záměna paliva
Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma
záměna paliva
........
Naposledy upravil(a) starter dne 11 kvě 2012 19:25, celkem upraveno 1 x.
odtah od 7kč/km 731810210
- hattori_hanzo
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: záměna paliva
Myslím že spíš než Tuning forum ti v tomhle případě pomůže znalec nebo právník . 

✠Luftwaffle✠
předběžně čekám nějakou reakci od místních právníků, občas se tu věci řeší....
klidně SZ
klidně SZ
a co ti řekli na benzince? to by si tam přece stěžovalo víc lidí, ne?
- david
- Kontaktovat uživatele:
Od koho je ten rozbor paliva? Bosch Servis Rada Soběslav?starter píše:zdravíčko, mám naftovou 1,6CR TDi a problém se týká záměny paliva, ne mou vinou ale na pumpě. Čerpačka měla asi mix nafty s benzínem a octa to samozřejmě nerozdejchala, předběžná cena opravy ve značkovým servisu je 70k kč a přišel jsem o záruku na palivový systém.
Boleslav po rozboru vstřiků a nafty zamítla reklamaci z důvodu použití nevhodného paliva, ještě se čeká jak dopadlo čerpadlo![]()
Prý to jiný nafťáci zkousnou, ale tahle 1,6ka je na kvalitu nafty náchylná, dokonce jsem bral jen premiový paliva. Někde se říká, že to kvůli zamrzání mixujou benálem![]()
Je nějaká možnost jak se tomu bránit? mám veškerou dokumentaci, výsledky z rozborů a paragony za celou dobu tankování.
Jak k tomu přijdu? to si mám před každým tankováním dělat rozbor nafty?
Vztahuje se na to havarijní pojistka?
díky za rady a názory
Pokud opravdu vyšlo ,že palivo z nádrže je špatný,tak už s tim neuděláš nic.Ale pokud je palivo odebraný z nádrže v pořádku,tak ti musí Škoda-Auto dokázat,že jsi pochybil.Za poslední dva týdny mám v práci 3x 2.0tdi a 2x 1,6tdi s údajně zadřenýma vstřikama kvůli špatnýmu palivu.Všechny posudky dělal pro Škoda Auto pan Rada ze Soběslavi,a vždy když jsem a nechal udělat test paliva od SGS tak bylo v pořádku.
....
Naposledy upravil(a) starter dne 02 říj 2013 11:49, celkem upraveno 2 x.
ano, vstřiky dělal Rada, palivo dělá nějaká jiná firma, jméno zatím nevím
- david
- Kontaktovat uživatele:
A ta nafta byla podle testu teda taky špatná?
- m.artty
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Předem se omlouvám za OT, ale zajímá mě to.
To se to takto pokazilo po jednom natankování nevhodného paliva?
To se to takto pokazilo po jednom natankování nevhodného paliva?
Současnost: Kadett E 2,0 GSi cabrio & Calibra 2,5 V6 & Omega B 2,5 TD
Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadettů na díly
Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadettů na díly
bohužel oni ti můžou říct cokoliv aby to nemuseli platit, prý je to dlouhodobý problém...
testovaná nafta byla ředěná
testovaná nafta byla ředěná
tak vina by měla být podle toho co píšeš na straně pumpy, ale pokud jsi to neřešil hned po natankování atd.. tak bude těžký něco dokazovat
Par pravniku tady je, napr. Ivan tak mu klido pisni sz ze tady je toto tema 

vzhledem k ceně opravy opravdu zkusit znalce, ale tak třeba tu napíše ještě někdo jako david, kterej s tím má taky nějakou zkušenost 

VW - Very Wonderful
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK
tady je odpověď, pokud se to nezjistí hned ten den tak je smolík
citace:
OTÁZKA: Dobrý den. Měl jsem poruchu na vstikovačích - naftový motor - oprava cca 50 000,-Kč a bylo mi řečeno, že to je způsobeno nekvalitní naftou. Mohu někoho žádat o náhradu škody?
Tomáš
Václav Loula Václav Loula: Vážený Tomáši, samozřejmě na reklamaci máte právo. Je zapotřebí předložit společnosti kde jste tankoval doklady o nákupu. Věrohodný vzorek nafty z nádrže vozidla odebraný za účasti prodejce paliva Vás i servisu. A provést analýzu v akreditované laboratoři . další postup podle závěrů analýzy . Pokud bude vzorek v pořádku -vyhověl normě jakosti pro naftu -nemáte šanci uspět. Proces zadření je většinou po delší době používání nekvalitní nafty (nečistoty, voda, nevyhovující parametr mazivost, přítomnost benzinových frakcí v naftě .) Prokázat by se muselo konkrétními vzorky z čerpání nekvalitní nafty . Pokud by se konkrétních vzorcích prokázala špatná mazivost , nevyhovující destilační zkouška apřítomnost benzinových frakcí je určitá pravděpodobnost uspět při náhradě škody . Někdy se stává ,že i servis svůj problém raději svede na palivo a bez chemické analýzy označí viníkem palivo. Václav Loula

citace:
OTÁZKA: Dobrý den. Měl jsem poruchu na vstikovačích - naftový motor - oprava cca 50 000,-Kč a bylo mi řečeno, že to je způsobeno nekvalitní naftou. Mohu někoho žádat o náhradu škody?
Tomáš
Václav Loula Václav Loula: Vážený Tomáši, samozřejmě na reklamaci máte právo. Je zapotřebí předložit společnosti kde jste tankoval doklady o nákupu. Věrohodný vzorek nafty z nádrže vozidla odebraný za účasti prodejce paliva Vás i servisu. A provést analýzu v akreditované laboratoři . další postup podle závěrů analýzy . Pokud bude vzorek v pořádku -vyhověl normě jakosti pro naftu -nemáte šanci uspět. Proces zadření je většinou po delší době používání nekvalitní nafty (nečistoty, voda, nevyhovující parametr mazivost, přítomnost benzinových frakcí v naftě .) Prokázat by se muselo konkrétními vzorky z čerpání nekvalitní nafty . Pokud by se konkrétních vzorcích prokázala špatná mazivost , nevyhovující destilační zkouška apřítomnost benzinových frakcí je určitá pravděpodobnost uspět při náhradě škody . Někdy se stává ,že i servis svůj problém raději svede na palivo a bez chemické analýzy označí viníkem palivo. Václav Loula
co to teda bylo za čerpačku ?
Mini Cooper 1,3 SPi & Mini Cooper S
+ some daily cars
+ some daily cars
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Leješ nějaké aditivum? Řekni, co to bylo za pumpu. Taky tankuju premiovou naftu a ještě přidávám aditivum, ale zajímalo by mě co to bylo za prémiové palivo. Děkuji.
Optimismus pramení z nedostatku informací 

tak auto je dle servisu po výměně vstřiků, čerpadla a nějakých trubek....
nejede a hlásí stejnou chybu jako předtím co jsem zůstal viset
tak jsem zvědav čím to bude, začínám mít pochybnosti
nejede a hlásí stejnou chybu jako předtím co jsem zůstal viset

tak jsem zvědav čím to bude, začínám mít pochybnosti
nebo nesmazana chyba z diagnostiky...MSG píše:to nakonec bude nějakej vypadlej konektor
http://www.facebook.com/djdoemixx