Práce v autosalonu?
Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma
Práce v autosalonu?
Je tu někdo, kdo v autosalonu pracoval, nebo pracuje? V pondělí jdu na pohovor, tak by mě zajímalo na co se celkově připravit. Pracovní pozice je prodejce automobilů - volvo a citroen. Budu rád za každý postřeh 

Life is too short to drive boring cars
- JOE_Cik
- Kontaktovat uživatele:
Re: Práce v autosalonu?
bigpapa prodava "Děs Auto"....
a jeste ho to baví a je plnej ideálů tak mozna poradi....
jinak ja delal u pežota prijimaciho technika a zadna slava...

Renault Clio 1,2 rv 97-plonkovka...SOLD
Renault Clio 1,8 16V-letadlo..SOLD
Renault Clio Sport 172 Ph2 rv02 - hají v garáži
Renault Megane Grandtour 1,5dCi rv18 - family wagen
Fiat Doblo Maxi 1,6 MTJ 120SX rv18 - služební
ja delal taky prijamiho technka opel/ford a asi uz nikdy 

ex:opel tigra 1.4 16v,opel tigra 1.6 16v,peugeot 106 1.4 sport,seat leon 1.8T 200PS+,ibiza 1.9TDI 6L 170PS, octavia RS combi 1.8T
NOW: family car skoda octavia 2 RS combi 2.0TSI 200 teplejch poniku...
facebook.com/jiriprokopfotograf
- JOE_Cik
- Kontaktovat uživatele:
mno ale pokud borec bude delat prodejce a bude mit relativne slusnyho sefa tak to asik enmusi byt spatny.....
staci umet oblbovat lidi .... 

Renault Clio 1,2 rv 97-plonkovka...SOLD
croc: Jak vidím tu kombinaci aut, tak se ani nedivím

tak ja tehdy mel pOPEL... a jako nemohl jsem si stezovat.. ale proste pristup toho servisu.. magorinec... workflow napicu.. atd..
ex:opel tigra 1.4 16v,opel tigra 1.6 16v,peugeot 106 1.4 sport,seat leon 1.8T 200PS+,ibiza 1.9TDI 6L 170PS, octavia RS combi 1.8T
- wesly.TDI
- Kontaktovat uživatele:
namaž si uši hovnama, at majitel vidí že umíš lézt dobře do prdele a prodáš tím pádem kupu aut 

Pokud tě přijmou, pravděpodobně budeš časem jebán
. Je možné, že se tam v posledních pár letech něco změnilo, ale vzhledem k tomu, jak se tam zaměstnanci (až na pár výjimek) stále střídají to moc optimisticky nevidím... Ale brát ti chuť nehodlám, třeba ti to sedne 

foto.handbrakers.net
Rapid 130, 320i e90
Rapid 130, 320i e90
mi přijde, že mě od toho chcete spíš odradit
rapid05: víš něco konkrétního jak to tam chodí?

rapid05: víš něco konkrétního jak to tam chodí?
Před pár lety jsem tam strávil pár měsíců souvislý praxe a dělalo tam několik kamarádů. Osobně bych tam pracovat nechtěl (to se ale netýká jen CC, ale autorizáků obecně).
V žádným případě tě ale nechci odrazovat, jdi do toho, pokud nemáš nic vyloženě lepšího, uvidíš, třeba to bude OK.
V žádným případě tě ale nechci odrazovat, jdi do toho, pokud nemáš nic vyloženě lepšího, uvidíš, třeba to bude OK.
foto.handbrakers.net
Rapid 130, 320i e90
Rapid 130, 320i e90
co poradit.... naštuduj si nejprodávanější modely volva/citrónu a ukaž jestli dokážeš poradit "zákazníkovi" upřesnit jeho výběr
jinak nevim jak u volva nebo citroenu, ale u VW vybíraj lidi na pozici prodeje manažeři z Porsche ČR s.r.o.
každopádně hodně záleží na lidech co jsou v baráku... pokud to nefunguje jako jeden tým tak to nebude fungovat nikdy...

