Jaký olej do auta, které jezdí občas?
Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_
- m.artty
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jaký olej do auta, které jezdí občas?
Čeká mě výměna oleje v GSI, né že bych přejížděl, ale už je tam dlouho (má najeto tak 3000 km). Předchozí majitel a následně i já jsem do auta dával klasiku v podobě 10W40 (teď je tam Mogul). Jde mi o to, že s autem se jezdí maximálně 1x za týden, někdy ani to ne a jestli se po takovou dobu udrží olejový film nebo jestli jsou starty "nasucho". Proto pokud by existoval nějaký vhodnější olej pro takový provoz-neprovoz, tak ho tam klidně dám.
Motor Opel C20NE
auto má olejový chladič
styl jízdy od klidného projížďkového tempa po ostřejší jízdu na okrskách
Motor Opel C20NE
auto má olejový chladič
styl jízdy od klidného projížďkového tempa po ostřejší jízdu na okrskách
Současnost: Kadett E 2,0 GSi cabrio & Calibra 2,5 V6 & Omega B 2,5 TD
Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadettů na díly
Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadettů na díly
Re: Jaký olej do auta, které jezdí občas?
Dej tam olej se specifikaci dle mazaciho planu resp. jeho novodoby ekvivalent, jelikoz norma pouzivana v 90. letech jiz zanikla resp. byla nahrazena. Bez problemu pouzij i nejlevnejsi olej. Jsou pouze oleje dobre a jeste lepsi, jen je dulezite drzet se pokynu vyrobce. Idealni patrne bude 10W40 GM/Opel, ktery si tu muzes cestou na Prahu vyzvednout 

SubTera píše:Dej tam olej se specifikaci dle mazaciho planu resp. jeho novodoby ekvivalent, jelikoz norma pouzivana v 90. letech jiz zanikla resp. byla nahrazena. Bez problemu pouzij i nejlevnejsi olej. Jsou pouze oleje dobre a jeste lepsi, jen je dulezite drzet se pokynu vyrobce. Idealni patrne bude 10W40 GM/Opel, ktery si tu muzes cestou na Prahu vyzvednout

AUTOSERVIS, PNEUSERVIS, AUTOSKLO, RYCHLOSERVIS, mechanické práce, klempířina, lakovaní, odtah vozidel. (Praha 5) - SZ nebo 603 909 767, http://www.freshlak.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.flickr.com/photos/130435261@N04/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.flickr.com/photos/130435261@N04/" onclick="window.open(this.href);return false;
Abych to zbytečně neokecával...Subtera má pravdu
Je jedno, co do toho naliješ, jen to pravidelně měň 

EXPRESNÍ PŘEPRAVA KUSOVÝCH ZÁSILEK NA TRASE BRNO - PRAHA - BRNO TÝŽ DEN OD PODÁNÍ - INFO: 608 771 206
- kucik
- Kontaktovat uživatele:
Když je tu tohle téma, tak se zeptám. Co si myslíte o nalití oleje z náklaďáku do osobáku? Nejsou náhodou oleje pro náklaďáky kvalitnější, protože pracují v náročnějších podmínkách?
mazda MX-6 coupe GD 2.0 16v - summer car
peugeot 405 SRi 2.0 - ex winter car
škoda fabia 1.2 htp - daily
tak to by mě taky zajímalo, mám nějaký zdroj Medvědího oleje do kamionu 

- m.artty
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
OK, budu tedy pokračovat v zavedeném 10W40
Díky za vyjádření názorů

Díky za vyjádření názorů

Současnost: Kadett E 2,0 GSi cabrio & Calibra 2,5 V6 & Omega B 2,5 TD
kucik: bez problemu, oleje plni nejnovejsi normy a napr. Scanie na takovy olej najede cca 60tkm. Nicmene, v motoru bych ho maximalne ponechal 15tkm, spis 10tkm (uz jen vzhledem k tomu, ze za nej patrne nebudes platit, tak si to muzes dovolit). Pokud chces olej pouzit do auta novejsiho nez 96, zkontroluj normy, u starsiho auta bych to uplne tak nehrotil, to byly nezmary a poradily si s cimkoliv, co mazalo. Vzdy vymen i filtr.
- kucik
- Kontaktovat uživatele:
Tak to je fajn, to si s tím auto z 87 musí poradit
. Jen si říkám, jestli nebude vadit, když náklaďák je nafta a já to naleju do benzinu. Je to sice taky 10w-40, ale nevím, zda pro naftu není jiný než pro benzin. Výměnu po km neřeším, já měním vždy po roce a to mám najeto tak max 2000.

Hod sem odkaz na ten olej. Kdyby to bylo naopak, nebylo by to uplne idealni, ale kdyz to mas do 87ky a nejakyho bezne vyrabenyho motoru, tak se neni ceho bat.
- kucik
- Kontaktovat uživatele:
Odkaz bohužel nemám. Vím, že je to texaco 10w-40 plná syntetika pro DAF, ale nedaří se mi nikde na netu najít.