Chiptuning od ABC
Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_
Chiptuning od ABC
Dobrý den.
Nechal jsem si udělat chiptuning od firmy ABC Tuning Group a.s. a jak čtu zkušenosti, asi jsem udělal velkou chybu.
Chtěl bych se tedy zeptat, jaké máte zkušenosti s chiptuningem od této firmy? Opravdu je to tak nebezpečné pro motor?
Mám Subaru Impreza WRX, model 2002, 160kW (218PS) a výkon mi byl zvednut o 30PS, točivý moment o 62Nm. Pocitově se výkon opravdu zvedl, takže nějaká změna byla provedena. Teď mám ale strach, jestli mi to nemůže zničit motor. Opravdu to může být až tak nebezpečné? Je případně možné se nějak vrátit na původní hodnoty v řídící jednotce?
Díky
Nechal jsem si udělat chiptuning od firmy ABC Tuning Group a.s. a jak čtu zkušenosti, asi jsem udělal velkou chybu.
Chtěl bych se tedy zeptat, jaké máte zkušenosti s chiptuningem od této firmy? Opravdu je to tak nebezpečné pro motor?
Mám Subaru Impreza WRX, model 2002, 160kW (218PS) a výkon mi byl zvednut o 30PS, točivý moment o 62Nm. Pocitově se výkon opravdu zvedl, takže nějaká změna byla provedena. Teď mám ale strach, jestli mi to nemůže zničit motor. Opravdu to může být až tak nebezpečné? Je případně možné se nějak vrátit na původní hodnoty v řídící jednotce?
Díky
Re: Chiptuning od ABC
mno, zaprve ukazali ti graf z brzdy? jinak abc tuning jsou znamy sarlatani a zlodeji
ex:opel tigra 1.4 16v,opel tigra 1.6 16v,peugeot 106 1.4 sport,seat leon 1.8T 200PS+,ibiza 1.9TDI 6L 170PS, octavia RS combi 1.8T
NOW: family car skoda octavia 2 RS combi 2.0TSI 200 teplejch poniku...
facebook.com/jiriprokopfotograf
Žádný graf jsem nedostal.
Mám se tedy bát, že mi to zničí nebo poškodí motor? Mám případně možnost nějak se bránit?
Mám se tedy bát, že mi to zničí nebo poškodí motor? Mám případně možnost nějak se bránit?
přidali ti jen palivo nebo i tlak turba?
Podle jejich slov mi upravovali palivovou mapu.
Graf z brzdy nemám, jelikož mi to dělali v Olomouci, kde nemají tuto možnost. Mohu si prý ale zajet do Brna nebo Prahy a tam mi to mohou změřit.
Graf z brzdy nemám, jelikož mi to dělali v Olomouci, kde nemají tuto možnost. Mohu si prý ale zajet do Brna nebo Prahy a tam mi to mohou změřit.
smazano
Naposledy upravil(a) Taboo dne 20 úno 2012 10:37, celkem upraveno 1 x.
IQ stylingem nenahradis.
Od nich máme všechny služebáky a zatim žádný problém.Taky jsem slyšel špatné reference,ale řekl bych že to je z dob dávno minulých
Díky za příspěvek.
Nevím, co je jak možné/nemožné a reálné/nereálné. Jen vím, že chiptuning se dělá relativně běžně bez dalších úprav. Otec si třeba na svém BMW 530d nechal udělat také chiptuning bez dalších úprav a najezdil na tom 200 tisíc kilometrů a žádné problémy se neobjevily. Věřím, že ten motor se opotřebovává víc, ale pokud je to dobře udělané, tak si myslím, že by to snížení životnosti nemělo být prakticky poznatelné (resp. auto bude na odpis dřív, než by se dokázal projevit rozdíl mezi nečipovaným a čipovaným motorem).
Tohle je můj laický pohled na věc.
A mě jde právě o to, jestli z informací, které jsem poskytl (případně mohu ještě něco dalšího zkusit zjistit), je možné nějakým způsobem říct názor na to, jestli daná úprava může být bezpečná nebo se mám pokud možno co nejdřív začít zabývat tím, jak danou úpravu vrátit do tovární podoby.
Motor má teď necelých 102 tisíc kilometrů a auto je pravidelně servisované v oficiálním servise. Pokud by daná změna znamenala, že se problémy objeví během pár tisíc kilometrů (nedejbože dřív), tak to musím začít řešit pokud možno hned. Pokud to ale znamená, že se problémy mohou objevit za 150 tisíc, tak bych se tím teď asi opravdu nezabýval.
