II GT 1.8Turbo

Ivan
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan »

Žádný tuningový techničák neexistuje.

I v ČR lze udělat oficiálně přestavbu. Legislativní úpravu máme, ale většina z nás na to nemá dost peněz :-)

TUNER Lukas P
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TUNER Lukas P »

Jo české šikovné ručičky dovedou věcí a technickou obejít zase takový problém nebude ono se vždy nějak vykroutit jde. Jo němci to maji v klidu taky by u nás něco mohli už s tím něco dělat.

NEBER UPLATKY, NEBER UPLATKY, NEBO SE S TOHO ZBLÁZNÍŠ. :lol: :lol:
TUNING MUSS SEIN.
Obrázek

fakie vw
Kontaktovat uživatele:

tech

Příspěvek od fakie vw »

Tak to mi je jasné,že české ručičky dokážou odrbat kde co a koho :lol: , ale zajímá mě jak odrbat v tomhle případě :D Zátím mi nikdo konkrétní věc neřek :cry:
VW golf II GT 1.8Turbo

Pepezx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepezx »

Taky me čeká v brzké době technická tak by mě to taky zajímalo :cry:
podpis odstraněn adminem. Ivan

Bordel
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bordel »

to by ale bylo dobry, aspon by mohly byt kategorie sprintu podle uprav :lol: jak tu nekdo taky navrhoval... :D
http://www.odtahnito.cz <<< Půjčovna odtahového speciálu, stačí řidičák sk. B. Nejlevnější způsob převozu vozu svépomocí. Praha, ČR i zahraničí.

fakie vw
Kontaktovat uživatele:

tech

Příspěvek od fakie vw »

Ta fotka toho policejního auta mě dohaní rozbít tu obrazovku :mad: P.S. Nic ve zlým dělám si srandu :D policii nemusím :lol:
VW golf II GT 1.8Turbo

Pepezx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepezx »

Jó švestky ty mě vždycky rozesmějou když se představim jak tě na silnici buzerujou tak tehle obrazek je taková malá satisfakce.. Fakt mě vžycky pobaví ...
podpis odstraněn adminem. Ivan

Anděl
Moderátor

Příspěvek od Anděl »

Když to tak čtu, naskakuje mi husí kůže. Už 1/2 roku jezdím bez STK. Chci projít oficiálně bez problémů.
Umřel mi ale Kat a bez něj to nepůjde. Proto se chci zeptat jestli projdu se sportovním katem. Originál stojí cca 8000kč. Sportovní bych měl za polovinu. :?
Mitsubishi Eclipse GSX 4x4 turbo r.v 1992 - Prodám
Eagle Talon FWD turbo - Prodám
Škoda Felicia Pick-UP r.v. 2001 50kw
Honda VF 750C Magna 65kw

fakie vw
Kontaktovat uživatele:

k

Příspěvek od fakie vw »

To bys měl pokud to funguje jako kat :D Ale musí to splnovat emise. Hmmm..... tak půl riku bez technické to je fakt odvážné 8) To bych měl strach. Až začnou ty blbé body tak máš zarobené :) zatím,ale všechny STK myslím nemají kamery. Tak dělej dokud to jde. Mám vážné obavy,že tunink pujde do..... pokud se něco neudělá :(
VW golf II GT 1.8Turbo

Renault Welt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Renault Welt »

nemci,pokud maji vse splnujici dle Tüv,tak je to v malim i velkym technicaku.
Nedavno jsme resili auto,co melo v rakousku dodelavany turbo,vlastne komplet prestavba.Ale u nas to neproslo,musel se motor dat do puvodniho stavu a po technicky zase turbo zpet.Nebo byla varianta udelat homologaci u Dekry,ale tam je ceník od 25000-40000kč,což je nesmysl. :lol: Radeji vyndat a nandat turbo. 8)

Anděl
Moderátor

Re: k

Příspěvek od Anděl »

fakie vw píše:To bys měl pokud to funguje jako kat :D Ale musí to splnovat emise. Hmmm..... tak půl riku bez technické to je fakt odvážné 8) To bych měl strach. Až začnou ty blbé body tak máš zarobené :) zatím,ale všechny STK myslím nemají kamery. Tak dělej dokud to jde. Mám vážné obavy,že tunink pujde do..... pokud se něco neudělá :(
No právě jde o to jestli ty emise udělám. Nerad bych koupil sportovní katalyzátor a pak neprošel.

A strach už ani nemám. :lol: Už mě policajti stavěli kolikrát.Vždy jsem prošel bez problémů. Jen jednou za 200kč.Stačí je jen hned na začátku upoutat na nějaký jiný problém. A to dělám tak, že řeknu že nemám u sebe řidičák a ani občanku. A oni spustí, že nemůžu přeci jezdit bez dokladů a já zase, že jsem si nechal ve druhým autě a že nestíhám a ............
No a takhle se zakecá ten hlavní problém. :) Zatím to vychází.

Ale ty body budou problém. Proto už chci technickou.
Mitsubishi Eclipse GSX 4x4 turbo r.v 1992 - Prodám
Eagle Talon FWD turbo - Prodám
Škoda Felicia Pick-UP r.v. 2001 50kw
Honda VF 750C Magna 65kw

OXiDE.cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OXiDE.cz »

to TUV by bodlo, těm poslancům to ale trvá ...
Felda forever

Odpovědět

Zpět na „Tuning motoru + výfuky“