rychlý dotaz, jakou LED TV?

Pokec nejen o autech...

Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma

sedloň

rychlý dotaz, jakou LED TV?

Příspěvek od sedloň »

Ahoj,

mám na vás prozbu...ježíšek přinesl nějakou kešeni, rád bych koupil novou telku, ale nějak se v tom množství neorientuju. mám jen několik požadavků. úhlopříčka 105-115cm, LED podsvícení, fullHD, musí mít špičkovej obraz abych se z toho posadil na prdel...(koukám na filmy z netu, bylo mi doporučeno tv aspoň 200Hz a víc) cena do 15ti tisíc. a nemusí být 3D...

Díky všem!

LiberaleMiguel2

Re: rychlý dotaz, jakou LED TV?

Příspěvek od LiberaleMiguel2 »

Tak či tak bych počkal na slevy po Novém roce ;-)
JSEM ZPÁTKY NA SVÉM PŮVODNÍM PROFILU, TAKŽE COKOLIV PIŠTE NA LiberaleMiguel (bez dvojky)

D´ice

Příspěvek od D´ice »

Ledku a špičkovej obraz? Nejsem nějakej odborník přes elektroniku, ale jestli chceš špičkovej obraz tak spíš asi plazmu ne?
Life is too short to drive boring cars

pufko

Příspěvek od pufko »

Špičkový obraz budeš mať len vtedy ked budeš maš špičkovú kvalitu signalu. Fyziku neojebeš a daný panel má určitú velkosť zobrazovacieho bodu, je logické že čím väčšia uhlopriečka tým väčšie body to bude mať a aj s väčšej dialky sa bude treba na to pozerať.
Ak na takom TV pustíš nejaké AVI o velkosti 700MB tak sa posereš nie z kvality , ale z toho aký hnusný obraz to má, to isté platí pre klasický TV príjem, darmo stanice vysielajú vo FullHD ak má niekto doma len klasický prijímač, ktorý FullHD neprenesie, tou velkosťou ideš čiastočne sám proti sebe. Kludne môžeš pozerať aj filmy z netu, ale budú musieť byť vo FullHD kvalite

V12
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od V12 »

Ve Full HD u nas nevysila co ja vim zatim nic.....
R6 twin turbo + V10 + V12

sedloň

Příspěvek od sedloň »

abych to upřesnil, na telku budu koukat cca ze 3 m. někde jsem se dočetl, že pro tuto vzálenost je nejlepší úhlopříčka cca 110-115cm. Jasně, nemůžu čekat kvalitu obrazu jako u 4K(ultraHD)

Jde mi o to, abych na TV nebyly kostičky a černá byla černá a ne šedá...

D´ice

Příspěvek od D´ice »

asi bude nejlepší zajít někam do elektra a tam sám uvidíš která se ti bude obrazem zamlouvat nejvíc. Mě se hodně zamlouvají televize Samsung 8)
Life is too short to drive boring cars

pufko

Příspěvek od pufko »

V tom elektre ale budú premietať len to čo je FullHD, respektíve bude naladená stanica čo FullHD vysiela

H.o.m.i.e.

Příspěvek od H.o.m.i.e. »

Z vlastní zkušenosti vím že je nejlepší zvednout zadek od internetu a jít se podívat někam na prodejnu. Na všech televizích tam mají puštěné to stejné a okamžitě vidíš rozdíl v kvalitě obrazu. Samozřejmě že každá televize může mít jinak nastavené barvy apod.. ale sám uvidíš že některé mají prostě lepší obraz než jiné. Ono papírově jsou na tom třeba stejné ale na živo může mít jedna daleko lepší obraz než druhá. A není důležité jaké má parametry ale jak se ti jako potencionálnímu majiteli líbí obraz. Sám jsem tak kupoval před 3 lety televizi a dodnes jsem spokojen (Sony Bravia).

sedloň

Příspěvek od sedloň »

jasny, zadek zvednu, ale chtěl jsem tam už jít s konkretním typem a vybrat si telku live....a ne že budu na krámu 4 hodiny vybírat.

každopádně díky za rady...

