Problémy Punto GT

Máš nebo jsi měl problém s autem? Zde ti ho pomůžeme vyřešit :)

Moderátor: Idaho

Kane13
Moderátor

Problémy Punto GT

Příspěvek od Kane13 »

Pánové motoráři, obracím se na vás s prosbou o rady.
Před nedávnem jsem si koupil Punto GT. Během projížďky mi všechno přišlo v pořádku, ale po cestě domů, cca 150 km, jsem zjistil, že auto "cuká" ve vyšších otáčkách. Záhy se ale zjistilo, že v autě byly nevhodné kabely ke svíčkám. Dalším problémem, který mě trápí doteď, je nízký volnoběh a silný zápach benzínu. Situace se ještě zhoršila dnes, kdy se začalo ozývat podivné chrastění z motorového prostoru, auto začalo vařit a nebylo možné jej uchladit ani jízdou na volnoběh z kopce. Po chvíli jsme zaznamenali taky bílý dým.
Kamarád mechanik slíbil, že mi s autem pomůže, ale s GT také nemá zkušenost.

Nevíte někdo...
- jaký tlak by mělo mít turbo? (To moje zabírá cca ve 2500 ot. a během okamžiku jde podle budíku až za hranici max tlaku)
- jaký je kompresní poměr u GT?
Případně můžete poradit s některým úkazem popisovaným výše?

Předem moc díky za jakýkoli konstruktivní náměty.
Bad things happen when good people pretend nothing is wrong. - Corey Mother Fuckin´Taylor

LiberaleMiguel2

Re: Problémy Punto GT

Příspěvek od LiberaleMiguel2 »

zápach benzínu + cukání - nechčije ti někde benzín ?
JSEM ZPÁTKY NA SVÉM PŮVODNÍM PROFILU, TAKŽE COKOLIV PIŠTE NA LiberaleMiguel (bez dvojky)

Kane13
Moderátor

Příspěvek od Kane13 »

Nechčije... to cukání se do jisté míry vyřešilo kabelama, ale auto stejně v horních otáčkách polevuje v tahu.
Bad things happen when good people pretend nothing is wrong. - Corey Mother Fuckin´Taylor

D´ice

Příspěvek od D´ice »

zkus kontaktovat uživatele reproboy nebo phob 8)
Life is too short to drive boring cars

ernst

Příspěvek od ernst »

nemohla se ti rozpadnout vrtulka vodní pumpy? a s tím benzínem bych mrknul na lambdu, nebo hadičky vedoucí do sání.
Naposledy upravil(a) ernst dne 23 úno 2014 23:32, celkem upraveno 1 x.
Soob 900NG B204l 136kw (zatím)

Gooder

Příspěvek od Gooder »

Nemůže být to škubání způsobené svíčkami? Corsa mi občas škubla(ale málo) -> výměna svíček a bez problému. Octavie mi to dělala celkem dost, kdykoliv při větší akceleraci, jakoby vynechávalo turbo. Myslel jsem, že to budou špatné zapalovací cívky. Mechanik řekl, že to spíš vidí na svíčky. Daly se nové a je po problému.

wesly.TDI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wesly.TDI »

možná umřelo těsnění pod palicí :wink: , koukni na olej a vodu, pokud je to ok, změř tlaky, myslím že bys neměl jít pod 10-11 :wink: , když jsem měl mrtvé Gt mělo tlaky 10-10-9-0 :D , ale to byl 1 ventil Ko, a kruhy a valce už taky byly docela KO.