A ještě jen tak mimochodem - firma avizovala snížení spotřeby při stejném stylu jízdy. Je to vůbec u tohoto vozu možné, pokud byla opravována jen palivová mapa?
Nevím, co je jak možné/nemožné a reálné/nereálné. Jen vím, že chiptuning se dělá relativně běžně bez dalších úprav. Otec si třeba na svém BMW 530d nechal udělat také chiptuning bez dalších úprav a najezdil na tom 200 tisíc kilometrů a žádné problémy se neobjevily. Věřím, že ten motor se opotřebovává víc, ale pokud je to dobře udělané, tak si myslím, že by to snížení životnosti nemělo být prakticky poznatelné (resp. auto bude na odpis dřív, než by se dokázal projevit rozdíl mezi nečipovaným a čipovaným motorem).
Tohle je můj laický pohled na věc.
A mě jde právě o to, jestli z informací, které jsem poskytl (případně mohu ještě něco dalšího zkusit zjistit), je možné nějakým způsobem říct názor na to, jestli daná úprava může být bezpečná nebo se mám pokud možno co nejdřív začít zabývat tím, jak danou úpravu vrátit do tovární podoby.
Motor má teď necelých 102 tisíc kilometrů a auto je pravidelně servisované v oficiálním servise. Pokud by daná změna znamenala, že se problémy objeví během pár tisíc kilometrů (nedejbože dřív), tak to musím začít řešit pokud možno hned. Pokud to ale znamená, že se problémy mohou objevit za 150 tisíc, tak bych se tím teď asi opravdu nezabýval.
A ještě jen tak mimochodem - firma avizovala snížení spotřeby při stejném stylu jízdy. Je to vůbec u tohoto vozu možné, pokud byla opravována jen palivová mapa?
Naposledy upravil(a) Bari dne 14 úno 2012 10:34, celkem upraveno 1 x.
S turbem se podle slov technika nic nedělalo - měnila se jen palivová mapa. Tam by tedy snad problém být neměl s nějakými špatnými tlaky turba. Pokud to tedy dobře chápu...
Palivo tankuji stále stejné - Natural 95 na OMV. Nikde jinde netankuji a ani netankuji žádný jiný typ benzínu.
S autem jezdím právě spíš decentně - 90-100km/h mimo město, 120-130km/h na dálnici. Nijak extra tomu nešlapu a ani se neženu často do předjíždění, pokud opravdu někam nespěchám.
Výsledek je asi takový, že budu věřit a doufat, že mi to motor nepodělá a že to vydrží. Snad to bude dobré...
Palivo tankuji stále stejné - Natural 95 na OMV. Nikde jinde netankuji a ani netankuji žádný jiný typ benzínu.
S autem jezdím právě spíš decentně - 90-100km/h mimo město, 120-130km/h na dálnici. Nijak extra tomu nešlapu a ani se neženu často do předjíždění, pokud opravdu někam nespěchám.
Výsledek je asi takový, že budu věřit a doufat, že mi to motor nepodělá a že to vydrží. Snad to bude dobré...
tak jen takova technicka: proc si teda zvysoval vykon? vzdit na tvoje potreby je to podle me vykonu habadej..
ex:opel tigra 1.4 16v,opel tigra 1.6 16v,peugeot 106 1.4 sport,seat leon 1.8T 200PS+,ibiza 1.9TDI 6L 170PS, octavia RS combi 1.8T
To nebylo jen o výkonu Byla to právě kombinace vyššího výkonu a nižší spotřeby A vyšší výkon je opravdu znatelný, teď to táhne opravdu hodně a jak pojedu do Brna, tak bych za nimi zajel nechat si to dát na válce na změření výkonu.
Je ale pravda, že ten chiptuning byl spíš takový "sen" a když se objevila tato velice lákavá nabídka, tak jsem to moc nerozmýšlel a udělal to. Snad nebudu litovat...
Jinak bych chtěl poděkovat všem, kteří se připojili do této diskuze a přispěli mi velice cennými názory a poznatky. Pokud někdo máte ještě něco, co bych třeba měl vědět, na co si dát pozor nebo prostě máte jen nějakou připomínku, uvítám každý věcný názor.
Je ale pravda, že ten chiptuning byl spíš takový "sen" a když se objevila tato velice lákavá nabídka, tak jsem to moc nerozmýšlel a udělal to. Snad nebudu litovat...
