výroba zadní optiky...?!
- habitat3
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
výroba zadní optiky...?!
Jen sem si tak rikal jestli jde udelat optika,ze bych se pokusil udelat na esco zadni optiku.Ma s tim nekdo zkusenosti..?Myslel sem ze by to slo udelat z neceho jako je pleksi sklo..?!A pak vnitrek udelat z diod...
jestli ma nekdu zkusenost sem s ni..diky
jestli ma nekdu zkusenost sem s ni..diky
Re: výroba zadní optiky...?!
jsem tohle chtěl taky na fávo a tohle mi bylo řečeno místním guru na diody Jirkoukingem - ballíku kurnik )) to ti musím dávat tuningovou školu .o)))))))))))))spočítej si že by to bylo tak 25 červenejch, 15 bílá, 15 oranžová a dalších 20 červená jedno světlo a máš to za DÚ )to máš jen 2156 kč za diody na jedno světlo )) za použití jumbo diod
a u tebe bude problém ještě naformovat plexi do tvaru světel...já jsem to vyřešil diodovejma žárovkama:-)
a u tebe bude problém ještě naformovat plexi do tvaru světel...já jsem to vyřešil diodovejma žárovkama:-)
VW Touran '08 DSG
BMW E10 '02
Seat Cordoba SDI
NÁHRADNÍ DÍLY, DIAGNOSTIKA, PNEUSERVIS, AUTOSERVIS. STK, DOVOZ AUT - MOST 777525325
BMW E10 '02
Seat Cordoba SDI
NÁHRADNÍ DÍLY, DIAGNOSTIKA, PNEUSERVIS, AUTOSERVIS. STK, DOVOZ AUT - MOST 777525325
- habitat3
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
takovej balik za diody..??To je nejak moc ne..?Zitra jdu pro kabely do elektra tak se kouknu.
Jinak o tvrovani plexi sem uz premeslel,pokusim se to vytvarovat a kdyz se to nepovede,tak na tom koncim..Ale za pokus nic nedam..
Jinak o tvrovani plexi sem uz premeslel,pokusim se to vytvarovat a kdyz se to nepovede,tak na tom koncim..Ale za pokus nic nedam..
Tvarovat plexi by teoreticky melo jit teplem tak, ze se na nejakou formu polozi desticka plexi a velmi zvolna ohriva, dokud nezkopiruje tvar formy. Tim se ale ziska jen prekryt, kterej nema zadny vroubky nebo drazky na rozptyl svetla, takze pouziti zarovek (byt diodovych) zrejme nebude uplne optimalni cesta. Diody samotny jsou mozna lepsi, ale zas je otazka, jak budou vypadat diody nastrkany do prostoru urcenyho puvodne pro zarovku (a z toho duvodu tvarovanyho do parabolky pro odraz svetla).
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
- habitat3
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
to by se prave musela udelat i ta vnitrni cast svetla..proste udelat ho komplet novy.Sezenu si nejaky stary svetlo na kombika a pokusim se o to..uz mam par napadu jak by to mohlo vsehno jit..
A vnitrek by se nechal nachromovat nebo do barvy ?habitat3 píše:to by se prave musela udelat i ta vnitrni cast svetla..proste udelat ho komplet novy.Sezenu si nejaky stary svetlo na kombika a pokusim se o to..uz mam par napadu jak by to mohlo vsehno jit..
- habitat3
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Asi nachromovat,prijde mi ze by to bylo lepsi.Beaver píše:A vnitrek by se nechal nachromovat nebo do barvy ?habitat3 píše:to by se prave musela udelat i ta vnitrni cast svetla..proste udelat ho komplet novy.Sezenu si nejaky stary svetlo na kombika a pokusim se o to..uz mam par napadu jak by to mohlo vsehno jit..
Teoreticky vyrobit ty svetla neni tak tezky - vnitrek by sel udelat z lamina, prekryti natvarovanym plexisklem a co se tyka sviceni, daji se koupit HELLA moduly, ale bojim se, ze celkova cena svetel by byla docela brutalni. Na druhou stranu by to byla cesta jak ziskat svetla co nikdo jinej nema, pripadne je udelat i pro auto, pro ktery se jinak nedelaji.habitat3 píše:Asi nachromovat,prijde mi ze by to bylo lepsi.Beaver píše:A vnitrek by se nechal nachromovat nebo do barvy ?habitat3 píše:to by se prave musela udelat i ta vnitrni cast svetla..proste udelat ho komplet novy.Sezenu si nejaky stary svetlo na kombika a pokusim se o to..uz mam par napadu jak by to mohlo vsehno jit..
