Subwoofer Audiobahn + jaký zesilovač???

Vše o muzice v autě - rady, postupy jak na to, možnost přidávat i fotky instalací.

Moderátoři: Bohuš, Kane13, Dacan

Odpovědět
Lukes

Subwoofer Audiobahn + jaký zesilovač???

Příspěvek od Lukes »

Může mi někdo, prosím, poradit jaký by byl nejlepší zesilovač k tomuto subwooferu?? Díky
http://www.vltava2000.cz/doronel/goodsd ... D$00000001

fufu
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fufu »

...... tak tady by stačil tento zesík 8)
Přílohy
gzta2250mk2gh3.png
gzta2250mk2gh3.png (174.8 KiB) Zobrazeno 3188 x

Celica2.0GTI

Re: Subwoofer Audiobahn + jaký zesilovač???

Příspěvek od Celica2.0GTI »

Ten sub uvadi 400rms tenhle zes by ho moc nezvladal

Celica2.0GTI

Apokud jsem dobre koukal sub je 2x4ohmy tak nevim jak bys to na ten zes daval. jedine co kanal to civka a to nedoporucuji!!

fufu
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fufu »

.... Audiobahnu se nedá věřit, měl jsem ten woofer v ruce a je tak na 2x100W RMS , ten zesík bohatě stačí 8)

Celica2.0GTI

no ja mel v ruce uz hodne veci a nikdy nesud podle designu spinnery vypadaji taky jako designovka a prekrmovany na dvojnasobek si chrochtaly

Lukes

Příspěvek od Lukes »

fufu píše:.... Audiobahnu se nedá věřit, měl jsem ten woofer v ruce a je tak na 2x100W RMS , ten zesík bohatě stačí 8)

No myslím ža Audiobahn není zas tak špatná značka aby uváděli mylné výkony. Kámoš je má v autě,ale má je napojené na slabé zesíky a já bych ho chtěl využít na max - tedy na těch 400W RMS...

Lukes

Příspěvek od Lukes »

Celica2.0GTI

zes ma psanych 250wrms coz je malo protoze ten zes je nema tuhle znacku musis brat ve vykonech trosku s rezervou

All
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od All »

K tomu wooferu potřebuješ zesík, který bude dodávat dostatečný výkon se zátěží 2 Ohmy. Z toho plyne, že výběr mezi levnými dvoukanály je velmi omezený. Jen málo který tuto zátěž zvládne. Pohánět jednu cívku jedním kanálem bych taky nedoporučoval. Proto bych doporučil spíš monoblok. Výkonem ideální se mi jeví Axton C109.
Přílohy
C109.jpg
C109.jpg (61.94 KiB) Zobrazeno 3136 x

Lukes

Příspěvek od Lukes »

Ten zesík vypadá slušně, takže když bych zvolil kombinaci s tímto Axtonem, tak bude plně využit výkon subíku,jo? Vyplatí se to, nebo se dá sehnat něco obdobného třeba levněji?

Moc se v tom nevyznám, takže díky za rady 8)
..::The Power Of Dreams::..

All
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od All »

O něco levnější.
Přílohy
SP-A1500D.jpg
SP-A1500D.jpg (60.4 KiB) Zobrazeno 3094 x

harry-Doronel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od harry-Doronel »

Je to dvoucívkový, takže jej budeš pravděpodobně zapojovat na 2 Ohmy (nebo v horším případě na 8 Ohmů). Použil bych tedy monoblock stabilní alespoň do 2 Ohmů, nebo zmůstkovaný dvoukanál stabilní do 1 Ohmu.
Řešení s dvoukanálem a na každý kanál jednu cívku lze použít jen v krajním případě a ten zesilovač by měl jít přepnout do mono režimu!!
Nevím, v jaké cenové relaci by se měl ten zesilovač pohybovat a tak nemohu dost dobře poradit.

SilverGhost
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SilverGhost »

Audiobahn je spíš designovka, zvukově žádný zázrak. Pokud tedy to nekupuješ na to, aby si ho měl jako dominantu kufru a pro montáž magnetem ven, tak se koukni po jiné značce. Jinak zesík rozhodně monoblok.
Z tuningu jen Autohifi

harry-Doronel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od harry-Doronel »

To, že Audiobahn "je spíš designovka, zvukově žádný zázrak" je dost odvážné tvrzení. Už vůbec, když to tvrdí někdo, kdo prodává jen produkty jiných značek. :nono:
Mám totiž dost dobrý přehled, kolik a hlavně jakých subwooferů od Audiobahnu se do CZ dovezlo a to jak přez zastoupení, tak idividuálně. Proto si také dovedu představit, kolik jsi jich SilverGhoste asi ve skutečnosti mohl slyšet a porovnat - včetně těch, na které jsi narazil někde v zahraničí. :wink:

Děláme Audiobahn už několik let a i já se musím přiznat, že jsem reálně slyšel tak 50-60% z jejich nabídky. K ostatním mohu říct jen zkušenosti, které jsem získal od kolegů v cizině, nebo někde přečetl.

