Co je vlastně GO ?
Moderátor: Idaho
Co je vlastně GO ?
pro rejpaly - vím že to znamená generální oprava ale práve každej si pod tím představuje něco jiného, tak chci názor nekoho fundovanějího ( mechanika se zkušenstmi...
Došlo totiž k tomu že s ena nejmenovaném jiném foru hádáme já napsal :
do 38tis se vejdu s novýma pístama ( serie ), čepama pouzdrama čepu, pístníma kroučkama, vzbrusem valcu, výbrusem kliky plus nové uložení, nová ojniční ložiska, nové olej čerpadlo, tesnění pod makovici, simeringy kliky( všechyn tři ) , ventilama ( všema sacíma i výfukovýma, vč vodítek ) guferama ventilu, sadou tesněné pod sani a výfuky.. ano není v tom repase turba , ale osobne bych to už za GO považoval.. pokud si od toho odečtu DPH dostaniu se na hranici 30tis +-2-3tis podel toho co se ješte nekde vyvrbí ( neuvažoval jsem vodní pumpu , kterou jsme zatím nikdy nemenil ale do 1500 ji mám novou..
nevím co více si představovat pod pojemem GO motoru ( mluvím o motrou ne o dalších věcěch jako je IC, hadice, turbo atd.. ) .. to musím sehnat i novej blok aby to bylo považovaný za GO ? ( samozřejem mluvím o GO motoru ve "stock" stavu se stock případne lepšími díly ( třeba nahrazení tesnení pod hlavou kokovým - 1600,- nebo použití ARP šroubu, nepočítám samozřejm použití kováků pístu, které jsou pro 75% majitelu MKIII zbytečné.. )
ofšem jistej človek mi oponuje že GO motoru pod 100tis ( bavíme se o MKIII - není GO
ale není mi schopen vysvětlit co tam teda ještě musím udělat... ( výbrus válce, s rovnání bloku i hlavy nepíšu do ceny to mám zadarmo )
...kurna co teda jestě s tou GO mám dělat??
Došlo totiž k tomu že s ena nejmenovaném jiném foru hádáme já napsal :
do 38tis se vejdu s novýma pístama ( serie ), čepama pouzdrama čepu, pístníma kroučkama, vzbrusem valcu, výbrusem kliky plus nové uložení, nová ojniční ložiska, nové olej čerpadlo, tesnění pod makovici, simeringy kliky( všechyn tři ) , ventilama ( všema sacíma i výfukovýma, vč vodítek ) guferama ventilu, sadou tesněné pod sani a výfuky.. ano není v tom repase turba , ale osobne bych to už za GO považoval.. pokud si od toho odečtu DPH dostaniu se na hranici 30tis +-2-3tis podel toho co se ješte nekde vyvrbí ( neuvažoval jsem vodní pumpu , kterou jsme zatím nikdy nemenil ale do 1500 ji mám novou..
nevím co více si představovat pod pojemem GO motoru ( mluvím o motrou ne o dalších věcěch jako je IC, hadice, turbo atd.. ) .. to musím sehnat i novej blok aby to bylo považovaný za GO ? ( samozřejem mluvím o GO motoru ve "stock" stavu se stock případne lepšími díly ( třeba nahrazení tesnení pod hlavou kokovým - 1600,- nebo použití ARP šroubu, nepočítám samozřejm použití kováků pístu, které jsou pro 75% majitelu MKIII zbytečné.. )
ofšem jistej človek mi oponuje že GO motoru pod 100tis ( bavíme se o MKIII - není GO
ale není mi schopen vysvětlit co tam teda ještě musím udělat... ( výbrus válce, s rovnání bloku i hlavy nepíšu do ceny to mám zadarmo )
...kurna co teda jestě s tou GO mám dělat??
Je mezi námi stále více lidí, kteří poskytují konzultace a vědí jak se co má udělat, ale stále méně tech kteří do udělat dokáží.
web : www.dicompracing.cz / www.jdmengines.cz
- F.l.a.n.e.l.
Re: Co je valstb2 GO<
Fundovaný až tak nejsem... ale to co jsi napsal ty, bych považoval za 100%ní GO
Autoservis, diagnostika, geometrie, zprostředkování STK, přihlášení, evidenční kontroly,...
Škoda Rapid 130 (2,0i 16v) Budíž ti země lehká. Děkuju ti za vše
Re: Co je vlastně GO ?
hmm právě práve že človek který míá skoro nejsilnejíš MKIII v čr tvrdí že to není GO, porotže po GO by mělo auto vadržet alespon to co v serii .. a nejsme schopen z nej dopstat co ještě..
Je mezi námi stále více lidí, kteří poskytují konzultace a vědí jak se co má udělat, ale stále méně tech kteří do udělat dokáží.
