Otevření bezzámkového auta

Plasty, spoilery, čirá optika, neony, zadní lapmy, křídla a tak dále, to najdete v této kategorii.

Moderátoři: Fáboš, Jardafox

Velbloud
Kontaktovat uživatele:

Otevření bezzámkového auta

Příspěvek od Velbloud »

Mám na vás takovou otázečku, jak řešíte "nouzové otevírání dveří" když na autě nemáte zámky??

Jde mi o to, že kliky mám daný bezzámkový... a dosavad jsem tam lezl kufrem, když došla baterka... ale kufr si chci nechat zavařit... jak řešíte věc když vám dojde baterka, nebo vyplivne centrál??

Kamarád radil protáhnout si lanko k otevírání kapoty... ale to neřeší případ když se rozbije centrál....

Jak by jste to řešili, či řešíte??

předem díky za rady... ;o)

(btw. občas vystihnout smysl topicu do krátkýho názvu je docela složitý :lol: )
Obrázek Corsa B Sport 1.4 16V (X14XE) - Hyundai Getz 1.5 16V CRDI VGT Champion

BART158
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BART158 »

nevymejšlíme píčoviny
:driver:

Velbloud
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Velbloud »

BART158 píše:nevymejšlíme píčoviny
děkuju.. tahle rada mi opravdu pomohla :roll:

SPEEDY
Kontaktovat uživatele:

Re: Otevření bezzámkového auta

Příspěvek od SPEEDY »

Protáhni si lanko na otevírání kufru
EXPRESNÍ PŘEPRAVA KUSOVÝCH ZÁSILEK NA TRASE BRNO - PRAHA - BRNO TÝŽ DEN OD PODÁNÍ - INFO: 608 771 206

otasTM

Příspěvek od otasTM »

Když sem kdysi neměl ani kliky, protáh sem ocelový lanko 1mm dveřma a pod palubkou do podběhu a udělal na konci očko aby se neprovlíklo zpátky dovnitř..
Teď kliky mám,zámky ne a kdyby něco vlezu kufrem...kdyby ani kufr, tak sem to řešil že sem přímo od serva centrálu vyved drátek (na nějaký místo kde ho najdeš jen ty :D ) jenom + plusovej... tak v nejhoršim připojíš baterku na něj a kostru.. na to servo stačí devítivoltovka anebo od někoho :D
Naposledy upravil(a) otasTM dne 08 úno 2007 16:13, celkem upraveno 1 x.

Velbloud
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Velbloud »

SPEEDY píše:Protáhni si lanko na otevírání kufru
to je dobrej nápad.. nemáte to někdo takhle už řešený?? že by jste měli třeba fotky jak jste to uchycovali .. atd.. :D

dík moc ;o)

Jardafox
Moderátor

Příspěvek od Jardafox »

odkud kam?
Fiat Panda 1.2 >> AR 155 2.0 TS >> BMW E30 318i >> AR Giulietta 2.0 TD >> Ford Sierra 2.0i DOHC >> Saab 9000 CSE 2.0t >> AR 164 2.5 TD >> Ford Sierra 2.0i >> Lancia Lybra 2.4jtd

SPEEDY
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SPEEDY »

Panda píše:
odkud kam?
Pokud to má řešený tak, že klapku od zámku má ve spodní části, tak naváže lanko a protáhne někam dolů pod nárazník, aby to nebylo vidět
EXPRESNÍ PŘEPRAVA KUSOVÝCH ZÁSILEK NA TRASE BRNO - PRAHA - BRNO TÝŽ DEN OD PODÁNÍ - INFO: 608 771 206

SPEEDY
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SPEEDY »

Jinak na Matizovi ta klapka je na té spodní části zámku a kufr lze otevřít z místa řidiče.. Když to dneska stihnu, tak Ti to vyfotím, jinak až zítra dopoledne ;)

Jardafox
Moderátor

Příspěvek od Jardafox »

aha, takže u matiza si to můžeš natáhnout třeba do předního podběhu a otevře se ti kufr...
jinak to předtím, mně blbca samozřejmně nenapadlo, že je ta západka zespoda, tak jsem dumal, že při zavírání ti tam furt někde bude trčet lanko a nebo to nepůjde otevřít, páč to to lanko bude někde držet :zapomel:
Fiat Panda 1.2 >> AR 155 2.0 TS >> BMW E30 318i >> AR Giulietta 2.0 TD >> Ford Sierra 2.0i DOHC >> Saab 9000 CSE 2.0t >> AR 164 2.5 TD >> Ford Sierra 2.0i >> Lancia Lybra 2.4jtd

máca

Příspěvek od máca »

dej tam elektromagnetickej odskok a vytahni si dva draty nekam do podbehu a 9 tivoltovka ti bude stacit k nouzovymu otevreni