- habitat3
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ty Hella moduly co je to..?Beaver píše:Teoreticky vyrobit ty svetla neni tak tezky - vnitrek by sel udelat z lamina, prekryti natvarovanym plexisklem a co se tyka sviceni, daji se koupit HELLA moduly, ale bojim se, ze celkova cena svetel by byla docela brutalni. Na druhou stranu by to byla cesta jak ziskat svetla co nikdo jinej nema, pripadne je udelat i pro auto, pro ktery se jinak nedelaji.habitat3 píše:Asi nachromovat,prijde mi ze by to bylo lepsi.Beaver píše: A vnitrek by se nechal nachromovat nebo do barvy ?
habitat3 píše:Ty Hella moduly co je to..?Beaver píše:Teoreticky vyrobit ty svetla neni tak tezky - vnitrek by sel udelat z lamina, prekryti natvarovanym plexisklem a co se tyka sviceni, daji se koupit HELLA moduly, ale bojim se, ze celkova cena svetel by byla docela brutalni. Na druhou stranu by to byla cesta jak ziskat svetla co nikdo jinej nema, pripadne je udelat i pro auto, pro ktery se jinak nedelaji.habitat3 píše:Asi nachromovat,prijde mi ze by to bylo lepsi.
- habitat3
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
[quote="Beaver"][/quote]
mno ty moduly se mi nejak nelibi... Pokusim se to udelat z LEDek..ale nevim jestli z barevnejch a nebo s tech cirejch..
mno ty moduly se mi nejak nelibi... Pokusim se to udelat z LEDek..ale nevim jestli z barevnejch a nebo s tech cirejch..
- habitat3
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
asi taky necham ten vnitrek pochromovat...ale na to mam zatim dost casu,zatim jsou to jen plany..
jj taky me to uz napadlo, jen nekde sehant za slusnou cenu ledky a zacnu pajet
Vectra B
- habitat3
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
jinak kdyz se ty ledku budou propojovat jakym zpusobem..?
- Jirkaking
- Kontaktovat uživatele:
Jinak ty ceny byli orientační, mluvíme o jumbo led velikosti 1 cm a ne 5 mm jako jsou používané všude proto ta cena. Pokud bych já dělal zadní světla led, použil bych všechny čiré, vnitřek světla vykuchat, pak použít kus pertinaxu na kterém vyleptat stopu stopu pro diody. A pak jen frkat jednu vedle druhé. To je elektrické zapojení )) A pak přes to průhledné plexy které bych rozdělil např z půlky červeným transparentním spreyem. Ale je to jen teorie a protože má sierra (kombi) podobná světla jako golf. nechal jsme se inspirovat. Viděl jsme je na jednom golfu, vrchní polovina čirá, a spodek červený. Něco jako tohleBALI píše:jsem tohle chtěl taky na fávo a tohle mi bylo řečeno místním guru na diody Jirkoukingem - ballíku kurnik )) to ti musím dávat tuningovou školu .o)))))))))))))spočítej si že by to bylo tak 25 červenejch, 15 bílá, 15 oranžová a dalších 20 červená jedno světlo a máš to za DÚ )to máš jen 2156 kč za diody na jedno světlo )) za použití jumbo diod
FORD SIERRA 4x4 2.0 DOHC EFI
Vyrábím LED neony více http://tuning-forum.org/viewtopic.php?t=29760
- svanco1915
- Kontaktovat uživatele:
.....čiré, vnitřek světla vykuchat, pak použít kus pertinaxu na kterém vyleptat stopu stopu pro diody.
takhle sem to chtěl jak říkaš ale ten pertinax je co?
Me by zajimalo, jak mate vyreseno tvarovani toho prekrytu svetel...
Pokud ma byt cele z jednoho kusu, tzn. ma byt vytvarovane tak neak "do vsech smeru" , tak s tim bude podle mych zkusenosti trosku problem. Ono tvarovat plexisklo do neake "polokoule" jde asi tak dobre, jak kdyby jste vzali list papiru a snazili se s nim obalit tenisak - vzdycky vam nekde kus prebyde. Samo to jde udelat tak, jak to tu zminil snad Beaver - vyrobit kopyto a to nahrate plexisklo na nej jaksi "natahnout". To ale v miste tvarovani to plexi dost stenci, takze z toho budes mit "vylisek" o pevnosti takove te krabice na dorty. Coz nevadi jen do chvile, kdy potkas prvni sterk...