SubTera

Příspěvek od SubTera »

4 hodiny vybiras a pak se na ni letas divas, na tom neni pro normalniho cloveka nic divnyho.
Auto taky nevybiras 10 minut.

pufko

Příspěvek od pufko »

Akože mám TV pustený tak 2x za rok, tak som si neuvedomil, že TV stanice nevysielajú vo FullHD, ale len v HD rozlíšení. Ak má TV teda display FulHD tak pri premietaní HD, respektíve akéhokolvek formátu, ktorý nieje FullHD bude dochádzať k interpolácii obrazu = obraz sa umelo naťahuje / prispôsobuje skutočnému rozlíšeniu samotného panelu.
To je to isté ako použiť malú fotku na pozadie monitora PC, vysledok je hnus, samozrejme čím väčší rozdiel tým horší obraz

Tak že na riť sa asi z kvality obrazu neposadíš pokial nebudeš premietať filmy vo FullHD kvalite, na to aby si videl čo kupuješ, by bolo dobré zobrať zo sebou USB kluč, na ktorý si buchneš film v menšom rozlíšení, treba si zistiť aký formát TV podporuje a pustiť si ho tam, predavač by s tým nemal mať problém

AlesiBoss

Příspěvek od AlesiBoss »

Mam Phillips s Ambilightem, uz nikdy bych nechtel jinou - nejde ani tak o obraz, ten je vcelku normalni, ale ten ambilight vzadu je genialni viz. video

http://www.youtube.com/watch?v=VaiO3GEzBPI" onclick="window.open(this.href);return false;
už nemám hnujdaj...

FOG

Příspěvek od FOG »

D´ice píše:Ledku a špičkovej obraz? Nejsem nějakej odborník přes elektroniku, ale jestli chceš špičkovej obraz tak spíš asi plazmu ne?
Počkej... ne.

Podívej se někde v obchodě na něco takovýho http://www.alza.cz/46-samsung-ue46f5370-d449363.htm" onclick="window.open(this.href);return false; - zapadá to do tvejch požadavků a chybu tím určitě neuděláš ;)
štyrykrátštyry tédéí

SubTera

Příspěvek od SubTera »

Tu jsem ted doporucoval kamaradce a uz by ji snad mela mit doma, kdybych ted kupoval TV, urcite tuto 8)

BIGPAPA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BIGPAPA »

a k čemu je dobry to blikání u té co ma doma Boss?
Svět by byl o mnoho bezpečnejší, když by každý před vstupem do letadla musel sníst kousek slaniny....

SubTera

Příspěvek od SubTera »

Kdyby to svitilo stale jednou barvou, vypadalo by to lip, u kamarada se mi to docela libi, protoze jinak ma realtivne nudnou stenu. U me doma by to podsviceni treba nebylo vhodny vubec.

gizmi

Příspěvek od gizmi »

Jako napsal kolega - kdyz kvalitni TV, tak plazma 8) A co se tyce "jit do kramu" podivat se, tak v beznych elektrokramech opravdu nenajdete TV naladenou tak, jak by to melo byt. Proste to nekdo postavi, prdne kable a zapne - to je vse. Navic kvalita prodavacu v elektru je v celku hodne mizerna (co by clovek za ty penize asi nechtel). Kazdopadne kdyz kvalitni TV, tak ale i kvalitni kabelaz, kvalitni zesik, repro, atd. Ja sel do Panasonica plazmy a proste kdyz to srovnam s jinejma, tak obraz nema konkurenci :) Otazkou je, kolik do toho chces narvat.

LiberaleMiguel2

Příspěvek od LiberaleMiguel2 »

Myslím, že to video k Ambilight ukázalo přesně na co to je, ne ?
JSEM ZPÁTKY NA SVÉM PŮVODNÍM PROFILU, TAKŽE COKOLIV PIŠTE NA LiberaleMiguel (bez dvojky)

BIGPAPA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BIGPAPA »

příjde mi to jako taková obdoba neonů pod autem 8) věc která je uplně k ničemu a nic to nepřidá :(
Svět by byl o mnoho bezpečnejší, když by každý před vstupem do letadla musel sníst kousek slaniny....

xciba

Příspěvek od xciba »

Kdyz Samsung tak od série 6400 první Samsung co ma právejch 100hz.. Aspoň at je na te ledce trošku lepší pohyb..popřípadě Sony w655 není zla..
Vauxhall omega 2.5V6 ->VXR edition -> crazy omega https://www.youtube.com/watch?v=cd65a5H3yHI -> MV6
Ford Fiesta ST150
Golf VI GTI

P.E.T.R

Příspěvek od P.E.T.R »

No nevim, ale doporučovat 5kovou řadu od Samsungu někomu, kdo chce kvalitní obraz, to je těžkej úlet. :D :D
Samsung je koukatelnej od 6ky nahoru, ale stejně to nikdy nebude žádnej zázrak.

