Přemístění víčka nádrže

Plasty, spoilery, čirá optika, neony, zadní lapmy, křídla a tak dále, to najdete v této kategorii.

Moderátoři: Fáboš, Jardafox

WRCteam
Kontaktovat uživatele:

Re: Přemístění víčka nádrže

Příspěvek od WRCteam »

jinak zasviti na to slunice a po 2 rokach si to stejne sedna jak tak koukam jak to svarite tak si to urco nekde praskne teda pokud to nemate vycinovany..
wrceho mazlicek a dvojcatko a http://www.tuningxcars.com/

Voyager

Příspěvek od Voyager »

WRCteam píše:jinak zasviti na to slunice a po 2 rokach si to stejne sedna jak tak koukam jak to svarite tak si to urco nekde praskne teda pokud to nemate vycinovany..
Neboj je to svareny poradne. :?:

AdieuD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AdieuD »

djbobr píše:
remix píše:to byla velká chyba....přátelská rada.... ten kyt z toho nějak "vybrus" a zavařte to než bude pozde (po laku) .. teď to vypadá že to drží, ale ani nevíš, jak se kastle kroutí a praskne to.
no chybama se člověk učí....ještě to proberu s kamošem....ale ja budu mit ve předu rozpěru....myslíš že i tak to odejde? :(
samotna kapota na favu se pri jizde moc kroutit nebude.. spis pri otvirani.. ty prolisy nejsou sice moc hluboky, ale jsou dlouhy :roll:
Samo, ze zalezi na praci a kavlite matrosu, ale i tak je to risk. Kdo zna Instalatera a jeho cervene BX, tak vi, ze ten chlap je sikovnej a rozhodne na tom nesetril, ale i tak mu to nekde malickato popraska...
I'm a bitch, I'm a lover
I'm a child, I'm a mother
I'm a sinner, I'm a saint
I do not feel ashamed
I'm your hell, I'm your dream
I'm nothing in between

Voyager

Příspěvek od Voyager »

AdieuD píše:
djbobr píše:
remix píše:to byla velká chyba....přátelská rada.... ten kyt z toho nějak "vybrus" a zavařte to než bude pozde (po laku) .. teď to vypadá že to drží, ale ani nevíš, jak se kastle kroutí a praskne to.
no chybama se člověk učí....ještě to proberu s kamošem....ale ja budu mit ve předu rozpěru....myslíš že i tak to odejde? :(
samotna kapota na favu se pri jizde moc kroutit nebude.. spis pri otvirani.. ty prolisy nejsou sice moc hluboky, ale jsou dlouhy :roll:
Samo, ze zalezi na praci a kavlite matrosu, ale i tak je to risk. Kdo zna Instalatera a jeho cervene BX, tak vi, ze ten chlap je sikovnej a rozhodne na tom nesetril, ale i tak mu to nekde malickato popraska...
Dik za prispevek. Mas na to BX link na naky fota? Fakt myslim (spis vim) ze s ti problem nebude. Mam znamy autoopravare, ktery uz s autama delaj 20 let, a byl sem ujisten ze to ten kit snese...

AdieuD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AdieuD »

Voyager píše:Dik za prispevek. Mas na to BX link na naky fota? Fakt myslim (spis vim) ze s ti problem nebude. Mam znamy autoopravare, ktery uz s autama delaj 20 let, a byl sem ujisten ze to ten kit snese...
tady je primo uprava karoserie
http://www.diopan.cz/citroenbx/photo/ph ... trana1.htm
ma tam jak delal narazniky a zbytek... cele auto 8)

vidis, ja se trapim s tim, jestli listy na dverich zahladit tmelem s hlinikem, nebo nechat zavarit... Kazdy ma svoje pro a proti.. je to risk, at jdes do cehokoli :wink:
I'm a bitch, I'm a lover
I do not feel ashamed
I'm nothing in between

Voyager

Příspěvek od Voyager »

AdieuD píše:
Voyager píše:Dik za prispevek. Mas na to BX link na naky fota? Fakt myslim (spis vim) ze s ti problem nebude. Mam znamy autoopravare, ktery uz s autama delaj 20 let, a byl sem ujisten ze to ten kit snese...
tady je primo uprava karoserie
http://www.diopan.cz/citroenbx/photo/ph ... trana1.htm
ma tam jak delal narazniky a zbytek... cele auto 8)

vidis, ja se trapim s tim, jestli listy na dverich zahladit tmelem s hlinikem, nebo nechat zavarit... Kazdy ma svoje pro a proti.. je to risk, at jdes do cehokoli :wink:
Jo, vypada to jako dobra prace... Ale koukam ze tam u blatniku dela neco s laminatem a podle me laminovat na zelezo a pak pres to kitovat neni uplne ok, tam bych se nedivil ze to prasklo... Taky ty prahy z montazni peny...Pena je dobra vec, taky sem z ni delal naraznik, ale ten se nedostal do bezneho provozu takze nevim kdyz ji normal prekitujes tak jestli to pak v provozu vydrzi...