Jinak bych chtěl poděkovat všem, kteří se připojili do této diskuze a přispěli mi velice cennými názory a poznatky. Pokud někdo máte ještě něco, co bych třeba měl vědět, na co si dát pozor nebo prostě máte jen nějakou připomínku, uvítám každý věcný názor.
btw dali ti zaruku na upravu? myslim, ze dieselpower dava zaruky na provedenou upravu, ze to neznici motor..
Ano, dávají záruku 60 měsíců na řídící jednotku i na motor, pokud se nepletu. Teď zrovna nemám ten papír před sebou.
možná se na to koukám špatně ale vzhledem k tomu co máš za vůz si myslím že by si zasloužil mnohem obsáhlejší a kvalitnější úpravu výkonu než nějaký chipy a přehrávání jednotky...
To určitě ano. Jenže to by zase stálo mnohonásobně víc peněz a to se mi do auta dávat nechce. Já bohužel (nebo bohudík) nemám na auto tolik času, takže mi primárně slouží jako dopravní prostředek a ne jako "hračka". Tím chiptuningem jsem chtěl docílit nižší spotřeby spolu s lehce vyšším výkonem.
Větší úpravy by určitě stály desetitisíce korun a to se mi teď dávat do auta nechce. Navíc je to moje jediné auto, takže potřebuji, aby jezdilo a nestálo jen někde v servise na opravách/úpravách.
Ale pokud máte někdo nějaké dobré tipy, tak mi je sem můžete dát a já na to kouknu a zvážím, co by třeba přicházelo v úvahu.
Větší úpravy by určitě stály desetitisíce korun a to se mi teď dávat do auta nechce. Navíc je to moje jediné auto, takže potřebuji, aby jezdilo a nestálo jen někde v servise na opravách/úpravách.
Ale pokud máte někdo nějaké dobré tipy, tak mi je sem můžete dát a já na to kouknu a zvážím, co by třeba přicházelo v úvahu.
Přijďte se na naši Dyno. Muzem se podívat na skutečny vykon (na kolech), boost, palivové směsi atd.
Vsechno muzem opravit.
Vsechno muzem opravit.
Nechal jsem si auto prohlédnout ve Frýdku-Místku v EcuTek a bylo mi řečeno, že k žádné úpravě nedošlo. Žádná změna v palivové mapě nebyla, u tlaku turba žádná změna provedena také nebyla. Technik kontroloval i fyzicky řídící jednotku i dráty kolem ní i v motoru kvůli "šidítkům" a také nic nenašel. Poté auto testoval při jízdě s diagnostikou na počítači, kdy podle jeho zkušeností auto jede jako v originále a i hodnoty na počítači ukazovaly standardní hodnoty.
Nehledě na to, že podle technika z EcuTek musí být při nahrávání úprav připojené dodatečné napájení 12V u Imprezy WRX 2002 přímo z baterie, což technik z ABC připojené neměl, tím pádem ani žádnou úpravu provést nemohl.
Z toho vychází jen jedno - ABC Tunning Group a.s. jsou podvodníci! Naúčtovaly si 7200 Kč s DPH, ale k žádné úpravě vozu nedošlo! Když jsem jim volal, tak se brání tím, že prý ta změna v řídící jednotce není nijak poznat, ale že prý tam je. Že je ta změna prý neviditelná a nejde nijak poznat, že byla provedena.
Jsem zvědavý, jak se to dál bude vyvíjet... Budu muset dát auto na reklamaci k nim, ale nevím, co všechno mi tam budou dělat (aby tam ještě něco nepodělaly) a jak dlouho tam auto bude...
Každopádně všem doporučuji vyhnout se firmě ABC Tunning Group a.s. obrovským obloukem!! Jsou to podvodníci jak vyšití, kteří jen lákají na výhodné ceny, ale žádnou úpravu vozu neudělají!!
Nehledě na to, že podle technika z EcuTek musí být při nahrávání úprav připojené dodatečné napájení 12V u Imprezy WRX 2002 přímo z baterie, což technik z ABC připojené neměl, tím pádem ani žádnou úpravu provést nemohl.
Z toho vychází jen jedno - ABC Tunning Group a.s. jsou podvodníci! Naúčtovaly si 7200 Kč s DPH, ale k žádné úpravě vozu nedošlo! Když jsem jim volal, tak se brání tím, že prý ta změna v řídící jednotce není nijak poznat, ale že prý tam je. Že je ta změna prý neviditelná a nejde nijak poznat, že byla provedena.
