tryvett píše:Dik všem co mi veri ze to zvadlu. Na to ze mi 17 a jeste nemam ani PAPIRY mam docela dost napadu na tuning. Uz jsem byl na par tuningovych srazech. Jestlize nesplasim nejakou Škodovku s motorem zepředu, tak pujdu do Š 120 jak jsem to chtel. Ale nebudu s timto autem jezdit po silnicich, ale vždy dorazim s navesnym vozikem za osobnim autem nebo přimo s ODTAHOVKOU až k branam tuning srazu a tam POFARIM uz ve svem aute!!!Chci se zeptat, jestli je MOC tezké si vyrobit spoilery, spise FORMU na ne.Dik vsem tryvett
Nehodlam Te kritizovat ci tak nema to cenu...
Ale dobrou radu Ti dam. Kup si nejake literatury o automobilech (je toho hafo)a zacni se trochu zajimat o technicke veci. Pokud teda doopravdy chces neco za ten rok dokazat. Ja jsem taky kdysi zacinal a to tim, ze jsem si kupoval ruzne literatury, casopisy pro automechaniky atd. a teprve pak jsem se zacal orintovat co a jak funguje , co to vse obnasi, co je realne a co ne...
Anonymous píše:Můžu dat motor do Š 120 dopředu?? Chci si vytvořit 5. dveře a ozvučit tak auto. Potřebuji ale vedět, zda mi toto projde kontrolou Potřebuji vědět o tom víc. Pošlete mi všechno co o tom soudite. Dik
Technickou ti to neprojde ani náhodou a když tě chytnou čerti, tak uvidíš!
S takovým autem pak nebudeš moct jezdit v normálním provozu!!!
tryvett píše:Dik všem co mi veri ze to zvadlu. Na to ze mi 17 a jeste nemam ani PAPIRY mam docela dost napadu na tuning. Uz jsem byl na par tuningovych srazech. Jestlize nesplasim nejakou Škodovku s motorem zepředu, tak pujdu do Š 120 jak jsem to chtel. Ale nebudu s timto autem jezdit po silnicich, ale vždy dorazim s navesnym vozikem za osobnim autem nebo přimo s ODTAHOVKOU až k branam tuning srazu a tam POFARIM uz ve svem aute!!!Chci se zeptat, jestli je MOC tezké si vyrobit spoilery, spise FORMU na ne.Dik vsem tryvett
1.) Promiň, ale myslím si že v 17 to sám doopravdy nezvládneš!!!
2.)Forma není těžká udělat, ale musí být perfektně zevnitř vykitováná, aby ti díly, který z ní pak máš byly perfektně hladký a ty jsi je nemusel ještě navíc kitovat!
3.) Pamatuj si, že tuning v dnešní době je jen a jen o penězích, protože bez peněz pořádný tuningový auto nevyjede!
Anonymous píše:Můžu dat motor do Š 120 dopředu?? Chci si vytvořit 5. dveře a ozvučit tak auto. Potřebuji ale vedět, zda mi toto projde kontrolou Potřebuji vědět o tom víc. Pošlete mi všechno co o tom soudite. Dik
Technickou ti to neprojde ani náhodou a když tě chytnou čerti, tak uvidíš!
S takovým autem pak nebudeš moct jezdit v normálním provozu!!!
nechci ti brát iluze, ale to co ty tady popisuješ je podle mě hovadina. Lidi který maj škodovky tak je maj právě proto že maj motor vzadu což moc jinech aut nemá, má to specifický jízdní vlastnosti a celkově má to auto něco do sebe. Ten motor co tam chceš dávat je v pohodě, ale rozhodně bych ho necpal dopředu. Musel bys zesílit nosy vyřezat kufr. použít nápravu z jinýho auta který má motor vepředu a celej ten předek vyztužit a kdyby se ti to náhodou povedlo tak potom jen doufat že s tím nikdy nenabouráš. Jinak technickou neprojdeš ani když dáš do š120 motor z favorita, takže tvá otázka na technickou způsobilost je dost naivní. Jinak Já mám motor z fava a když mě chytnou policajti tak mi chvíli auto obdivujou a pak mě radši pustěj, v horším případě dostaneš pokutu ale rozhodně ti nevemou techničák a tak. Jinak jestli máš zbytečný prachy tak se do toho pust ale pochybuju že na to máš. Ale pokud máš šikovnýho klempíře a mechanika a navíc máš zbytečnejch zhruba 300tis.kč tak se do toho pust ale ten výsledek stejně bude stát za ho.. Buď nech tu škodovku tak jak je a namontuj do ní ten motor co si psal ale do zadu a nebo si kup jiný auto. Já bych ti osobně doporučil abysis to nechal projít hlavou a neukvapoval ses. Hodně zdaru v zdělávání.