Jinak listy na dverich nezavaruj. A jesltli ti muzu doporucit na na velky vrstvy (i hodne velky vrstvy) se pouziva kit se skelnym vlaknem, ten vydrzi vsechno... V zasade plati, ze pokud kitujes na cisty zelezo ci dobre obrousenej lak tak to vydrzi. Preju hodne zdaru s dverma :D

AdieuD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AdieuD »

Voyager píše: Jo, vypada to jako dobra prace... Ale koukam ze tam u blatniku dela neco s laminatem a podle me laminovat na zelezo a pak pres to kitovat neni uplne ok, tam bych se nedivil ze to prasklo... Taky ty prahy z montazni peny...Pena je dobra vec, taky sem z ni delal naraznik, ale ten se nedostal do bezneho provozu takze nevim kdyz ji normal prekitujes tak jestli to pak v provozu vydrzi...

Jinak listy na dverich nezavaruj. A jesltli ti muzu doporucit na na velky vrstvy (i hodne velky vrstvy) se pouziva kit se skelnym vlaknem, ten vydrzi vsechno... V zasade plati, ze pokud kitujes na cisty zelezo ci dobre obrousenej lak tak to vydrzi. Preju hodne zdaru s dverma :D
ten kit se skelnym vlakem mam na naraznik... blbe se mi s nim dela :mad:
Jinak ty Mirovy prahy a narazniky jsou vlastne kopyta.. nidky se nedostal k tomu udelat laminatovou verzi. Ted to prodava no... :cry:
Nema ani tak problemy s tema naraznikama, jak s prahama... tam se ta kastle krouti jak svin.
Listy na dverich asi budu kitovat... ale rozhodne ne sklolaminatovym tmelem.. tim ne, to je humus na praci :lol:
I'm a bitch, I'm a lover
I do not feel ashamed
I'm nothing in between

Pinky

Příspěvek od Pinky »

zlata prace s kitem s vlaknem 8) jde to snim líp než s normalnim...par plechovek padlo... :D

Voyager

Příspěvek od Voyager »

Pinky píše:zlata prace s kitem s vlaknem 8) jde to snim líp než s normalnim...par plechovek padlo... :D
8) 8) 8)

AdieuD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AdieuD »

Pinky píše:zlata prace s kitem s vlaknem 8) jde to snim líp než s normalnim...par plechovek padlo... :D
No ja nevim... ja ho mam az za usima... podle me ten tmel s vlaknem je zivej... normalni jemnej tmel je v pohode, s vlaknem me neposloucha :lol:
I'm a bitch, I'm a lover
I do not feel ashamed
I'm nothing in between

Pinky

Příspěvek od Pinky »

no neni to na žadny patlaní,vždy jen tak jeden dva tahy.Taky mi trvalo než jsem našel ten spravny gryf.Ale bordel je od toho všude,to jo.

AdieuD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AdieuD »

Pinky píše:no neni to na žadny patlaní,vždy jen tak jeden dva tahy.Taky mi trvalo než jsem našel ten spravny gryf.Ale bordel je od toho všude,to jo.
svedivej bordel. Jakej pouzivas ten tmel? znacka? kde to kupujes?
I'm a bitch, I'm a lover
I do not feel ashamed
I'm nothing in between

Jardafox
Moderátor

Příspěvek od Jardafox »

cože insta prodává svoje BX :shock:
Fiat Panda 1.2 >> AR 155 2.0 TS >> BMW E30 318i >> AR Giulietta 2.0 TD >> Ford Sierra 2.0i DOHC >> Saab 9000 CSE 2.0t >> AR 164 2.5 TD >> Ford Sierra 2.0i >> Lancia Lybra 2.4jtd

Pinky

Příspěvek od Pinky »

