Podtlak v nádrži
Moderátor: Idaho
Podtlak v nádrži
Hledám někoho kdo se setkal s problémem podtlaku v nádrži u eskaTD a popřípadě jak ho řešil. Vyřazením "zp.ventilu" pod blatníkem, který slouží proti vytečení paliva v nádrži při havárii, nebo dírou do víčka nádrže??????????? Když to smažím tak po necelé stovcce km začíná motor haprovat a při ubrání plynu zdechne, po otevření víčka nádrže nastáne ohromný nácuc vzduchu, padne rafika palivoměru a jede se dál. Dost mě to se..vadí zvlášť na dálnici je to docela votrava.
- Fiesta
- Kontaktovat uživatele:
Boze chlape nic nevrtej ani nic nevyrazuj
...hold to chce opravu.Mrkni na palivovy cerpadlo,melo by bejt v nadrzi,ale ted presne nevim jak to tam je.No taky muze bejt zadrenej nebo nejak jinak poskozenej zpetnej ventyl.Tak to rozeber a mrkni se.Setkal jsem se stim u me Fiesty,byl to prave ten ventyl...No a ted to slape

VW PASSAT B5
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:

www.astra-g.cz BAD TOYS FOR FAT BOYS
www.cartechgroup.cz Vše pro vaší káru
www.autovit.cz Servis vozidel opel
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:

www.astra-g.cz BAD TOYS FOR FAT BOYS
www.cartechgroup.cz Vše pro vaší káru
www.autovit.cz Servis vozidel opel
Odvzdušnění nádrže by mělo být dimenzované dostatečně na to, aby se stačil vzduch přisávat i po brutálních úpravách motoru
. Tudíž hledej závadu buď ve vedení k odvzdušnění (skříplá nebo ucpaná hadička) a nebo v tom ventilu. Každopádně bych nikdy nic neprovrtával. Až jednou převrátíš auto tak by ses mohl divit jak je nafta vznětlivá
.On tam ten ventil není pro legraci.Zkus napřed demontovat ventil a profouknout vedení a pak zkus profouknout samotný ventil.

Je to Diesel ,takže pod víčkem do nádrže v podběhu musí být odvzdušnění z nádrže měl jsem to u Peugeota odvzdušňovací hadička byla(od výčka do podběhu) zanešená bahnem a to dost hustě.Další variantou je že odvzdušŇuje výčko nádrže a je v kelu .Každopádně bych to hledal taněkde tady
Ropáci jsou super
Podtlak v nádrži
Problém vyřešen. Demontoval jsem zp. ventil v pz. podběhu, pokoušel se ho profukovat, ze začátku se mu moc nechtělo, ale pak si dal po poklepávání říct. Koncovou hadičku přivzdušnění, co končí až za z. nápravou jsem se pokusil profouknout taky a málem jsem se posral, tak jsem ji protáhl svař. drátem, propral tech. benálem, hodil jsem to do kupy a je pokoj. Závěrečná diagnoza: Konec hadičky je opatřen malým trychtýřkem zřejmně aby na konci nezamrzla kapka vody, zhruba po dvou cm se hadička stáčí do pravýho vinglu a v tom místě byla zabordelená, trychtýřek asi taky funguje jako lapač prachu no a pak se asi sekl i ten zp. ventil když neměl pohyb.