Kotouče kdo poradí

Nápravy, podvozky, snižování, brzdy, řízení - vše kolem náprav a brzd

Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma

H.civic

Kotouče kdo poradí

Příspěvek od H.civic »

Takže mam hondu civic a kotouče už nejsou ok takže to chce výměnu a chci se poradit jestly rovnou náké sportovní nebo stačí obyč ale chtěl bych aby to brzdilo trošku líp
Honda Civic r.92 75PS

MarAt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MarAt »

Pokud jde jen o brzdný účinek,můžu vřele doporučit na civic Rotora big brake kit,sedne bez problémů,na brzdy se ti málokdo vyrovná,dokonce při zahřítí je brzdný účinek tak prudký,že jsem měl strach o vystřelení airbagů.Bohužel má i své nevýhody:cena,použití výhradně 17" kol a větších i v zimě a dostupnost. :D
Pokud chceš jen menší upgrade,asi bych vyměnil kotouče a destičky za Brembo..
crx 4x4 boosted- 10.23s
8x národní rekord ve sprintu na 1/4míle
exige gt3,gsx,mr2,200sx aj.
www.marat.cz

Sly
Kontaktovat uživatele:

Re: Kotouče kdo poradí

Příspěvek od Sly »

Ja ted koupil kotouce Brembo 2400Kc/par + desky ATE cca 850 Kc. 3250 Kc komplet predek. Myslim, ze na bezne jezdeni + pripadne sprinty dostacujici ucinek. Okruhy ani vrchy nejezdim, tudis nepotrebuji investovat 7tis do kotoucu a 3500 do desticek. Tot muj nazor.
Live4Ride Syndicate

H.civic

Příspěvek od H.civic »

Sly a kde si to sehnal ta cena je dobrá to by mi taky stačilo
Honda Civic r.92 75PS

Sly
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sly »

Ja to koupil v jednom mistnim obchode s autodily. Jmenuje se tusim Auto George. Kolega tam ma 20% slevu, ale sezenes i v Auto Kelly a jeden internetovy obchod, na ktery si ted nevzpomenu. Par temat nize je thread ohledne brzd a nekdo tam zminoval link na nej, tak mrkni. Tam jsou ceny hodne podobne - priznive ;-)
Live4Ride Syndicate

H.civic

Příspěvek od H.civic »

OK dík mrknu se na to
Honda Civic r.92 75PS

xenon04
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xenon04 »

jj taky jsem min měsíc měnil... kotouče brembo + desky... s montáží jsem zaplatil 4300kč
HONDA Civic Sedan - 1.5 VTEC TURBO MT

dark
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dark »

http://www.h-fans.cz/index.php?url=doku ... 05_brakes1

ci pripadne

http://www.h-fans.cz/index.php?url=doku ... 05_brakes2

Ja osobne pro bezny jezdeni vrele doporucuju kotouce Brembo( ale hladke, NE frezovane ! Praskaji a spotreba desticek je vyssi), a desticky ATE.
Radeji bejt druhej, nez mrtvej.
Honda Civic Vtec na kopce - ST

HTTP://WWW.ALIENPOWER.CZ
HTTP://WWW.DARK-CZ.COM

MarauderZ28
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MarauderZ28 »

Chevy Camaro Z28, LT4 383cui, Powerdyne supercharger, Edelbrock nitro etc. & Chevy Impala SS, LT1 350cui, K&N intake, Hooker exhaust etc. & Chevy Corvette C5 Z51

"forget the gym, Camaro has all the muscle you need"

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

mara : vím že je to super cena, ale bál bych se jít do used ( kor 2,5 roku ) z vlastní zkušeností vím co najedu a pokud najede jen polovinu tak je to na výměnu kotoučů :( píše tam sice samá nej, ale nevidíš jaké je to v reálu :( - čistě teoreticky - daj se ty kotouče sehnat nové třeba podle rozměrů?? k tomuhle kitu brzd..

pls neber to jako rejpání nebo shazování, ale proste mne to zajímá - přeci jen kit stojí v čr 40tis a vejš....
Je mezi námi stále více lidí, kteří poskytují konzultace a vědí jak se co má udělat, ale stále méně tech kteří do udělat dokáží.
web : www.dicompracing.cz / www.jdmengines.cz

Sly
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sly »

dark píše:Ja osobne pro bezny jezdeni vrele doporucuju kotouce Brembo( ale hladke, NE frezovane ! Praskaji a spotreba desticek je vyssi), a desticky ATE.
Souhlasim, premyslel jsem stejne.

