PC zdroj 400W odpojitelné kabely

Vše co se točí kolem počítačů, her, mobilů a elektroniky

Moderátor: Rudi

PJ
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

PC zdroj 400W odpojitelné kabely

Příspěvek od PJ »

Jelikož muj zdroj už nějak blbne tak je třeba vybrat novej, výkon 400W by snad měl stále stačit na sestavu
AMD Sempron 2200+@1500MHz
512MB+256MB DDR 400MHz
40GB HDD
CDRW LG
DVDRW ASUS
+8cm fan
Tak když už budu něco brát tak ať to neni uřvaná mrcha a líbili by se mi odpojitelný kabeli at neni ve skříni takovej bordel.
Cenově mi sedli tyhle
Enermax Liberty EL400AWT 400W
LC Power LC6480S Scorpio (Free Plug) 480W
Tagan TG-430-U15 430W
Sice je LC vlasntě pomalu 500W, takže bych ho měl srovnávat se silnějšíma modelama od Enermaxu a Taganu, ale ty už stojej zase o litra víc
No nazi, no red, just pure Skinhead. "diesel je víceméně stále neslušné slovo"

PJ
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: PC zdroj 400W odpojitelné kabely

Příspěvek od PJ »

Tak ten LC asi jen jako poslední možnost v testu na světu HW ho celkem pohanili http://www.svethardware.cz/art_doc-BAB2 ... 23B37.html

KEFIR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KEFIR »

Neuvedl jste nejvetsi odber coz dela grafika a motherboard ale itak se dostavam k zaveru ze vic jak 350 by si nemel potrebovat.
Pri hrubem spocitani se dostavam ve spicce ti ta tvoje masina bude zrat kolem 300W to ele neni nejdulezitejsi hledisko pro vyber zdroje.
Dulezitejsi je kolik ti zerou jednotlive vetve.

Z nabizenych zdroju jen namatkou vybiram ze vsechny maji vic jak 20A na 12V vetvi to se svou sestavou ale nikdy nevyuzijes....bud to nevis, nebo chces koupit silny zdroj pro rekneme budouci planovanou grafiku nebo 2-3 disky.
Bezne vystacis s 18A coz ti poslkytuji zdroje daleko levnejsi...dhieftec, Fortron atd....
"Aha" řekl ježek a slezl s kartáče

PJ
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PJ »

KEFIR:nj sem nejako opoměl :D
MB je MicroStar K7N2 Delta2-Platinum- nForce2
a grafika VGA GigaByte MAYA GF FX5200 128MB AGP

No počítá se ještě s nějakym tim upgradem do budoucna hlavně disk

Anděl
Moderátor

Příspěvek od Anděl »

Jestli ti můžu poradit, tak kup "kvalitní" 350W a nebudeš mít nikdy problém. Kvalitní 350W zdroj bude vždy tižší než ten "samý" se 400-500W. :?:

Stejně za chvilku budeš třeba chtít koupit novou graf. kartu atd. , ale to se stejně u této sestavy už nevyplatí.

Takže koupit "levnej" 350W a nechat sestavu dosloužit. 8)
Tady si můžeš spočítat, kolik min. potřebuješ (při dnešní sestavě by ti stačil i 200W)

http://www.extreme.outervision.com/PSUEngine

Takže bych koupil nějakej 350W Forton za 800Kč a víc bych do toho nedával. :D
Mitsubishi Eclipse GSX 4x4 turbo r.v 1992 - Prodám
Eagle Talon FWD turbo - Prodám
Škoda Felicia Pick-UP r.v. 2001 50kw
Honda VF 750C Magna 65kw

PJ
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PJ »

Anděl: no když budu stavět třeba cely novy PC tak tam mužu dat ten zdroj a navíc zmíněný by měli bejt slušně kvalitní 2. a 3. místo v testu. Jinak mam cenovej limit, ja to platit nebudu takze zase proč ne :) A někde sem zase viděl poznamku že silnější zdroj byl tižší protože nejel na takovou zatěž.

