jako zazil jsem spoustu odeslych disku, ale videli jste nekdy toto? proc ja a to sem seagatum uz dva roky veril. vypada to ze z nej uz ani nevystipu tech par dulezitych dat.
EDIT: HEHE SORY ZA MYSTIFIKACI tak to co vypadalo jako vypalenej kontakt je normalni prace masin u Seagatu, takze to nebyla viditelna pricina odchodu disku. nicemne to nemeni nic na tom ze je pryc
Naposledy upravil(a) in0 dne 01 lis 2005 12:27, celkem upraveno 2 x.
jestli na nem byli důležitý data, tak to zkus v mironetu, ty by to měli umět dostat přímo z ploten. nebo zkus připojit elektroniku z jinýho (stejnýho disku)...
sem si rikal ze hrat si s plotnama je trochu no kazdopadne mironet odpada, 5000 za obnovu par mb nedam. a nemyslis elektronikou tu elektroniku, ktera prave zacina hned za timhle roztavenym spojem? nebo by se dal nahradit i ten spoj?
myslel sem tu elektroniku co je zvnějšku .. odšroubovat a zkusit tam dát jinou. U tohodle by snad mel jit pryc s tou elektronikou i ten spalenej konektor ne??
Ja mam Sigejta 200 giga a zatim se mi samovolne nezformatoval, tak mu verim.Akorat me nasrala moje CFcka v Canonu A95. Zapnu, zapraska to, pip.... memory card error a karta je prdeli se vsema fotkama (byla skoro plna dulezitejch fotek). V mironetu mi dali novou, ale fotky jsou v cudu
nojo chlapi uz se zacinam smirovat s tim ze se mi radikalne uvolnilo 160GB (aspon neco pozitivniho), ale kdyby prece jenom nahodou sem ty data ziskal zpet, tak prisaham ze celych 155GB obs. dat bych zazalohoval.
Taky se chystám na zálohy, neb moje 80gb Samsung plná fotek a dalších důležitých věcí začíná nebezpečně cvakat. Ono s tím která značka je nejspolehlivější je to těžko. Už jsem reklamoval snad všechny značky ale nejvíc snad bylo WD.
Jim píše:myslel sem tu elektroniku co je zvnějšku .. odšroubovat a zkusit tam dát jinou. U tohodle by snad mel jit pryc s tou elektronikou i ten spalenej konektor ne??
Zkus si koupit příště větrák na chlazení hardisku vo no se to dost zahřívá mám ho 3 roky a počítač mi běží každý den
Hehe, kvalita HDD se ztrácí....
Já mám doma nějakej (as) SG 80 MB a už byl 2 krát rozebranej a hapal mi i ze stolu a furt funguje
Takže zálohujte na starý HDDčka...
(joke only, ale ten hadr je pravda)
tak sem zkousel vymenit elektroniku a zaverecny ortel je ze odesla hlavicka, nebo neco u ni (motorek se ale toci) a zaroven i elektronika, takze data beznadejne v tahu (pokud nehodlam investovat 8-10tis). doufam ze to reklamacni oddeleni vyresi rychle a odtedka jsem poucen neverit ani seagatum.
in0 píše:tak sem zkousel vymenit elektroniku a zaverecny ortel je ze odesla hlavicka, nebo neco u ni (motorek se ale toci) a zaroven i elektronika, takze data beznadejne v tahu (pokud nehodlam investovat 8-10tis). doufam ze to reklamacni oddeleni vyresi rychle a odtedka jsem poucen neverit ani seagatum.
Já mám taky seagate baracuda 80gb a v poho jak jsem říkal mám tam přidavnej větrák na chlazení a šlape 3 roky při dením používání ....
iwi píše:... Už jsem reklamoval snad všechny značky ale nejvíc snad bylo WD.
jo kaviár se dobře sype
měl jsem ho v úplně prvním compu a ten snad skuhral už při startu
teď má 2x seagate baracuda a zatím O.K.
ale zálohuju, loni mi umřel MB, a ssebou vzal i ST31722A.
in0 píše:protoze v pripade ze ti pak odejde (nebo se treba jen zadrhne) vetrak tak je pry dost velka pravdepodobnost ze to disk neprezije.
Tohle můžu potvrdit, něco podobného jsem teď řešil. Na 120WD byl přidán chladič HDD. Chladič po nějakém čase umřel a s největší pravděpodobností způsobil to že ten disk šel taky do věčných lovišť křemíkového nebe.
to taky záleží jak máte vetranou case ..pokud ho někdo peče v rohu ve vlasním teple na 40°+ tak asi pujde ... já ho mám v toku studeného vzduchu ze předních větráku k zadním přez disk a procesor a teplota klesla o 10°
Š Favorit (Fanda94) a JAWA 21 sport (Pinďa77)
...každá voda steče dolů a Kuba si veme Stázinu...
in0 píše:tak sem zkousel vymenit elektroniku a zaverecny ortel je ze odesla hlavicka, nebo neco u ni (motorek se ale toci) a zaroven i elektronika, takze data beznadejne v tahu (pokud nehodlam investovat 8-10tis). doufam ze to reklamacni oddeleni vyresi rychle a odtedka jsem poucen neverit ani seagatum.