No já jen tak přileju trochu oleje do ohně - už jsem na webu zahlídnul nějakýho maníka (myslím, že z Velké Británie) a ten do Škodilaku zabudoval V8 dopředu a hnal (pochopitelně) kardanem zadek. Vyztužit a upravit jde všechno, je to jenom o penězích, ale je opravdu otázka, co z toho vlastně teda vznikne, Škodovka to opravdu už moc nebude
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm) "Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
skodavrs píše:nechci ti brát iluze, ale to co ty tady popisuješ je podle mě hovadina. Lidi který maj škodovky tak je maj právě proto že maj motor vzadu což moc jinech aut nemá, má to specifický jízdní vlastnosti a celkově má to auto něco do sebe. Ten motor co tam chceš dávat je v pohodě, ale rozhodně bych ho necpal dopředu. Musel bys zesílit nosy vyřezat kufr. použít nápravu z jinýho auta který má motor vepředu a celej ten předek vyztužit a kdyby se ti to náhodou povedlo tak potom jen doufat že s tím nikdy nenabouráš. Jinak technickou neprojdeš ani když dáš do š120 motor z favorita, takže tvá otázka na technickou způsobilost je dost naivní. Jinak Já mám motor z fava a když mě chytnou policajti tak mi chvíli auto obdivujou a pak mě radši pustěj, v horším případě dostaneš pokutu ale rozhodně ti nevemou techničák a tak. Jinak jestli máš zbytečný prachy tak se do toho pust ale pochybuju že na to máš. Ale pokud máš šikovnýho klempíře a mechanika a navíc máš zbytečnejch zhruba 300tis.kč tak se do toho pust ale ten výsledek stejně bude stát za ho.. Buď nech tu škodovku tak jak je a namontuj do ní ten motor co si psal ale do zadu a nebo si kup jiný auto. Já bych ti osobně doporučil abysis to nechal projít hlavou a neukvapoval ses. Hodně zdaru v zdělávání.
Docela bych s tebou nesouhlasil v tom, že Š120 s fáčkovým motorem neprojde technickou. Jde to udělat legálně, ale musí se provést některé úpravy. Musí to mít 4 pístkové brzdy vepředu a úhlovou zadní nápravu. Já měl 120ku s motorem favo 136 (46kW) a bylo to udělané legálně, vše bylo zapsaný v TP. Jak složité to bylo nevim, protože jsem ji už takhlr koupil. Na tohle téma je myslím článek na techwebu škoda.
Mirek píše:
Docela bych s tebou nesouhlasil v tom, že Š120 s fáčkovým motorem neprojde technickou. Jde to udělat legálně, ale musí se provést některé úpravy. Musí to mít 4 pístkové brzdy vepředu a úhlovou zadní nápravu. Já měl 120ku s motorem favo 136 (46kW) a bylo to udělané legálně, vše bylo zapsaný v TP. Jak složité to bylo nevim, protože jsem ji už takhlr koupil. Na tohle téma je myslím článek na techwebu škoda.
no tohle vyprávěj někomu jinýmu než mě. Já mám kompletně celý auto přestavěný a většinu dílů navíc nových. Na policajtech mi zdělili že musím mít vyjádření z Mladý Boleslavi a pak se možná budou obtěžovat. Prostě je to o tom kde a jaký máš na inspektorátu známý.
Mirek píše:
no tohle vyprávěj někomu jinýmu než mě. Já mám kompletně celý auto přestavěný a většinu dílů navíc nových. Na policajtech mi zdělili že musím mít vyjádření z Mladý Boleslavi a pak se možná budou obtěžovat. Prostě je to o tom kde a jaký máš na inspektorátu známý.
no tak co já vím, tak takovejch škodovek jezdí docela hodně, hlavně rapidek a pochybuju, že to všichni maj na černo nebo přes známý. co takhle zažádat o individuální výjimku? ono se spíš budeš potýktak s birokracií úředníků, než že by zrovna tohle nešlo legálně udělat.
no já to měl všechno napsaný v TP a byl jsem na technické a všechno O.K. Vadily jim snížený pružiny vepředu, narezlá parabola v předním světle a že ručka zabírá moc nahoře.
Jo a musí to mít ještě hřebenové řízení. Myslím že by to neměl být problém mít to legálně
No pánové podle toho co já vím tak do 120 se kdysi dali dávat fačkovské motory pod podmínkou těch brzd a dalších cipovin...bohuže ale od určité doby je to tak že je motor již náhradní díl tak už to nejde, tudíž jsou 120 které to maj legálně ale jsou i ty které jsou nelegálně přeďělané (těch je víc)...opravte mne mmýlím-li se...
no ona pravda je někde uprostřed. Ono záleží nejvíc na tom jaký blbec sedí na tom dané dopravním inspektorátu. Věc se má tak že na rapidy, š130,š 135,136 a škody 125, můžete ten motor namontovat bez jakýchkoli problémů a nikdo vám nebude dělat problémy, ale do škody 120 a 105 to povolené není. Přitom do š125 je to úplnej nesmysl, protože ta nemá ani čtyřpísty ani úhlovku. Alespoň tak mi to bylo řečeno u nás na inspektorátu. Prý bych musel nechat přetypovat kastli na š130 a k tomu chtějí vyjádření z Mladé Boleslavi. Jinak se to řeší tak, že si koupíte papíry i se štítkem ze 130 a převaříte ten štítek a je to všechno v poho, nikdo nic nepozná. A vůbec už to neřešte.
Presne jak to rika SkodaVRS, dneska uz to prepsat jde jen pres zname. Od 31.11.2003 vyrobce - Skoda a.a.s tuto prestavbu nedoporucuje, kvuli problemum s mazanim motoru. Coz ale neznamena, ze to nepovoluje. Ovsem jouzove na Evidencich to berou tak, ze nedoporucuje = zakazuje a prestavby utnuli. Sam mam nyni nelegalni auto.