Chemici sem - smíchání benzínu s naftou
Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_
- Vecernicek
- Kontaktovat uživatele:
Chemici sem - smíchání benzínu s naftou
Co se stane když do 10litrů:
Benzínu 95
Benzínu 91
přimíchám 1litr nafty?
Hele a žádný OTčka k věci a čistě chemicky
Benzínu 95
Benzínu 91
přimíchám 1litr nafty?
Laicky - oktanovy cislo vysledne smesi asi klesne. Poradne se to oboje zrejme ani nepromicha, pac nafta je mastna (i kdyz nemaze), benzin ne a tak jedno nebo druhy bude u hladiny/dna (podle toho co je lehci).
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
- Vecernicek
- Kontaktovat uživatele:
Re: Chemici sem
Ale když se auto zatřepe tak se to zamíchá ne?
VW Golf 2♂ 1,8 8V 66kW/90PS/5250 137Nm/3000
Seat Toledo Magnus ♂ 1,9 8V TDI 66kW/90PS/4000 202Nm/1900
And PRV
And PRV
a) vobec nic tam liat nemusis. obvykle tam nejaku bionaftu naliala obsluha pumpy.
a co sa stane? najskor ti klesne vykon a stupne spotreba.
a preco ta to zaujima?
a co sa stane? najskor ti klesne vykon a stupne spotreba.
a preco ta to zaujima?
bTW co máš společného s auto stopem co máš v podpisu??
k otázce, kelsne oktanové číslo, stoupene podíl aromátů, bude to hulit a nahovno to pojede... Efekt dost podobný jako když do toho benzínu hodíš olej, ale olej bude horší..
k otázce, kelsne oktanové číslo, stoupene podíl aromátů, bude to hulit a nahovno to pojede... Efekt dost podobný jako když do toho benzínu hodíš olej, ale olej bude horší..
Naposledy upravil(a) Idaho dne 13 zář 2006 19:43, celkem upraveno 1 x.
Je mezi námi stále více lidí, kteří poskytují konzultace a vědí jak se co má udělat, ale stále méně tech kteří do udělat dokáží.
web : www.dicompracing.cz / www.jdmengines.cz
web : www.dicompracing.cz / www.jdmengines.cz
sorry ot: to sem si vzpomnel na toto http://www.eprdel.cz/mp3/benzin_nebo_nafta.mp3
Yesterday is history. Tomorrow is a mystery. Today is a gift.
Asi nema praci pro odtahovku...Idaho píše:bTW co máš společného s auto stopem co máš v podpisu??
Driv jsme jezdili pul nadrze nafty(driv tekla u kazdeho prikopu) a pul nadrze benzinu na pionyrovi...Dlouho trvalo,nez chytil,potom to jelo,ale kourilo to jak svina a vykon sel dolu..
- sotomaior
- Kontaktovat uživatele:
no moderni motor nejspis bude KO kat jakbysmet a srovnavat oktanova cisla je ne zrovna rozumne to se prece pomerem heptanu a oktanu...a stim vykonem...kdybys dal do raketoplanu smes s nizsi konc H tak jim to taky potahne mene,ikdyz slozenim si to vzdalene nebude:o) stejne jako zamena metanol x etanol:o)
Škoda Octavia 1.9TDIFUN 4x4
ja by som tych 10% az tak tragicky nevidel.
predsalen, niektore cerpacky primiesavaju do benzinu bohvieake svinstno (ci uz vodu, alebo bionaftu alebo co...)
motor toho skousne dost, ale pri priamovstrekoch by som sa asi bal...
predsalen, niektore cerpacky primiesavaju do benzinu bohvieake svinstno (ci uz vodu, alebo bionaftu alebo co...)
Sorry, tohle je čistě prakticky.Vecernicek píše:Co se stane když do 10litrů:
Benzínu 95
Benzínu 91
přimíchám 1litr nafty?
děda do podomácku dělanýho traktůrku - motor ze starý oktávky
kde bylo v nádrži drobet benzínu začal lejt naftu (drobet si to poplet) pak tam teda nalil dost benzínu aby se to rozředilo. Jel s tim brácha a okomentoval to: "... když to jelo, tak to hulilo jak sviňa a vůbec to nejelo."