Pokud jde o obraz, tak určitě plazmu od Panasonicu, ale bude to pravděpodobně přes 20t Kč za něco slušného.
Pokud to musí být LCD, tak nějaký vyšší model od Panasonicu, LG nebo Sharp, ale u Sharpu musíš překousnout hrozně udělané menu.
Aktuálně: :D
2000 Citroen Saxo VTS 1.6 16V 150hp 791kg
2001 Peugeot 607 3.0 V6 152kW
2000 Citroen Saxo VTS 1.6 16V
1999 Citroen Saxo VTS 1.6 16V
2003 Mercedes-Benz Vito II 2.2CDI 110kW
???? Škoda 120S
podval

pufko

Příspěvek od pufko »

Bez tak je len niekolko svetových výrobcov panelov pre TV, kedysi sa písalo o 5 - drobných nikto nerátal, zvyšok používa najčastejšie bud LG, alebo Samsung, vlastný panel používa Panasonic (Matsushita), mám dojem že Loewe, SONY netuším...
Ja tu mám kúsok od seba fabriku UMC Slovakia a oni všetko skladajú na LG paneloch, ked si u nich objedná Sharp, tak sa vyrobia TV Sharp, Ked si objedná Philips, tak vyrobia Philips, alebo kludne vlastnú značku, stačí si len objednať potrebné množstvo

xciba

Příspěvek od xciba »

Panasonic uz ma taky 3/4 panelu jinych nez jejich. jen je tam jejich nalepka :lol: a LG u ledky taktez pouze od 690s jinak opet pouze 50hz :lol: sileny letos.. :kladivo:
Vauxhall omega 2.5V6 ->VXR edition -> crazy omega https://www.youtube.com/watch?v=cd65a5H3yHI -> MV6
Ford Fiesta ST150
Golf VI GTI

Bobek

Příspěvek od Bobek »

A já si myslel, že plazmám už dávno odzvonilo..
Renault Laguna III phase 3, Initiale Paris, 110kw
Renault Mégane Grandtour GT, 151kw
Renault Mégane Grandtour GT220 162kw
Opel Vectra B Caravan 92kw

FOG

Příspěvek od FOG »

Bobek píše:A já si myslel, že plazmám už dávno odzvonilo..
Samozřejmě že odzvonilo, do budoucna je firmy nebudou vůbec vyrábět, takže kecy o tom, že je to ta nejlepší volba jsou zcestný...

Jinak ano, ten odkaz co jsem sem postoval, je nízká řada od samsungu, ale uvědomte si, že cenovej strop je 15k.
štyrykrátštyry tédéí

LuckyR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LuckyR »

Hehe přijď za mnou do Planea :D nicméně po Novém roce žádný slevy nebudou s tim nepočítejte.
Ono je problém, že aby jsi si z tý TV sednul na prdel, tak se určitě nevejdeš do 15K v 46" úhlopříčce. Tam by stála za řeč Samsung UE46F5500 nebo UE46F5370 ta má i satelitní tuner pokud máš třeba Skylink, nicméně zas nemá wifi.
Kdyžtak písni SZ kvůli dalšíu dotazu.
Španělští hřebci zemřeli..teď jezdím na německých konících
When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story.

pufko

Příspěvek od pufko »

Problém plazmy je skôr výrobná cena panela, tak že radšej tam buchnú LCD panel, celý TV predajú za jednakú cenu ako plazmu a ich zisk bude vyšší, o tom to odjakživa je. Spotrebitel to kúpi tak či tak

sedloň

Příspěvek od sedloň »

klucí, díky všem za reakce. od rána nedělam nic jinýho, než študuju telky a na některý jsem se šel i podívat. mám favorita, SAMSUNG UE46F6400 - http://www.datart.cz/-3D-televize-SAMSU ... attributes" onclick="window.open(this.href);return false; je to sice o 2 litry víc, ale to už je úděl, když člověk chce, aby to už něco umělo...co Vy na to?

AlesiBoss

Příspěvek od AlesiBoss »

BIGPAPA píše:příjde mi to jako taková obdoba neonů pod autem 8) věc která je uplně k ničemu a nic to nepřidá :(
to se seredne pletes :) obraz pusobi vetsi, dynamictejsi, koukat an tu tv je prijemnejsi a navic nemas v obyvaku takovou tmu (svetla od obycejnych svetel nejsou moc idealni), pokud se ti nelibi dynamicky ambilaight proste si tam nastavis stalou barvu (nekomu to vyhovuje vic), kazdoapdne me to sviiceni dle obrazu prijde lepsi, jak rikam, rozsiruje to opticky obraz (mozek to proste vnima lip)
už nemám hnujdaj...

Odpovědět

Zpět na „Pokec“