Lukinho

Příspěvek od Lukinho »

jeto fijat

crocjirka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od crocjirka »

Gooder píše:Nemůže být to škubání způsobené svíčkami? Corsa mi občas škubla(ale málo) -> výměna svíček a bez problému. Octavie mi to dělala celkem dost, kdykoliv při větší akceleraci, jakoby vynechávalo turbo. Myslel jsem, že to budou špatné zapalovací cívky. Mechanik řekl, že to spíš vidí na svíčky. Daly se nové a je po problému.
ja jsem mel podobny problem a u me to nakonec byl pricpanej kat.. ;) ale zajimave bylo, ze se to projevovalo az po zahrati v 90%
ex:opel tigra 1.4 16v,opel tigra 1.6 16v,peugeot 106 1.4 sport,seat leon 1.8T 200PS+,ibiza 1.9TDI 6L 170PS, octavia RS combi 1.8T
NOW: family car skoda octavia 2 RS combi 2.0TSI 200 teplejch poniku...
facebook.com/jiriprokopfotograf

Kane13
Moderátor

Příspěvek od Kane13 »

wesly.TDI píše:možná umřelo těsnění pod palicí :wink: , koukni na olej a vodu, pokud je to ok, změř tlaky, myslím že bys neměl jít pod 10-11 :wink: , když jsem měl mrtvé Gt mělo tlaky 10-10-9-0 :D , ale to byl 1 ventil Ko, a kruhy a valce už taky byly docela KO.
Bojím se, že to bude to těsnění, snad ne prasklá hlava. Krom toho se bojím o turbo, ale bývalej majitel se dušoval, že je loni po repasi. A zacházím s ním jako s vlastní dívkou.

wesly.TDI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wesly.TDI »

Kdybys co potřeboval dej vědět, seženeme něco z PL :wink:

Kane13
Moderátor

Příspěvek od Kane13 »

Díky moc. Zjistím co a jak a případně napíšu 8)

ála.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ála. »

co vím, tak hlava byla dělaná před půl rokem, páč byla v prdeli, takže i to těsnění by mělo být ok...
Mazda MX-5 Sportive
Alfa Romeo GTV V6 TB
www.VinarskyDumSedlec.cz

Kane13
Moderátor

Příspěvek od Kane13 »

No, nevypadá to moc hezky. Existuje nějaká možnost, že tím, že turbo tlačí víc, to těsnění nezvládne? To mě napadá jako příčina, protože turbo tlačí na můj vkus dost pozdě (ale nemám srovnání), ale tlačí přes 1,6.

@.ála: Rozhodně nedávám vinu předchozímu majiteli, doufám, že to tak nepůsobilo.... :oops:

crocjirka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od crocjirka »

na 1.8T tlaci turbo tusim 1.7-18..
ex:opel tigra 1.4 16v,opel tigra 1.6 16v,peugeot 106 1.4 sport,seat leon 1.8T 200PS+,ibiza 1.9TDI 6L 170PS, octavia RS combi 1.8T
NOW: family car skoda octavia 2 RS combi 2.0TSI 200 teplejch poniku...
facebook.com/jiriprokopfotograf

wesly.TDI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wesly.TDI »

nad 1.6 :shock: , serie by něměla přelézt 1 bar si myslim, to turbo je tam na piču dole, zkontroluj zda je regulace WG ok (hadičky,hybnost) může to být přirezlé nebo seklé a tím pádem ti to turbo tlačí do nebes :wink: , a v tom případě bude určo seriové těsněni v pič :wink:

Kane13
Moderátor

Příspěvek od Kane13 »

@wesly: No, prostě dlouho se nic neděje (relativně) a od cca 2500 velice rychle vylítne až za červený pole...

Kane13
Moderátor

Příspěvek od Kane13 »

Tak menší update, pokud to někoho zajímá... Změřily se tlaky - na třech válcích okolo 7, na čtvrtým 4. Bývalej majitel říkal, že měl v minulosti už jednou propálenej píst. Krom toho regulace tlaku turba tam samozřejmě nebyla... Takže sundat hlavu a modlit se :kladivo: Obávám se, že tohle mi ale bývalej majitel "zapomněl" říct. Vzhledem k tomu, že tam motor dával si myslím, že to nejspíš musel vědět.