Takže asi tak - praktická skušenost
Felda forever
- sotomaior
- Kontaktovat uživatele:
bionaftu nerisknou....muzou to redit jen takovymi latkami aby to max ubralo vykonu a neposlalo motor k sipku...neco typu rozposutedel apod.JonnY píše:ja by som tych 10% az tak tragicky nevidel.
a nekde sem cetl ze i 1L na nadrz u new aut jde poznat.to ale jen z doslechu tak to tak i berte....
Škoda Octavia 1.9TDIFUN 4x4
ja to presne neviem. co viem, ze 95oktanov nemusi byt 95 oktanov (tj motor s vybratym knock senzorom a na oklamanie ecu nahradeny odporom ludia su prasata), shell vpower racing na jednej pumpe nemusi byt rovnaky na inej a cim dalej na vychod clovek natankuje, tym to nejak jede pomalsie...a to by si clovek myslel, ze pri nafte toho az tolko pokazit nejde...
- Vecernicek
- Kontaktovat uživatele:
Re: Chemici sem - smíchání benzínu s naftou
Bavíme se o G2 a jediný co kdo dokázal napsat tak je že se nějakým způsobem poškodí vstřiky kterých mají na vrakovištích stofky za 20Kčs.
No spíš to vidím na technický benzín smíchaný s benzínem 95 tak v poměru 2/3 95 1/3 technického (kolem 84-87oktanů)
technicek prej stojí 16kč/litr
Katalysátor mám, ale jen jeho obal
No spíš to vidím na technický benzín smíchaný s benzínem 95 tak v poměru 2/3 95 1/3 technického (kolem 84-87oktanů)
technicek prej stojí 16kč/litr
Katalysátor mám, ale jen jeho obal
And PRV
And PRV
si nam ochotny prezradit, na co ti to bude?
A muzu se zeptat na duvod? Pac v tomhle pripade to co usetris pak vyhodis za novy vstriky...
Většina lidí chce aby motor podával co největší dostupný výkon - takže je nejlepší do nádrže lejt co tam patří. Ber tu otázku jako myšlenkovej úlet ...Michell píše:A muzu se zeptat na duvod? Pac v tomhle pripade to co usetris pak vyhodis za novy vstriky...
Felda forever
- Toncek
- Kontaktovat uživatele:
to sou nápady totok ,si kup nějakou škodovku na experimenty,nebo tam li special ten je taky o něco levnější,už u toho poznáš rozdíl,mezi n95 ve výkoně
seat ibiza 1,9tdi 66kw,pp764,gt 1749va,trochu rychla plechovka
Fiat Tempra 1,9TD,okna v el,central,a cele je to rezave:)
minulost:
fiat brava 1,9jtd,00
Lancia Kappa 2,4jtd 98
Fiat Brava 1,9td,98,el okna,klima
Fiat Tempra 1,9TD,okna v el,central,a cele je to rezave:)
minulost:
fiat brava 1,9jtd,00
Lancia Kappa 2,4jtd 98
Fiat Brava 1,9td,98,el okna,klima
ja to leju do S120 a pohoda akorad to huli a nejede a v zime to nenastartovalo ani pri roztlacovani v lete to je pohoda kdyz to je zadarmo proc bych nato nejezdil ale motor de doprdele a nafta de opradu do oleje uz mam 2L oil s naftou na max.
- StreetFighter
- Kontaktovat uživatele:
tak já nevim, ale jednou jsem omylem načerpal do Hondy 91 místo 95.....mno, jelikož jsem měl uplně prázdnou nádrž, tak se to během chvíle natáhlo a hned jsem poznal, že to nějak netáhne tak jsem se vrátil na pumpu, koukám na stojan, koukám na Hondu a začnu se mlátit do hlavy...tak jsem dotankoval do plné 95tkou a trošku se to srovnalo....ale lít tam naftu? mno, nevim..nemá takovou hořlavost.....měl bych nejspíš strach o motor
nejsem technik, jen píšu svůj poznatek, když se tady někdo zmínil o 91
Radši budu druhej než mrtvej!
