Jak udělat tajný vypínač

Máš nebo jsi měl problém s autem? Zde ti ho pomůžeme vyřešit :)

Moderátor: Idaho

Odpovědět
Jurry
Kontaktovat uživatele:

Jak udělat tajný vypínač

Příspěvek od Jurry »

Kucí, potřebuju poradit, jak nejlépe udělat tajnej vypínač. Co kam zapojit a kudyma provést do vnitř vozidla. Kámoš má Golfa IV a chtěl by ho nějak zabezpečit.

A ještě kolik stojí construct? :wink:
www.decent-tuning-bys.wz.cz
Citroën Saxo 1,5D, 42kW(58ps) 5D :)

xenony HID H4 8000K, Rádio Panasonic CQ-C7305N,Powerbass BK5, Impulse WU-4600, sub MacAudio 150W RMS, Alessio SanRemo

pecak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pecak »

vypínač mě udělali za pětikilo a defendlock jsem sehnal tak nejak po známosti za 4 litry... jinak cenu si muzes najit nekde na netu. mely by ji mit vsechny servisy (pravdepodobne) stejnou...

Jurry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jurry »

Nikdo jinej neporadí? :roll:
www.decent-tuning-bys.wz.cz
Citroën Saxo 1,5D, 42kW(58ps) 5D :)

xenony HID H4 8000K, Rádio Panasonic CQ-C7305N,Powerbass BK5, Impulse WU-4600, sub MacAudio 150W RMS, Alessio SanRemo

Boháček

Příspěvek od Boháček »

můžeš odpojovat :
- cívku stratéru
- indukční cívku
- vstřikovací jednotku
- palivový čerpadlo

to je asi tak nejjednoduší
ale do Golfa 4 bych už nějakou kačku dal a nechal si udělat aspoň toho Construkta
vzdělání není zárukou inteligence

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Doporučoval bych odpojovat palivový čerpadlo, auto potom startuje, možná na chvilku i chytne (než klesne tlak v systému), ale jinak se tváří, že je nějaký vadný. Pokud nebude vůbec startovat (cívka startéru), je to hnedka podezřelý a když se bude odpojovat zapalování, tak se to uchlastá a nenastartuješ to pak ani ty :) Kam ovšem schovat vypínač je otázka, páč nemůžeš kvůli vypínači vždycky rozebírat kus auta aby ses k němu dostal, ale zas nemůže být hned na ráně, protože pak ho každej průměrně inteligentní zloděj najde.
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"

Zabak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zabak »

doporučil bych ti udelat ten tajnej vypínač přez "jazyčkove relé" a normalní relé
potom vypínač nebude vubec vydet a budeš ho spouštet jen magnetem přez "plast" palubní desky

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Zabak píše:doporučil bych ti udelat ten tajnej vypínač přez "jazyčkove relé" a normalní relé
potom vypínač nebude vubec vydet a budeš ho spouštet jen magnetem přez "plast" palubní desky
Tak to určitě ne, potom až hupsne na nějaké nerovnosti, tak magnet odpadne, vypne se palivový čerpadlo, motor chcípne a zablokuje kola, což bude jistě např. v zatáčce super zážitek. Pamatovat si ten okamžik bude do konce života, čili obě dvě vteřiny :x

Favo RS

Příspěvek od Favo RS »

Nejlepší nápad měl Beaver s tím čerpadlem to sí mi zdá rozumný 8)
Škoda forever

TURBO_KrteK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TURBO_KrteK »

Beaver píše:
Zabak píše:doporučil bych ti udelat ten tajnej vypínač přez "jazyčkove relé" a normalní relé
Tak to určitě ne, potom až hupsne na nějaké nerovnosti, tak magnet odpadne, vypne se palivový čerpadlo, motor chcípne a zablokuje kola, což bude jistě např. v zatáčce super zážitek. Pamatovat si ten okamžik bude do konce života, čili obě dvě vteřiny :x
magnet tam samozrejme nebude porad :D po nastartovani ho zas das pryc :wink:

timhle zpusobem jsem to videl resene uz hodnekrat ...
Opel Vectra C Caravan 2.0 DTI, BMW e36 325i Coupe, BMW e30 325i Cabrio

Beaver

Příspěvek od Beaver »

TURBO_KrteK píše:
Beaver píše:
magnet tam samozrejme nebude porad :D po nastartovani ho zas das pryc :wink:

timhle zpusobem jsem to videl resene uz hodnekrat ...
To je fuk, už to mechanický relé je taková úchylárna. Pokud bych chtěl odpojovat ten obvod reléčkem (kvůli proudové zátěži), tak tam je furt lepší vrznout elektromagnetický a spínat ho tím tajným vypínačem. I relé se ale může pokazit, jako všechno na světě, snad kromě přesýpacích hodin - ty sem ještě pokažený neviděl :D

Zabak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zabak »

Beaver píše:
proč ????
ten magnet a to jazyckove rele slouží jen k odblokování "než" zapneš klíč, potom to mužeš dat pryč (magnet) a (2-hé normalní) relé zustava sepnuto do doby než vypneš klíč.

