Opel Vectra B 1.6 16V spotřeba oleje

Máš nebo jsi měl problém s autem? Zde ti ho pomůžeme vyřešit :)

Moderátor: Idaho

Zamčeno
sipmart

Opel Vectra B 1.6 16V spotřeba oleje

Příspěvek od sipmart »

Zdravím všechny nadšence vozů značky Opel...chci se zeptat má 1.6 16V, r.v.97 najeto asi 150tis, ale těžko říct, je to dovoz..vím, že tyhle motory byly špatné co se konstrukce týče a opotřebovávali se a berou olej. Auto mám asi 3 roky a bere čím dál víc oleje...nyní asi litr a něco na 1000km....myslíte, že stačí vyměnit gufera pod ventilama nebo do jde přes kroužky? jaké máte zkušenosti? díkes moc za rady..

Rudla
Kontaktovat uživatele:

Re: Opel Vectra B 1.6 16V spotřeba oleje

Příspěvek od Rudla »

Zdarvím. Hele stím olejem to bude těžky opravdu ty motory papají. Já mam Vb99 1.6 16 najeto 80 tis. a taky si vezme. Pravda ne tolik asi na 10tis. jeden litr. Ale co jsem se dočetl tak je tam opravdu problém v tech buferech.Tak že to muže pomoct ale podle mé uvahy by už mohli bit podpalené ventily skrs ten olej. Těžko říci zkusit to rozdelat a uvidíž. když tak potom napiš jak jsi dopadl. Samotnéhé by me to zajímalo.Když tak se mrkni na http://www.vectraweb.net/php/ mam za to že tam neco o tom bude. Z pozdravem Rudla.
tuning je krásna věc. ps.sedlam OPEL VECTRA VB99

Nick
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nick »

mám doma opel combo 1,6 16v , rok výroby 2003 a taky si pápne litr tak na 15tis km. A to ho máme doma od nova , najeto asi 40tis km, asi je to normální.

YANEK
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od YANEK »

:cry: hmm bohužel ty xel žerou jako svině olej proto sem koupil 1.8 16v :wink: ale co me fakt udivuje že ten motor žere olej už jako novej :roll: hold adam udelal nekde chybu
:silly:Obrázek
www.astra-g.cz BAD TOYS FOR FAT BOYS
www.cartechgroup.cz Vše pro vaší káru
www.autovit.cz Servis vozidel opel

sipmart

Příspěvek od sipmart »

No jo, já myslím, že to bude chtít překroužkovat a vyměnit gufera na ventilech....je to blbý motor ta 1.6 16V...od Oplu...
VW Passat B5 1.9 Tdi...

milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh »

myslim ze staci jen 1 tema ne?

viewtopic.php?t=37515&highlight=

Zamčeno

Zpět na „Poruchy, závady, rady, tipy“