Karbon misto laku

Plasty, spoilery, čirá optika, neony, zadní lapmy, křídla a tak dále, to najdete v této kategorii.

Moderátoři: Fáboš, Jardafox

Romik
Kontaktovat uživatele:

Karbon misto laku

Příspěvek od Romik »

zdarec... nevi nekdo jestli je nejaka sada s kterou bych mrsknul na kapotu misto laku karbon imitaci?nebo dela to nekdo?

Fáboš
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fáboš »

Je třeba shmotor to dělá, ale vyser se na to. když to neni karbon tak ať se to ani tak netváří.... :?:
bez špéry jak kretén a v naftě.....3er

[url]http://www.getphoto.cz

audinar
Kontaktovat uživatele:

Re: Karbon misto laku

Příspěvek od audinar »

to raci ten dil celej s karbonu ne
mam audi a4 1,6l quattro v lehkym tuningu: narazniky, prahy, kridlo, vetrani na kapote, chromovy zrcatka, clonitko AUDI, cerny okna, tocici kola, a upravy motoru na 145koni + predelani pohonu

Romik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Romik »

karbonova kapota je moc draha :(

Fáboš
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fáboš »

tak to radši lákni třeba do grafitový. v sháčkách je ceník a tušim , že imitasce karbonu vychází na 4500 kč/m2.....
bez špéry jak kretén a v naftě.....3er

[url]http://www.getphoto.cz

Jardafox
Moderátor

Příspěvek od Jardafox »

místní tuneři tě sežerou :lol: :lol:
Fiat Panda 1.2 >> AR 155 2.0 TS >> BMW E30 318i >> AR Giulietta 2.0 TD >> Ford Sierra 2.0i DOHC >> Saab 9000 CSE 2.0t >> AR 164 2.5 TD >> Ford Sierra 2.0i >> Lancia Lybra 2.4jtd

máca

Příspěvek od máca »

toitoi píše:místní tuneři tě sežerou :lol: :lol:
tak me sezerte! ja to mam na bawu, dela to RIEGER jako folii, delaj se ruzny velikosti, ja kupoval 1,5 na 1,5metru a vysla na 5000, to na kapotu staci, ale pakarna to nalepit, nikomu se do toho nechtelo dokonce ani za penize :lol: tak sem si to delal sam 8)

mr.modena
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mr.modena »

máca píše:
tak me sezerte! ja to mam na bawu, dela to RIEGER jako folii, delaj se ruzny velikosti, ja kupoval 1,5 na 1,5metru a vysla na 5000, to na kapotu staci, ale pakarna to nalepit, nikomu se do toho nechtelo dokonce ani za penize :lol: tak sem si to delal sam 8)
a že těch 5 litrů je zrovna tak malej peníz.......nechápu :?
>> Czechferrari.cz <<
>> Advokátní kancelář Mgr. Jaroslav Hanus <<

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

Za pět litrů a jakej to má účel?
Build shit car, call everyone haters....
Function > Form

Fazeey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fazeey »

to má Zemi ted ne? 5000 je celkem zbytečně dost
V8 fbiturbu fautomatu hrabeto žeretojakkokot if ekomodu

Bordel
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bordel »

http://www.pesch.cz/vyroba/index_vyroba.htm

Kapota (jen deska) karbon 4 500 - 7 000 kč

Jak muze das nekdo 5000 za samolepku? :smich::smich::smich::smich::smich:
http://www.odtahnito.cz <<< Půjčovna odtahového speciálu, stačí řidičák sk. B. Nejlevnější způsob převozu vozu svépomocí. Praha, ČR i zahraničí.

Mr.Bean

Příspěvek od Mr.Bean »

máca píše:
Hm, tak to ses fakt frajer. :lol: Kdybys tam napsal lihovkou "tato kapota je z karbonu", vyslo by to nastejno a bylo by to levnejsi. :wink:
Do you love me?
. _____
/__|___\___
\(o)____(o)/

máca

Příspěvek od máca »

Danecek píše:http://www.pesch.cz/vyroba/index_vyroba.htm

sem dokonce z mostu, tam ta firma sidli, ale v unoru mi na ferovku rekli, ze mozna v zari budou mit cas a udelaj mi to :nono: a jeste mi jen potahnou tu moji asi za 7 a jeste to musim prelakovat nekolika vrstvama laku, tak si to spoctete, sou to jednoduchy pocty, nekdo vrazi 50 do muziky, ja vrazil bura do kapoty, stejne ta stara byla na hovno a ta nova by se musela striknout a zase takvej rozdil karbon a lakovani neni a je to o stilingu, pod kapotou mam 2,5 tak nepotrebuju honit nejaky ty kone :lol:

Ryba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ryba »

tyjo tohle sem presne hledal, zrovna se chtel dat novej topic kde sehnat kapotu delanou na míru:-)

Bordel
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bordel »

máca píše:

sem dokonce z mostu, tam ta firma sidli, ale v unoru mi na ferovku rekli, ze mozna v zari budou mit cas a udelaj mi to :nono: a jeste mi jen potahnou tu moji asi za 7 a jeste to musim prelakovat nekolika vrstvama laku, tak si to spoctete, sou to jednoduchy pocty, nekdo vrazi 50 do muziky, ja vrazil bura do kapoty, stejne ta stara byla na hovno a ta nova by se musela striknout a zase takvej rozdil karbon a lakovani neni a je to o stilingu, pod kapotou mam 2,5 tak nepotrebuju honit nejaky ty kone :lol:
tas ale vrazil bura do samolepky :lol: aspon z prvniho prispevku to tak vyznelo :twisted:
kone honit nemusis :D
http://www.odtahnito.cz <<< Půjčovna odtahového speciálu, stačí řidičák sk. B. Nejlevnější způsob převozu vozu svépomocí. Praha, ČR i zahraničí.

máca

Příspěvek od máca »

Danecek píše:
máca píše:

tas ale vrazil bura do samolepky :lol: aspon z prvniho prispevku to tak vyznelo :twisted:jo, no a?
kone honit nemusis :D

SkejT

Příspěvek od SkejT »

zajimavej odkaz 8)
jen ty ceny u te kapoty se me zdaji nejak nizke.
Ma nekdo s tim zkusenost :?

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

SkejT píše:

zajimavej odkaz 8)
Za ty prachy dostaneš ale jenom desku, takže se to musí přichytit rychlupínákama a mam dojem že to ani neni ten klasickej hezkej karbon ale takový to černý nebo ne? Já nevim ale mam dojem že se to musí nalakovat ještě proto je ta cena tak nízká. Navíc deska je bez výztuh a tak nevim jestli je to dost pevný aby se to neprohejbalo. Jinak klasickou kapotu aby se vyměnila kus za kus tak stojí 15tis.
Function > Form

SkejT

Příspěvek od SkejT »

Ritchma píše:
SkejT píše:

zajimavej odkaz 8)
Za ty prachy dostaneš ale jenom desku, takže se to musí přichytit rychlupínákama a mam dojem že to ani neni ten klasickej hezkej karbon ale takový to černý nebo ne? Já nevim ale mam dojem že se to musí nalakovat ještě proto je ta cena tak nízká. Navíc deska je bez výztuh a tak nevim jestli je to dost pevný aby se to neprohejbalo. Jinak klasickou kapotu aby se vyměnila kus za kus tak stojí 15tis.
prave to mam na mysli,a to je jednou tolik.Predpokladam,ze to bude asi tak,jak napsal Ritchma

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

Nemusíš předpokládat, to je přímo od zdroje. Ty ceny tam sou za motorpsport věci, takže na vzhled a na uchycení se nekouká, oni to tam prdnou na rychlupínáky a po prdeli.........
Function > Form

ryan69
Moderátor

Příspěvek od ryan69 »

...nemam rad imitace...
Mégane III SkyFox, Dynamique 1.6 110

frost

Příspěvek od frost »

http://www.glassgarant.cz/
A bůra za samolepku? To je fakt už moc. Čtverční metr té samolepky mám za 750Kč, ne že bych si to lepil na kapotu, ale třeba do interieru je to slušný.
Obrázek

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

Ee tfuj. Já mam bohužel v autě taky imitaci karbonu. Mam z toho plastovej náhubek na sání, bohužel sem jiný nesehnal než imitace karbonu a černý od greenu stálo 2x tolik a to se mi nechtělo :roll:
Pak je mi trapně když se někdo ptá jestli je to karbon nebo neni
Function > Form

Ladislav
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ladislav »

Ritchma píše:Ee tfuj. Já mam bohužel v autě taky imitaci karbonu. Mam z toho plastovej náhubek na sání, bohužel sem jiný nesehnal než imitace karbonu a černý od greenu stálo 2x tolik a to se mi nechtělo :roll:
Tak mu řekni že jo a nemusíš se stydět :lol: :lol:

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

Ladislav píše:
Ritchma píše:Ee tfuj. Já mam bohužel v autě taky imitaci karbonu. Mam z toho plastovej náhubek na sání, bohužel sem jiný nesehnal než imitace karbonu a černý od greenu stálo 2x tolik a to se mi nechtělo :roll:
Tak mu řekni že jo a nemusíš se stydět :lol: :lol:
No to by musel bejt debil aby nepoznal že je to plast hnusně pomalovanej
Function > Form

Shr3k
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shr3k »

Eh ... proč něco řešit s Peškem, který nemá čas?

Udělej si ji sám, však to není taková složitá práce, stačí mít větranou místnost, kde to vylaminuješ, koupit dvě tři 5kg plechovky pryskyřice, skelné vlákno tak na osm-deset vrstev a uhlíkové vlákno tak na pět-šest, separátor, štětce atd. a držet se návodu.

Vem starou kapotu, pěkně pořádně ji natři separátorem, udělej si na ní komplet laminátový kopyto - tak osm vrstev tkaniny pěkně na sobě. Radši ne moc tužidla, ať se to nekroutí. Nech to pořádně vytvrdnout cca den při pokojové teplotě a zatím si nachystej nějaké laťky, nebo nařezané MDF, kterými formu vyztužíš, aby se ti při snímání nekroutila. Až to vyztužíš, opatrně sejmi celou laminátovou formu z kapoty (půjde to těžko), nech ji opět vytvrdnout i z druhé strany. Umyj separátor, zkontorluj tvar, možná bude potřeba něco někde obrousit, oříznout, dorovnat tmelem. Prostě všechno tak, abys měl pěkně hladké kopyto (tím myslím opravdu hladké, tzn. skoro vyleštěné), do kterého budeš laminovat uhlíkové vlákno. Opět je potřeba použít separátor, nejlépe na bázi čistého silikonu, který udělá tenkou hladkou vrstvu.

Pak už je to jednoduché - uhlíkovou tkaninu ustřihneš a položíš tak, jak budeš potřebovat. Je důležité, aby CELÁ vrchní vrstva byla v jednom kuse. No začneš opět pěkně s prosycováním a kladením vrstev, stejně jako kdybys laminoval sklo. Až budeš mít tak pět-šest vrstev, dílo by mohlo být hotové (můžeš si zkusmo udělat malý kousek a zjistit, jak je to pevné - pevné to bude). Nezbývá než vymyslet uchycení kapoty, zámku a udělat celkové vyztužení plochy podobné originálu (Pešek určitě dělá i kopyto na druhou stranu, ale není to nutné) - třeba zalaminováním ocelových prutů.

No a pak budeš mít kopyto a můžeš se tím třeba začít živit... :-)
Gr33N MoNsT3R

MarauderZ28
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MarauderZ28 »

mno zní to hezky ale tak lehce bych to neviděl, Zorro by mohl vyprávět kolik forem zkurvil než dosáhl absolutní dokonalosti ...
Chevy Camaro Z28, LT4 383cui, Powerdyne supercharger, Edelbrock nitro etc. & Chevy Impala SS, LT1 350cui, K&N intake, Hooker exhaust etc. & Chevy Corvette C5 Z51

"forget the gym, Camaro has all the muscle you need"

Shr3k
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shr3k »

No žádnej učenej ještě z nebe nespad' ...
Gr33N MoNsT3R

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

Ten návod je hustej. Zní to jak kdyby to byla otázka chvilky a zvládlo to i mimino a vsadim boty že to bude dost těžký a někdo mi teď říkal že 1 metr čtvereční materiálu stojí 1500kč (na tu kapotu ne na kopyto)
Function > Form

Shr3k
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shr3k »

Chtělo by to přesně spočítat kolik vrstev použít při dané gramáži, aby to odpovídalo pevnosti plechu, ale za 1 m2 uhlíkového kepru (který je na tvarování asi nejvhodnější) dáš od 600 do 1500 Kč podle gramáže, provedení atd.

Stejně tak lze poměrně přesně spočítat spotřeba pryskyřice atp.

Víc třeba na http://www.havel-composites.com/ .
Gr33N MoNsT3R

Odpovědět

Zpět na „Exteriér - styling a elektronika“