Honda Civic D16A6 - Sweatheart
Chrysler GrandVoyager 2,5TD - Daily Driver
Honda Civic IV.gen - prodám veškeré díly - více SZ
Alfa Romeo GTV - Under Construction
Yamaha YFM350X Warrior RWD - Free Time Machine
Honda Civic D16A6 - Sweatheart
Chrysler GrandVoyager 2,5TD - Daily Driver
Honda Civic IV.gen - prodám veškeré díly - více SZ
Alfa Romeo GTV - Under Construction
Yamaha YFM350X Warrior RWD - Free Time Machine
Tak to drahe polovicky 626ka GD 2.2i jezdi na N91 bezne, ale taky bych rekl, ze ten motor je subjektivne s N95 sviznejsi a trochu min zere. V tomhle pripade je ale N91 predepsanej vyrobcem.StreetFighter píše:tak já nevim, ale jednou jsem omylem načerpal do Hondy 91 místo 95.....mno, jelikož jsem měl uplně prázdnou nádrž, tak se to během chvíle natáhlo a hned jsem poznal, že to nějak netáhne tak jsem se vrátil na pumpu, koukám na stojan, koukám na Hondu a začnu se mlátit do hlavy...tak jsem dotankoval do plné 95tkou a trošku se to srovnalo....ale lít tam naftu? mno, nevim..nemá takovou hořlavost.....měl bych nejspíš strach o motor
to u vas je 91 lacnejsia nez 95? na slovensku je na vela pumpach ten rozdiel uplne zanedbateny. raz som 91 videl drahsiu nez 95
vecernickove napady... nooo to su take pohadky.
na pobavenie fajn, ale v realnom svete?
vecernickove napady... nooo to su take pohadky.
na pobavenie fajn, ale v realnom svete?
no já to lil do Simalá, tenkrát se stala chyba na benzínce, tak jsem měl benzín a v něm vcelku dost nafty.
No jezdilo to normálně, chytalo to jak kdy, ale šíleně to hulilo. Oddělal jsem svíčku, výfuk byl docela hafo zanesenej, musel sem ho čistit o dost častejc. Do auta bych to vůbec nedával. Nestojí to za pokusy. Chceš jezdit na naftu?.... kup si Diesela
No jezdilo to normálně, chytalo to jak kdy, ale šíleně to hulilo. Oddělal jsem svíčku, výfuk byl docela hafo zanesenej, musel sem ho čistit o dost častejc. Do auta bych to vůbec nedával. Nestojí to za pokusy. Chceš jezdit na naftu?.... kup si Diesela
www.decent-tuning-bys.wz.cz
Citroën Saxo 1,5D, 42kW(58ps) 5D
xenony HID H4 8000K, Rádio Panasonic CQ-C7305N,Powerbass BK5, Impulse WU-4600, sub MacAudio 150W RMS, Alessio SanRemo
Citroën Saxo 1,5D, 42kW(58ps) 5D
xenony HID H4 8000K, Rádio Panasonic CQ-C7305N,Powerbass BK5, Impulse WU-4600, sub MacAudio 150W RMS, Alessio SanRemo
Taky ne o moc, jak kde. Tusim ze ja to tankuju asi za 30 hal levnejc.JonnY píše:to u vas je 91 lacnejsia nez 95? na slovensku je na vela pumpach ten rozdiel uplne zanedbateny. raz som 91 videl drahsiu nez 95
- Vecernicek
- Kontaktovat uživatele:
Nejde mi o to jezdit levňějc, ale zapatlat vstřiky aby neměli takovej průtok, ale problém se přemístil někam jinam, neboli vstřik nepustí víc než mu dá rozdělovač takže tím to nebude
No co no ROPA je ROPA a je mi jedno jestli je to benzín nebo nafta je to furt to stejný akorát se to využívá trošku jinak
No co no ROPA je ROPA a je mi jedno jestli je to benzín nebo nafta je to furt to stejný akorát se to využívá trošku jinak
And PRV
And PRV
vecernicku, ty fakt absolutne netusis, co to tu pises, co?Vecernicek píše:Nejde mi o to jezdit levňějc, ale zapatlat vstřiky aby neměli takovej průtok, ale problém se přemístil někam jinam, neboli vstřik nepustí víc než mu dá rozdělovač takže tím to nebude
- Vecernicek
- Kontaktovat uživatele:
Technicekj benzín za 16
jonnY ???
jonnY ???
And PRV
And PRV
tak ta poprosim, ak vies o com je rec, vysvetli mi co s tym myslelVecernicek píše:Nejde mi o to jezdit levňějc, ale zapatlat vstřiky aby neměli takovej průtok, ale problém se přemístil někam jinam, neboli vstřik nepustí víc než mu dá rozdělovač takže tím to nebude
Vecernicek píše:Nejde mi o to jezdit levňějc
mozno doslo len k nejakemu zasadnemu sumu v mojom rutery...Vecernicek píše:Technicekj benzín za 16
edit:
dost zvrhla veta......ale zapatlat vstřiky aby neměli takovej průtok...