Docela me bavi, ze auta VW i Skodovky jsou plus minus to samy, prodavaji se za podobne ceny, lidi ve Skodovce podle me nedelaji min nez lidi ve VW a navic je to jeden koncern, takze by se dalo rict, ze zamestnanci Skodovky jsou zamestnanci VW. Tak mi nekdo objasnete, proc ten rozdil Kazdopadne zamestnanci Skodovky jsou jiste radi a slavi
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm) "Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
Me to samozrejme nijak zvlast neprekvapuje. Kdyz jsem delal v nejmenovane nadnarodni (nicmene Americke) korporaci, tak jsem dostal rocni bonus asi 10 tisic, sebrali nam stravenky, placenou nemocenskou a veskery dalsi benefity, rekli nam, ze je krize a musi se setrit a pak obeslali lidi s dekovnym newsletterem kde blahoprali k tomu, ze jsme udrzeli rust firmy a vydelali 15 miliard dolaru
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm) "Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
je to prehnane, proč myslite že ve škodovce pořad bojkotujou kvuli svým platům. Měl sem znamyho co tam dělal a radši se na to po dvou letech vykašlal. Za to nasrani to nestoji
ŠkodaRAPID 1.2 TSI 77kw Škoda Fabia I. - Hromada Technických Problémů - bejvávalo :/
A proč jako ne? Vždy i mzdy mají určitě rozdílné. Škodovka se vyrábí v ČR a VW v Německu. Každém státě je jiná životní úroven, jinak vyspělá ekonomika (mj. je ta česká na německé závislá),.... Já na tom nevidím vůbec nic divného, tak to prostě je a pořád bude. To je stejné jako třeba Německý a Český Kaufland.... taky si nemyslím, že v Německu si tam vydělají stejné peníze jako u nás.
Současnost:Kadett E 2,0 GSi cabrio & Calibra 2,5 V6 & Omega B 2,5 TD Minulost:Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadettů na díly
No to prave pochybuju, proto mi ten rozdil v odmenach prijde skutecne extremni.
m.artty píše:...Škodovka se vyrábí v ČR a VW v Německu...
No to neni tak uplne pravda (vyrabi se to vsude mozne po vsech certech), nicmene by z toho teda plynulo, ze vyroba Skodovek je zlatej dul a VW tak tak pokryjou vyrobni naklady a platy drahych Nemcu
"Je to naprosto nereálné…žijeme v jiném prostředí, prošli jsme zcela jiným vývojem,"
/prostě jsme chuji z východu a musíme držet hubu, ať nám to tady nezavřou /
No dobře, tak nevyrábí, ale montuje.... ikdyž to taky není úplně pravda.
Sova: Asi tak nějak. Oni jsou páni a jestli se to Čechům nelíbí, tak at tam nepracují... myslím si, že je tam nikdo nějak zvlášt nedrží.
Současnost:Kadett E 2,0 GSi cabrio & Calibra 2,5 V6 & Omega B 2,5 TD Minulost:Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadettů na díly
no to zas není až tak uplně pravda...žrádlo je v německu a třeba rakousku v podstate stejne drahý a nekdy i levnejší...
ale jiné veci jsou dražší to ano...nájmy, pojistky na auta...
No rozhodne neplati, ze by byl obed desetkrat drazsi. Mimo jine kolega se vratil z dovolene v Rakousku kde byl na lyze. Za obed dal prumerne 8 EUR, kvalita a porce nesrovnatelna s CR, takze 10x drazsi veci s nekonaji. Co se tyka volani z mobilu, maji ho napriklad Rakusaci naopak o dost levnejsi, Nemci zase maji levnejsi palivo, auta plus minus stoji stejne (krom Skodovek, ktery tam jsou levnejsi nez v CR ) atd. Jednim rohlikem bych si asi ja osobne nedovolil posuzovat celou zivotni uroven
nevim jak teď,ale když jsme jeli předloni do Belgie,tak nebyl problém v krámě narazit na blbou housku za 1 euro
zase se chytáš jednoho slova jak máš ve zvyku.Já to nadhodil jako příklad a asi jedinej Sova to tak nějak pochopil.Narážel jsem tim na to,že je tam prostě jiná úroveň a stejně jako já teda nemůžu argumentovat "jednim rohlíkem",ty nemůžeš argumentovat 1 litrem Naturalu.Ve výsledku se totiž defakto nemůže celkově srovnávat DE a ČR v těhlech hodnotách.Jak je to v Rakousku nevim,tam nejezdim
Naposledy upravil(a) biohazard dne 08 bře 2012 17:33, celkem upraveno 1 x.
biohazard píše:sry blbě zformulovaný.Jeli jsme do Belgie přes Německo a moje řeč se týkala Německa.V Belgii mi to ani tak drahý nepřijde / nepřišlo
no ono i tady máš pečivo za 15 korun...podle me to není o tom, že je to drahý ale proste jen kvalitní...
takovou hosku za tolik penez ti tady koupi zlomek lidí...
stací porovnat jak chutná rohlík v rakousku a u nás...
