jaky mate zkusenosti s folii u policie a stk?
- StreetFighter
- Kontaktovat uživatele:
jaky mate zkusenosti s folii u policie a stk?
chci si dat cerny folie na auto, na zadni okno, zadni bocni, ale i na predni bocni-zkusenosti?
Radši budu druhej než mrtvej!
Honda Civic D16A6 - Sweatheart
Chrysler GrandVoyager 2,5TD - Daily Driver
Honda Civic IV.gen - prodám veškeré díly - více SZ
Alfa Romeo GTV - Under Construction
Yamaha YFM350X Warrior RWD - Free Time Machine
A s nejvetsi pravdepodobnosti se ti jeste povede bublinkovy efekt A mozna jeste lepsi nez folie by bylo nechat si ty okna natonovatmilosh píše:Asi tak nejak, kdyz ti folie udela firma, tak no problem. Ale jsetli to chces bastlit nekde doma v garazi na svoji 120, tak se na to rovnou vys*r, protoze to budes akorat sponzorem dopravni policije.
Neni tonovani jako tonovani. Kluk od nas ma na skodovce tonovany skla s atestem (zatmaveni 25 % predni bocni a 60 % zadni komplet myslim). Bez atestu ti je natonujou klidne i na 90 % a vsechny, ale bude tvuj problem ze pres to nic neuvidisBajza píše:Mě připadnou stříbrný folie jako pěkný chuj... co beru je tónování. Když ho máte tak se nemusíte bát že budete přispívat státu víc než je zdrávo
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: jaky mate zkusenosti s folii u policie a stk?
Mám všude krom čelního okna (pochopitelně) folie Bruxsafol GR32. Mají 32% propustnost viditelného světla, neboli 68% zatmavení. Všecky mají platný český ATEST. Na všech sklech je taky atestační štítek. Mám k nim i ATEST kartičku k OTP. To ovšem nic nemění na tom, že ne předních bočních oknech jsou ILEGÁLNÍ! Tam totiž může být zatmavení max 25%, tedy propustnost 75%, což je hodnota čirého, nebo fabričně do modra nebo zelena tónovaného skla (schválně se koukněte a přečte si, co na těch sklech v rohu píšou). Tečka, přes to nejede vlak z pohledu zákona. Na přední boční okna jsou tedy povoleny jen bezpečnostní folie bez zatmavení.
Realita je taková, že na STK mi řekli že mám pěkné folie a mávli rukou. Asi 2x mě stavěli policajti (běžná kryštofí kontrola) a asi 10x jsem překračoval hranice (CZ/PL/LT/LV/EST) a vždy bez problémů.
Vypadá to nějak tak:
Realita je taková, že na STK mi řekli že mám pěkné folie a mávli rukou. Asi 2x mě stavěli policajti (běžná kryštofí kontrola) a asi 10x jsem překračoval hranice (CZ/PL/LT/LV/EST) a vždy bez problémů.
Vypadá to nějak tak:
|\/| /\ '|' | '/. ~ < | \/ | < ~ \/ | |< <> |\|
Folie neresim vsude mam 50% je to tmavy, rozhodne to neni pruhledny (atest jen na zadni a zadni bocni - premejslejte atest nalepku si dopredu muzete nalepit taky to postrada smysl). No mam novy auto (rok stary), 3x Krystof - bez problemu, jenom chteli videt doklady, STK me ceka, ale to taky neresim.
Po změně legislativy upravující požadavky na světelnou propustnost okenních skel motorových vozidel (zák. 56/2001 Sb. a vyhl. MDS CR 301/2001) předložila firma Middex Agency s.r.o., jako výhradní dovozce fólií LLUMAR na území České republiky, Zkušebně silničních motorových vozidel (autorizovaná osoba č.213) k provedení zkoušek pro schválení technické způsobilosti fólie LLUMAR, určené k instalaci na boční a zadní skla motorových vozidel. Ověřována byla světelná propustnost, mechanická pevnost, odolnost proti otěru a rozlišování barev světelných signálů. Na základě výsledků zkoušek vystavilo Ministerstvo dopravy a spojů na tyto fólie atest č. 2755.
Nějaký podmínky by to asi splnovat mělo... ale myslim, že zrovna na tohle policajti asi kašlou...
Nějaký podmínky by to asi splnovat mělo... ale myslim, že zrovna na tohle policajti asi kašlou...
Ford Focus Ghia 5dv. 66kw r.v. 2000 Úpravy? Zatím jen autohifi...
Shamania.cz
Shamania.cz
- StreetFighter
- Kontaktovat uživatele:
dobra, chci folie na Hondu Civic, ale asi vcetrne bocnich "ridicovych" oken.....a nejlepe cerne, a hodne tmave, co to muze cca stat dokola celeho auta? diky....
Radši budu druhej než mrtvej!