AdieuD píše:
Pinky píše:no neni to na žadny patlaní,vždy jen tak jeden dva tahy.Taky mi trvalo než jsem našel ten spravny gryf.Ale bordel je od toho všude,to jo.
svedivej bordel. Jakej pouzivas ten tmel? znacka? kde to kupujes?
většinou Poly,jak kdy a jakej maji.U nas ho maj v drogerii,ale když jim vykoupim zasoby tak musim do praglu

Voyager

Příspěvek od Voyager »

Musis pracovat ciste, pak si bordel nenadelas :D

AdieuD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AdieuD »

Panda píše:cože insta prodává svoje BX :shock:
jop.. uz je to tak :( jestli ho proda, tak odejde jedna velka legenda z bxclubu :( I kdyz ta cena je sice primerena tomu, co na nem udelal, ale kdo nepochopi, neoceni. BX si drzi smesne nizkou cenu :(
I'm a bitch, I'm a lover
I do not feel ashamed
I'm nothing in between

instalater
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od instalater »

AdieuD píše:
Voyager píše: Jo, vypada to jako dobra prace... Ale koukam ze tam u blatniku dela neco s laminatem a podle me laminovat na zelezo a pak pres to kitovat neni uplne ok, tam bych se nedivil ze to prasklo... Taky ty prahy z montazni peny...Pena je dobra vec, taky sem z ni delal naraznik, ale ten se nedostal do bezneho provozu takze nevim kdyz ji normal prekitujes tak jestli to pak v provozu vydrzi...

ten kit se skelnym vlakem mam na naraznik... blbe se mi s nim dela :mad:
Jinak ty Mirovy prahy a narazniky jsou vlastne kopyta.. nidky se nedostal k tomu udelat laminatovou verzi. Ted to prodava no... :cry:
Nema ani tak problemy s tema naraznikama, jak s prahama... tam se ta kastle krouti jak svin.
Listy na dverich asi budu kitovat... ale rozhodne ne sklolaminatovym tmelem.. tim ne, to je humus na praci :lol:
Dle zkušeností bych už nikdy nezahlazoval dveře po lištách kitem (Praská to. Přeci jen už je to moc i na skleněný tmel). Doporučuji odborné zavaření, nebo zacínování tak, aby se nezkroutil plech na dveřích. Původně jsem to chtěl taky zavařit ale dal jsem na radu že ten skleněný tmel to udrží. Omyl .... Výkyvy teplot a roztažnost materiálů dělá své. Objevují se malé krátké prasklinky na kraji dveří u pantu, kde nejsou ani vibrace po zavření dveří, takže to přisuzuji výkyvům teplot v Létě. A z čeho tak usuzuji, že je to teplotami ? Pod křídlem na pátých laminátových dveřích jsem měl zakitováno po stěrači. První léto bylo toto místo zastíněno křídlem a bylo chráněno od přímého slunce. Vše bylo OK. Druhé léto jsem křídlo sundal a toto místo bylo vystaveno přímému slunci. Už v Červnu, tedy na začátku léta kdy začínali vysoké teploty a rpalo na to přímé slunce, to začalo praskat. Takže jsem to dal do původního stavu a namontoval zadní stěrač. Co se týče laminování na blatníky tak to je OK. Je to laminované na dobře zrsněný původní lak. Prahy jsou taky zatím OK. Nemám problém s kroucením karoserie a taky veškeré laminování je bez problémů. Takže jestli mi auto zůstane, tak dveře půjdou vybrousit a asi zaletovat cínem po celé délce.

PS: Co se týče prodeje mého auta ... nepočítám s tím že ho někdo za tu cenu koupí (níže určitě dobrovolně nepůjdu), takže jsem relativně v klidu. Každopádně po zralé úvaze musím vyčerpat všechny možnosti řešení mých problémů. Taky po jistých událostech tady bych chtěl zase chodit s hlavou vzhůru :wink: i za cenu prodeje auta. Ale to je jen na okraj. Mou situaci prosím nerozebírat. Děkuji. :wink:
Citroen BX 1.9 GTi 16V 4WD ... 150 bujných koní
BXclub

djbobr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od djbobr »

no jen upřesním, že jde o kapotu...a ne dveře. uděláme pokus. bud to vydrží nebo ne. :wink:
Prodávám Felicii 1.3.MPi