taky záleží kde tu housku koupis...jestli ráno u pekaře, nebo v noci na dalničním motorestu
ve směs s tebou souhlasim,ale jinak když se budem furt motat kolem toho jídla tady koupíš klidně v pekařství rohlík za 2kč dejme tomu a kvalitou srovnatelnej jak u sousedů.U nich přijdeš a dáš za něj v přepočtu třeba 20kč ... samozřejmě záleží kam člověk přijde.Stejně tak s tim výše zmíněnym obědem.To je sice pěkný,že se v Rakousku za 8eur naobědvám,ale to u nás taky a ještě si k tomu dám 2 piva a kdo mi bude tvrdit,že to u nás neni možný,tak ať zvedne prdel z gauče a hledá
Fakt malokdy nakoupis jidlo domu 10x draz nez v CR, prumerne to muze byt maximalne tak dvojnasobek a casto jsou drahy spis ruzny maly kramy (jako u nas). Jinak obed ve Spanelsku vyjde napriklad taky na dvojnasobek ceny v CR.
biohazard píše:To je sice pěkný,že se v Rakousku za 8eur naobědvám,ale to u nás taky a ještě si k tomu dám 2 piva a kdo mi bude tvrdit,že to u nás neni možný,tak ať zvedne prdel z gauče a hledá
Nepopiram, ja chodim na obed taky a utratim prumerne kolem stovky. Me jde o ten desetinasobnej nepomer mezi odmenama Kdyz chce uz teda nekdo argumentovat tou zivotni urovni a nakladama a tak...
hele muj osobní náhled na to je asi takovej (možná blbost,možná mám právdu),že Fauvé je prostě "stavební pilíř" koncernu a proč oni by si utrhovali od huby?Sem by se asi hodilo ... Co je doma to se počítá
Kolegové teď rozjíždějí dceřinou společnost v Německu a personálně si raději budou vše řešit u nás a na Slovensku. V Německu budou mít pouze pár obchoďáků - němců. A náklady na mzdy a odvody jednoho člověka jsou na úrovni cca 5 lidí u nás a na Slovensku.
Beaver píše:No rozhodne neplati, ze by byl obed desetkrat drazsi. Mimo jine kolega se vratil z dovolene v Rakousku kde byl na lyze. Za obed dal prumerne 8 EUR, kvalita a porce nesrovnatelna s CR, takze 10x drazsi veci s nekonaji. Co se tyka volani z mobilu, maji ho napriklad Rakusaci naopak o dost levnejsi, Nemci zase maji levnejsi palivo, auta plus minus stoji stejne (krom Skodovek, ktery tam jsou levnejsi nez v CR ) atd. Jednim rohlikem bych si asi ja osobne nedovolil posuzovat celou zivotni uroven
to myslíš asi nelegální heizöl bo nafta za 39-41, benzín přes 40Kč jinak 10x dráž tam určitě nemaj, ale tak Češi můžou bejt rádi, že vůbec něco dostanou
VW - Very Wonderful ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK
Jelikož bydlím v Mladý Boleslavi a dělám ve firmě pro naší Škodu, vezměte si jenom kolik je tady u nás(myslím tím Boleslav) cizinců., jenom díky škodovce, a navíc já když pujdu dneska na vedení že jsem s něčím nespokojenej tak mi řeknou "aha tak tobě se tady něco nelíbí? tak jdi, za bránou čeká fronta dalších lidí na práci!" Proto radči držíme huby a jsme rádi za to co máme tak to je jasný že mě vyhoděj a radči si naberou bulhara kterej to bude dělat s láskou protože takový peníze nikdy neviděl
A věřím tomu že v Německu to takhle určitě nefunguje
díváte se na to ze špatný strany
porovnejte si
kolik je minimální mzda
průměrný nájem
ceny energií jako teplo, plyn, elektřina
voda
ted si spočítejte kolik zbude němcovi z minimální mzdy a kolik si český člověk musí půjčit aby to vůbec zaplatil
jídlo se dá pořídit v německu za podobné peníze jako tady, jen vědět kde a ostatní zboží je na tom podobně, tady je ten hlavní nepoměr
na druhou stranu, je celkem jasné že škoda živí koncern a držela ho nad vodou při domělé krizi, a češi jsou národ který se neumí sjednotit
zkuste podnikat, naberte si partu lidí která postaví dům za rok, další která ho postaví za půl roku a další z ukrajinců která ho postaví také za půl roku a všichni ve stejné kvalitě a zamyslete se kolik by jste dali lidem z první party kolik z druhé a kolik ukáčkům, soudní lidi a těch je málo, první partu vyhodí a dalším dvěma dá stejně, ale to není případ většiny a natož němců, a ostatní, protože mají v první partě známé, tak těm nasypou, přesto že nevydělávají, druhou ohodnotí průměrem a na ukáčkách si zajistí platy pro sebe a pro tu první partu, to je bohužel demokracie, kde všichni neMAJÍ stejná práva a nikdy mít nebudou, a nikde, žádné společenské zřízení není schopné dát všem stejnou šanci a stejná práva, každé zřízení je bordel
IQ sice stylingem nenahradíš, taboo ti ho taky nezvedne, ale dokáže rozšířit brutálně obzory
http://www.odtahove-sluzby.cz
heh, chtěl bych bejt zaměstnancem tohoto koncernu, ale jsem bohužel v jiném...
loňský "mimořádně úspěšný rok" se projevil tak, že všichni zaměstnanci celosvětově dostanou jednorázově 600, nebo 300 eur rozděleno dle lokace...
i kdyby to bylo těch 300 eur sem rád za každou kačku.... v případě VW by mě ten rozdíl ale nasral , zaměstnanci porsche taky maj jendorázově dostat nějakejch 9000 eček...