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Zabak píše:
Beaver píše:
proč ????
ten magnet a to jazyckove rele slouží jen k odblokování "než" zapneš klíč, potom to mužeš dat pryč (magnet) a (2-hé normalní) relé zustava sepnuto do doby než vypneš klíč.
Tak to potom jo, pokud je to dostatečně spolehlivý.

Skala
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skala »

Ja to mam tak jak rika Beaver...na tajnym miste,to zapnu...Pak kdyz se to nastartuje,tak to bezi,ale jakmile se da plyn,tak to chcipne...
Ale nereknu,kde ho mam :D
CLK 320 race@fun
S 430Long klídek
http://web.unmz.cz/autoslalom/

kolapsik

Příspěvek od kolapsik »

No ale jistější je radši rozebrat kus auta: brácha měl Š105, tehdy tak v hodnotě 10 tis. :-)) ..... no a vždycky jak zaparkoval, vytáhl z motoru rozdělovač a ještě nějaký kábly ... a s tím šel v pohodě dom ..... !!!!!! :- :D :lol: :lol: :lol:

piknik18
Kontaktovat uživatele:

:D

Příspěvek od piknik18 »

ja so si kupil ojazdene auto , kde mal manik vypinace na cepadlo na prvo paliva urobene a raz som sa stym za jazdy hral a vypol som privod paliva...tak ma uz len tahali ...potom som 2 dni rozmyslal ze co nemozem nastartovat...ak to dakomu chete dat urobit , lken odbornikovi radsej :D
1. Voklswagen Passat 1.6D kultkár
2. Audi 100 2.3E 136k/180Nm ( Treser parts )
3. Audi V8 (4,2) 285k/400Nm (S6 wheels)
4.Audi 90 2,3 20v netahne ale presto 125kw/220Nm
5. Audi Coupe 2.8 V6 Quattro

Beaver

Re: Jak udělat tajný vypínač

Příspěvek od Beaver »

L.A.M.A. píše:Jednoznacne cerpadlo .... nebo jich udelej vice na kazde a dej si je treba na ruzna mista :D
Ja bych udelal jeden co bude poustet proud do bloku relatek a kazdy relatko bude vypinat neco - svetla, cerpadlo, proud do civek, ovladaci kabel starteru. Ale furt je asi lepsi mit tyhle okruhy vypojeny kvalitnim alarmem, protoze vypinac se da vzdycky najit - pokud ho nedate na tak debilni misto, ze se k nemu bude clovek dostavat s rukou dvakrat zlomenou skrz palubku. :wink:

SkejT

Příspěvek od SkejT »

urcite verze s cerpadlem,muzu doporucit mista,ktera jsem delal ja.

1)v zadni casti stredoveho panelu (do polepniku)
2) pokud nemas predni mlhovky,sehnat si tlacitko z palubni desky na predni mlhoky a napojit to na to (kdyz ti nekdo vleze za volant,tak ho to vubec nenapadne)

Worm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Worm »

L.A.M.A. píše:.... nebo jich udelej vice na kazde a dej si je treba na ruzna mista :D
A pak bude chodit kolem auta a vzpomínat kam všude ty zkur.(ň)ený vypínače dal :lol: :lol: :lol:

semysak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od semysak »

no prave u toho vypinace je blby, ze v aute je jenom par mist kam jde dobre dat a je nenapadnej, mam takovou prihodu:

sme v hospode a kamos se chlubil, jak udelal tajnej vypinac do fiatu tipo, jak ho proste nikdo nemuze najit a ze nikomu nikdy nerekne kam ho dal a tak....

popul hodine vypraveni se otocil od vedlejsiho stolu clovek co to slysel a rekl mu ze ma vypinac v popelniku pred zadnima sedackama

celkem kamos cumel....

New_Zulu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od New_Zulu »

nechtěl bych přímo tajný vypínač, pak vezeš kámoše a je mi uplně jasný že se hned bude ptát "co to děláš?" mno co řekbych mu to ale pak se někde ukecne a je to v řiti :) proto bych šel právě třeba do spínače místo mlhovek nebo udělat spínač na první stupeň ventilátoru atp.
Honda Civic 5D 6g. 1.6i ES "Angličan" :-)

Rudla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudla »

Ten ventilator to je fakt dobre napad si myslím. A určo blokovad čerpadlo to je nejlepší a nejdostupnější. Z pozdravem Rudla
tuning je krásna věc. ps.sedlam OPEL VECTRA VB99

Firearms

Příspěvek od Firearms »

Ja mam primo v interieru u AUDI 100 vypinac na baterku ! Motor si ani neskubne, RJ proste nic...Navic mam automat a klicek od zapalovani nevyndas pokud nedas paku do "P" polohy. Samozrejme jsou tim padem zablokovany vsechny kola takze i odtahovaci s tim meli problem. :lol: Mam to taky na tlaciku ale ****** :lol:
Jediny co me stve je ze se vymaze veskera pamet radio atd...

