Opel Vectra B 1.6 16V spotřeba oleje
Opel Vectra B 1.6 16V spotřeba oleje
Zdravím všechny nadšence vozů značky Opel...chci se zeptat má 1.6 16V, r.v.97 najeto asi 150tis, ale těžko říct, je to dovoz..vím, že tyhle motory byly špatné co se konstrukce týče a opotřebovávali se a berou olej. Auto mám asi 3 roky a bere čím dál víc oleje...nyní asi litr a něco na 1000km....myslíte, že stačí vyměnit gufera pod ventilama nebo do jde přes kroužky? jaké máte zkušenosti? díkes moc za rady..
- F.l.a.n.e.l.
Re: Opel Vectra B 1.6 16V spotřeba oleje
když už se do toho bude kopat, tak komplet celé... kámoš má Astru F a žere mu to stejně 

Autoservis, diagnostika, geometrie, zprostředkování STK, přihlášení, evidenční kontroly,...
Škoda Rapid 130 (2,0i 16v) Budíž ti země lehká. Děkuju ti za vše
Škoda Rapid 130 (2,0i 16v) Budíž ti země lehká. Děkuju ti za vše

Počkej po metě 100000 to se rozežere každá 1,6 16VOzzy_Vita píše:Nemám s tím nejmenší problém. liltr na 10 000. Podle mě ten motor v Corse tak netrpí jako třeba va vectře nebo astrě. Mám najeto 85 000 km... Ale corsa je lehčí auto...
Svět by byl o mnoho bezpečnejší, když by každý před vstupem do letadla musel sníst kousek slaniny....
Re: Opel Vectra B 1.6 16V spotřeba oleje
měl jsem vectru 2000 , s tím samým motorem a bralo to skoro stejně. Najeto měla asi 130tis. ale nějak jsem to neřešil , protože to nekouřilo. Prodal jsem ji známýmu a ten už najezdil dalších 30tis a semtam dolije olej , ale auto šlape jak hodinky a vůbec nekouří. Prý je to u těchto motorů uplně běžný.
olej
No nevím ,ale u mé staré Vectry B 1.6 16V mi to žralo tak pullitru na výměnu (15tiskm) a má 145tis km nalítáno.ATakže ne každá papá.
Ale na druhou stranu přítelkyně má ASTRU G s tímhle motorem,ale novější typ a tyý to žralo taky,cca 1l na 4tiskm.Stačilo koupit za 200kč od WYNNSu takovou přísadu do oleje takovej jako med to vypadá a je vystaráno, na výměnu doleju tak max 1l
Ale na druhou stranu přítelkyně má ASTRU G s tímhle motorem,ale novější typ a tyý to žralo taky,cca 1l na 4tiskm.Stačilo koupit za 200kč od WYNNSu takovou přísadu do oleje takovej jako med to vypadá a je vystaráno, na výměnu doleju tak max 1l
Tak co se volnoběhu týče tak co mi říkal mechoš tak to je klasický problém u velké části všech motorů od Opela. Hodně jsou tomu na vině blbé krokové motorky, ty by prý každý oplista měl vozit sebou do zásobyNick píše:tak tak , navíc jsou hrozně citlivý na kvalitu benzínu, nedrží volnoběh a praskají jim svody ...Tiger.s píše:Přesně tak u těchle motoru je to běžný oplu se moc nevyvedli

Nosce te ipsum - know thyself
"Be the change you want to see in the world"
Kadett GSi 16v - "redtop" fan
Gallery: kubi-gsi.rajce.idnes.cz
NABÍZÍM ODBORNÉ PŘEKLADY Z ANGLIČTINY DO ČEŠTINY - VÍCE SZ
"Be the change you want to see in the world"
Kadett GSi 16v - "redtop" fan
Gallery: kubi-gsi.rajce.idnes.cz
NABÍZÍM ODBORNÉ PŘEKLADY Z ANGLIČTINY DO ČEŠTINY - VÍCE SZ
- Tiger.s
- Kontaktovat uživatele:
Krokáč stačí občas vyčistit spíš se serou agrkubi píše:Tak co se volnoběhu týče tak co mi říkal mechoš tak to je klasický problém u velké části všech motorů od Opela. Hodně jsou tomu na vině blbé krokové motorky, ty by prý každý oplista měl vozit sebou do zásobyNick píše:tak tak , navíc jsou hrozně citlivý na kvalitu benzínu, nedrží volnoběh a praskají jim svody ...Tiger.s píše:Přesně tak u těchle motoru je to běžný oplu se moc nevyvedlia taky mám blbé zkušenosti se svíčkama - je to náročné auto jen tak nějaky svíčky (Břisk) se volnoběhu nelíbí