Anděl
Moderátor

Příspěvek od Anděl »

PJ píše:Anděl: no když budu stavět třeba cely novy PC tak tam mužu dat ten zdroj a navíc zmíněný by měli bejt slušně kvalitní 2. a 3. místo v testu. Jinak mam cenovej limit, ja to platit nebudu takze zase proč ne :) A někde sem zase viděl poznamku že silnější zdroj byl tižší protože nejel na takovou zatěž.
Tak je nejlepší ho postavit celý nový. 8) Stejně když ten zdroj ukradneš z toho starého, tak zase budeš muset schánět jiný.

Řeknu to asi takhle. Pokuď pojedeš na plnou zátěž, tak možná.(ale u tvé sestavy je to nemožné) Průměrný budeš někde okolo 150W, takže 350W nebude vůbec přetěžován. :nono:

Takže kup 350W Fortona a k tomu nový harddisk a jsi na svém. 8) :D
Honda VF 750C Magna 65kw

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

jé můžu se vnutit? jde mi o to jakej zdroj pro mojí sestavu (myslim koli w mam vybírat). Absolutně netušim jak moc velkej odběr má co tak tu pro jistotu napíšu všechno co tu mam.
Procík intel 3,0ghz HT, grafika ati x600xt mam dojem že nebo tak nějak nevim přesně jak sou poskládaný ty písmenka, disk tu mam 250gb, ramky 2x512mb, 2x 12cm větrák, 1x8cm větrák, tohle na procíku - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=36036 jednu mechaniku - dvd/cd vypalovačka, myš mam zatim obyč ale budu kupovat nějakou laserovou logitech (jelikož neni do zásuvky tak to asi taky bude na tom záležet). Jinak takhle to doslouží nic se měnit nebude. Akorát ten stávající je dost starej, levnej a hrozně hlučnej :roll: Díky moc 8)
Build shit car, call everyone haters....
Function > Form

KEFIR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KEFIR »

Souhlas jen bych pridal ze tou grafikou se opravdu nemusis obavat ze by to zdroj neutahl.
AGP papa max 30W a to jeste z vetve 3.3V takze i s 300 No problem.

Pod ruka ma mi prosly chiftec, fortron,Enermax, + naky jiny a fotron mohu doporucit vice nez vrele.

Anděl
Moderátor

Příspěvek od Anděl »

Ritchma píše:jé můžu se vnutit? jde mi o to jakej zdroj pro mojí sestavu (myslim koli w mam vybírat). Absolutně netušim jak moc velkej odběr má co tak tu pro jistotu napíšu všechno co tu mam.
Procík intel 3,0ghz HT, grafika ati x600xt mam dojem že nebo tak nějak nevim přesně jak sou poskládaný ty písmenka, disk tu mam 250gb, ramky 2x512mb, 2x 12cm větrák, 1x8cm větrák, tohle na procíku - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=36036 jednu mechaniku - dvd/cd vypalovačka, myš mam zatim obyč ale budu kupovat nějakou laserovou logitech (jelikož neni do zásuvky tak to asi taky bude na tom záležet). Jinak takhle to doslouží nic se měnit nebude. Akorát ten stávající je dost starej, levnej a hrozně hlučnej :roll: Díky moc 8)
Tak si to spočítej.
http://www.extreme.outervision.com/psucalculator.jsp
Honda VF 750C Magna 65kw

JonnY

Příspěvek od JonnY »

moc tomu nerozumiem, ale vo vseobecnosti je vraj lepsie kupit naozaj kvalitny "slabsi" zdroj, nez sice vykonnejsi ale nekvalitny / neznackovy...

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

Anděl píše:
Ritchma píše:jé můžu se vnutit? jde mi o to jakej zdroj pro mojí sestavu (myslim koli w mam vybírat). Absolutně netušim jak moc velkej odběr má co tak tu pro jistotu napíšu všechno co tu mam.
Tak si to spočítej.
já půlce těch věcí nerozumim zadal sem něco co sem tak poznal a vyšlo mi 270
Function > Form

Anděl
Moderátor

Příspěvek od Anděl »