jinak nevim jak u volva nebo citroenu, ale u VW vybíraj lidi na pozici prodeje manažeři z Porsche ČR s.r.o.
každopádně hodně záleží na lidech co jsou v baráku... pokud to nefunguje jako jeden tým tak to nebude fungovat nikdy...
to je asi praxe odněkud z francouzskejch vod... a nebo od přijímacích techniků?JOE_Cik píše:staci umet oblbovat lidi ....
Svět by byl o mnoho bezpečnejší, když by každý před vstupem do letadla musel sníst kousek slaniny....
je treba nejaky konkretni souhrn vlastnosti co musi clovek mit? nikdy jsem nic takovyho nedelal, takze fakt poradne netusim. Slusny vystupovani, vstricnost a snazit se vyhovet zakaznikovi, to asi urcite ne? Mit trosku prehled o jednotlivych modelech, to bych se naucil v tom problem nevidim.
Bigpapa: nejaky konkretni pripad jak to probiha kdyz prijde potencionalni zakaznik by nebyl?
Bigpapa: nejaky konkretni pripad jak to probiha kdyz prijde potencionalni zakaznik by nebyl?

chválit až k posrání.... jako u všech prodejních pozic 

Nosce te ipsum - know thyself
"Be the change you want to see in the world"
Kadett GSi 16v - "redtop" fan
Gallery: kubi-gsi.rajce.idnes.cz
NABÍZÍM ODBORNÉ PŘEKLADY Z ANGLIČTINY DO ČEŠTINY - VÍCE SZ
"Be the change you want to see in the world"
Kadett GSi 16v - "redtop" fan
Gallery: kubi-gsi.rajce.idnes.cz
NABÍZÍM ODBORNÉ PŘEKLADY Z ANGLIČTINY DO ČEŠTINY - VÍCE SZ
Bigpapa: TO bude tím, že porshe "skoupilo" skorko všechny prodejny VW, hlavně Hellera 

- petanek192
Tak koncern se prodava sam ne

Švédská kvalita...to není turek u mašiny v Německu co si myslí, že DAS auto se spokojí se svým jménem z dob co to dělal Herr Němec
Saab 2,3Turbo AERO , POWERFLEX , EBC , WEBASTO , NIVOMAT
Saab 2,3Turbo AERO , POWERFLEX , EBC , WEBASTO , NIVOMAT
ne to je tim, že Porsche ČR je importerem VW.... co se týče samotnýho prodeje tak jeho sítí je Porsche Inter autojajiN píše:Bigpapa: TO bude tím, že porshe "skoupilo" skorko všechny prodejny VW, hlavně Hellera

Svět by byl o mnoho bezpečnejší, když by každý před vstupem do letadla musel sníst kousek slaniny....
A taky je to tím, že Porsche vlastní nějakej pan Piëch... ano, ten pan Piëch, co je de facto v čele koncernu
Bad things happen when good people pretend nothing is wrong. - Corey Mother Fuckin´Taylor
- LuckyR
- Kontaktovat uživatele:
Hele já dělám v obchodě 2 roky, prodávám sice elektro, ale myslím, že u aut bude dost věcí podobných. Tobě i šéfovi půjde hlavně o to ne prodat auto, ale prodat co nejdražší, potažmo to z kterýho máte co největší zisk v co největší palbě.
U nás by to fungovalo asi takhle, zeptáš se člověka jakou má zhruba představu, zjistíš co vlastně potřebuje a co by asi chtěl. Tohle auto za 300K je dobrý, jezdí a moc nežere, ale má ho každej druhej, tohle za 500K už je pecička, hezkej design, malá spotřeba slušná výbava, ale tenhle bourák za mega, ten vám budou sousedi závidět, plná palba, nízká spotřeba, super motor, výkon, koženej interiér, pecička design, to a to a to..a ještě k tomu leasing od nás a za půl hodiny ho máte doma pane
Málo kdo mi řekne já si vezmu ale přece jen tu mrdku telku za 6K místo týhle rakety za 15K 
Tohle pomohlo mě v kšeftě a většinou prodám co já chci
Asi prostě budou chtít vidět, že víš jak na to, máš tah na bránu a chceš prachy.
Jinak souhlasím s BIGPAPA, nastuduj si nejprodávanější modely, ukaž že trochu rozumíš motorům technickejm termínům. Nauč se něco málo o značce a historii firmy.
Buď slušnej, ale ráznej, vystupuj inteligentně a oblek je samozřejmostí. Pevnej stisk při podání ruky taky něco vypoví
U nás by to fungovalo asi takhle, zeptáš se člověka jakou má zhruba představu, zjistíš co vlastně potřebuje a co by asi chtěl. Tohle auto za 300K je dobrý, jezdí a moc nežere, ale má ho každej druhej, tohle za 500K už je pecička, hezkej design, malá spotřeba slušná výbava, ale tenhle bourák za mega, ten vám budou sousedi závidět, plná palba, nízká spotřeba, super motor, výkon, koženej interiér, pecička design, to a to a to..a ještě k tomu leasing od nás a za půl hodiny ho máte doma pane