Kdyz sem to ukazoval kamosovi tak chodil kolem auta, pak otevrel haubnu a hledal baterku :lol:
Malokdo vi ze 100 ma baterku pod zadnima sedackama kam se da jen velice tezko dostat :lol:
DSM Team
Obrázek

New_Zulu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od New_Zulu »

na tu baterku by sis mohl udělat jenom nějaký "bypass" přivést od baterky trvalý + s pojiskou samo...mimo ten vypínač a paměť by ti zůstávala.

Firearms

Příspěvek od Firearms »

nechapu jak to presne myslis... nechci aby se pri startovani rozsvitila jedina kontrolka dokud tu baterku nezapnu... :?
DSM Team
Obrázek

pokorneo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pokorneo »

já jsem to měl řešený tak že jsem měl uděláný na dálkové ovládání čtyři okruhy po 12V koupil jsem takovou mašinku od Hobby car za cca 1tis kč a na jeden obvod jsem napájel relé ,které mi po spuštění přivedlo napětí na cívku a relé seplo a tím se mi spojila i palivová pumpa a LED dioda na pristrojovce to pro kontrolu zda je to vyple ci ON,když jsem to zase vypnul tak odpadlo a tradá pumpa non activity.Vyřešil jsem tak tím vypínač a to že jsem tam neměl žádnej :lol: tu krabičku která pouštěla proud jsem měl pod přístrojovkou takže by se k ní malo kdo dostal .. 8) je to nejlepší

jediný co je tak že si musí hlídat tak po cca 6-12měsících baterku v ovladači aby jednoho dne nepřišel a kurva mě to nejede .. :lol:
Pravé tajemství života je hledání dokonalého auta .

New_Zulu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od New_Zulu »

Firearms píše:nechapu jak to presne myslis... nechci aby se pri startovani rozsvitila jedina kontrolka dokud tu baterku nezapnu... :?
Mno ten plus z baterky napojíš "Bypassem" na radio "+" ale radio si bere ještě signální + od zapalování,Takže trvalej + bude aktiv a paměť ti zůstane ale rádio se ani nerozsvítí dokud nezapneš zapalování klíčkem. 8) Kapišto? max ti pujde jenom vysunout CD i bez panelu (nevim jak u jinejch radií ale mně to na SONY rádiu jde :( Když to nepochopíš nezoufej,nakreslím ti schéma :wink:

Firearms

Příspěvek od Firearms »

New_Zulu píše:
Firearms píše:nechapu jak to presne myslis... nechci aby se pri startovani rozsvitila jedina kontrolka dokud tu baterku nezapnu... :?
Mno ten plus z baterky napojíš "Bypassem" na radio "+" ale radio si bere ještě signální + od zapalování,Takže trvalej + bude aktiv a paměť ti zůstane ale rádio se ani nerozsvítí dokud nezapneš zapalování klíčkem. 8) Kapišto? max ti pujde jenom vysunout CD i bez panelu (nevim jak u jinejch radií ale mně to na SONY rádiu jde :( Když to nepochopíš nezoufej,nakreslím ti schéma :wink:
zda se mi ze jsem to pochopil... nicmene to schema by se mi i presto hodilo.... kdyby si byl tak hodnej :wink: SZ nebo firearms@centrum.cz 8) diky
DSM Team
Obrázek

New_Zulu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od New_Zulu »

nechtělo se mi hledat jak se sem vkládají obrázky tak jsem to hodil na server...je to v malování a na rychlo..tak mně nekamanenujte :lol:
http://www.home.karneval.cz/10221104/zapojen%ed.JPG

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

nekteré supry mají startování blokované zmáčknutou spojkou - dokud nesešlápne člověk spojku tak netočí.. což mne inspirovalo a kamarádovi sem dělal spínámí přes relé - pokud nesešlápně při startování spojku ( puvodní ochrana ) zároven i brzdu - při zatažené ručce tak nejde čerpadlo..
nikde nemusí nic přepínat a spolujezdec si ničeho nevšimne..
Je mezi námi stále více lidí, kteří poskytují konzultace a vědí jak se co má udělat, ale stále méně tech kteří do udělat dokáží.
web : www.dicompracing.cz / www.jdmengines.cz

Odpovědět

Zpět na „Poruchy, závady, rady, tipy“