Jsem zvědavý, jak se to dál bude vyvíjet... Budu muset dát auto na reklamaci k nim, ale nevím, co všechno mi tam budou dělat (aby tam ještě něco nepodělaly) a jak dlouho tam auto bude...
Každopádně všem doporučuji vyhnout se firmě ABC Tunning Group a.s. obrovským obloukem!! Jsou to podvodníci jak vyšití, kteří jen lákají na výhodné ceny, ale žádnou úpravu vozu neudělají!!
prachy zpět nedávají když si nespokojenys jejich softem?
- Ivan
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Koukám, že lidé jsou nepoučitelní. Než si půjdete nechat dělat "chiptuning", tak si prověřte reference. Sice ani toto není záruka úspěchu, ale je dobré už dopředu vědět, komu se vyhnout. A možná nejlepšá rada je vykašlat se na chiptuning u zcela sériových aut. Jak vidno, zázraky se nekonají a pokud ano, tak na úkor životnosti.
- phaeton_esc
"chiptuning" bez měření na brzdě od ABC o kterých se ví, že už v minulosti podělávali zákazníky...ne, autora nelituju
Fiat Stilo MW 1.6 16v LPG & Mazda MX-5 NBfl 1.8
No to si nejsem tak jistý. Když jsem mluvil s technikem, který danou úpravu prováděl, tak o této možnosti nemluvil. A v obchodních podmínkách na webu také nic o této možnosti psané není.
osobne bych podal trestni oznameni na neznameho pachatele..
No hlavně nechat si udělat "chip" bez brzdy před a po absolutně ztrácí smysl, nabulikuje ti každej co chce. Ale výsledek na papíře je prostě jasnej
KEHO rennsport
To ano, ale jet s tím na brzdu je pro mě docela problém, jelikož nejsem z města, kde by brzdu měly a do nejbližšího města s brzdou to mám daleko...
No hlavní problém je to, že sis nechal udělat chip bez brzdy. Brzdy před a po byl dle mě měl být standart u každé takovéto úpravy.
KEHO rennsport
No to jo, teď už to vím... Ale nepřikládal jsem tomu takovou důležitost, když bych kvůli brzdě musel jet docela daleko...
hlavne jim to nenech projit.. to je hlavni..
jen se tak zeptám, takže to zvýšení výkonu a snížení spotřeby byl jen klamný pocit? předpokladam takovej ,,placebo efekt", je vidět co vše stačí ke štěstí, když zjistili že nebyla provedena žádná změna?
Subaru Impreza GT (víkendovka)
Opel Manta B GT/E 2.0i 8v
Honda Accord 2.0is (daily)
Škoda Superb II, 2.0TDI 125kw (daily nr.2)
Opel Manta B 400 + c20xe (zatím pouze polotovar)...
Opel Manta B GT/E 2.0i 8v
Honda Accord 2.0is (daily)
Škoda Superb II, 2.0TDI 125kw (daily nr.2)
Opel Manta B 400 + c20xe (zatím pouze polotovar)...
crocjirka:
To je pro mě také hlavní. Ale máte někdo nějaký nápad, jak nejlíp se bránit?
janos666:
Sníženou spotřebu jsem neměl kdy sledovat, od chiptuningu jsem do té kontroly ve Frýdku najel asi 120km včetně cesty do Frýdku.
Pocit zvýšeného výkonu byl placebo efekt. Jednak jsem už teď dlouho pořádně nepřišlápl plyn na rozjezd (ono na sněhu to ani moc nešlo...) a také jsem si to asi jen sám sobě namlouval, že to jede lépe, když jsem věděl, že by to mělo jet lépe, protože jsem si zrovna koupil chiptuning...
To je pro mě také hlavní. Ale máte někdo nějaký nápad, jak nejlíp se bránit?
janos666:
Sníženou spotřebu jsem neměl kdy sledovat, od chiptuningu jsem do té kontroly ve Frýdku najel asi 120km včetně cesty do Frýdku.
Pocit zvýšeného výkonu byl placebo efekt. Jednak jsem už teď dlouho pořádně nepřišlápl plyn na rozjezd (ono na sněhu to ani moc nešlo...) a také jsem si to asi jen sám sobě namlouval, že to jede lépe, když jsem věděl, že by to mělo jet lépe, protože jsem si zrovna koupil chiptuning...