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jak kde, jak která folie. Bruxsafol u mého lepiče tak 3kkč bez dokladu (ale s atest kartou atd.).StreetFighter píše:... na Hondu Civic ... co to muze cca stat dokola celeho auta?
|\/| /\ '|' | '/. ~ < | \/ | < ~ \/ | |< <> |\|
- StreetFighter
- Kontaktovat uživatele:
mám také fólie a to od firmy Johnson s 35% propustností po celém autě kromě předního a jsem spokojenej - cena 4900,- s atestem. Na příští auti bych možná dal 20% propustnost ale nevím jak na hranicích protože to už je docela dost vidět ale myslím si že něco menšího než 35% propustnost nemá za ty prachy cenuStreetFighter píše:chci si dat cerny folie na auto, na zadni okno, zadni bocni, ale i na predni bocni-zkusenosti?
s Policií bez problémů - jejich auta měla snad i 5% propustnost
na stk - ? nevím ještě mě to chvilku nečeká
P.S.: v mém profilu na klubu mám bohužel ještě staré fotky takže to neuvidíš
- StreetFighter
- Kontaktovat uživatele:
- Fiesta
- Kontaktovat uživatele:
tonovani by te prislo max o 1000,- vic...Na moje Mondeo to delalo 4 500,- i s praci na vsechny okna s tym rozdilem ze sem si chtel nechat jeste udelat pruh na celnem skle...takze radsi bych sel do tonovani
VW PASSAT B5
¨Jim píše:když tě budou stavět policajti, nebo pojedeš na technickou tak si jednoduše stáhni okýnka a je po problému
a hlavně čím ti policjati tu propustnost na místě změří? ničím
Fiat Panda 1.2 >> AR 155 2.0 TS >> BMW E30 318i >> AR Giulietta 2.0 TD >> Ford Sierra 2.0i DOHC >> Saab 9000 CSE 2.0t >> AR 164 2.5 TD >> Ford Sierra 2.0i >> Lancia Lybra 2.4jtd
mam predek stredni (dost tmave) jde pres ne videt jen kdyz na celni sklo sviti svetlo
zadni bocni skla mam nejtmavsi (musis se divat tak z 1cm aby slo pres ne neco videt)
zadni sklo mam stredni (stejne jako predek)
-> na technicke nerekli ani pip, sel jsem legalne bez uplatku. Jedina vytka byla k absenci homologacnich stitku na trojuhlenickach zadnich dveri. Ukazal jsem kartu "osvedceni o uprave autoskla" vazanou na VIN a typ vozu a tuto chybicku prehlidl s tim ze to zase neni takovy nedostatek
ale pro vsechny co hur vidi takovy stupen zatmaveni nedoporucuji.... pokud jedu mimo mesto nekde v lese nebo kdekoli bez verejneho osvetleni tak nevidim pri couvani vubec ale absolutne vubec nic musim couvat se stazenym oknem a nebo otevrenymi dvermi.
zadni bocni skla mam nejtmavsi (musis se divat tak z 1cm aby slo pres ne neco videt)
-> na technicke nerekli ani pip, sel jsem legalne bez uplatku. Jedina vytka byla k absenci homologacnich stitku na trojuhlenickach zadnich dveri. Ukazal jsem kartu "osvedceni o uprave autoskla" vazanou na VIN a typ vozu a tuto chybicku prehlidl s tim ze to zase neni takovy nedostatek
ale pro vsechny co hur vidi takovy stupen zatmaveni nedoporucuji.... pokud jedu mimo mesto nekde v lese nebo kdekoli bez verejneho osvetleni tak nevidim pri couvani vubec ale absolutne vubec nic musim couvat se stazenym oknem a nebo otevrenymi dvermi.
'05 Peugeot 206sw, 1.4HDi
'01 Peugeot 306cabrio, 1.6i
'01 Peugeot 306cabrio, 1.6i
- Eskláda
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
to Jarda: moc dobrá poznámka.. to je jediný na co se vymlouvám rok a půl co folie mám..lepil jsem si je sám..
S-MAX
CARSFOLIE- http://www.CARSFOLIE.cz/ FOLIOVÁNÍ AUT......
tak to sme na tom stejně je tam vidět jenom pokud svítí dopředu slunko, jinak v noci je to fakt docela blbý, ale třeba při couvání dozadu docela vidím i když občas taky musím otevřít dveřeajsik píše:mam predek stredni (dost tmave) jde pres ne videt jen kdyz na celni sklo sviti svetlo
nevíte o nějaký fólii i na přední sklo? už jsem o tom slyšel ale ještě jsem neviděl
Fiat Panda 1.2 >> AR 155 2.0 TS >> BMW E30 318i >> AR Giulietta 2.0 TD >> Ford Sierra 2.0i DOHC >> Saab 9000 CSE 2.0t >> AR 164 2.5 TD >> Ford Sierra 2.0i >> Lancia Lybra 2.4jtd
- Eskláda
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
no není to dobrý pač výsledek není tak precizní
S-MAX
Mám folie taky na celým autě a hodněkrát mě stavěli policajti a neřekli mi ani slovo. Kdyby něco řekli tak mám papír od firmy co to dělala (mam folie Sun Guard) a na každým okně mám atest.
Ovšem přední okna mám samo na svoje triko
http://www.autohificlub.cz/index.php?bo ... &begin=160
Ovšem přední okna mám samo na svoje triko
http://www.autohificlub.cz/index.php?bo ... &begin=160
http://fimosperky.cz - obchod s ručně vyráběným zbožím
chystám se nechat dát folie, sám to dělat nebudu. Jsem zvědavý jak si stím poradí - 3 z 5 skel jsou lepený , vyjmout jdou pouze v dveřích.Eskláda píše:no není to dobrý pač výsledek není tak precizní
Cougar od potomků Henryho Forda s sto sedmdesáti lučními kobylkami - doufám, že nějaký nechcípli
Gathering a car-toy information...
Gathering a car-toy information...
- Eskláda
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
abych řekl pravdu tak na mým combi je zadní taky lepený a to se mi dělalo nejlíp.čelní zadní 30min a uplně zadní pakarna hoďku a půl
S-MAX