Gravírování, vyřezávání - plast,dřevo,plech,samolepky.... za smluvní ceny

Kupuju něco novýho

Voyager

Příspěvek od Voyager »

djbobr píše:no jen upřesním, že jde o kapotu...a ne dveře. uděláme pokus. bud to vydrží nebo ne. :wink:
Ale on myslí něco jinýho...ne nasi kapotu. Cti predchozi prispevky :wink:

Voyager

Příspěvek od Voyager »

Dle zkušeností bych už nikdy nezahlazoval dveře po lištách kitem (Praská to. Přeci jen už je to moc i na skleněný tmel). Doporučuji odborné zavaření, nebo zacínování tak, aby se nezkroutil plech na dveřích. Původně jsem to chtěl taky zavařit ale dal jsem na radu že ten skleněný tmel to udrží. Omyl .... Výkyvy teplot a roztažnost materiálů dělá své. Objevují se malé krátké prasklinky na kraji dveří u pantu, kde nejsou ani vibrace po zavření dveří, takže to přisuzuji výkyvům teplot v Létě. A z čeho tak usuzuji, že je to teplotami ? Pod křídlem na pátých laminátových dveřích jsem měl zakitováno po stěrači. První léto bylo toto místo zastíněno křídlem a bylo chráněno od přímého slunce. Vše bylo OK. Druhé léto jsem křídlo sundal a toto místo bylo vystaveno přímému slunci. Už v Červnu, tedy na začátku léta kdy začínali vysoké teploty a rpalo na to přímé slunce, to začalo praskat. Takže jsem to dal do původního stavu a namontoval zadní stěrač. Co se týče laminování na blatníky tak to je OK. Je to laminované na dobře zrsněný původní lak. Prahy jsou taky zatím OK. Nemám problém s kroucením karoserie a taky veškeré laminování je bez problémů. Takže jestli mi auto zůstane, tak dveře půjdou vybrousit a asi zaletovat cínem po celé délce.

PS: Co se týče prodeje mého auta ... nepočítám s tím že ho někdo za tu cenu koupí (níže určitě dobrovolně nepůjdu), takže jsem relativně v klidu. Každopádně po zralé úvaze musím vyčerpat všechny možnosti řešení mých problémů. Taky po jistých událostech tady bych chtěl zase chodit s hlavou vzhůru :wink: i za cenu prodeje auta. Ale to je jen na okraj. Mou situaci prosím nerozebírat. Děkuji. :wink:[/quote]

Aha aha... Tak jestli ty prahy a laminat drzej dobre tak to je supr, osobne sem se bal tudle technologii pouzit ve vetsi mire, ale kdyz slysim ze to nezlobi tak to na neco vyuziju:))
Jinak co se tyce kitu, tak uz se nakou chvili kolem aut motam a jeste sem se nestkal s tim ze by kit na slunci praskal. Pride mi to az nelogicky, protoze pri opravach aut kit pouzivame hojne a auta bez problemu jezdej. Tak me napada jedna vec a tou je kvalita kitu, ovsem nevim jakej pouzivas tak nemohu posoudit...

AdieuD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AdieuD »

Voyager píše: Aha aha... Tak jestli ty prahy a laminat drzej dobre tak to je supr, osobne sem se bal tudle technologii pouzit ve vetsi mire, ale kdyz slysim ze to nezlobi tak to na neco vyuziju:))
Jinak co se tyce kitu, tak uz se nakou chvili kolem aut motam a jeste sem se nestkal s tim ze by kit na slunci praskal. Pride mi to az nelogicky, protoze pri opravach aut kit pouzivame hojne a auta bez problemu jezdej. Tak me napada jedna vec a tou je kvalita kitu, ovsem nevim jakej pouzivas tak nemohu posoudit...
To mi prave vrta hlavou... jakna listy u dveri... zatmelis to sam, ale zavarit? to tezko...
I'm a bitch, I'm a lover
I do not feel ashamed
I'm nothing in between

Jardafox
Moderátor

Příspěvek od Jardafox »

AdieuD píše:
Voyager píše: Aha aha... Tak jestli ty prahy a laminat drzej dobre tak to je supr, osobne sem se bal tudle technologii pouzit ve vetsi mire, ale kdyz slysim ze to nezlobi tak to na neco vyuziju:))
To mi prave vrta hlavou... jakna listy u dveri... zatmelis to sam, ale zavarit? to tezko...
zavaří to klempíř
Fiat Panda 1.2 >> AR 155 2.0 TS >> BMW E30 318i >> AR Giulietta 2.0 TD >> Ford Sierra 2.0i DOHC >> Saab 9000 CSE 2.0t >> AR 164 2.5 TD >> Ford Sierra 2.0i >> Lancia Lybra 2.4jtd