Ritchma píše:
Anděl píše:
Tak si to spočítej.
já půlce těch věcí nerozumim zadal sem něco co sem tak poznal a vyšlo mi 270
No tak teda. Kup 400W Fortron a budeš mít i do budoucna možnost rozšiřovat. Pokuď nechceš rozšiřovat, stačí bez problémů i 350W. 8)
Honda VF 750C Magna 65kw

sotomaior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sotomaior »

no mam podobnou sestavu jak PJ,navic 2disky a mechaniku a mam tento: http://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php?ak ... yr=REDSTAR

kupodivu i za tu cenu ma zmereny max vykon 380W a je hoodne tichy,mam vsechny vetracky SS a rozhodne ho pres ne nejde slyset...
Škoda Octavia 1.9TDIFUN 4x4

PemaR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PemaR »

Hm skoda ze v tom calculatoru uz neni P III docela by mne to zajimalo jaky mam odber protoze kdyz sem koupil DVD-RW tak vzdy pri vypalovani zamrzlo cele PC tak jsem koupil novy 400W zdroj a uz je to vpoho..

PIII 800MHz -> Taktnuto na 1.002GHz
512MB RAM -> Dimm 133
ASUS TUSL-2C (TUSL2-C)
Ati Radeon 9000pro VIVO 64MB AGP 4x
Sound Blaster Live! 128
DVD-RW LG
CD-RW 52x24x52 ASUS
HDD 80GB WD
Sitovka 10Mb/10Mb
4x USB
Disketovka..
Celkem 3 ventilatory -> Zdroj, CPU a HDD

Nic dalsiho mne nenapada co by tam mohlo mit jeste nejaky vyznamny odber.
Byl by nekdo schopen mi rict priblizne vytizeni toho 400W zdroje? 8)
Naposledy upravil(a) PemaR dne 03 led 2007 23:06, celkem upraveno 1 x.

PemaR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PemaR »

zdroj foto stitku na zdroji

Hanuš

Příspěvek od Hanuš »

PemaR píše:zdroj foto stitku na zdroji
kamo 220W na 1GHz je dost malo. Vzdyt ja uz pred 5 lety mel na PIII 667 MHz 300W.. ted vis ze mam 800 MHz a porad zdroj jede. Letos pujde comp na 1 GHz a verim v to ze to utahne taky.

PJ
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PJ »

Koukám samý Fortron tohle a támhle, ale ve srovnávacim testu se umístil na pozicích 5-7 a ten co chci já je na 2. místě takže to s tou kvalitou asi nebude tak hrozný. Navíc sem nějak nenašel zmíněnýho Fortrona s odpojitelnou kabeláží.
PS: u jednoho Fortrona bylo dokonce zjisteno rusení VKV rozhlasu :lol:

PJ
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PJ »

Dobře, sem si zaprudil a teď rozumně :lol: koukal sem na to a Fortron Blue Storm II FSP350-60THN/THN-P 350W nevypada uplně zle a když oželim ty kabeli tak mi zbyde na disk. ted mam PATA 40GB a dle SMART mi ukazuje Fitness 84% coz neni moc hezky :( Tak by mě zajímalo jestli doporučujete rozšíření spíš dalšim PATA nebo jít do SATA a jak se díváte na možnost, že bych na tý 40tce nechal system pač na tom mi tak nesejde a na ten novej bych si daval data, ty sou pro me dulezitejsi nez to jestli nejakou dobu stravim nad reinstalem PC

Jurry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jurry »

to Richma: jak už někdo řekl, 350W bude stačit bohatě, kup si Fortona a nebudeš mít problém. Do PC které skládám, dávám Fortona, téměř pořád a nikdy žádné problémy
www.decent-tuning-bys.wz.cz
Citroën Saxo 1,5D, 42kW(58ps) 5D :)

xenony HID H4 8000K, Rádio Panasonic CQ-C7305N,Powerbass BK5, Impulse WU-4600, sub MacAudio 150W RMS, Alessio SanRemo

Freeman_TKOZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Freeman_TKOZ »

Mě vyšlo 465W... používám ten LC power TITAN a naprostá spokojenost... 8) Předtím jsem měl FORTRON

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

Jurry píše:to Richma: jak už někdo řekl, 350W bude stačit bohatě, kup si Fortona a nebudeš mít problém. Do PC které skládám, dávám Fortona, téměř pořád a nikdy žádné problémy
mě pořád láká tohle - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=35686
Function > Form

iwi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od iwi »

