problem s frekvenci DDR2

Vše co se točí kolem počítačů, her, mobilů a elektroniky

Moderátor: Rudi

Odpovědět
NeviM
Kontaktovat uživatele:

problem s frekvenci DDR2

Příspěvek od NeviM »

v kompech jsem jeste vetsi lama nez v jinejch vecech, tak to tak berte prosim, potreboval bych poradit, proc mi bezej RAMky jen na 133MHz, kdyz podporujou mnohem vic a deska taky... je to docela zasadni problem, komp je skoro nepouzitelnej vcera se mi dokonce sekal winamp jen treba pri rolovani po strankach na netu. V pripade potreby si reknete o doplnujici informace, zjistim snad cokoliv a predem diky za jakoukoliv pomoc 8)
Renault Safrane BITURBO Baccara Quadra 262hp (long-term reconstruction)
Renault Safrane V6-24v Baccara manual 190hp (daily car)

MartyCZe

Re: problem s frekvenci DDR2

Příspěvek od MartyCZe »

kolik udává výrobe max paměť?
Škoda RAPID 1.2 TSI 77kw
Škoda Fabia I. - Hromada Technických Problémů :) - bejvávalo :/

crocjirka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od crocjirka »

kolik tam mas modulu? neni jeden z tech modulu prave tech 133? protoze pote by se ostatni moduly podtaktovaly... kdyztak hod fotky tech modulu..
ex:opel tigra 1.4 16v,opel tigra 1.6 16v,peugeot 106 1.4 sport,seat leon 1.8T 200PS+,ibiza 1.9TDI 6L 170PS, octavia RS combi 1.8T
NOW: family car skoda octavia 2 RS combi 2.0TSI 200 teplejch poniku...
facebook.com/jiriprokopfotograf

Lio666

Příspěvek od Lio666 »

tam je akorat bordel v oznacenich... u Intelu se prenasi data vicekrat za jeden cyklus.. tzn musis tu frekvenci vynasobit..

http://cs.wikipedia.org/wiki/DDR2

takze mas nejspis DDR2-533 a problem sekani winampu apod je nekde jinde... koukni se na vyuziti procesoru (jestli nejaky ukol ho nevyuziva na 100% treba)...
Tigra C20LET@180kW

NeviM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NeviM »

no mam tam dva a je pravda, ze nejsou uplne stejny, ale porad oba maj o dost vetsi tu frekvenci, podle toho co je na nich napsany. Ja to vyfotim a tu desku taky a jeste info z CPU-Z hodim sem jakmile budu mit behem odpoledne chvilku. Vyuziti procesoru jsem taky sledoval a krome takovejch tech chvilek "kdy toho chci po kompu moc" mi prijde v poradku, i kdyz parkrat se mi stalo, ze to litalo treba mezi 80- 100% procentama, tak nejak podle me bezduvodne. Jinak jsem (nejen) kvuli tomu preinstaloval i windowsy (a musim znovu, tyhle jsou njaky divny) a porad stejny. Ani v BIOSU zadny nastaveni, jak mi taky nekdo radil. Jinak treba videa na TyTrubko, i kdyz nacitat se stihaj s prehledem, tak se taky sekaj. Hodim co nejdriv to dodatecny info, jinak zatim diky 8)
BTW. ma nejakej smysl, abych zkusil ten jeden vyhodit, jestli se neco stane s tou frekcenci, kdyz uz to budu rozdelavat kvuli foceni (jinak je to 512MB+512MB a procesor celeron asi 2,6GHz a deska nejaka posahana, zjistim)?

crocjirka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od crocjirka »

no zas na jednu stranu co bys chtel od stareho krapu.. kdyz kazda verze SW je narokove rozezranejsi a rozezranejsi.... ps, udelal bych test disku, test ram.... vycistil chladice na procesu, graficke karte a nic se nestane, kdyz vycistis zdroj... dale bych provedl napr burn-in test...
ex:opel tigra 1.4 16v,opel tigra 1.6 16v,peugeot 106 1.4 sport,seat leon 1.8T 200PS+,ibiza 1.9TDI 6L 170PS, octavia RS combi 1.8T
NOW: family car skoda octavia 2 RS combi 2.0TSI 200 teplejch poniku...
facebook.com/jiriprokopfotograf

NeviM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NeviM »

no tak je to komp na chalupu, od kteryho nechci nic vic, nez aby zvladal Chrome vcetne videí (ale klidne prejdu na operu kdyz to pomuze, vim ze chrome si jede s kazdou dalsi kartou dalsi proces), winamp a sem tam si neco prehrat v KM playeru, to je zrhruba vsechno. Ale jestli v dnesni dobe ani na to nestaci, tak se neda svitit a poresim nejakou o trochu mensi sunku no. Jdu to teda vypnout a kouknout na ty pameti, jestli to teda neni v poradku, vzhledem k tomu, co pise Lio666 a uvidime jestli vymyslite nejaky reseni ktery sam zvladnu vyresit :lol: jinak HW jsem docela nedavno cistil, ja tam prave daval ty pameti misto puvodnich 2x256, protoze jsem predtim myslel, ze jich je proste malo a proto je to takovej shit.

NeviM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NeviM »

Tak ta frekvence je v pořádku, je to přesně jak psal Lio666. A problem mam prej v pomalym disku, na kterym mam system. Takže přehodit system na rychlejší disk, tenhle vyrazit a mělo by být po problémech 8) Tak díky všem 8)

Odpovědět

Zpět na „IT sekce“