AdieuD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AdieuD »

Panda píše: zavaří to klempíř
Ja vim... ale zase prachy navic :lol:
I'm a bitch, I'm a lover
I do not feel ashamed
I'm nothing in between

WRCteam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WRCteam »

noo sem zvedavej to co mate zavareny naq fotkach nabodovany tak to popraska.. a to mraceni.. to nejsou body to sou smrkanecky... ale tak to je muj nazor....
wrceho mazlicek a dvojcatko a http://www.tuningxcars.com/

instalater
Kontaktovat uživatele:

Voyager píše:Jinak co se tyce kitu, tak uz se nakou chvili kolem aut motam a jeste sem se nestkal s tim ze by kit na slunci praskal. Pride mi to az nelogicky, protoze pri opravach aut kit pouzivame hojne a auta bez problemu jezdej. Tak me napada jedna vec a tou je kvalita kitu, ovsem nevim jakej pouzivas tak nemohu posoudit...
tak já to trochu upřesním :wink: nepraská kit jako takový ale právě hranice tmelu a tmeleného materiálu. Roztažnost kovu je jiná jak roztažnost tmelu a styčná plocha u lišt je úplně jiná než když kituješ velkou vrstvu na velké styčné ploše. Na autě je toho kitovaného dost, vše stejným tmelem ale jediné co praská bylo to co jsem popisoval a právě ty zakitované lišty. Ty zatmelené lišty taky nepraskají po celé délce ale jen se od kraje v délce cca 2cm objevují prasklinky cca. na dvouch dveřích :wink:
BXclub

instalater
Kontaktovat uživatele:

djbobr píše:no jen upřesním, že jde o kapotu...a ne dveře. uděláme pokus. bud to vydrží nebo ne. :wink:
ono je celkem jedno co tmelíš. V debatě jde o to co dělá velká vrstva tmelu
BXclub

Beaver

Příspěvek od Beaver »

instalater píše:
Navic bych poznamenal, ze vzhledem k ohrevu kapoty od motoru a jejiho opetovneho chladnuti tam o praci materialu vlivem teplot nebude nouze :wink:
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"

djbobr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od djbobr »

Beaver píše:
instalater píše:
Navic bych poznamenal, ze vzhledem k ohrevu kapoty od motoru a jejiho opetovneho chladnuti tam o praci materialu vlivem teplot nebude nouze :wink:
asi si založim sázkovou kancelář a budu uzavírat sázky na délku výdrže materiálu ...... 8) a třeba pak tu kancelář vytuneluju :stavka:
Prodávám Felicii 1.3.MPi

Gravírování, vyřezávání - plast,dřevo,plech,samolepky.... za smluvní ceny

Kupuju něco novýho

Voyager

Příspěvek od Voyager »

WRCteam píše:noo sem zvedavej to co mate zavareny naq fotkach nabodovany tak to popraska.. a to mraceni.. to nejsou body to sou smrkanecky... ale tak to je muj nazor....
Jo mas recht ze to nevypada na fotce dobre, protoze s COckem zacinam, ale vedle tech "smrkancu" sou tam i dobry svary. Nejdriv sem to totiz varil na slabej proud a blbe, ale pak (kdyz mi odbornik poradil) sem to dal na 6tku a uz sem delal jen ty krasny a dobry:)))))))))

Voyager

Příspěvek od Voyager »

instalater píše:
Jo taky abych dal konkretni priklad - kdys sem delal svyho Voyagera, tak mel uplne shnilej zadni lem blatniku - jenze u nas bych na to tezko shanel naky nahradni dily, a vyvarit se to nedalo, tak se co nejvic odbrousila rez, povrch se chem.osetril a puvodni tvar sem vytvoril pomoci skelneho kitu (v nejsilnejsim miste cca1,5 cm vrstva). Uz to bude rok po laku, jezdil sem s tim v lete, stalo to na slunci a jezdim s tim i ted v zime a zatim zadne problemy... A to neni zdaleka jedine misto na aute kde je dost kitu (i kdyz uz jen max 0,5cm).

Odpovědět

Zpět na „Exteriér - styling a elektronika“