Tohle pomohlo mě v kšeftě a většinou prodám co já chci

Jinak souhlasím s BIGPAPA, nastuduj si nejprodávanější modely, ukaž že trochu rozumíš motorům technickejm termínům. Nauč se něco málo o značce a historii firmy.
Buď slušnej, ale ráznej, vystupuj inteligentně a oblek je samozřejmostí. Pevnej stisk při podání ruky taky něco vypoví

Španělští hřebci zemřeli..teď jezdím na německých konících
When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story.
When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story.
LuckyR: díky moc za vyčerpávající info. S tím oblekem mě to ani nenapadlo, ale asi to tak bude nejlepší
každopádně o víkendu budu studovat. Co jsem na to zhruba koukal tak Volva jsou v pohodě v tom se tak nějak orientuju, ale Citroeny to je hrůza 

Když už tu je toto téma. Je pozice prodejce obecně tak mizerně placená? Jeen kamarád dělal u VW, druhý prodával Hyundaie a oba se na to po krátké době vykvákli, protože třeli bídu s nouzí...
IF everything seems Under Ccontrol, you should Know, you're just not going fast EnoUgh.
Vavris: Záleží na dealerovi, ale obecně - je...
Bad things happen when good people pretend nothing is wrong. - Corey Mother Fuckin´Taylor
Je to tak, prodávám Škodu a VW užitkové. Není to úplně nejhorší, plat v mé praci není tak hrozny.Ale uz to není co to bejvalo musíš dobře umět word,Excel atd. Kdyz třeba klientovi tisknes nabídku, musíš znat výbavy,slevy, doporučit doplňky, příslušenství ( bacha na mystery) , hlavně dobře programy kterých je opravdu hodně opravdu hodně.
Jeste k těm prodejum tak pokud se bavíme o prodeji novych vozu tak koncern. Resp. Obecně skodovka ma peníze z prodejů(obchodu) a ne z marží..
Jeste k těm prodejum tak pokud se bavíme o prodeji novych vozu tak koncern. Resp. Obecně skodovka ma peníze z prodejů(obchodu) a ne z marží..
Prace prodejce novych vozu v CR je uz par let v zoufale krizi.
Vyjimku tvori opravdu premiove znacky. V kombinaci se zahranicnim majitelem to potom muze byt slusny zdroj obzivy. Bohuzel takove spolecnosti sou u nas spis vyjimkou.
Zlatou eru prodeje aut sem nezazil profesne ani ja. Ale historky o tom, jak se lidi rvali v Ackach a ojetiny, kluci chodili domu jen na par hodin zavrit oci a znova na plac. Ti chytri koupili par bytu po praze a ziji z toho dodnes. Pro novy auta chodili lidi s kufrikem penez a omega nebo frontera to byl tenkrat pojem. Marze byly v poradku a nikdo to neresil.
Druha vlna, kdyz se k rozpuku nadechli firmy v CR. A prodavali se fleetovy auta. Utracelo se a vsuchni si mysleli, ze to nema strop ani konec.
Bohuzel melo. Dneska je auto branze v prdeli. Trh je presyceny a dealeru je prilis mnoho. Breci a breci jak je to spatny, ale vetsina z nich porad funguje. Majitele porad jezdi v zime na golf. Ale ty nepojedes ani do Jizerek na bezky.
Vetsina opravdu dobrych prodejcu, ktere sem znal, uz v auto branzi nepracuje. Protoze proste nemohli uzivit rodiny. Jejich schopnosti vyuzili mobilni operatori, leasingovky, pojistovny a jine specializovane firmy.
Dnesni prodej novych aut prumernych znacek bude prevazne o komunikaci s vychcankem, kterymu venujes hodiny svyho casu, pujcis mu auto, udelas prvni posledni a on prijde s nabidkou od jinyho dealera o ctyri tisice nizsi. A bude je po tobe chtit. A ty mas na aute uz treba jen ty ctyri tisice. Takze kdyz neurves financovani, nejsou to slozity pocty.
A to te driv nebo pozdeji zacne unavovat. Dealer na aute treba jeste vydela, kdyz ma kliku a klient prijede v tech dvou letech kdy je auto v zaruce do servisu. Pak pojede stejne do garaze. U citroenu o tom nepochybuju. Ale tebe zaplati jen s te marze.
Do toho jeste dnes tolik oblibene mystery callingy a mailingy a mystery kokoti co ti polezou na prodejnu. To je silne demotivujici prvek.
Ten lesk, co to melo, uz to davno nema.
Prodejnich modelu jak na lidi je hodne. Znal sem kluky co lidi valcovali a nedali jim sanci odejit. Ale jak rikam, vetsina z nich uz to nedela.
Volvo neni spatny do zivotopisu a jestli ses mladej a uneses to a pouzijes to jako odrazovej mustek, proc ne.
Ale realita je v tomto oboru opravdu tvrda.
Jinak rozhodne oblek, pokusit se o sebejiste vystupovani. A hlavne nelhat.
Good luck
Vyjimku tvori opravdu premiove znacky. V kombinaci se zahranicnim majitelem to potom muze byt slusny zdroj obzivy. Bohuzel takove spolecnosti sou u nas spis vyjimkou.
Zlatou eru prodeje aut sem nezazil profesne ani ja. Ale historky o tom, jak se lidi rvali v Ackach a ojetiny, kluci chodili domu jen na par hodin zavrit oci a znova na plac. Ti chytri koupili par bytu po praze a ziji z toho dodnes. Pro novy auta chodili lidi s kufrikem penez a omega nebo frontera to byl tenkrat pojem. Marze byly v poradku a nikdo to neresil.
Druha vlna, kdyz se k rozpuku nadechli firmy v CR. A prodavali se fleetovy auta. Utracelo se a vsuchni si mysleli, ze to nema strop ani konec.
Bohuzel melo. Dneska je auto branze v prdeli. Trh je presyceny a dealeru je prilis mnoho. Breci a breci jak je to spatny, ale vetsina z nich porad funguje. Majitele porad jezdi v zime na golf. Ale ty nepojedes ani do Jizerek na bezky.