SPEEDY
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SPEEDY »

Panda píše:aha, takže u matiza si to můžeš natáhnout třeba do předního podběhu a otevře se ti kufr...
jinak to předtím, mně blbca samozřejmně nenapadlo, že je ta západka zespoda, tak jsem dumal, že při zavírání ti tam furt někde bude trčet lanko a nebo to nepůjde otevřít, páč to to lanko bude někde držet :zapomel:
Do předního podběhu je to zbytečný, stačí do zadního :)

Mirek999
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirek999 »

otasTM píše:Když sem kdysi neměl ani kliky, protáh sem ocelový lanko 1mm dveřma a pod palubkou do podběhu a udělal na konci očko aby se neprovlíklo zpátky dovnitř..
Teď kliky mám,zámky ne a kdyby něco vlezu kufrem...kdyby ani kufr, tak sem to řešil že sem přímo od serva centrálu vyved drátek (na nějaký místo kde ho najdeš jen ty :D ) jenom + plusovej... tak v nejhoršim připojíš baterku na něj a kostru.. na to servo stačí devítivoltovka anebo od někoho :D

Ten napad s tim jednim dratem to je vyborna vec.Staci jenom jeden plusovej,minus si chytnete na karoserii 8) A na ten central supr.
Optimismus pramení z nedostatku informací :o)

macomb

Příspěvek od macomb »

s těma drátama to měl tak řešený kámoš, a minimálně dvakrát se mu to vyplatilo :O))

Měl to za nárazníkem

milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh »

Jeste toto tady resite, me nakej zasranej cikan vcera malem vykrad auto kvuli detsky sedacce, ale nastesti ho nekdo asi vyrusil, tak mam "jen" rozbity okynko a "vydelano" 2100kc. Byl jsem na policii a sami rikali ze ty kurvy cerny to tam delaj porad !!!!!!

Kdyby tady byl nekdo z Usti tak je to ulice Na Schodech vedle kulturaku.

Velbloud
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Velbloud »

Speedy: děkuju moc za info a na ty fotky se už těším.. jenže bohužel corsa má zámek na dveřích a ne na kastli...;o( takže leda vytáhnout někam nahoru k pantu dveří.. ale to by šlo asi dost blbě... ;o(

Máca: mno odskok tam bude stoprocentně.. ale to musí být přece dveře otevřený aby ti to ten odskok otevřel, ne??

Mirek 999 a otasTM: mno ale to bude fungovat jen když bude centrál ok.. neřeší to když kiksne centrál.... asi to opravdu budu řešit tím vytažením lanka jak byla možnost 1 ;o)

Jardafox
Moderátor

Příspěvek od Jardafox »

SPEEDY píše:
Panda píše:aha, takže u matiza si to můžeš natáhnout třeba do předního podběhu a otevře se ti kufr...
tak já myslel u matiza, kterej má otevírání kufru pod volantem, abys to zase netáhl zpátky dozadu :lol:

SPEEDY
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SPEEDY »

Panda píše:
SPEEDY píše:
tak já myslel u matiza, kterej má otevírání kufru pod volantem, abys to zase netáhl zpátky dozadu :lol:
Nemám to pod volantem :nono: Je to vedle sedačky řidiče - jako ve Fáčku v těch místech ;) A proč to tahat dozadu, když si vzadu u zámku můžu navázat další drátek? :lol:

SPEEDY
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SPEEDY »

Velbloud: Chlape sorry, dneska jsem to nestihl, zítra Ti to blejsknu ;) Jinak k tomu zámku, tak pokud máš ovládání klapky zámku na dveřích od kufru, tak by to šlo vyřešit delším lankem v bowdenu a protáhnout vrchem jak vedou kabely, nebo hadička k ostřikovači a pak C sloupkem táhnout dolů do podběhu.. Jedinej problém vidím v tom, že musíš zajistit hladkej průchod lanku v bowdenu (abys někde ten bowden nepřiskřípl)

Bát se tohodle řešení nemusíš, vždyť přece když je ovládání kufru z místa řidiče, tak taky ten bowden se musí někde schovat ;)

Jardafox
Moderátor

Příspěvek od Jardafox »

hele bloude, hlavně nám tady pak nenapiš, kam sis to lanko dal, jinak ti někdo čorne káru :lol:

AdieuD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AdieuD »