Watty nejsou všechno, opravdu spíš záleží na výkonech v jednotlivých větvých. Jedna z nejvýkonnějších sestav s CoreDuo, 2GB Ram,2x320GB HDD, 7900GT, 2xDVD-RW, Audigy2 v pohodě utáhne 350W Fortron ;-)
Renaut Mégane Grandtour II 1,5dCi 74kW

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

Může mi tedy někdo říct jakej je pro mě rozdíl mezi 350-430w? Jestli to dobře chápu tak je to jenom možný maximum a i ten silnější si bude stejně brát jenom tolik kolik komp potřebuje, ne? Nezvýší se zákonitě spotřeba elektřiny, nebo jo? Já že ten seasonic vyhrál s přehledem test
Function > Form

KEFIR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KEFIR »

PemaR píše:
PIII 800MHz -> Taktnuto na 1.002GHz
512MB RAM -> Dimm 133
ASUS TUSL-2C (TUSL2-C)
Ati Radeon 9000pro VIVO 64MB AGP 4x
Sound Blaster Live! 128
DVD-RW LG
CD-RW 52x24x52 ASUS
HDD 80GB WD
Sitovka 10Mb/10Mb
4x USB
Disketovka..
Celkem 3 ventilatory -> Zdroj, CPU a HDD

Nic dalsiho mne nenapada co by tam mohlo mit jeste nejaky vyznamny
Pentium III ze re 39W z vetve 5V
pamet 8W z vetve 3.3 a 5
Grafika 30W z vetve 3.3
Romky 10-25W 5 a12V
HDD 5-25W 5a 12V
ventlatory 5W kazdy z 12V
matherboard 25-60W z 3.3 a 5
sit 4W z 3.3
pci karta 10W z 5V

Suma sumarum 400W zdroj je hodne predimenzovany.Na 12V vetvi mas 18A a ty nedosahnes ani 15A (180V). Pri spicce se pohybujes kolem 100V.
Az posledni dobou je trend zapojeni na 12V vetev PCIe grafika , Cpu atd...

BTW. TECH 220W je maximalni soucet obou vetvi (3.3 a 5) new celkovy. Pres toto cislo to nesmi jit.

To Ritchma: nejvetsi honota u W je jenom z duvodu odberovych spicek. Start pc atd.. pri bezne prace pak dosahuji dalko nizsich hodnot....uz sem to zminil nekolikrat tohle cislo je nedulezite dulezite jsou maximalni odbery na vetvich.

Priklad
Fotron 300W na vetvi 12V ma 15A
Fotron 350W na vetvi 12V ma 16A

Pokud budemem mit napriklad P4 (150W-na 12V vetvi) grafiku Pcie(100W-na12V vetvi) par disku 300W bude malo.Ale 350 nam sice da o 50W vic avsak na vetvi 12V je to jen 1A (12W) coz nas nevytrhne.

PJ
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PJ »

Kurňa, zdroje ted nemaj vubec na skladech :(

Michell

Příspěvek od Michell »

Freeman_TKOZ píše:Mě vyšlo 465W... používám ten LC power TITAN a naprostá spokojenost... 8) Předtím jsem měl FORTRON
942W, jedu dva 600W OCZ.

jinak Fortron nebrat, dobre zkusenosti mam s Enermaxem, spatny nejsou ani Thermaltake.

Ivan
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan »

Opravdu netuším, proč na tuto sestavu potřebuješ 400W zdroj?

Jinak mohu doporučit Fortron.

NC

Příspěvek od NC »

Fortron nebrat ? To je teda rada jak bota. Jeste by me zajimalo jakou sestavu musi clovek zivit se dvema 600W ocz, nejaky Deep Blue ne ? :roll:

S fortronama jsem nikdy nemel problem, myslim co do kvality

Ten Seasonic je samozrejme vyssi trida, dobra volba, ale 430W je na high-end sestavy

Scully
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scully »

Já dopřávím mímu DualCoru E6400 šťávu s tohodle Fortona a taky si nemužu stěžovat. :)

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34730
Felicia 1.3MPi Smraďoch racing!!!
www.hana-tuners.org

Odpovědět

Zpět na „IT sekce“