Pokud ma byt cele z jednoho kusu, tzn. ma byt vytvarovane tak neak "do vsech smeru" , tak s tim bude podle mych zkusenosti trosku problem. Ono tvarovat plexisklo do neake "polokoule" jde asi tak dobre, jak kdyby jste vzali list papiru a snazili se s nim obalit tenisak - vzdycky vam nekde kus prebyde. Samo to jde udelat tak, jak to tu zminil snad Beaver - vyrobit kopyto a to nahrate plexisklo na nej jaksi "natahnout". To ale v miste tvarovani to plexi dost stenci, takze z toho budes mit "vylisek" o pevnosti takove te krabice na dorty. Coz nevadi jen do chvile, kdy potkas prvni sterk...
- habitat3
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
na escu nejsou kulaty svetla..jako tenisak..uz mam takovej napad jak to pujde udelat,akorat musim pockat nez mi dorazi pouzity svetlo abych to na nem zkousel...
no tak zdravím vás all sa mám na fave toto robené diody nie su také drahé ukecal som tieto číre svietivosť je 2000 a celkom to stači aj ked som videl niečo podobné a mal tam 10000. inak tie diody mi daly za 10,-- sk /kus.
knorr for habitat3
no čaf ja mam niečo take spravené na fave doma na kolene tie ledky som ukecal na 10 sk za kus no aj ked je prevda ze ich tam mam 96 je to pekna suma ale take nikto iný nemá a to nehovorím o tom ze blinkre mám klasické ledkové ziarovky
no čaf ja mam niečo take spravené na fave doma na kolene tie ledky som ukecal na 10 sk za kus no aj ked je prevda ze ich tam mam 96 je to pekna suma ale take nikto iný nemá a to nehovorím o tom ze blinkre mám klasické ledkové ziarovky
- MarauderZ28
- Kontaktovat uživatele:
existuje hmota co je jak plexisklo, ale můžeš po ní skákat a vždycky se vrátí, je neskutečně pružná, prodává se v deskách a dobře se tvaruje, za tepla je tažnější jak plexi, bohužel nemůžu si vzpomenout na název - dělali sme z toho reklamní panely pro Crocodille
Chevy Camaro Z28, LT4 383cui, Powerdyne supercharger, Edelbrock nitro etc. & Chevy Impala SS, LT1 350cui, K&N intake, Hooker exhaust etc. & Chevy Corvette C5 Z51
"forget the gym, Camaro has all the muscle you need"
"forget the gym, Camaro has all the muscle you need"
můžeš mi hodit foto? dělám teď něco podobnéhoknorr píše:knorr for habitat3
VW Touran '08 DSG
BMW E10 '02
Seat Cordoba SDI
BMW E10 '02
Seat Cordoba SDI
- Jirkaking
- Kontaktovat uživatele:
svanco1915 píše:.....čiré, vnitřek světla vykuchat, pak použít kus pertinaxu na kterém vyleptat stopu stopu pro diody.
Je to v podstatě vodivá deska na plošné spoje a pak použiješ roztok na rozleptání.
- Jirkaking
- Kontaktovat uživatele:
pokud jich tam máš 96 není to jumbo led to by jsi měl světla jak náklaďákknorr píše:no tak zdravím vás all sa mám na fave toto robené diody nie su také drahé ukecal som tieto číre svietivosť je 2000 a celkom to stači aj ked som videl niečo podobné a mal tam 10000. inak tie diody mi daly za 10,-- sk /kus.
Kopyto se dá udělat obtisknutím originálních světel.
Červenou část bych udělal tak že do desky kam budou vsazený LEDky bych dal reflexní červenou fólii a mam z toho rovnou odrazku - toť jen teorie - chci to skusit spáchat v zimě - když nebude co dělat.
Červenou část bych udělal tak že do desky kam budou vsazený LEDky bych dal reflexní červenou fólii a mam z toho rovnou odrazku - toť jen teorie - chci to skusit spáchat v zimě - když nebude co dělat.
Felda forever
- habitat3
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
do tydne se vrhnu na to svetlo..jak velke ledky bych tam mel asi dat..jeste sem nejak nedorazil do elektra...
- Jirkaking
- Kontaktovat uživatele:
¨Záleží jak to chceš dělat buď 5 mm ale to jich tam nacpeš moooc a nebude to moc vzhledově pěkné, nebo ty 1 cm neboli 10 mm to bude hezčíhabitat3 píše:do tydne se vrhnu na to svetlo..jak velke ledky bych tam mel asi dat..jeste sem nejak nedorazil do elektra...