Mrtvý pixely u LCD - jak se jich vyvarovat při koupi?
Moderátor: Rudi
Mrtvý pixely u LCD - jak se jich vyvarovat při koupi?
Zdar,
budu kupovat menší LCD TV na chatu (taková ta kombinace 22-24´monitor s TV tunerem) a řeším jak nedospět k tomu mít doma zařízení s mrtvými pixely.
Jak se toho nejlíp vyvarovat?
Co mě tak napadá:
1.) nákup někde v kamenným shopu, kde daný kus vyzkouším
Problém: asi vyšší cena, menší okruh obchodů + je to někde vůbec možný? Jsem z Prahy.
2.) nákup přes Net s doručením poštou (tj. bez převzetí na krámě) + vrácení bez udání důvodu do 14d.
Problém: zase zpátky cesta na poštu a posílám věci zpět s vírou, že se vše vyřeší. Navíc poštovný jde asi za mnou, že? Jde vůbec věc rozbalit a vyzkoušet a poslat zpět?
3.) nákup od výrobce, který garantuje 0 mrtvých pixelů
Problém: je někdo takový?
Jak byste to řešili vy? Nebo už dneska jsou ty LCD technologie tak vymakané, že je tenhle problém minulostí?
budu kupovat menší LCD TV na chatu (taková ta kombinace 22-24´monitor s TV tunerem) a řeším jak nedospět k tomu mít doma zařízení s mrtvými pixely.
Jak se toho nejlíp vyvarovat?
Co mě tak napadá:
1.) nákup někde v kamenným shopu, kde daný kus vyzkouším
Problém: asi vyšší cena, menší okruh obchodů + je to někde vůbec možný? Jsem z Prahy.
2.) nákup přes Net s doručením poštou (tj. bez převzetí na krámě) + vrácení bez udání důvodu do 14d.
Problém: zase zpátky cesta na poštu a posílám věci zpět s vírou, že se vše vyřeší. Navíc poštovný jde asi za mnou, že? Jde vůbec věc rozbalit a vyzkoušet a poslat zpět?
3.) nákup od výrobce, který garantuje 0 mrtvých pixelů
Problém: je někdo takový?
Jak byste to řešili vy? Nebo už dneska jsou ty LCD technologie tak vymakané, že je tenhle problém minulostí?
MSG
Re: Mrtvý pixely u LCD - jak se jich vyvarovat při koupi?
Já postupoval dle bodu 2. - odzkoušel, prohlédl a jakmile jsem ten mrtvý pixel našel nemohl jsem od něj odtrhnout zrak... Tak mně vadil, že jsem zboží vrátil - samozřejmě že poštovné hradíš ze svého.
Ad bod 3.) Tuším, že něco podobného nabízí samsung a možná ještě někdo - ale určitě se to projeví i v ceně...
Ad bod 3.) Tuším, že něco podobného nabízí samsung a možná ještě někdo - ale určitě se to projeví i v ceně...
ex - VW PASSAT 1.9 AFN
aktuální - FÍKUS ST 225
aktuální - FÍKUS ST 225
ad 2... staci, kdyz si neco objednas pres internet a vyzvedes osobne... pote i tak plati 14denni lhuta...
ex:opel tigra 1.4 16v,opel tigra 1.6 16v,peugeot 106 1.4 sport,seat leon 1.8T 200PS+,ibiza 1.9TDI 6L 170PS, octavia RS combi 1.8T
NOW: family car skoda octavia 2 RS combi 2.0TSI 200 teplejch poniku...
facebook.com/jiriprokopfotograf
- F.l.a.n.e.l.
když jsem nedávno kupoval LCD telku, tak říkali, že 3 pixely je nějaká povolená hranice vadnosti nebo jak bych nazval...
Autoservis, diagnostika, geometrie, zprostředkování STK, přihlášení, evidenční kontroly,...
Škoda Rapid 130 (2,0i 16v) Budíž ti země lehká. Děkuju ti za vše
Škoda Rapid 130 (2,0i 16v) Budíž ti země lehká. Děkuju ti za vše
jak píše flanel.. např LG a Samsung má ve speckách tři tmavé/světlé body samostatně na celém panelu a méně než čtyři pohromadě (LG) ale to je u nižších řad, jak je to s vyššíma netuším
Takže si vlastně kupuješ tv, s tím že může být vadná a nelze to považovat jako pádnej důvod pro reklamaci, bo je to dle specifikací výrobce
..takže pak jedině 14 dní bez udání důvodů
Takže si vlastně kupuješ tv, s tím že může být vadná a nelze to považovat jako pádnej důvod pro reklamaci, bo je to dle specifikací výrobce
..takže pak jedině 14 dní bez udání důvodů
C20XE.
Jo, právě tu sviňárnu, že 1-n pixelů vadných=žádný důvod k reklamaci, znám. Sice ne osobně, ale asi by mě jeblo.
S tím vrácením je to teda tak, že by to člověk zase zabalil a poslal zpět s nějakým dopisem, aby mu poslali prachy zpět na účet?
To, že to člověk rozbalí a vyzkouší je ok?
(samozřejmě, že bych to rozbaloval / zabaloval maximálně opatrně, ale stejně to asi bude poznat)
S tím vrácením je to teda tak, že by to člověk zase zabalil a poslal zpět s nějakým dopisem, aby mu poslali prachy zpět na účet?
(samozřejmě, že bych to rozbaloval / zabaloval maximálně opatrně, ale stejně to asi bude poznat)
MSG
jj normalka... btw ale bejt tebou radsi bych si priplatil za par kc a koupil bych to u renomovaneho prodejce... mironet, alza, czc...
ex:opel tigra 1.4 16v,opel tigra 1.6 16v,peugeot 106 1.4 sport,seat leon 1.8T 200PS+,ibiza 1.9TDI 6L 170PS, octavia RS combi 1.8T
a já bych koupil v kamenné prodejně s PC nějaké šméčko, nejzákladnější model (na chatu bohatě stačí). Ten bych si nechal v prodejně zapnout a pokud by vše bylo OK, tak zaplatil.
Nafta & benzín
ta tolerance známá věc jako to, že když chceš někoho zadřít tak mu o tom řekneš. Ono pokud není přímo proti tobě tak si jednoho bohu hned tak nevšimneš, ale jak je začneš hledat a najdeš tak už ho vidíš pořád To je pak na výměnu
Ford Mondeo TDCI (96kw)
Škoda Fabia, taková benzínová zdechlina.....
Škoda Fabia, taková benzínová zdechlina.....
vždyť to byla v létě nějaká aférka, že si lidi objednali přes net zrcadlo, odfotili celou dovolenou a po dovolené odeslali zpět (14dní bez udání) a prachy domu.....MSG píše:Jo, právě tu sviňárnu, že 1-n pixelů vadných=žádný důvod k reklamaci, znám. Sice ne osobně, ale asi by mě jeblo.
GIV VRT ALH
- habitat3
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ted jsem kupoval lcd k pc samsung a tam byla nejaka garance na 0 pixelu..