Vetsina opravdu dobrych prodejcu, ktere sem znal, uz v auto branzi nepracuje. Protoze proste nemohli uzivit rodiny. Jejich schopnosti vyuzili mobilni operatori, leasingovky, pojistovny a jine specializovane firmy.
Dnesni prodej novych aut prumernych znacek bude prevazne o komunikaci s vychcankem, kterymu venujes hodiny svyho casu, pujcis mu auto, udelas prvni posledni a on prijde s nabidkou od jinyho dealera o ctyri tisice nizsi. A bude je po tobe chtit. A ty mas na aute uz treba jen ty ctyri tisice. Takze kdyz neurves financovani, nejsou to slozity pocty.
A to te driv nebo pozdeji zacne unavovat. Dealer na aute treba jeste vydela, kdyz ma kliku a klient prijede v tech dvou letech kdy je auto v zaruce do servisu. Pak pojede stejne do garaze. U citroenu o tom nepochybuju. Ale tebe zaplati jen s te marze.
Do toho jeste dnes tolik oblibene mystery callingy a mailingy a mystery kokoti co ti polezou na prodejnu. To je silne demotivujici prvek.
Ten lesk, co to melo, uz to davno nema.
Prodejnich modelu jak na lidi je hodne. Znal sem kluky co lidi valcovali a nedali jim sanci odejit. Ale jak rikam, vetsina z nich uz to nedela.
Volvo neni spatny do zivotopisu a jestli ses mladej a uneses to a pouzijes to jako odrazovej mustek, proc ne.
Ale realita je v tomto oboru opravdu tvrda.
Jinak rozhodne oblek, pokusit se o sebejiste vystupovani. A hlavne nelhat.
Good luck
eX Opel Astra G 1,8 16V OPC Styling
eX Corsa C low and slow
Astra H 1.9CDTi
eX Corsa C low and slow
Astra H 1.9CDTi
fuuu...no co na to říct. Je mi 23 a byla by to moje první práce, něco v tomhle směru jsem chtěl vždycky zkusit, auta mě baví tak proč ne. Co se týče peněz, tak to se nejspíš dozvím až na pohovoru, u inzerátu bylo uvedeno od 15 tis., zase na druhou stranu pracovní doba po-pá 9-17.30, což se mi taky zamlouvá. Obecně co hledám práci tak se zaměřuji na dvě oblasti. Jedno je prostě cokoliv okolo aut (mám ekonomku, takže výběr poněkud užší) a druhá varianta, že mám řidičák i s profesákem C+E(ale bez praxe). Ve středu se mám dostavit na další pohovor, tentokrát ohledně ježdění, ale mělo by to být jednosměnný, takže snad to nebude taková pakárna. Každopádně díky všem za užitečné informace 