Zkousel nekdo magneticky odskok na kufr-vyvedeni cudliku k ridici, ale i aby to slo alarmem? Mam tam jeste dve volne fce, tak se ptam, jeslti to ideeee :-) predem diky ;-)
I'm a bitch, I'm a lover
I'm a child, I'm a mother
I'm a sinner, I'm a saint
I do not feel ashamed
I'm your hell, I'm your dream
I'm nothing in between

Velbloud
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Velbloud »

Speedy: děkuju moc ;o) to bude asi nejlepší řešení..asi to tak provedu... budu to muset nějak promyslet ;o))

Panda.. a proč nemám říkat, že to mám v levém předním podběhu??? :lol:

Jirkaking
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirkaking »

Taky bych to řešil skrytým výstupem na 9V baterii, Přeci jen tohel se nestává pořád, stačí na vývod jednoho serva.
FORD SIERRA 4x4 2.0 DOHC EFI

Vyrábím LED neony více http://tuning-forum.org/viewtopic.php?t=29760

Šíša

Příspěvek od Šíša »

AdieuD píše:Zkousel nekdo magneticky odskok na kufr-vyvedeni cudliku k ridici, ale i aby to slo alarmem? Mam tam jeste dve volne fce, tak se ptam, jeslti to ideeee :-) predem diky ;-)
Jiste. Zalezi na tom, zdali ten tvuj alarm ma dalsi samostatne ovladanej vystup. Paklize jo, neni problem: na ten samostatnej vystup pripojis pomocne rele(s preklenovaci diodou v zavernem smeru, aby spicky z civky rele neodpalily alarm) - bo ten odskok docela papka, tak cca 10A - a vystup toho rele das paralerne na tlacitko kterym ovladas ten odskok(proste si s nim oteviras kufr).

Vyrizeno, hotovo, mel jsem to tak na trech autech(Ford, ale to je jedno, ted to pujde i na staryho Brouka na kufr)

AdieuD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AdieuD »

Šíša píše:
AdieuD píše:Zkousel nekdo magneticky odskok na kufr-vyvedeni cudliku k ridici, ale i aby to slo alarmem? Mam tam jeste dve volne fce, tak se ptam, jeslti to ideeee :-) predem diky ;-)
Jiste. Zalezi na tom, zdali ten tvuj alarm ma dalsi samostatne ovladanej vystup. Paklize jo, neni problem: na ten samostatnej vystup pripojis pomocne rele(s preklenovaci diodou v zavernem smeru, aby spicky z civky rele neodpalily alarm) - bo ten odskok docela papka, tak cca 10A - a vystup toho rele das paralerne na tlacitko kterym ovladas ten odskok(proste si s nim oteviras kufr).

Vyrizeno, hotovo, mel jsem to tak na trech autech(Ford, ale to je jedno, ted to pujde i na staryho Brouka na kufr)
Kujuu 8) Snad to nepoto, az to budem delat :D
I'm a bitch, I'm a lover
I'm a child, I'm a mother
I'm a sinner, I'm a saint
I do not feel ashamed
I'm your hell, I'm your dream
I'm nothing in between

Šíša

Příspěvek od Šíša »

Neni zac. Vystupem rele jsem myslel jeho spinaci kontakt...

SPEEDY
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SPEEDY »

Bloude, promiň, teď jsem vůbec nestíhal, takže jsem to nevyfotil.. :( TeĎ už snad budu mít čas, tak to blejsknu a hodím sem 8)

Vavre

Příspěvek od Vavre »

No jinač když máte centrál ovládaný - , tak stačí když si od řidičových dveří a ovládacích vodičů natáhnete vodič spojíte ho s kostrou a dveře se otevřou i bez 9V baterie, těško někde schánět ještě 9V baterii abych si otevřel auto, a když budeš vědět jen ty kde to máš tak to asi ani nikdo hledat nebude :-)
CRX 1.6 16v, http://WWW.BARUM-PNEU.CZ- pneumatiky, disky, alu kola, http://WWW.MOJEKOLO.CZ, http://WWW.GHOST-BIKES.CZ

maysner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maysner »

Vavre píše:No jinač když máte centrál ovládaný - , tak stačí když si od řidičových dveří a ovládacích vodičů natáhnete vodič spojíte ho s kostrou a dveře se otevřou i bez 9V baterie, těško někde schánět ještě 9V baterii abych si otevřel auto, a když budeš vědět jen ty kde to máš tak to asi ani nikdo hledat nebude :-)
ale to ti nepude kdyz budes met baterku vycuclou
BA3 21044 ESPEX line 1.7i, r.v.1996
BA3 21061 БлацкЯцк 1.7i, r.v.1984

Šíša

Příspěvek od Šíša »

EDIT OT: tak nic, blbe jsem cetl po ranu... :oops:

Odpovědět

Zpět na „Exteriér - styling a elektronika“