P.S.> Darku, ma ridici jednotka uz se na Tebe tesi :D Behem pristiho tydne vezu Hondu k Alienovi a zapocnou prace. :oops:
Live4Ride Syndicate

MarauderZ28
Kontaktovat uživatele:

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/POWERSLO ... dZViewItem

Ja osobne pro bezny jezdeni vrele doporucuju kotouce Brembo( ale hladke, NE frezovane ! Praskaji a spotreba desticek je vyssi), a desticky ATE.

na Brembo kotouče jsou nej Brembo desky, Ferrodo apod. ATE desky nejsou nicím zajímavý ani vyjmečný ...
Chevy Camaro Z28, LT4 383cui, Powerdyne supercharger, Edelbrock nitro etc. & Chevy Impala SS, LT1 350cui, K&N intake, Hooker exhaust etc. & Chevy Corvette C5 Z51

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Je mezi námi stále více lidí, kteří poskytují konzultace a vědí jak se co má udělat, ale stále méně tech kteří do udělat dokáží.
web : www.dicompracing.cz / www.jdmengines.cz

dark
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dark »

Brembo desky jsou super, to je jasny. ATE ale vyjimecny jsou, alespon na lehkych Hondach brzdi rozhodne lip nez Juridy, Feroda a podobny desky. O shitech typu Lucas a podobne nemluvim .... jen malokdy se mi povedlo je uhrat. Samozrejme do toho nepocitam jizdy na okruhu, tam nevydrzi zadna seriova desticka na beznych brzdach.

Lukas1

Příspěvek od Lukas1 »

Souhlasím, že ATE je to best co se dá hodit na silnici. V extrému jsou závodní desky lepší, ale kdo z vás je dostane do extrému. Drtivá většina aut má již vepředu chlazený kotouče a ATE origo kotouč s deskama fungujou normálně eště když už kotouče svítěj. Mám je na všech 4 kolech jak desky tak kotouče. A po různejch experimentech a pokusech s deskama už nic jinýho nechci. Kotouče a desky od ATE podle mě s přehledem skolej i náhražkový Bremba.

MarauderZ28
Kontaktovat uživatele:

Brembo + Ferodo DS2000 jsou pro běžný použití naprosto nejlepší to je prostě fakt vyzkoušenej a ověřenej, nechci Ti brát iluze ale ATE disk + ATE desky jsme zkoušeli nejednou a žádnej zázrak se nekonal, ano lepší jak origo, ale bez většího přínosu ...

dark
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dark »

DS2000 jsou urcite lepsi desky nez seriovy ATE, ale taky se podivej na cenu, na jejich vydrz a abrazivitu kotoucu.

Na jakym aute jsi je zkousel ? Ja mam totiz takovej dojem ze kazdej material se chova na nejakym aute nejak.

Dva lide z H-fans meli napriklad velmi dobry zkusenosti s Textarama na Prelude 2,2 VTEC, tam brzdily jako vino.
Ja je dal na lehouckyho civika v-tec a mel jsem je na aute 14 DNI, vydrzely 1100 km ! a to jsem s nima nedelal zadny zhovadilosti jako brzdu 240-20, ale jezdil jsem s nima dost ostre, to je pravda.

Ja mam s ATE zkusenosti na ITR a na Civiku vtec, na obou fungovaly na okruhu jeste v mistech kde predchozi Feroda tekly jako blato a smrdely jak o zivot.

Netvrdim ze jsou genialni, jen rikam ze jsou lepsi nez vetsina seriovejch desek :wink: .

[EDIT] Mimochodem ted mam DS2500 a mam klid. Pojem " uhrat desticky" uz neznam 8)

Rendis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rendis »

Kde se dají sehnat Bremba?? A váš názor na Zimermany...???
BMW e34/M5 4.0 V8
BMW e34/M5 3.6
BMW e34 2.5i 24v vanos
2x dopr.prostředek: 1.3 MPi;
ex BMW e36 1.8i R.I.P

dark
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dark »

Zimmermany, stejne jako drtiva vetsina vrtanejch kotoucu co jsou vyrobeny ze stadardnich materialu, PRASKAJI.