Hloupě se zeptám, o co se jedná?Berry_MLK píše:...oblibene mystery callingy a mailingy a mystery kokoti...

hodnocení prodejců.... jak mailové odpovědi, tak jednání po telefonu a i jak funguje v přímým procesu prodeje
hodnotí se třeba - zjištění potřeb, nabídka vozu, nabídka předváděcí jízdy atd... dost často i boty

hodnotí se třeba - zjištění potřeb, nabídka vozu, nabídka předváděcí jízdy atd... dost často i boty

Presne jak pise BigPapa.
Hodnoti se i kolikrat zazvonil telefon, otevrene otazky, kolik oslovis volajiciho jmenem, pozvani do salonu atd.
Mail je asi jasnej. Rychlost odpovedi a forma.
No a mystery na provozovne je nastrcenej clovek od agentury co predstira ze di chce koupit vuz.
Pozn. Neprodavam auta ale v oboru jsem od ukonceni skoly.
Prodaval sem ojetiny hned po skole v autorizovanym servisu. Ojetiny sou specificky. Konkurence je, ale stav ojetin a jejich duveryhodnost stejna neni.
Hodnoti se i kolikrat zazvonil telefon, otevrene otazky, kolik oslovis volajiciho jmenem, pozvani do salonu atd.
Mail je asi jasnej. Rychlost odpovedi a forma.
No a mystery na provozovne je nastrcenej clovek od agentury co predstira ze di chce koupit vuz.
Pozn. Neprodavam auta ale v oboru jsem od ukonceni skoly.
Prodaval sem ojetiny hned po skole v autorizovanym servisu. Ojetiny sou specificky. Konkurence je, ale stav ojetin a jejich duveryhodnost stejna neni.
eX Corsa C low and slow
Astra H 1.9CDTi
eX Corsa C low and slow
Astra H 1.9CDTi
- hattori_hanzo
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Prostě příjde člověk co se chová jako zákazník, ale jedná se o vyškolenýho "tajnýho agenta" kterej jak píše Bigpapa kontroluje od toho co a jak nabízíš až po vystupování, slovník a podobně. V horším případě hraje zmrda kterej na tebe zkouší všechny možný zmrdoviny, chová se jako kokot a čeká jestli to vydržíš.
✠Luftwaffle✠
Na rozjezd po skole to spatny neni. Dost se tohl naucis, co se ti bude dal v zivote hodit.
Kravatka a kdyz vyspulej predvadecku, tim lip.
Jestli zivis jen sam sebe bude ok.
Kravatka a kdyz vyspulej predvadecku, tim lip.
Jestli zivis jen sam sebe bude ok.
eX Corsa C low and slow
Astra H 1.9CDTi
eX Corsa C low and slow
Astra H 1.9CDTi
- LiberaleMiguel2
Ti mystery kokoti jsou běžná věc ve spoustě oborů. Třeba na Shellkách jsou z nich dobře připosraní 

JSEM ZPÁTKY NA SVÉM PŮVODNÍM PROFILU, TAKŽE COKOLIV PIŠTE NA LiberaleMiguel (bez dvojky)