Venca Brody
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Venca Brody »

Tak to předpokládám je důvod k vrácení peněz a odstupu od smlouvy.. Nebo budeš řešit jinak?
EX citroen saxo 1,4vts,. EX bmw e36 316i,. EX BMW e36 328 iT,. EX Golf III 1,8i, OOOO A4b5 avant 1,9TDI, BMW e36 316i compakt
A teď jedna merdka OOOO A6C5 avant 2,8i quattro

Kane13
Moderátor

Příspěvek od Kane13 »

Vůbec nevím :(

Musíme zjistit jak moc je to vlastně v prdeli a potom uvidíme. Každopádně pokud to jen trochu půjde, pokusím se auto dát do kupy. Kastle je krásná (ve smyslu bez koroze) a motor se dá vždycky nějak vymyslet. V rozumných intencích, pochopitelně. Každopádně majiteli zavolám, po konzultaci s klukama, co mi to rozdělávali...

wesly.TDI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wesly.TDI »

no jakožto ex majitel GT, které jsem kopil ve stavu "jede na 3 válce, to bude kabelama" a nakonec se z toho vyklubala kupa překvapení :roll: , dnes můžu říct, že si připrav na GO vršku tak 5-7tis, pokud je už hrbolatý a netěsný i spodek nat se snad do dvacky vejdeš :wink: .....

Kane13
Moderátor

Příspěvek od Kane13 »

Nakonec jsem dospěl k tomu, že zítra volám majiteli a budu to chtít nějak řešit. Píst je v prdeli, turbo KO, některý hadice zalepený silikonem, BOV zapojený taky špatně... Je toho na můj vkus trochu moc. Uvidíme jak dopadnu, ale našlo se toho víc než dost a některý prvky se rozhodně dají chápat jako skrytý vady... Samozřejmě chápu, že auto má roky a bude mě něco stát, ale od udávanýho stavu je tohle na míle daleko...

Venca Brody
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Venca Brody »

Tak to přeji hodně štěstí v jednání s předchozím majitelem.. 8) Pak dej vědět jak jsi dopad. 8)
EX citroen saxo 1,4vts,. EX bmw e36 316i,. EX BMW e36 328 iT,. EX Golf III 1,8i, OOOO A4b5 avant 1,9TDI, BMW e36 316i compakt
A teď jedna merdka OOOO A6C5 avant 2,8i quattro

tholis
Moderátor

Příspěvek od tholis »

kane13: Držím palce, pokud je seriózní aspoň nabídne slevu 8)
" www.autowerks.cz "

Gooder

Příspěvek od Gooder »

Nechápu, že je někdo schopný něco nevykládat a potom je realita opakem :kladivo: Hodně štěstí, každopádně GO vršku za 5-7 tisíc mi přijde celkem jako dobrá cena 8)

wesly.TDI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wesly.TDI »

Tak my co máme za kopcem ty kluky polský ušatý si nemůžeme stěžovat :D

LiberaleMiguel2

Příspěvek od LiberaleMiguel2 »

wesly.TDI píše:Tak my co máme za kopcem ty kluky polský ušatý si nemůžeme stěžovat :D
to jsou pak aji kované ojnice za 8k atd :D
(sorry za OT)
JSEM ZPÁTKY NA SVÉM PŮVODNÍM PROFILU, TAKŽE COKOLIV PIŠTE NA LiberaleMiguel (bez dvojky)

Kane13
Moderátor

Příspěvek od Kane13 »

@wesly: Vypadá to, že tě asi budu kontaktovat ohledně nějakýho nákupu v Plosku...
@LM: kovaný ojnice by nebyly marný, ale bohatě by mi stačilo, kdyby to auto jelo... :(

wesly.TDI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wesly.TDI »

Určitě, něco se sežene, sice navím zda na 1.4T něco bude,snad ano. Každopádně se nedej, nalož to na lafetu, a jeď mu to otřískat o hlavu :wink:

Květoslávek

Příspěvek od Květoslávek »

Co potrebujes,dneska sem byl u borca co ma gt na dily,bral sem od nej luftak,videl sem tam motor a spoustu picovin...
Volvo V40 2.0 T4 yellow Faketaxi :)
Go HARD or Go Home!!!

Odpovědět

Zpět na „Poruchy, závady, rady, tipy“