Použít kapacitor nebo ne? Umístnění? Napájení?
Moderátoři: Bohuš, Kane13, Dacan
Použít kapacitor nebo ne? Umístnění? Napájení?
1. zesilovač Carpower HPB 1502 tahá do můstku (300W+- RMS)
subwoofer GroundZero (400W RMS)
2. zesilovač min. 4 x 100 W RMS (Repro předek: Canton QS 2.16 90W RMS + Ovály Magnat BullPower 80W RMS)
TUSový up bude nejspíš časem nějaký monoblok, nebo 2kanál aby dal těch 400-500W RMS a pravděpodobně lepší ovály a taky těch 90W RMS
Zajímalo by mě jaká je v tomhle případě nutnost capu, zdali určitě ano, nebo je zatím čas. Osobně si myslím že ten 1F by to asi sneslo.
Ale od toho se mi odvíjí druhý "problém" zesáky jsou ve favu na bočnicích v kufru a nevím kde dát cap aby byl vždy co nejblíž k oběma zesíkům. Když ho dám na bočnici k jednomu zesíku, tak jeden bude O.K. ale k druhému to bude přes celý kufr a když ho zase dám doprostřed tak to bude min. cca 0,5m ke každému. Takže mě napadá 5 možnosti:
1) cap na bočnici u subwooferového zesíku, 4kanál připojen cca 1m kabelem.
2) opak bodu 1
3) cap uprostřed, ke každému zesíku cca 0,5m
4) cap napojit jen na subwoofer
5) cap napojit jen na 4 kanál
Jinak ke capu jsem "rozhodnut" přívádět + 35qmm napájecí kabel. (4-5m)
Přehodnotit to na 50qmm, nebo 35qmm bude stačit?
subwoofer GroundZero (400W RMS)
2. zesilovač min. 4 x 100 W RMS (Repro předek: Canton QS 2.16 90W RMS + Ovály Magnat BullPower 80W RMS)
TUSový up bude nejspíš časem nějaký monoblok, nebo 2kanál aby dal těch 400-500W RMS a pravděpodobně lepší ovály a taky těch 90W RMS
Zajímalo by mě jaká je v tomhle případě nutnost capu, zdali určitě ano, nebo je zatím čas. Osobně si myslím že ten 1F by to asi sneslo.
Ale od toho se mi odvíjí druhý "problém" zesáky jsou ve favu na bočnicích v kufru a nevím kde dát cap aby byl vždy co nejblíž k oběma zesíkům. Když ho dám na bočnici k jednomu zesíku, tak jeden bude O.K. ale k druhému to bude přes celý kufr a když ho zase dám doprostřed tak to bude min. cca 0,5m ke každému. Takže mě napadá 5 možnosti:
2) opak bodu 1
Jinak ke capu jsem "rozhodnut" přívádět + 35qmm napájecí kabel. (4-5m)
Přehodnotit to na 50qmm, nebo 35qmm bude stačit?
Re: Použít kapacitor nebo ne? Umístnění? Napájení?
asi bych dal tu 50ku, jinka kolik ti dává alternátor? kolikátku máš baterku?
Jinak pokud capacitor tak zapojit jenom a zesilovač který bude pohánět sw, tam sou totiž největší výkyvy v napětí.
Jinak pokud capacitor tak zapojit jenom a zesilovač který bude pohánět sw, tam sou totiž největší výkyvy v napětí.
Alternátor 50A
Baterka 40Ah
favorit no... ale nenastartované to dýl jak 15min. nepouštím
Baterka 40Ah
favorit no... ale nenastartované to dýl jak 15min. nepouštím
VW Golf IV 1,6 16V r.v. 2000
hmm to spíš než kapacitor bych koupil lepší baterku.
jj to chápu, ona ta baterka dostává docela zabrat kort když je tak slabá.
jj to chápu, ona ta baterka dostává docela zabrat kort když je tak slabá.
- fancarhifi
- Kontaktovat uživatele:
jo je to 55Ah, sry
baterku a altík se mi moc řešit nechce, protože favo bude tak rok, dýl ne a baterka se tváří že rok ještě vydrží. Mám doma ještě jednu která leží ladem ale ta má jen myslím 36Ah a myslím že by to asi nestálo za to se s tím tam montovat, že je to nastartované mi zas až tak nevadí.
baterku a altík se mi moc řešit nechce, protože favo bude tak rok, dýl ne a baterka se tváří že rok ještě vydrží. Mám doma ještě jednu která leží ladem ale ta má jen myslím 36Ah a myslím že by to asi nestálo za to se s tím tam montovat, že je to nastartované mi zas až tak nevadí.
VW Golf IV 1,6 16V r.v. 2000
myslel jsem že je jedno jestli tam je nejaká 45Ah baterie když ti silnější baterku stejnak altík nezvládne dobítfancarhifi píše:Alternátor by jsi mněl mít 55Ah, 50Ah není a pokud budeš kupovat novou baterii tak kup nějakou okolo 60Ah, vejde tam i 72Ah, ale je to na knap.Kdyby jsi chtěl řešit ten alternátor tak tam dej z Felicie 70Ah.
-
- Kontaktovat uživatele:
kapacitor můžu jenom doporučit viděl bych to tak na 1,5 F a dej ho blíž kl tomu na subw...strašně to tu baterku šetří a vlastně celou elektroniku v autě...
A nebo je taky možnost, použít pro každej zesík vlastní cap, ale záleží na tvej finanční stránce.Mafox píše:Takže mě napadá 5 možnosti:
2) opak bodu 1
takže třeba na možnost 3) rovnou zapomenout?
asi to dopadne tak, že pokud cap, tak pujde jen k tomu subiku
Ještě se zeptám, když jsou ty 2 baterky? Jak se to dobíjí? Altík to zvládá dobíjet?
asi to dopadne tak, že pokud cap, tak pujde jen k tomu subiku
Ještě se zeptám, když jsou ty 2 baterky? Jak se to dobíjí? Altík to zvládá dobíjet?
- Celica2.0GTI
No nemyslím si že dát cap jen do cesty toho zesíku pro sub je ideál stejně když bude chtít ten zes pro repro štávu vezme si ju z toho kapu tak jako tak tak bych ho dal tak aby to mněli oba zesáky stejně daleko a pokud možno nejkratší cestu
nebudu to cely cist.
pokud planujes casem upgrade
1) klidne kup 35qmm, druhou baterii (treba Stinger SPV35) k zesikum a na cap se vyser.
2) 50qmm a usetri si penize na lepsi zesik. Investovany 3t do lepsiho zesiku se na zvuku podepisou vyrazneji nez kapacitor. Ten si potom nakonec muzes pujcit a zkusit si, jaky ma vyznam.
pokud planujes casem upgrade
1) klidne kup 35qmm, druhou baterii (treba Stinger SPV35) k zesikum a na cap se vyser.
2) 50qmm a usetri si penize na lepsi zesik. Investovany 3t do lepsiho zesiku se na zvuku podepisou vyrazneji nez kapacitor. Ten si potom nakonec muzes pujcit a zkusit si, jaky ma vyznam.
pouze "hifík"