Audiobahn má dost velkou paletu subwooferů k tomu, aby si každý mohl vybrat ten správný.
Ten AW 1251T, o kterém je tu řeč, je základní ředa od Audiobahnu. V cenové hladině kolem 2500,- je nesmírné množství subvooferů a určitě jsou mezi nima i takové, které jsou po zvukové stránce lepší. Tento woofer se však v této skupině nemá za co stydět a zákazníci jej kupují většinou a právě kvůli jeho designu, který se odlyšuje od masy.

Jinak ty zesilovače, co navrhoval All jsou podle uvedených parametrů vhodné a za podobnou cenu bude jen málo alternativ.

Lukes

Příspěvek od Lukes »

Máte pravdu woofer kupuju hlavně kvůli designu, hudbu chci na normální poslech a konkrétně tento audiobahn sem slyšel hrát a mým požadavkům plně postačuje.
Co se týká zesilovače cenovka kolem 4500 Kč, se celkem dá, jde mi o to abych plně využil výkon zesilovače a k němu napojenému subwooferu...
Myslím, že využiju některé z nabídek co jste navrhli

SilverGhost
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SilverGhost »

Pár jsem jich slyšel (jestli se tomu tak dá říkat v tom kraválu) v Sinsheimu, byly to vyšší řady, tak to ještě šlo.
Minulý týden byl u nás kluk, co se vrátil z USA, a ten měl v autě taky Audiobahn zesík a woofer. A to mě vůbec nenadchlo. Takže asi tak.
Tento woofer jsem pravděpodobně neslyšel, takže to nemůžu o něm tvrdit, ale na značku jako takovou mám názor přesně takový, jaký jsem zde napsal. Pokud ho ale prodáváš, tak se nedívím, že si ho obhajuješ.
To Lukes: Pokud ho opravdu kupuješ kvůli designu a jeho zvuk ti vyhovuje, tak ho kup, není potom co řešit. A jak jsem ti psal k tomu zesíku, rozhodně monoblok.
Z tuningu jen Autohifi

Lukes

Příspěvek od Lukes »

SilverGhost píše:Pár jsem jich slyšel (jestli se tomu tak dá říkat v tom kraválu) v Sinsheimu, byly to vyšší řady, tak to ještě šlo.
Minulý týden byl u nás kluk, co se vrátil z USA, a ten měl v autě taky Audiobahn zesík a woofer. A to mě vůbec nenadchlo. Takže asi tak.
Tento woofer jsem pravděpodobně neslyšel, takže to nemůžu o něm tvrdit, ale na značku jako takovou mám názor přesně takový, jaký jsem zde napsal. Pokud ho ale prodáváš, tak se nedívím, že si ho obhajuješ.
To Lukes: Pokud ho opravdu kupuješ kvůli designu a jeho zvuk ti vyhovuje, tak ho kup, není potom co řešit. A jak jsem ti psal k tomu zesíku, rozhodně monoblok.
Takže co bys mi doporučil jako alternativu?? Nechám si poradit

mike.vw

Příspěvek od mike.vw »

no,já mám dva kousky Audiobahn AW 1500Q a nemůžu si stěžovat,záleží na tom co od toho člověk očekává...
Kdo si hraje,nezlobí!
3.místo MČR 2006 dB Drag Racing,Street Max 3-4

lawer

Příspěvek od lawer »

mike.vw píše:no,já mám dva kousky Audiobahn AW 1500Q a nemůžu si stěžovat,záleží na tom co od toho člověk očekává...
asi tak .. je to tu furt dokola sou tu lidi co maj neomezenou šrajtofli a ty můžou vymejšlet,a ty ti budou psát tohle nekupuj to je šumt ....kup tohle a hadá se tu malá skupinka lidí co je lepší ...pak je tu ten střední proud TO SI MISLÍM JÁ je ta nejaktivnější skupina lidía nakonec jsou tu lidi co maj muziku jen na lepší poslech hudby.Doufám že nikoho neurazím ale ??

Mněl jsem za to že forum má tak nějak sloužit začínajícím a pomáhat jim to dát dokupy ne se hádat tohle ne kup tamto atd.Lidi co tomu rozumí snad ví co a jak a tak nevím proč se furt hádáte pak ten člověk v tom má guláš :( . Ach jo to zase bude příspěvkůůů :oops:
pokud Audiobahn chceš kup ho nemusíš se bát že to bude ostuda auta jsou třeba lepší to platí i o zesíkách ale taky o peněžence.A vo tom to je !! . :wink: :D

Celica2.0GTI

No řeknu ti ot takhle dej vedle sebe deset lidí co v tom dělaj stejně dlouho a dostaneš deset názorů na repro tak rpoto se tu hádáme kdyby to bylo tak že stačí říct když se ti něco líbí kup to nemuselo by tu to forum být vůbec a každej by si koupil co se mu líbí a hotovo

Odpovědět

Zpět na „Autohifi“