Brembo BLANK maji napriklad v elitu - www.elit.cz

Ghost82

Příspěvek od Ghost82 »

dark píše:Zimmermany, stejne jako drtiva vetsina vrtanejch kotoucu co jsou vyrobeny ze stadardnich materialu, PRASKAJI.

Brembo BLANK maji napriklad v elitu - www.elit.cz
Zimmerman je vrtany brembo. Nikdy jsem ho neviděl praskout. Názor ať si každej udělá sám.
"Vím, že jednou opravdu těžce havaruji" Gilles Villeneuve

Rendis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rendis »

díky..já je mám na baworu a čeká mě výměna.
BMW e34/M5 4.0 V8
BMW e34/M5 3.6
BMW e34 2.5i 24v vanos
ex BMW e36 1.8i R.I.P

dark
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dark »

Ghost82 píše: Zimmerman je vrtany brembo. Nikdy jsem ho neviděl praskout. Názor ať si každej udělá sám.
No a prave proto, ze to je beznej kotouc kterej je akorat navrtanej, praska.

Minulej tyden jsem zrovna jedny menil na CRX VTi, majitel na nich najezdil 8 tisic km, s DS2500 deskama.

Rendis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rendis »

[quote="dark"]Zimmermany, stejne jako drtiva vetsina vrtanejch kotoucu co jsou vyrobeny ze stadardnich materialu, PRASKAJI.

Brembo BLANK maji napriklad v elitu - www.elit.cz[/quote]

tak v tom elitu je nemají na e34 :(
BMW e34/M5 4.0 V8
BMW e34/M5 3.6
BMW e34 2.5i 24v vanos
ex BMW e36 1.8i R.I.P

Dan Mag

Příspěvek od Dan Mag »

Jak rychle se DS2500 dostane v běžným provozu do provozních teplot? (Dostanou-li se vůbec)

mimochodem jsou pro silnici homologovaný?
Cougar od potomků Henryho Forda s sto sedmdesáti lučními kobylkami - doufám, že nějaký nechcípli
Gathering a car-toy information...

martin

Příspěvek od martin »

Mám na Saxu už 30 tisíc vrtaný a drážkovaný kotuče od HPR, na nich odjeto 2x desky FRI-TECH racing 1x Ferodo DS2000 a kotouče stále nehážou. Destičky jedině FRI-TECH racing nebo Ferodo DS2500 a výš.

dark
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dark »

Dan Mag píše:Jak rychle se DS2500 dostane v běžným provozu do provozních teplot? (Dostanou-li se vůbec)

mimochodem jsou pro silnici homologovaný?
A kdo rika ze to mam na aute pro beznej provoz? :-)

Zahrejou se po 2-3 tvrdsich zabrzdenich a pak funguji doslova " jedovate ".

martin

Příspěvek od martin »

Já mám DS2500 připravený na Celicu, nemám s nima zatim zkušenosti. Zatim jsem jezdil ty Fri-Techy racing, jezdí se na N-kách mitsubishi EVO na rallye a ty brzdí kupodivu i studený i rozžhavený na okruhu. Můžu jenom doporučit, perfektní deska.

dark
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dark »

Jojo, ty Fritechy jsem chtel zkusit, jenze na muj model se nedelaji, jen na novejsi :( :(

H.civic

Příspěvek od H.civic »

Takže jsem objednal kotouče brembo a desky ATE tak jsem zvědav :-) doufám že to bude lepší než seriový a díky za rady
Honda Civic r.92 75PS

Dan Mag

Příspěvek od Dan Mag »

martin píše:Já mám DS2500 připravený na Celicu, nemám s nima zatim zkušenosti. Zatim jsem jezdil ty Fri-Techy racing, jezdí se na N-kách mitsubishi EVO na rallye a ty brzdí kupodivu i studený i rozžhavený na okruhu. Můžu jenom doporučit, perfektní deska.
Nevíš kdo Fritech racing u nás prodává, projížděl jsem některý weby a spousta jich má v nabídce standardní , ale racing nikdo. Bohužel na oficialnim webu vyrobce nemaj dodělaný katalog.
Cougar od potomků Henryho Forda s sto sedmdesáti lučními kobylkami - doufám, že nějaký nechcípli
Gathering a car-toy information...

Odpovědět

Zpět na „Podvozek a brzdy“