Jaký olej do auta, které jezdí občas?

Vše o úpravách motorů a vyfuků.

Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_

Odpovědět
m.artty
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Jaký olej do auta, které jezdí občas?

Příspěvek od m.artty »

Čeká mě výměna oleje v GSI, né že bych přejížděl, ale už je tam dlouho (má najeto tak 3000 km). Předchozí majitel a následně i já jsem do auta dával klasiku v podobě 10W40 (teď je tam Mogul). Jde mi o to, že s autem se jezdí maximálně 1x za týden, někdy ani to ne a jestli se po takovou dobu udrží olejový film nebo jestli jsou starty "nasucho". Proto pokud by existoval nějaký vhodnější olej pro takový provoz-neprovoz, tak ho tam klidně dám.

Motor Opel C20NE
auto má olejový chladič
styl jízdy od klidného projížďkového tempa po ostřejší jízdu na okrskách
Současnost: Kadett E 2,0 GSi cabrio & Calibra 2,5 V6 & Omega B 2,5 TD
Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadet na díly

SubTera

Re: Jaký olej do auta, které jezdí občas?

Příspěvek od SubTera »

Dej tam olej se specifikaci dle mazaciho planu resp. jeho novodoby ekvivalent, jelikoz norma pouzivana v 90. letech jiz zanikla resp. byla nahrazena. Bez problemu pouzij i nejlevnejsi olej. Jsou pouze oleje dobre a jeste lepsi, jen je dulezite drzet se pokynu vyrobce. Idealni patrne bude 10W40 GM/Opel, ktery si tu muzes cestou na Prahu vyzvednout :lol:

maRkus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maRkus »

SubTera píše:Dej tam olej se specifikaci dle mazaciho planu resp. jeho novodoby ekvivalent, jelikoz norma pouzivana v 90. letech jiz zanikla resp. byla nahrazena. Bez problemu pouzij i nejlevnejsi olej. Jsou pouze oleje dobre a jeste lepsi, jen je dulezite drzet se pokynu vyrobce. Idealni patrne bude 10W40 GM/Opel, ktery si tu muzes cestou na Prahu vyzvednout :lol:

8) 8) :lol: :lol:
AUTOSERVIS, PNEUSERVIS, AUTOSKLO, RYCHLOSERVIS, mechanické práce, klempířina, lakovaní, odtah vozidel. (Praha 5) - SZ nebo 603 909 767, http://www.freshlak.cz" onclick="window.open(this.href);return false;

https://www.flickr.com/photos/130435261@N04/" onclick="window.open(this.href);return false;

SPEEDY
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SPEEDY »

Abych to zbytečně neokecával...Subtera má pravdu :D Je jedno, co do toho naliješ, jen to pravidelně měň ;)
EXPRESNÍ PŘEPRAVA KUSOVÝCH ZÁSILEK NA TRASE BRNO - PRAHA - BRNO TÝŽ DEN OD PODÁNÍ - INFO: 608 771 206

kucik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kucik »

Když je tu tohle téma, tak se zeptám. Co si myslíte o nalití oleje z náklaďáku do osobáku? Nejsou náhodou oleje pro náklaďáky kvalitnější, protože pracují v náročnějších podmínkách?
mazda MX-6 coupe GD 2.0 16v - summer car
peugeot 405 SRi 2.0 - ex winter car
škoda fabia 1.2 htp - daily

fereros2

Příspěvek od fereros2 »

tak to by mě taky zajímalo, mám nějaký zdroj Medvědího oleje do kamionu :lol:

m.artty
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.artty »

OK, budu tedy pokračovat v zavedeném 10W40 :D

Díky za vyjádření názorů 8)
Současnost: Kadett E 2,0 GSi cabrio & Calibra 2,5 V6 & Omega B 2,5 TD
Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadet na díly

SubTera

Příspěvek od SubTera »

kucik: bez problemu, oleje plni nejnovejsi normy a napr. Scanie na takovy olej najede cca 60tkm. Nicmene, v motoru bych ho maximalne ponechal 15tkm, spis 10tkm (uz jen vzhledem k tomu, ze za nej patrne nebudes platit, tak si to muzes dovolit). Pokud chces olej pouzit do auta novejsiho nez 96, zkontroluj normy, u starsiho auta bych to uplne tak nehrotil, to byly nezmary a poradily si s cimkoliv, co mazalo. Vzdy vymen i filtr.

kucik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kucik »

Tak to je fajn, to si s tím auto z 87 musí poradit :-). Jen si říkám, jestli nebude vadit, když náklaďák je nafta a já to naleju do benzinu. Je to sice taky 10w-40, ale nevím, zda pro naftu není jiný než pro benzin. Výměnu po km neřeším, já měním vždy po roce a to mám najeto tak max 2000.

SubTera

Příspěvek od SubTera »

Hod sem odkaz na ten olej. Kdyby to bylo naopak, nebylo by to uplne idealni, ale kdyz to mas do 87ky a nejakyho bezne vyrabenyho motoru, tak se neni ceho bat.

kucik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kucik »

Odkaz bohužel nemám. Vím, že je to texaco 10w-40 plná syntetika pro DAF, ale nedaří se mi nikde na netu najít.

Odpovědět

Zpět na „Tuning motoru + výfuky“