- F.l.a.n.e.l.
ale po GO (kterou si tady napsal) si myslím že to auto vydrží to co v serii nebo ne?
Autoservis, diagnostika, geometrie, zprostředkování STK, přihlášení, evidenční kontroly,...
no já právě také, oráve proto že používám seriové díly..
edit : tím myslím origo, prvovýrobu
edit : tím myslím origo, prvovýrobu
- F.l.a.n.e.l.
No nejsem přes japanese cars - ale to co si napsal ty považuju za plnohodnotnou stoprocentní go
ten enjmenovaj člen fora mi tvrdíé že si v té cene to delá sám
- jaryn72
- Bydliště: Big city Povolani:Velky guru Auto:mam Inteligence:Na tohle forum dostatečna
Idaho píše:ten enjmenovaj člen fora mi tvrdíé že si v té cene to delá sám
Třeba to ma Armani dily.Pozlacene.GO je viz prvni prispevek.Cenou se samozrejme lisit muzete,ale pokud si to za 100000 dela sam,tak pak nevim.
JARYN
Ja takto nevypadam.Vypadam daleko huř.
Ja takto nevypadam.Vypadam daleko huř.
- Fiesta
- Kontaktovat uživatele:
po zkusenostech vim ze nekteri jedinci povazuji i odmasteni a umiti motoru za GO, takze to co jsi napsal ty je GO plnohodnotna...
VW PASSAT B5
Tak to potom jedině výměna motoru za fungl nový.Idaho píše:hmm právě práve že človek který míá skoro nejsilnejíš MKIII v čr tvrdí že to není GO, porotže po GO by mělo auto vadržet alespon to co v serii .. a nejsme schopen z nej dopstat co ještě..
Mitsubishi Eclipse GSX 4x4 turbo r.v 1992 - Prodám
Eagle Talon FWD turbo - Prodám
Škoda Felicia Pick-UP r.v. 2001 50kw
Honda VF 750C Magna 65kw
Eagle Talon FWD turbo - Prodám
Škoda Felicia Pick-UP r.v. 2001 50kw
Honda VF 750C Magna 65kw
chybí tomu jen tyto maličkosti
orovnat makovici, vyůhlovat ojnice, vyvážit jako komplet
a samozřejmosti, jako nový rozvody i s kladkama, nový olej a filtr
pokud jsi něco z toho uved tak jsem blbě četl
IQ sice stylingem nenahradíš, taboo ti ho taky nezvedne, ale dokáže rozšířit brutálně obzory
http://www.odtahove-sluzby.cz
jasně tyhle maličkosti beru jako spotřební zboží ( rozvody, kladka ) - to bych tam papk psal i novej přítlačák, spojkovou lamelu atd..kentoya píše:chybí tomu jen tyto maličkosti
co se týče srovnání hlavy - došlo k uniku při kopírování přízpevku, v puvodním přízpevku jsem psal že výbrus válcu a srovnání bloku a hlavy mám zadarmo takže to do ceny nepočítám, - výbrus kliky jsme neuvedl schválně porotže o konkrétním motoru co jsem s ebavili je klika 1tis km po výbrusu a budu tedy dávat jen nové uložení ( pokud není poškozená ), co se týče vyvážení dělat nebudu - 6M klika je nevyvažovaná ( pouze 7M je vyvažovaná ) a ze zahraničních for vím že pokusy vyvažovat tuto kliku ( případně odlehčit setrvák a vyvážit kliku ) vedli spíše k negativním výsledkum ( ale nedokážu si vysvětlit proč )
aha takže výbrusy a ropvnání sem tam napsal
spousta lidi by rekla i 1/5 z toho co psal idaho GO, ale mozna ten clovek myslel i nova klika, proste vsechno krome bloku nove, a samozrejme i ten sroubek vlevo od toho nalitku :- )
fíha 70tis?? za 90-120hod práce?? Ne, já jsme vul já to nabízím v podstatě zadarmo ( tu práci )kentoya píše:já neodpovídal ve zlým, spojka k motoru není to součástí GO,
už jsem na to přišel co tomu chybí cena 70 000 za práci a je to kompletní
Suprz mám jako koníčka a každá další která přežije aby brázdila naše silnice je pro mne dostatečnou odměnou, a když mi k tomu její majitel pomuže v dílně - v tu chvíli je to pro mne zábava a ne práce..
však tak nějak jsem to myslel, že ten borec má díly za stejný prachy, ale aby si majitel myslel, že GO je kompletní tak proto 100 litrů, a za je chceš počítat, jedině za práci, protože dávat kliku co já vím za 35, pokud je stará dobrá, to je nesmysl
IQ sice stylingem nenahradíš, taboo ti ho taky nezvedne, ale dokáže rozšířit brutálně obzory